Koncert

HolddalaNap // Világ-Virág Estek

Online nézhető ONLINE
2021. április 15. (csütörtök) 19:00
Ingyenes

A zenekar 2021-re is azt tűzte ki célul, hogy muzsikájukkal segítséget nyújtsanak másoknak, ennek szellemében születtek meg a Világ-Virág estek, melyekkel 12 héten át egy-egy témát körbejárva muzsikákkal és mesékkel szeretnének segíteni kapcsolódni: „életünk középpontjával, a Teremtővel, egymással, az idők áramlásával és a Természettel, mely lélegző, élő otthonunk.”


A heti adások során a Mindenséggel való harmóniába kerülés a cél muzsikák, mesék s meghívott vendégekkel való beszélgetések segítségével. A tematikus alkalmakon dalok hangzanak el az istenszerelemről, a földi szerelemről, ezen erős idők témája az elengedés, a gyász: ennek is szentelnek egy külön alkalmat nagyböjt kezdetén. Más esteken magyar, afrikai, ausztrál őslakó, dél-amerikai népmesékkel s muzsikákkal, s szakértő vendégek gondolataival a környezettel való kapcsolatot helyezik a szívükre. Nagycsütörtökön énekelt keresztutat járnak népdalok segítségével. Húsvét után ég fele örvendve, s a Föld Napja alkalmából már talán találkozhatunk is velük szabadtéri nagykoncertjükön! A műsorok családoknak szólnak: a meséket régen felnőtteknek mesélték, de a kicsinyek is kihallották belőle, amire szükségük volt, így nyugodtan gyertek kedves felnőttek! A komolyabb zenés műsorok tartalmából is annyit vesznek fel a gyermekek, amennyi nekik jólesik: úgyhogy szeretettel várják a kicsinyeket is! Mint a régi szertartásokon, mindannyian együtt!
Lesz sok daltanulás és együtt éneklés, és alkalom a benső történésekre improvizációs zenei részekkel.


A sorozat február 4-én indul: csütörtök esténként, 19 órától saját otthonukból jelentkeznek majd be egy órás zenélésre, beszélgetésre. Meghívott vendégeik közt szerepel Boldizsár Ildikó, Lackfi János, Lakatos Mónika és Szalóki Ági is.