Koncert

Jamie Cullum

Jamie Cullum előadó
VeszprémFest (Nagyszínpad, História Kert)
2022. július 12. (kedd) 21:00

Az Egyesült Királyság valaha élt legeredményesebb jazzművészének számító Cullum 2016-ban már járt Veszprémben, akkor a VeszprémArénában adott felejthetetlen hangulatú koncertet, mely egyébként a zenész első magyarországi fellépése volt.

Jamie Cullum egyedi megközelítésben ötvözi a jazzt, a popot és a rockot, pályafutása során olyan kultikus helyeken koncertezett, mint a Hollywood Bowl és a Carnegie Hall, a Fuji Rock vagy a Glastonbury Fesztivál, és olyan előadókkal állt egy színpadon, mint Amy Winehouse vagy Billy Joel. Nem csak előadóként, de zeneszerzőként is sikeres: írt zenét John Cusack és Clint Eastwood filmjéhez is.

Cullum összesen 8 sorlemezt jelentetett meg, melyekből ezidáig több mint 10 millió példány talált gazdára. Utoljára 2019-ben, Taller címmel jelentkezett stúdióalbummal, 2020-ban pedig élete első karácsonyi lemezével, a The Pianoman at Christmas-szal lepte meg rajongóit.

Színpadi karrierje mellett rádiósként is dolgozik: jelenleg is főműsoridőben fut díjnyertes heti show-ja a BBC Radio2-n, Európa leghallgatottabb rádiócsatornáján, ahol DJ-ként elsőként mutatott be olyan új jazzsztárokat, mint Gregory Porter vagy Laura Mvula.

Elmaradt 2020-as fellépését követően végre újra élőben láthatjátok a VeszprémFesten!


Esőhelyszín: Veszprém Aréna