Koncert

Jenő bemutatja: Gordon Teodóra - Riba Gery szólókoncert

Szelávi! Fesztivál
2021. június 20. (vasárnap) 13:45 - 14:30

Helyszín:

Szelávi! Fesztivál
2097 Pilisborosjenő, Kevélyhegyi Levendulamező

A Tamirel egy psychedelic/blues rock zenekar. Eredetileg 2010-ben Riba Gergely alapította, de az akkori néhány-próbás felállás és egyetlen szám kidolgozása (’Somedays’), csak jelképes kezdetnek mondható.


Riba Gergely a 2010-ben alapított psychedelic rock zenekar, a Tamirel frontembere. A Tamirel első nagylemeze a 2018-as ‘You And The World’ volt, amit hazai koncertek követtek. A zenekar 2017 és 2019 között többek között fellépett az A38 Hajón, az Analog Music Hallban, a Gödör Klubban, A Hello Ugar! és az Ürömi Fesztiválokon. Utóbbi eseményen a Piramis előzenekaraként.


2021-ben jön ki a Tamirel második lemeze, aminek magyar nyelvű számai a pilisborosoenői Szeláví! Fesztiválon debütálnak. Az elmúlt években Gery bejárta Amerikát, szóló koncerteket adott Ausztriában, Németországban, Norvégiában és Angliában is. Saját szerzemények mellett a rock és a blues tradícióját követve kedvenc feldolgozásait is előszeretettel dörrenti meg, úgy mint J.J. Cale, Chis Cornell, Tony Joe White, Johnny Cash dalokat.


Gery Pilisborosjenőn nőtt fel, és mind a mai napig nagyon sokat jár vissza, olyannyira, hogy még számot is írt PBJ Blues címmel.”