Koncert

ifj. Sárközy Lajos és zenekara - magyar cigányzene

Online nézhető ONLINE
2020. április 17. (péntek) 19:00

KARANTÉNBÓL SZÓL A NÓTA "élő közvetítés az otthoni karanténból"


A jelenlegi járványügyi helyzet hívta életre a Karanténból szól a nóta elnevezésű Facebook oldalt, melynek elsődleges célja, hogy naponta élő produkciókat közvetítsen a magyar népzenei, cigányzenei és jazz szférából. A hiánypótló kezdeményezés a zene szeretete és a zenészek elhivatottsága mellett az említett műfajok alulreprezentáltságának ellensúlyozása és az érdeklődő közönség kiszolgálása céljából jött létre.


„A zenészek – ahogy a potenciális közönség is – otthon ragadtak, a koncertek elmaradnak, nincs lehetőség sem a közös munkára, sem a fellépésekre. Amellett, hogy ezek az emberek a létfenntartáshoz szükséges bevételeiktől estek el, a közönséggel való közvetlen kapcsolattól, az előadás lényegétől és az együttes alkotás lehetőségétől is meg lettek fosztva. Ezek a tényezők pedig, a muzsikálás mellett, elengedhetetlenek egy zenész mentális egészségének fenntartásához” – emeli ki az ötletgazda, Lombos Pál, a Heureka Music Agency alapítója és vezetője.


„A jelenlegi helyzet lelkileg is nagyon megterhelő az embereknek, és köztudott, hogy a zene gyógyító hatással bír. Ezzel a kezdeményezéssel igyekszünk elviselhetőbbé, jobbá tenni több millió magyar ember életét, valamint közel hozni egymáshoz az alkotókat, az előadókat és a közönséget” – nyilatkozta a Karanténból szól a nóta kezdeményezés életre hívója.