Fesztivál

XVI. Ars Sacra Fesztivál

Budapest
2022. szeptember 16. (péntek) 15:00 - 2022. szeptember 25. (vasárnap) 21:00
Ingyenes

Helyszín:

Budapest
1000 Budapest

2022-ben is Ars Sacra Fesztivál!
„Úgy szeressétek egymást, ahogy én szerettelek titeket!” – ezzel a gondolattal indítják a 2022-es esztendőt és egyben készülünk a XVI. Ars Sacra Fesztiválra, amely ebben az évben újra szeptember harmadik hetében jelentkezik magas színvonalú, műfajilag sokszínű, a történelmi egyházakhoz kapcsolható művészeti alkotásokat és produkciókat bemutató ingyenes programkínálatával.

Az idei mottóval arra hívják fel mindenki figyelmét, hogy "járjuk együtt a szeretet útját! Van, akit könnyű szeretnünk. Aki elfogad és megért bennünket, kedvességével kifejezi gyengéd érzelmeit, aki aggódik és törődik velünk, akivel rokonlelkek vagyunk. Ezek a megtapasztalások óriási erőforrást jelentenek emberi életünkben. Ám a szeretet sokszor önmeghaladásra hív. Arra az elengedésre, amikor saját elképzeléseinket, előítéleteinket kell hátrahagynunk, hogy meg tudjon érkezni hozzánk a másik ember és új dolgokat tanuljunk tőle. Szabaddá tehetjük magunkat a másik ember számára.

A művészi élményekbe való bekapcsolódás hasonlít ehhez az elgondoláshoz. A zene, az irodalom, a képzőművészet világában új dimenziókat fedezhetünk fel, nemcsak önmagunkban, de a másikban és a transzcendensben is. Legyünk nyitottak a hit ihlette, szakrális művészeti alkotások felé és engedjük, hogy erőforrássá váljanak életünkben!

Kívánják, hogy az idei Ars Sacra Fesztivál látogatói megtapasztalják a művészet pezsdítő, gyógyító, iránymutató szerepét. Mi, az Ars Sacra Alapítvány munkatársai 2022-ben is azon leszünk, hogy minél sokszínűbb programkínálattal segítsük ennek megvalósulását!"