Koncert

Egri János Jr. Trió

Egri János Trio előadó
Egri János Jr. előadó
Egri János előadó
Online nézhető ONLINE
2020. november 24. (kedd) 20:00


Egri János Jr. - az ismert jazzbőgős és basszusgitáros, Egri János fia, aki mindössze 23 éves, de a budapesti jazzéletben forgók már mind ismerik. Sokoldalú előadó, hiszen kiváló énekesként és zongoristaként is tevékenykedik, sokszor a kettőt egyszerre is műveli. Erőssége a született vibrátóval rendelkező, egyedi, mély tónusú basszushangja és a sötét árnyalatú, masszív zongora billentése. Énekes szólóit kifejezetten a hangszer-szerű megszólalás jellemzi. Zongorajátéka erőteljes és izgalmas. Stílusa a hagyományos mainstream jazz műfajára épül, ám emellett számos egyéni, klasszikus és igényes populáris zenéből kölcsönzött stílusjegyet is megszólaltat.
Idén diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-ének alapképzési szakán Lakatos Ágnes és Urbán Orsolya növendékeként. Jelenleg Oláh Kálmán növendéke az egyetem jazz-zongora mesterképzési szakán.
Ezen az estén állandó triójával fog live stream koncertet adni, melyet a Budapest Jazz Club Facebook oldalán közvetítenek majd. A koncerten nagyrészt amerikai sztenderdek fognak elhangzani, de lesz köztük pár saját szerzemény tőle és édesapjától, Egri Jánostól is.


A vonatkozó rendelethez igazodva 2020. november 11-től a klub határozatlan ideig zárva tart. A koncertek LIVE STREAM közvetítéseit a BJC Facebook oldalán, illetve YouTube csatornánján követhetik.