Koncert

Kerekes 26 | Jubileumi nagykoncert

Kerekes Band előadó
UP Újpesti Rendezvénytér
2021. november 27. (szombat) 20:00
Ár: 3900 Ft

Helyszín:

UP Újpesti Rendezvénytér
1042 Budapest, IV. kerület, Szent István tér 13-14

Eredeti időpont: 2020. november 14.


26 év zene, 26 év barátság, 26 év kitartás, 26 év hit, 26 év Kerekes


Az 1995-ben Egerben alakult Kerekes Bandnek eddig kilenc sorlemeze jelent meg, amelyből három aranylemez, egy platinalemez lett, kettő pedig elnyerte a Fonogram-díjat. ‘Pimasz’ című bemutatkozó lemezüket az angol Songlines magazine 2005 legjobb lemezei közé választotta, Back to Folk lemezük pedig az európai világzenei chartlista 6. helyéig jutott. 2008-ban a Kerekes Bandet Magyarország kulturális nagykövetévé választották. Eddig 26 országban léptek fel Jamaicától Kazahsztánig, Írországtól Spanyolországig. Zenéjük az Argo2 című közönségfilm filmzenéje, Kábé23 címmel könyv jelent meg róluk.


A kezdetektől kísérletező ötösfogat hangzása azonban legalább annyira ered a rockzenéből, mint a hagyományos, magyar pásztorzenéből. A furulyahangzás spektrumát kitágító Fehér Zsombor, nemcsak a gyimesi népzenét, hanem Jimi Hendrix gitárhangzását is hosszasan tanulmányozta, hogy egy olyan sajátos pszichedélikus, riffes játékot fejlesszen ki, ami a zenekar egyedi soundját adja. A táncházakban edződött, de a rockzene energiáiból táplálkozó kobozés brácsa lüktetése, Námor Csaba és Csarnó Ákos kezében tovább erősíti a hagyományos zene béklyóitól megszabadult ethno funkot, ami végül a hazai stoner nagyágyú, Sohajda Péter,és a kettő-négy specialista, Fehér Viktor kezében formálódik egésszé.


Jegyvásárlás előtt olvasd el a zenekar közleményét:
"A 25 éves jubileumi év sajnos nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Elmaradtak a külföldi és a hazai turnék, és a koncertek csupán töredékét tudtuk megtartani. Ez a szomorú időszak ismét eszünkbe juttatta, milyen sok segítséget kaptunk kezdetekkor. Most mégis úgy érezzük – segítség hiányában – kicsit egyedül maradtunk. Csak hozzátok, rajongókhoz fordulhatunk, akikkel számtalan közös élményt éltünk már át, és mindvégig kitartottatok mellettünk. Amennyiben lehetőségetek engedi, segítsétek a zenekar következő 25 évét támogatói jegy vásárlásával. Köszönjük!"