Kiállítás

Összetartozás éve

Magyar Nemzeti Múzeum
2020. szeptember 29. (kedd) - 2021. június 4.

Helyszín:

Magyar Nemzeti Múzeum
1088 Budapest, VIII. kerület, Múzeum körút 14-16.

A Magyar Nemzeti Múzeum a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulója alkalmából össznemzeti fotókiállítást rendez az 1920-ban elszakított országrészek kulturális, művészeti kincseinek fotóiból. A tárlat a nemzeti összetartozást is szimbolizáló Múzeum kerítésén a járvány miatt csak ősszel valósulhat meg.


A Magyar Nemzeti Múzeum jelen helyzetben is – amikor az összefogásra és együtt gondolkodásra még nagyobb szükség van –, fontosnak tartja, hogy kifejezze az összetartozást a határokon túl élő magyar közösségekkel, és megmutassa közös életükből fakadó, és máig eleven értékeiket az évforduló napján is.


Ezért virtuális fotógaléria formájában jelenítik meg a kiállítás anyagának egy részét.

Az Összetartozás éve virtuális fotogaléria láthatóvá teszi a magyar nép tehetségének és alkotóvágyának töretlenségét, tudatosítja, hogy a magyarság szellemi egységének megőrzéséért tenni kell, és tovább kell adni a közösség élő kulturális örökségét.

Trianon 100. évfordulója emlékeztet rá, hogy a térség jövője az összefogásban van, és a Kárpát-medence kulturális öröksége minden itt élő nép oszthatatlan közös tulajdona.


Az Összetartozás éve virtuálís fotógaléria hat héten keresztül, 2020. június 4-től 2020. július 9-ig hetente frissülő tartalommal tekinthető meg.


 

Hozzászólások