Könyv

Claudia Durastanti: Ismerős idegenek

Nemzeti Táncszínház (Könyves Magazin Színpad)
2024. október 10. (csütörtök) 18:00

Helyszín:

Nemzeti Táncszínház (Könyves Magazin Színpad)
1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20.

A szerzővel Ott Anna beszélget, közreműködik: Bánfalvi Eszter


Claudia Durastanti önéletrajzi elemeket is tartalmazó könyve egy nem mindennapi család életébe enged bepillantást, ahol a szülők még abban sem tudnak megegyezni, hogyan ismerkedtek meg egymással.


Claudia két siket ember gyermekeként nő fel az olaszországi Basilicata régió egyik falujában és New Yorkban. Szülei soha nem tanították meg a jelnyelvre, így a családi kommunikációban gyakoriak a félreértések. A minden szempontból kívülálló lány szabadságra vágyik, a punkhoz és a könyvekhez menekül, amelyek megmutatják neki, hogyan teremtse meg a saját családi mitológiáját. Az Ismerős idegenek kulturális utalásokkal teleszórt, egyedi hangú felnövéstörténet emigrációról, megértésről, otthonos vagy éppen nyugtalanító csendekről valahol a regény és a memoár határán.


Claudia Durastanti (1984) olasz író, műfordító. Joshua Cohen és Ocean Vuong könyveinek fordítója, az ő nevéhez fűződik A nagy Gatsby legújabb olasz fordítása is. Ismerős idegenek című regénye több mint húsz nyelven jelent meg.


A könyv a Magvető Határhelyzetek sorozatában jelent meg Todero Anna fordításában. A sorozat az Európai Unió finanszírozásával valósult meg.


A program nyelve angol, szinkrontolmácsolással.
Az eseményt az Olasz Kulturális Intézet támogatja.


A Magvető Kiadóval közös program