Koncert

Újbuda Jazzfesztivál - Intergeese, Kovász, Kaltenecker Zsolt -Mózes Tamara duó

Fonó Budai Zeneház
2023. szeptember 22. (péntek) 20:00
Ár: 2500 Ft, elővétel: 2000 Ft

Helyszín:

Fonó Budai Zeneház
1116 Budapest, XI. kerület, Sztregova utca 3.

Kováts Gergő, kiváló szaxofonos számos szabad-, könnyű- és főleg világzenei formációban való közreműködés után elérkezettnek látta az időt arra, hogy maga is a népzene és a jazz közötti végtelen mezőkre induljon felfedezőútra társaival. Így jött létre a Kovász nevű zenekar, amely a tavalyi évadban óriási sikerrel mutatkozott be a Fonóban, a folytatás pedig nem kevésbé lesz izgalmas az Újbuda Jazz Fesztiválon!

Kaltenecker Zsolt és Mózes Tamara duója két remek művész különleges találkozása. Igazi progresszív jazz, a pop, az elektronikus hangzások és az improvizáció mentén. Saját kompozícióik a billentyűs hangszer és énekhang köré épülnek, olykor loopokkal, zenéjükben végtelen kreativitás és értő kísérletezés érhető tetten.

Az Intergeeset három fiatal zenész - Horváth Áron, Mohácsy Lőrinc Ágoston, Fekete Zoltán -alapította 2023 februárjában. A tagok mindegyike különböző zenei háttérből érkezett, jelenleg Budapesten tanulnak és új, aktív résztvevői a feltörekvő zenész-szcénának. A zenekar repertoárját a magyar népzenéből táplálkozó saját kortárs jazz kompozíciók képezik. „Célunk olyan zenei utat találni, amely hű az elődökhöz, de releváns és friss marad a mai kor zenei világában is.”- nyilatkozták az augusztusi Magyar Zene Háza-béli koncertjük kapcsán.

Jegyár: elővételben 2000 Ft, az esemény napján 2500 Ft