Koncert

Jon Lord's Concerto for Group and Orchestra

Bruce Dickinson előadó
Paul Mann karmester
Roger Glover előadó
Kaitner Z Doka előadó
Bernhard Welz előadó
Audi Aréna Győr
2021. november 05. (péntek) 19:00
Ár: 9900, 14900, 20900 Ft

Helyszín:

Audi Aréna Győr
9027 Győr, Kiskút liget

Az ősz igazán különleges zenei élményt ígéra 750 éves Győrben: az Audi Arénában november 5-én koncerttel emlékeznek meg Jon Lord nagyszerű versenyművéről, az 1969-ben bemutatott Concerto for Group & Orchestráról. A művet egykor a Deep Purple és a brit Királyi Filharmonikus Zenekar (Royal Philharmonic Orchestra) játszotta, most pedig a Győri Filharmonikusok előadását hallhatjuk, Paul Mann vezényletével. Nem akárkik zenélnek majd mellettük: énekesként Bruce Dickinsont (Iron Maiden) hallhatjuk, a basszusgitárosi poszton Roger Glover (Deep Purple) szerepel, míg billentyűsként John O’Hara (Jethro Tull), gitárosként Kaitner Z Doka (Jon Lord, Ian Paice) és dobosként Bernhard Welz (Ian Paice, Jon Lord) csatlakozik.
Dickinson korábban így nyilatkozott a fellépések kapcsán: „Igazi megtiszteltetés részt venni ezeken a koncerteken, amelyek a Concerto For Group & Orchestra születésének 50. évfordulóját ünneplik. Mint azt sokan tudják, a Deep Purple meghatározó, máig tartó hatást gyakorolt rám tinédzser korom óta, és az azóta eltelt években elég szerencsés voltam ahhoz, hogy a zenekar jóbarátjává váljak, Jon Lorddal pedig több közös projektem is volt.”
A darab első jubileumi előadására 2019-ben került sor; Paul Mann karmester akkor elmondta: „Jon Lorddal számos alkalommal dolgoztunk együtt, és a műfaji határokon átívelő Concerto-ja ezek közül is az egyik legnagyobb csodája volt a zenei pályafutásomnak, így nagy örömmel készültem erre az előadásra. Biztos vagyok benne, hogy Jon lélekben ott lesz velünk ezen az estén.”