Kiállítás

Basa Péter öröksége

Barabás Villa
2020. január 15. (szerda) 09:00 - 2020. január 23. (csütörtök) 19:00
Ingyenes

Helyszín:

Barabás Villa
1122 Budapest, XII. kerület, Városmajor utca 44.

Basa Péter (1964–2009) fiatalon elhunyt Ybl Miklós-díjas magyar építész szak-mai pályafutása alatt számos maradandó értéket hozott létre, alkotásai sokak számára ismertek. Ő tervezte többek között a Budakeszi Határon Túli Magyarok Emléktemplomát, részt vett a Nagy-Kopasz hegyi Csergezán Pál-kilátó és a 2000-es hannoveri Expo Magyar pavilonjának létrehozásában. Fontos alko­tása a Barabás Villa bővítése és rekonstrukciója is, ahol halálának tizedik év­fordulójára kiállítás és konferencia emlékezik. A kiállításon az életmű jelentős épületeiből és terveiből készült válogatást tekinthetik meg a látogatók, amit művészi igényességgel kidolgozott tervrajzai, grafikái és makettek illusztrál­nak.


A kiállításnak az is szándéka, hogy összegyűjtse azokat, akik szeretettel em­lékeznek Basa Péterre. A személyéhez és az egyes épületekhez kapcsolódó emlékeket, így anekdotákat, a tervezési folyamatra vonatkozó adatokat, gon­dolatokat és más tényeket a helyszínen kirakott emlékdobozban írásos for­mában gyűjtik a kurátorok. Az előre megírt vagy a helyszínen megfogalmazott szövegek a készülő életrajzi könyv háttéranyagaként is szolgálnak és a csa­ládi archívumot is bővítik. A szövegek a basapeteroroksege@gmail.com e-mail címre is elküldhetők.


A kiállítás megtekinthető hétfőtől szombatig 9:00 és 19:00 között, vasárnap 9:00 és 13:00 között, illetve a Barabás Villa programjaihoz igazodóan. A kiállítás látogatása díjtalan.

Hozzászólások