Koncert

RoHAM 13# lapbemutató ⁍ kiállítás ⁍ buli: Tudósok, Lopunk...

Tudósok előadó
Lopunk előadó
Gödör
2021. november 05. (péntek) 18:00
Ár: koncertek: 2500 Ft, elővét: 2000 Ft

Helyszín:

Gödör
1061 Budapest, VI. kerület, Király utca 50

⁌ L A P B E M U T A T Ó & K I Á L L Í T Á S ⁍
(ingyenes)
A legendás budapesti underground kultmagazin poraiból főnixmadárként újjáéledve új lapszámot jelentet meg hamarosan, fókuszba emelve a Rideglegényeket. Szokatlan tőlük, hogy "Népies" számot készítenek. Hogyan és miért nyúl a pesti undergrund a folkrolhoz? - kérdezzük majd Korchma Zsombortól, a lap főszerkesztőjétől, és Szöllősi Gézától, a lap művészeti vezetőjétől.
A lapbemutatóval egybekötve kiállítás megnyitó is lesz, utána pedig Rohamos szittyaparty. A Roham gárda a régi, a lap és a lendület vadonat új!


RoHAM 13# Irodalmi és művészeti magazin
szöveg: Varga Nándor Illés: Rideg legény
szerkesztők: Korchma Zsombor, Stark Attila, Tick Péter, Varga Illés
grafika: Baranyai András, Csala Sándor, Csató Csenge, Győrffy László, Herbszt László, Kárpáti Tibor, Kovács Lehel, Kovács Petra, Lehóczki Alexandra, Marjai Petra Lilla, Molnár Gyula, Mátyás Erményi, Ódor Bence István, Remsey Dávid, Stark Attila, Szöllősi Géza, Vidák Zsolt
◼︎ Támogasd a Rohamot és vedd meg előre a friss lapszámot:
 https://www.roham.hu/termek/roham-13-tamogato-elovetel/ Átvétel a lapbemutatón ◼︎


⁌ K O N C E R T E K ⁍
TUDÓSOK | jazz, punk, drum’n’bass
A zenekar a '80-as évek derekán Újvidéken alakult drMáriás összművész vezetésével, a magyar underground és progresszív zene egyik legpatinásabb, folyamatosan megújuló top képviselője, amely az avantgárd, a performance és a költészet legkülönbözőbb elemeiből merítve hoz létre egy különösen egyéni, jellegzetesen kelet-európai hangzást.
LOPUNK | punk-rock, avangard
Az „önkény, a szolgaság és a pöffeszkedő önimádat” ellen zajló cirkuszi mutatvány elsősorban a nejlonszatyros-öltönyös frontember, Hammer Ferenc történész és szociológus dolga, akit tudományos-teoretikus szinten is régóta foglalkoztat a társadalmi igazságosság, de persze Gergely Csaba basszusgitáros, Nagy Lajos dobos és Ruff István gitáros is mindent megtesz a hatásfok növelése érdekében. /Magyar Narancs/
+ SZARVAS | szittya rap
és még bővítjük...


jegyek elővételben: 2000 Ft
helyszínen kapunyitástól: 2500 Ft


***
A koncert zenés-táncos rendezvény, így az aktuális covid-rendelkezések értelmében védettségi igazolvánnyal lehet csak részt venni rajta!