Kiállítás

Teljesítmény

Elmarad
Miskolci Galéria - Rákóczi-ház
2020. október 29. (csütörtök) 17:00 - 2021. január 24.

Helyszín:

Miskolci Galéria - Rákóczi-ház
3500 Miskolc, Rákóczi utca 2

A Herman Ottó Múzeum – Miskolci Galéria és a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. közös nyílt pályázati felhívást hirdetett képző- és iparművészek számára Teljesítmény címmel a Kép/Test/Lét projekt keretében az emberi test teljesítőképességét ábrázoló, illetve a sport kulturális, szociokulturális, történelmi vetületeire reflektáló alkotások létrehozására, bemutatására.


A pályázat célja:
A pályázat kiemelt célkitűzése, hogy az alkotóművészet területén tevékenykedő jelentős vidéki művészközösségeknek megjelenési lehetőségeket biztosítson, támogassa a művészek lokális megszólítását és közösségé formálását, ezáltal a különböző művészeti területek közötti összhang megteremtését. További cél, hogy a színvonalas körülmények között megvalósuló megmutatkozási lehetőségek alkalmat teremtsenek a művészeknek a közönséggel való találkozásra, a helyi és térségi művészeti élet erősítésére.


A pályázat témája:
Pályázni a test teljesítőképességét bemutató, a sport kulturális, szociokulturális, történelmi vetületeire reflektáló, pszichológiai hatásait is megjelenítő önálló műalkotással lehet. Egy pályázó egy műalkotással (festmény, grafika, szobor, egyéb technika) pályázhat. Az alkotás készítési évére nézve nincs megkötés.


Pályázók köre:
A kiírás Miskolc városához kötődően elsősorban az észak-magyarországi régióban (Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megye) élő, illetve a valamilyen módon a térséghez kötődő művészeknek kínál megjelenési lehetőséget. Magánszemélyként hivatásos és nem hivatásos alkotók egyaránt pályázhatnak.


 

Hozzászólások