A Budapest Jazz Clubban idén is nagy műgonddal készülő francia és fúziós fogásokat felsorakoztató svédasztalos vacsorával, a műfaj kiemelkedő jazz-formációival, és hajnalig tartó, felejthetetlen latin fiesztával várják a vendégeket!
21:00 KAPUNYITÁS
21.15 GÁSPÁR KÁROLY TRIO
Gáspár Károly zongorista a hazai jazz élet egyik meghatározó szereplője. Triójával saját kompozíciókat és standardeket egyaránt megszólaltat. Zenéjükre jellemző, hogy friss és előremutató, romantikus és esztétizáló, ugyanakkor tiszteletben tartja a jazz mainstream gyökereit is.
Gáspár Károly - zongora, Fonay Tibor - bőgő, Bágyi Balázs - dob
22.30 BUDAPEST RAGTIME BAND
A Budapest Ragtime Band, a magyar tradicionális jazz-élet talán legpatinásabb együttese 1980-ban alakult, főiskolát, illetve Zeneakadémiát végzett művészekből. A zenekar célja a ragtime muzsika hagyományainak ápolása mellett több tradicionális amerikai zenei műfaj bemutatása, életben tartása és népszerűsítése. Az est alkalmával legújabb, népszerű amerikai rajzfilmek slágereit megszólaltató sorozatuk alkalomhoz illő számai közül is válogatnak.
Gayer Ferenc – zenekarvezető, bőgő, Csapó Krisztián – ének, harsona, Varga Tivadar – zongora, Csárics Sándor – trombita, Széki József – xilofon, ütőhangszerek, ének, Antal Tibor – hegedű, Wesely János – dob
00.00 ÉJFÉLI PEZSGŐS KOCCINTÁS
00.15 RÉVÉSZ RICHÁRD LATIN QUARTET FEAT. YULAYSI MIRANDA
A dallamos, latin jazz zenét játszó Révész Richárd Latin Quartet a hazai jazz-élet ismert művészeinek formációja. Repertoárjukon az Afro–Cuban gyökereiből merítenek, emellett saját kompozíciókat is megszólaltatják. Ezen az estén Yulaysi Miranda, kubai énekesnő is csatlakozik a formációhoz, csodálatos hangjával és temperamentumos színpadi jelenlétével még tovább fokozva a szilveszteri hangulatot.
Révész Richárd – zongora, Fonay Tibor – basszusgitár, Molnár Mátyás – dob, Tar Gergely - ütőhangszerek
vendég: Yulaysi Miranda – ének
MENÜ
ELŐÉTELEK
Vargányakrémleves
Házi vidéki pástétom
Kacsamájhab portói borkocsonyával
Mediterrán quinoa saláta
Avokádó saláta
Zöld saláta, vinaigrette
FŐÉTELEK
Rizottó gombával és parmezánnal
Borjú marengo cukkinis burgonyagratinnal
Fogassüllő Quenelle rákmartással, Camargue-i zöldséges rizzsel
Csirke Imperial ratatouille-al
DESSZERTEK
Sütemény válogatás: Paris-Brest, citromos tart, csokoládés és vaníliás Ekler fánk, málna szelet, sajttorta
Madártej karamelszósszal
Gyümölcssaláta
ÉJFÉL UTÁN
Töltött káposzta