Koncert

Omega Diatribe & Livelifehard | vendég: Eagle Has Landed

Omega Diatribe előadó
Livelifehard előadó
Eagle has Landed előadó
A38 Hajó (Koncertterem)
2022. január 22. (szombat) 19:00
Ár: 3490 Ft, elővét: 2990 Ft

Helyszín:

A38 Hajó (Koncertterem)
1113 Budapest, XI. kerület, Henryk Sławik rakpart Petőfi-híd budai hídfő

21:00 Az underground metal zene szerelmeseinek minden bizonnyal nem kell bemutatni az Omega Diatribe zenekart, akik zord, agresszív zenéjükkel és energikus élő előadásmódjukkal valósággal berobbantak a hazai köztudatba 10 évvel ezelőtt, a debütáló Iapetus címet viselő lemezükkel. Az ezt követő Abstract Ritual és Trinity c. lemezek csak megerősítették a pozíciójukat a hazai és európai szcénában. A második lemezen Kevin Talley-vel (ex-Suffocation/Six Feet Under/Chimaira) a dobok mögött, ezután pedig Tue Madsen (Meshuggah/Ektomorf/Suicide Silence) vezényletével készítettek a harmadik lemezt, amivel be is zsebelték az 'Az év koncertzenekara' illetve az 'Az év stúdióprodukciója' díjat a HangSúly Zenei Díjon. Számtalan hazai és európai turné után a zenekar 2020-ban megjelent Metanoia című negyedik lemeze nem kisebb produceri név szárnyai alatt készült, mint a svéd Jens Bogren-é (Opeth, Sepultura, Dimmu Borgir, Amon Amarth), akinek kiváló munkája végett a banda eddigi legerősebb anyagát tette le az asztalra, Aki koncertjükön jár, minden bizonnyal egy maradandó élménnyel távozik a helyszínről. Nem lesz ez másképp a budapesti A38-as koncert esetében sem!


19:45 A 2021-ben indult Livelifehard, Vörös Attila és Jozzy ex-Leander Rising-osok új zenekara, ahol súlyos groove-okat, Geröly Matyika (Ganxta/FTF) hozza, Lisztmajer Ádám bőgőzik, a frontemberünk és sampler gyárosunk pedig Partos Bence, aki Matyikával a Gekkóban is együtt csapatták.
Tömény groove orientált, húzós gitárközpontú metal hip-hop és egyéb súlyos elemekkel, vegyesen főképp magyar és angol szövegekkel. Ha éled a PanterA-t, Limp Bizkit-et, Slipknot-ot, és nyitott vagy a kemény rap/hip-hop crossover zenékre, akkor élni fogod a Livelifehard zenéjét is!


19:00 A Sas leszállt. A budapesti 'Eagle Has Landed' 2017-ben alakult. A csapat különlegessége a két brutális frontemberen túl a különböző stílusjegyek szokatlan, eddig nem ismert módon történő vegyítése: a deathcore, black metal elemein át a különböző elektronikus zenékig sokféle hatás érvényesül zenéjükben. A zenekar tagjai már ismerősök lehetnek a magyar zenei színtérből: a vokálokért Tari Bálint és Farkas Péter felel, gitár fronton Kovács Dóra és Rácz Attila hozza a masszív riffeket, Gróf Adolf dobos ritmusaival megerősítve. A banda első debütáló anyaga 'Devil' címmel jelent meg 2019 áprilisában - egy nem mindennapi látványvilággal bíró videoklippel, januártól pedig a 'Dürer' címet kapott EP-t is bemutatta a zenekar.


Kapunyitás: 18:00


A hatályos jogszabályoknak megfelelően az esemény magyar védettségi igazolvánnyal / EESZT applikációval vagy EU-s Covid-igazolvánnyal, valamint érvényes személyi igazolvány vagy útlevél együttes felmutatásával látogatható.