Koncert

Nguyên Lê & Gary Husband Duo

Nguyen Le előadó
Gary Husband előadó
Eiffel Műhelyház
2023. április 29. (szombat) 19:00

Helyszín:

Eiffel Műhelyház
1101 Budapest, X. kerület, Kőbányai út 30

Két extravagáns, nemzetközileg elismert személyiség döntött úgy, hogy létrehoz egy különleges duót.
A két művész duóját hallgatva egyértelmű, hogy bár kettejük egyéniségének találkozása robbanásszerű, a közöttük zajló zenei párbeszéd mégis teljesen természetes, az egymásra való érzékenységből adódó hatás pedig magnetikus. Az újságírók mindkettőjüket külön-külön is a fúziós zene megtestesítőjének tartják.

Nguyên Lê
"Senki sem gitározik úgy, mint ő" - írta a Frankfurter Allgemeine Zeitung Nguyên Lê-ről, a legelső exkluzív ACT-művészről. A vietnami szülők gyermekeként 1959-ben Párizsban született Nguyên Lê a világ egyik legsokoldalúbb és legfüggetlenebb gitárosa - messze túlmutat a jazz-zene határain, és a legkülönfélébb hatások, mint az ázsiai zene, a modern jazz, a fúzió vagy a klasszikus rock, formálják.
Fellépett többek között Randy Breckerrel, Vince Mendozával, Carla Bley-vel, Michel Portallal, Renaud Garcia-Fons-szal, Per Mathisennel, Marc Johnsonnal, Peter Erskine-nel, Trilok Gurtuval, Paolo Fresuval és Dhafer Yousseffel.

Gary Husband
Gary Husband kifejezőképessége egyformán oszlik meg dobosként és zongoristaként-billentyűsként. Klasszikus gyökerei, az improvizatív, jazz és jazz/fusion - nem is beszélve a pop, rock, funk és blues körökben eltöltött időszakáról - mind-mind markánsan megmutatkoznak játékában.
A közel négy évtizedes zenei pályafutása során a legnagyobbakkal játszott együtt, mint többek között John McLaughlin, Allan Holdsworth, Jeff Beck, Jack Bruce, Gary Moore, Level 42, Billy Cobham, Al Jarreau, Mike Stern, Andy Summers, Steve Hackett, Randy Brecker, Jan Hammer, Soft Machine, Maria Schneider, Christian McBride, Eddie Van Halen, Dean Brown, Bob Berg, Nguyên Lê, Joe Lovano, Charles Tolliver, Bireli Lagrène, Peter Erskine.