Koncert

Noémo – Szívverés EP-bemutató

Takács Noémi előadó
Magyar Zene Háza
2022. október 07. (péntek) 19:30
Ár: 2500 Ft

Helyszín:

Magyar Zene Háza
1146 Budapest, XIV. kerület, Olof Palme sétány 3-5

A 2012-ben feltűnt, majd az előző évtized második felében egyre aktívabbá vált Takács Noémi ‘Noémo’ zenekarával 2021-ben jelentkezett legutóbb négy új dallal (Nem értem még EP). Ezt követi majd ősszel érkező újabb EP-je, és ennek lesz a lemezbemutatója a Magyar Zene Házában. A felvidéki származású énekes-dalszerző érzékeny, lírai hangvételű, legújabb magyar nyelvű dalai az emberi lét lényegéről szólnak.

„Olyan, mintha az idővonalon valahol középen állnék, mögöttem megjelenik a múlt, előttem pedig kirajzolódik a jövő. A dalszerzés számomra ebben az időtlen térben zajlik” – mondja dalairól Takács Noémi ‘Noémo’. A szerelemről, a vágyakozásról, az öregedésről vagy akár a halálról szóló szerzeményekben Noémo éteri hangja beteríti a teret, dalain keresztül a lélek mélyére merül – teszi mindezt némi öniróniával, humorral. A Noémo név egyúttal zenekarát is jelöli, amelynek ősszel érkező új lemezét Fenyvesi Márton gitáros producerelte, rögzítette és keverte, és akit ezen a koncerten vendégként hallhat a közönség.
Takács Noémi az Emil.RuleZ Gyere át! című lemezén tűnt fel először, számos alkalommal volt vendége a Fekete-Kovács Kornél vezette Modern Art Orchestrának, tagja volt a Budapest Voices-nek, de ismerős lehet a BülBüls énekeseként is, amely formációval A Dal című műsorban szerzett országos ismertséget. A Noémo zenekarként 2014-ben indult, 2018-ban pedig teljes mértékben megújult. A Levegőt! című dallal immár Noémóként ismét szerepelt A Dalban. 2019-ben megjelent a zenekar Nem értem még című kislemeze, melynek címadó dala Joni Mitchell Both Sides Now című szerzeményének átirata – ehhez személyesen a szerző járult hozzá. 2021-ben a Hableány hajó áldozatainak emlékére íródott azonos című dal látott napvilágot, amely A Dalban a Top 20-ban végzett.