Könyv

Márai és a gasztronómia - „Egy kenguru-uszályt méltóztassék!”

De la Motte - Beer-palota és Palotamúzeum
2021. október 25. (hétfő) 19:00

Helyszín:

De la Motte - Beer-palota és Palotamúzeum
1014 Budapest, I. kerület, Dísz tér 15.

Hirtling István színművész és Mészáros Tibor irodalomtörténész Márai-kutató estjein nem pusztán részletek hangzanak el a Márai életműből, hanem izgalmas, különleges és alig ismert információkat tudhat meg a közönség az örökérvényű szerzőről. Az előadások vetített képekkel, dokumentumokkal és Tárkány-Kovács Bálint Junior Príma díjas cimbalomművész inspiratív és sokszínű zenei kíséretével segíti az irodalmi szövegek elmélyült befogadását.

Márai Sándor életművében – ha más módon is mint Krúdy Gyulánál, de – központi helyet foglaltak el az ételekkel, italokkal, az étkező vagy iszogató emberekkel foglalkozó írások. Az est során válogatás hallható az író legismertebb soraiból (pl. Szindbád hazamegy), de megismerkedhetünk számos, sok esetben csak egyszer megjelent írásával is. Valamennyiben jelen van az emberrel való együttérzés, az értékőrzés és az irónia, ami jellegzetes ízt ad ezeknek az írásoknak.

Közreműködnek:
Mészáros Tibor történész
Hirtling István színművész
Tárkány-Kovács Bálint cimbalomművész

A hatályos kormányrendelet alapján az előreváltott ülőhelyes nézőtérrel megrendezett kulturális rendezvényekre, előadásokra védettségi igazolvány nélkül is szabad a belépés.