Koncert

Bangó Adrienne Quartet

Bangó Adrienne előadó
Farkas Zsolt előadó
Pál Gábor előadó
Fábry Adonisz előadó
Müpa (Kültér)
2022. augusztus 27. (szombat) 17:00 - 18:00
Ingyenes

Helyszín:

Müpa (Kültér)
1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.

Km.: Bangó Adrienne (ének), Farkas Zsolt (zongora), Pál Gábor (basszusgitár), 
Fábry Adonisz (dob)


A Bangó Adrienne Quartet 2021-ben alakult, névadója ugyanebben az esztendőben elnyerte Az év fiatal jazz-zenésze verseny közönségdíját, 2022-ben pedig maga a kvartett lett a Jazz Showcase közönségdíjasa: fellépésük ennek az elismerésnek köszönhető. Repertoárjukon főleg ismert jazzsztenderdek kapnak helyet, de megtalálhatók műsorukban különféle feldolgozások is. Közel áll hozzájuk a jazz mellett az R'n'B, a funk és a latin stílus is. Bizonyára még sok siker vár rájuk.


A felvidéki Farkas Zsolt 2020-ban diplomázott a Zeneakadémia jazz tanszékén. Épp csak felvételt nyert az egyetemre, amikor állandó tagja lett a Szőke Nikoletta Quartetnek, ahol azóta is ő ül a zongoránál. Korábban a Snétberger Zenei Tehetségközpont tanulója volt, ma pedig már segítőként dolgozik az intézményben.

Pál Gábor Erdély szülötte, 2021-ben diplomázott a jazz tanszéken Lattmann Béla növendékeként. 2019-ben a Magyar Jazz Szövetség VII. Jazz Combo Versenyén a legjobb szólista díját nyerte el. Tavaly a Horváth Albert Quartetben hallhattuk.
Fábry Adonisz 2019-ben kezdte tanulmányait a Bartók Béla Zeneművészeti Szakgimnáziumban Serei Dánielnél és Geröly Tamásnál. 2016-ban a D.A.S. trióval érkezett a Jazz Showcase-re, 2021-ben pedig a Bolyki Tamás Quartetet erősítette.
Bangó Adrienne hétévesen kezdett klasszikus hegedűt tanulni a Tóth Aladár Zeneiskolában. 2018-ban felvételt nyert a Bartók Béla Zeneművészeti Szakgimnáziumba, és bár több budapesti és országos versenyen ért el első helyezést, a szíve az éneklés és a jazz felé húzta, így ma már a konzi jazzének szakán tanul Lakatos Ágnesnél és Karosi Júliánál.