Fesztivál

VII. Music Hungary Konferencia és Showcase Fesztivál 2021

Expresszó
Terem Bár
Papírkutya.Veszprém
2021. november 17. (szerda) 18:00 - 2021. november 18. (csütörtök) 23:00
Ingyenes

Helyszín:

Expresszó
8200 Veszprém, Brusznyai utca 2. (Bejárat a Kórház utca felől)
Terem Bár
8200 Veszprém, Virág Benedek utca 4.
Papírkutya.Veszprém
8200 Veszprém, Szabadság tér 9

Idén először a Music Hungary Szövetség – hagyományteremtő jelleggel – feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait. A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosával partnerségben, az EKF zenei program alapértékeit képviselő esemény célja, hogy a szakmai konferencia kiegészüljön egy két napos koncertsorozattal, ahol három helyszínen, több mint húsz nagyszerű produkció mutatkozik majd be. Deva, Sasa Lele, Szalai Anna, Teddy Queen, a HOCUSPONY vagy a Napfonat, de az On The Low kollektíva tagjai is várják a zenekedvelőket.
A IX. Music Hungary Konferencia idén arra fókuszál, hogy számba vegye a zeneipar lehetőségeit és kihívásait a pandémia utáni újrakezdéshez, diskurzust indítson a talpra állás mikéntjéről, és segítse a szektor adaptálódását a  megváltozott körülményekhez. A zeneipari szakembereket felvonultató 
konferencia idén rendhagyó programmal egészül ki. A járvány ideje alatt  rengeteg friss zenei projekt született, amelyekről a rendezvények és a széleskörű zenei sajtó hiánya miatt keveset hallott a szakma és a közönség, valamint a  járványhelyzet előtt alakult produkciók sem jutottak egyelőre megfelelő fellépési lehetőségekhez, ezért a Music Hungary Szövetség induló showcase fesztiválja 
szeretné közelebb hozni a zenei szakembereket az aktuális hazai előadókhoz. A  tervek szerint a showcase a következő években is állandó kísérőprogramja lesz a  konferenciának, amely meghatározó szerepet tölthet be az új tehetségek  felfedezésében, valamint abban, hogy a feltörekvő előadók minél több teret  kapjanak a hazai színtér különböző szegmenseiben. 


A koncertek három, hangulatában meglehetősen különböző helyszínen  valósulnak meg. Az Expresszóban tökéletes koncertélményre, a Teremben  hamisítatlan underground hangulatra, a Papírkutyában pedig családiasabb  hangvételű produkciókra számíthatnak a zenefogyasztók. 


A teljes fellépőlista (A-Z):
4S Street
Abigél
AKC Misi
Boebeck
Deva
Grand Bleu
HOCUSPONY
Ibbigang + gyuris
IDEGEN
Kolibri
KurtaUtca
Napfonat
Nasip Kismet
Palma Hills
Perrin
Sasa Lele
Saya Noé
Solére
Sorbonne Sexual
Superflake
Szalai Anna
Teddy Queen
Villö Acetone