Koncert

Gerlóczy Zsigmond szólóest

Budapest Jazz Club
2021. május 13. (csütörtök) 20:00
Ár: 1800 Ft, diák, nyugdíjas: 1400 Ft

Helyszín:

Budapest Jazz Club
1136 Budapest, XIII. kerület, Hollán Ernő utca 7.

A koncert teljes anyaga rögtönzött lesz, az első hangtól az utolsóig.


Gerlóczy Zsigmond - már csak életkorából adódóan is - pályája elején tart, de máris korosztályának egyik legígéretesebb tehetsége. Ilyen fiatalon ritka, hogy valaki szólóban a színpadra merészkedjen, ám Zsigának minden oka megvan rá, hogy kétségek nélkül vállalkozzon erre a produkcióra.


"Gerlóczy Zsigát a magyar zenésztársadalom kivételes alakjának tartom. Képes úgy integrálni a saját rögtönzéseibe a zenetörténet nagy szerzőitől ellesett, mintegy elcsent komplex technikákat, hogy ettől nem veszít el semmit saját, unikális zenei nyelvezetéből, úgy érzékelteti az őt ért számtalan zenei impressziót, hogy az nem csorbítja el egyéni hangját, csak még markánsabbá teszi azt. Zsiga életben tartja az európai (komoly-)zeneiségből úgy másfél évszázada kiveszett improvizáció - mindennapos -gyakorlatának valódi fényét. Nem jazz muzsikus. Nem klasszikus muzsikus. Muzsikus. Kívánom, hogy hamarosan a nagyvilág is csodájára járhasson példátlan zenei adottságainak." Szakcsi Lakatos Béla, világhírű jazz-zongorista, zeneszerző


A koncertek látogatásához oltási igazolvány szükséges, valamint a Budapest Jazz Club területén - kivéve étel- és italfogyasztás közben az asztaloknál ülve - továbbra is kötelező a maszkviselés!