Kiállítás

Tárlatvezetés

Műcsarnok
2020. január 29. (szerda) 19:00

Helyszín:

Műcsarnok
1146 Budapest, XIV. kerület, Hősök tere

Pályi Zsófia és Hirling Bálint fotográfusok exkluzív tárlatvezetése Keleti Éva kiállításán

Nem csu­pán a tár­lat meg­te­kin­té­se, hanem a művek és a ren­de­zés ér­tel­me­zé­se is fon­tos része a ki­ál­lí­tás nyúj­tot­ta él­mény­nek. Ha töb­bet sze­ret­ne meg­tud­ni Ke­le­ti Éva Élet/Kép c. ret­ros­pek­tív ki­ál­lí­tá­sá­ról, a ki­ál­lí­tó mű­vész­ről, ha ér­dek­lik a ki­ál­lí­tás ku­lissza­tit­kai, ve­gyen részt Pályi Zsó­fia és Hir­ling Bá­lint fo­tog­rá­fu­sok exk­lu­zív tár­lat­ve­ze­té­sén.


Pályi Zsó­fia 2007-ben az ELTE kom­mu­ni­ká­ció-por­tu­gál, majd 2010-ben a MOME fo­tog­rá­fia kép­zé­sén szer­zett dip­lo­mát. Az Origo hír­por­tál fo­tó­ri­por­te­re­ként dol­go­zott 2006-2014 kö­zött. Je­len­leg sza­bad­úszó fo­tog­rá­fus­ként te­vé­keny­ke­dik, több­nyi­re ma­ga­zi­nok­nak, kul­tu­rá­lis in­téz­mé­nyek­nek dol­go­zik. Több­szö­rös saj­tó­fo­tó díjas, Pécsi Jó­zsef fo­tó­mű­vé­sze­ti ösz­tön­dí­jas, Lens­Cul­tu­re fi­na­lis­ta. Ked­velt te­rü­le­te a do­ku­men­ta­ris­ta fo­tog­rá­fia, a port­ré és a meg­ren­de­zett fotó.


Hir­ling Bá­lint 2011-ben szer­zett mes­ter­dip­lo­mát az ELTE me­te­o­ro­ló­gia sza­kán, köz­ben el­vé­gez­te a Prá­ter utcai fény­ké­pész szak­is­ko­lát, 2010 és 2013 kö­zött a Bu­da­pes­ti Kom­mu­ni­ká­ci­ós Fő­is­ko­lán a fo­tog­rá­fia sza­kot.
Je­len­leg sza­bad­úszó fo­tog­rá­fus­ként dol­go­zik. Több­szö­rös saj­tó­fo­tó díjas, Pécsi Jó­zsef fo­tó­mű­vé­sze­ti ösz­tön­dí­jas, PDN nagy­dí­jas fo­tog­rá­fus. Rend­sze­re­sen ké­szít port­ré­kat, il­let­ve fo­tó­ri­por­to­kat hazai és kül­föl­di la­pok­nak.

Hozzászólások