2022. január 22. (szombat) 09:00 - 18:00 Etyek Gasztrosétány 2091 Etyek, Újhegy
Ingyenes
2022. január 22. (szombat) 09:00 - 18:00 Etyek Gasztrosétány 2091 Etyek, Újhegy
Ingyenes

Téli dűnék, forralt bor, Gasztrosétány farsangkor!
Tüzes és gőzölgő italok, toros ételek és igazi mulatság - menj, és kóstolj bele a vidék ízébe!



AUBERGINE TERASZ
Padlizsánkrém
Disznótoros hurka és kolbász
Grillezett pulykamell és kolbász


SWEET DREAM PINCE
Helyben készült kézműves és házi sütemények
Kilencféle kézműves hamburger, gyrostál és tortilla-tekercs
Házi sült kolbász és kacsazsíros kenyér lilahagymával
Házi készítésű erdélyi padlizsánkrémes kenyér paradicsommal
Forró csoki és tea, IIly kávékülönlegességek
Forralt bor


GOMBAI PEZSGŐPINCE
Kóstoló a pince pezsgőiből és boraiból


MILÁN PINCE – ZALÁN FAHÁZ
Babgulyás füstölt csülökkel háziasszony módra
Disznótoros és házi kocsonya disznóságokkal
Almás és meggyes pite, forralt bor, forró tea és pálinka


ERDÉLYI ÍZEK UDVARA ÉS SOBOL PINCÉSZET
Húsgombócos csorba, faszénen sült miccs
Házi nyújtott rétes
Etyeki borok és helyi szőlőpálinka


ÚJHEGYI KEREKES PINCE
A pincészet termékeinek kóstolója és vására


ÁRPÁS LACI SONKAMESTER PINCÉJE:
9.00 óra: disznótor és látvány malacsütés
Pulled pork, grillkolbász, káposzta drótos köcsögben és sonkatál
Házi rétes


HALMI PINCE
Fűszeres forralt rozé feketeszederrel
Gyömbéres citromfűtea a gyermekek ízvilága szerint
Folyóborok, borpárlatok és kézműves szörpök


KÁCSOR „KÍRA” PINCE
Etyeki borok, gyümölcspárlatok, rozémust, libatepertőkrémes kenyér és házi sütemények
Etyeki Sörmanufaktúra


REZEDA TERASZ:
Füstöltcsülkös burgonyaleves és francia hagymaleves
Vargányás kacsazúzapörkölt gerslivel
Tejfölpaplan alatt sült káposzta vegetáriánusoknak
Túrógnocchi sajtmártásban
Gesztenyés tiramisu
Melengető italaink: forralt bor pikáns fűszerezéssel, Jägertee, tojáslikőr, forró csoki, szálas teák
Etyek 4 borászatából válogatták össze kedvenceinket


IBI PINCE: OROSZ GYULA CSALÁDI PINCÉSZET
A pincészet borainak és pezsgőinek kóstolója és vására


STELÁZSI – KULTÚRBIRTOK
Sütőtökkrémleves
Vörösboros szarvaspörkölt és tépett szarvascomb lilahagyma chutneyval
Meleg túrótorta csipkebogyóöntettel
Sajt- és sonkatál és minden finomság a stelázsinkról


DVORÁK VENDÉGUDVAR
Állatsimogató és parasztudvar-látogatás
Füstöltcsülkös babgulyás és csülkös-körmös pacal
Malacsült párolt lilakáposztával és disznótoros tál és toroskáposzta
Aranygaluska


DEBRECZENI PINCE: DEBRECZENI – FERENCZI CSALÁDI BORÁSZAT
12:00-17:00 óra: harmonikazene a fűtött teraszon
Csülkös bableves és székelykáposzta
Sült kolbász, kocsonya és pecsenyezsíros kenyér
Császármorzsa


ETYEKI SAJTÚTÁLLOMÁS:
Sajtkülönlegességek és túródesszert
Etyeki Czimeres Pálinka


RÓKUSFALVY BIRTOK
Ínyenc élményeket tálal a Rókusfalvy Fogadó:
Sült kacsamáj krém szedres, lilahagymás jammel
Sütőtökrémleves gyömbéres kekszmorzsával
Szarvaspörkölt burgonyafánkkal
Fahéjas almáspite
10.00-12.0 óra: Reggeli matiné - rajzfilmvetítés
10.00-17.00 óra: Kató Néni Finomságai (kürtőskalács workshop)
11.00-15.00 óra: Greta Handmade Design kézműves workshop
12.00-16.00 óra: Estage Duo - jazz & swing koncert
13.00 óra: Pincetúra pohárral a kézben


HEGEDŰS SAJTMŰHELY
10.00 órától: Sajtkészítés bemutató
13:00 és 15:00 óra: Tárlatvezetés a sajtérlelőben