Koncert

Meszecsinka ★ after: Cord

Meszecsinka előadó
Grand Café
2020. október 30. (péntek) 21:30
Ár: elővét: 1500 Ft

Helyszín:

Grand Café
6720 Szeged, Deák Ferenc utca 18.

A Fonogram díjas Meszecsinka idén sem pihent – nyáron több hazai koncert mellett fellépett Szlovéniában és Litvániában is. Szegedre új dalokkal érkezik.
“Szóljon álomban vagy ébren, garantáltan padló. Az a gyanúm, hogy megkaptuk az év világzenei lemezét, egyenesen a gyomorba,
mélyen…” Magyar Narancs, Marton László Távolodó
„Tegnap este szívszaggató csúcsot ütött meg a Dromban a magyar trance-tánc zenekar Meszecsinka a hosszú, áramló haja mögé elbújó, a zene ütemére jajveszékelő, kiáltozó frontemberével, Oláh Annamarival. Bár egy klubban voltunk, nem volt nehéz elképzelni, ahogy százezer ember egy európai nyári fesztiválon egyszerre csapkod és hajladozik válaszul Oláh színpadi szenvedélyére” New York Music Daily


Cord még a megboldogult 2000-es években kezdte karrierjét az azóta már legendássá vált Chi Recordings színeiben megjelenő, nemzetközi sikereket is elérő breakbeat kiadványokon. Később lassított a tempón és kísérletezőbb, pszichedelikusabb vizekre evezett, ezt az utat követve tovább dolgozott zenéi tökéletesítésén, amit a közeljövőben sikerrel nyugtázhat: októberben pályafutása csúcsaként a műfaj legjelentősebb kiadójánál, a Merkaba Musicnál jelenik meg a Maktub EP.
Fellépéseinek minősítése a live act és a DJ szett között ingadozik, a zenéket bátran használva, kreatívan effektezve, nem ritkán pedig még nem hallott formában szólaltatva meg, DJként pedig előszeretettel kalandozik más területeken is,120 bpm körül utazós/csavarós “organic” house darabokkal táncoltat.