Koncert

Frenk - Tudom Kivagyok - lemezbemutató, Bérczesi, Saiid

Frenk előadó
Frenk előadó
Saiid előadó
A38 Hajó (Koncertterem)
2020. február 08. (szombat) 20:00
Ár: 3500 Ft, elővét: 2900 Ft

Helyszín:

A38 Hajó (Koncertterem)
1113 Budapest, XI. kerület, Henryk Sławik rakpart Petőfi-híd budai hídfő

Éjszakai élet, és minden, ami vele jár. Különös és magával ragadó, bizarr, erotikával túlfűtött világ, túlélési útmutató kezdőknek és haladóknak. A multiinstrumentalista zenész a hiperkarma tagjaként tűnt fel, de emellett több formációban is játszott, valamint a kezdetektől fogva a Budapest Bár oszlopos tagja. Frenk és megújult zenekara gőzerővel készül a budapesti lemezbemutató koncertre, megidézve a nagyvárosi éjszakákat, megszórva a századvégi füstös lokálok hangulatával. A szuggesztív, őszinte, zsigerekig ható valóság, ahol valódi pop'n'roll showra számíthat a nagyérdemű!


Az új dalok mellett természetesen a régi slágerek is terítékre kerülnek. A nagyszabású koncertre két vendég is érkezik a zenekarhoz: Bérczesi Róbert (hiperkarma), és Saiid (AKKPH).


A hiperkarma dobosaként ismertté vált Frenk a zenekar leállása után kezdett el foglalkozni szólóprodukciójával. 2006-ban jelent meg bemutatkozó albuma Szívzörejek címmel, melynek egyszemélyben volt a dal- és zeneszerzője. A lemez elkészítésében ismert zenésztársak voltak a segítségére, mint például Varga Laca (hiperkarma, Pál Utcai Fiúk, Kutya vacsorája), Almási Endre (Stereomilk) és vokalistaként Váczi Eszter is közreműködött.


Az elmúlt tíz év alatt még két magyar nyelvű albummal (Nagyvárosi éjszakák - 2010., Minden ellen - 2012.) és egy angol nyelvű, egyszálgitáros, minimálhangszerelésű feldolgozáslemezzel (Songs For Jelena, 2015.) jelentkezett, ez utóbbin olyan nagyságok dalait játssza többek közt, mint Buddy Holly, John Lennon, Lou Reed, Frank Zappa, Grace Jones vagy Marianne Faithfull.


Frenk most már a szólókarrierjére koncentrál, de emellett rendszeresen látható színpadon a Budapest Bár fellépésein, illetve a Braindogs és a The Starmans formáció tagjaként is.


Frenk stílusát nehéz lenne behatárolni. Nem egyszerűen rock&roll, ennél jóval több: egyszerre érzelmes és dögös, sanzonos és populáris. Zenéjében felfedezhető pár ismerős hatás, de sikeresen vegyítve ezeket, saját stílust tudott kialakítani, amely a koncerteken is visszaköszön.