Fesztivál ajánló

Programkereső

Vasárnapi programok

Eleven Vasárnap

Folytatódik a tizenegyes, és a múzeumi hejehuja is, ünnepelve a csak-csak megérkező, és végre tán maradó tavaszt, Érdemes elmerülni a hajókázásban (ja, ott nem), városi sétában és a zenés matematikában is. Aztán meg, szokás szerint nézhetünk és hallgathatunk elég sokféle zenét is. Vasárnapra fel!

Egy hónap és itt a VOLT

Egy hónap van már csak hátra és a fesztiválozó közönség a soproni Lővérek felé indul, ahol a hosszúnak tűnő két év szünet után ismét startol a Telekom VOLT Fesztivál világsztárokkal és a hazai zenei élet krémjével. Még nem teljes a kép, de nézzük, mi vár majd ránk a főbb zenei helyszíneken. És hamarosan jönnek majd újabb helyek, újabb nevek is.

ERRE A HÉTRE AJÁNLJUK

Zsidó Művészeti Napok 2022

Budaörs, május 19-június 9.

A Zsidó Művészeti Napok egy multikulturális befogadó tér, ahol nemcsak keresztezik egymást, hanem a zsidó kultúra fókuszba állításával eggyé válnak a különböző művészeti ágak. A színház, a komoly-, és könnyűzene, az irodalom, a film, a tánc, amely műfajok mindegyike hangsúlyos a programsorozatban, a sokféleséget, az alkotók pedig a nyitott, és kreatív szellemiséget képviselik a produkcióikban. A minőségre garancia a mindenkor felkért művészek névsora.

VII. Corvin Szezonnyitó Sörfesztivál

Budapest, május 18-22.

Malátarajongók, készen álltok 5 napon keresztül a minőségi sörök oltárán áldozni? Immár hetedik alkalommal nyitják meg a nyári sörszezont Budapest szívében. Találkozzatok a Corvin sétányon május 18. és 22. között, és töltsétek meg  korsóitokat és a pillanatot sörömteli élményekkel! Mi vár Rátok?- 20-nál is több kiállító, közel 100 féle csapolt és üveges sörrel a világ minden tájáról.

Mexican Food Festival Budapest

Budapest, május 19-22.

A gasztro turné következő állomása nem más mint ??MEXIKÓ??! Május 19-22 között belekóstolhattok a #fiesta művészetébe és sok-sok más finomságba a Botellón Teraszon!Készüljetek mert egy igazi (kis) karnevált rittyentenek nektek a belváros kedvenc dzsungelében és négy napig meg sem állnak…

VI. Szolnoki Palacsintafesztivál

Szolnok, május 20-22.

2022. május 20. és 22. között immár 6. alkalommal rendezik meg a szolnoki Palacsintafesztivált. Az előző évekhez hasonlóan a rendezvény fő irányvonala a családok minőségi kikapcsolódásának biztosítása, a családi kötelékek és értékek, az együtt töltött idő jelentőségének hangsúlyozása. Fontos cél továbbá, hogy az ide látogatók minőségi és értékközvetítő művészeti tartalommal találkozzanak.

Eleven Tavasz a Bartók Béla Boulevard-on 2022

Budapest, május 20-22.

Ismét Eleven Tavasszal vár a Bartók Béla Boulevard! Megújult programözönnel várja a helyieket és a Bartók Béla Boulevard-ra látogatókat az Eleven Tavasz. A nyárváró fesztiválon újra megerősödik a zenei kínálat, a kicsik és a nagyok is elővehetik a bringákat, idén ráadásul a fenntarthatóságra helyezték a hangsúlyt a szervezők. A május 20. és 22. között megrendezendő Eleven Tavasz keretében immár zöld szemléletmódban folytatódik.

Artmozik éjszakája 2022

Budapest, május 20.

Idén is lesz Artmozik éjszakája!Méghozzá május 20-án, pénteken! Ahogy a fővárosi artmozizók már  megszokhatták, ezen a napon nem lesz műszakzárás: a Budapest Film filmszínházai közül ötben, a Művészben, a Puskinban, a Toldiban, a Kino Caféban és a Tabánban kora estétől másnap hajnalig peregnek a filmkockák a vásznakon – cserébe csak egyetlen karszalagot kell megvásárolni.   

Kraft Sörfesztivál a Dürer kertben

Budapest, május 26-29.

30 hazai és külföldi sörfőzdével, illetve a legfontosabb hazai sörszaküzletek különlegességeivel május 26-29. között, 4 napon át ismét KRAFT Sörfesztivál a megújult Dürer Kertben!

Szeláví! Fesztivál

Pilisborosjenő, május 27-29.

A természet és művészet szeretetét hirdető Szeláví! Fesztivál ebben az évben a gyereknapi hétvégén várja az érdeklődőket Pilisborosjenő határában. A tavaly útnak indult kisfesztivál ezúttal az Egri vár másolatának környékén rendezkedik be, s az élet apró örömeinek élvezetére invitál mindenkit

26. Múzeumok Majálisa

Budapest, május 21-22.

A Magyar Nemzeti Múzeum által minden évben, e felhívás mentén szervezett Múzeumok Majálisán idén a múzeumok közösségformáló erejét szeretnék kiemelni, megfelelve az új évezred kihívásainak: a fenntarthatóságnak, a digitalizációnak és tudásközvetítésnek. Ebben a szellemben újították meg a program teljes arculatát és a fiatalok megszólítása a cél. A mostani design megjelenésében jelentősen eltér a korábbi években megszokott kicsi sátras megoldástól. Egy nagy közös teret építenek a kertben, és ott kap helyet minden bemutatkozni vágyó résztvevő. 

Nyitott Főzdék Napja 2022

Budapest, május 21.

Május 21-én, szombaton kinyitnak a magyar kisüzemi sörfőzdék, visszatér a Nyitott Főzdék Napja!

PagonyFeszt a Dürer Kertben

Budapest, május 22.

Egy fergeteges családi délelőtt a legújabb Pagony könyvekkel és játékokkal, ahol találkozhattok a Pagony szerzőivel is. Kokopelli Jazz Matiné, állati sarok, társas-, ügyességi- és nyomozós játékok, színházi performanszok, lovagi torna, táncelőadás, békamentés, képzőművészet, kortárs szerzők és illusztrátorok, kedvezményes könyv- és játékvásár, tombola, sütiző, kreatív műhelyek – ez vár a fesztiválon! Bemutatkoznak a legújabb pagonyos könyvek:Agócs Írisz: Rajzolj egy krumplit 4. Lesz belőle sárkány, boszi, királylány...Berg Judit-Kőszeghy Csilla: Két kis dinó Arthur király udvarábanBojti Anna: Abszolút matek - Csend apó kertjeCzernák Eszter-Monszport Vivien: Segíthetek, méhecske? - Panka és az állatokKalas Györgyi-Horváth Ildi: Pavlova kisasszony és a dobostortaKéptelen képrablás - Történetek a múzeumbólVibók Ildi-Igor Lazin: Állati családok Bemutatkozó új játékok: Építs velem, Boribon! , Meséljetek, kuflik! Maszat mesekártya, Menzacsata (Lyukasóra sorozat) - Abszolút képtelen sztorik (Abszolút sorozat) - 9+ - Győri Hanna, Lencse Máté Ezeken kívül ki lehet próbálni a 2021-es díjnyertes játékokat is: KalandoZOO (JEM magazin Gyerek kategória nyertes 2021), Rumini - Hajónapló (Ország játéka 2021 + JEM magazin Hazai kategória nyertes 2021),  A kuflik és az esőtánc (Ország játéka 2021)  

Zsolnay Piknik 2022

Pécs, május 20-22.

Kellemes időtöltésre, igazi békebeli piknikre invitálják a városlakókat a Zsolnay Negyedbe. Az együttlét mellett rengeteg színvonalas családi, művészeti, gasztronómiai programmal és koncertekkel várnak május 20-22 között a Zsolnay Negyedben! Piknikezzetek 2022-ben újra a Zsolnay Negyedben!        

SVÉT Glamping Piknik Noszvajon

Noszvaj, május 22.

A SVÉT-el 9 évvel ezelőtt indították útnak a Glamping Pikniket, 2 év kihagyás után így az idei év a 7.2-es számot kapta. A tematika pedig nem más, mint a hippi „béke ünnep”, Woodstock után szabadon.Aki május 22-én vasárnap útra kel és ellátogat Noszvajra, a Nomád Hotel kertjébe, a béke szigetére érkezik – igaz, ez itt így van az év 365 napjában. Itt egyetlen feladat van: hogy jól érezd magad. A fűre lépni mezítláb a legjobb, az árnyékban ér elbóbiskolni egy pohár egri bor után, az éhségedet pedig a SVÉT (Stílusos Vidéki Éttermiség) ország minden tájáról idesereglett vendéglátói biztosítják. A családi hangulat garantált, nem csak a vendéglátók járnak rendszeresen össze, a vendégek is komoly törzsgárdát alkotnak. A Glamping Piknik egy igazi örümünnep, örömfőzés, ahol nincs fellépő, mert a sztárvendég maga a vendég.Pláne, ha ezen a napon Woodstock-szettbe öltözik – de mint minden, itt ez sem kötelező! A völgyet körülvevő erdőben számos lehetőség van elvonulásra: a szálloda és az étterem mellé az országban először itt építettek glamping szállásokat, és minden évben előrukkolnak valami újdonsággal. Az épített sátrak, a konténerház és a buborékok után idén adják át a 3, organikusan a  domboldalba illeszkedő „Lépcső-házat”, mely a Nomádot működtető Baloghcsalád saját tervezése és kivitelezése. Az A, B, és C elnevezésű lépcsőzetes házak egyetlen térben teremtik meg a kényelmet és a természet közelségét. A  fürdőszobából és az ágyból kilátni a tetőablakon a lombkoronákra és az égre, a hatalmas ablakokat elhúzva saját teraszra juthatunk, és minden házban van egy kis teakonyha is. A három új ház egész évben komfortosan tud majd működni, ősszel az ezerszínben játszó erdő, télen a deres hajnal, tavasszal a virágba boruló természet adja a legjobb díszletet a pihenéshez. A Glamping Piknik alatt vezetett túrákon ezeket a házakat is be lehet majd járni – és persze kedvezményesenfoglalni. Belépő nincs, regisztráció van

Műtárgyak Éjszakája 2022.

Budapest, május 26-28.

Ez már a hatodik Műtárgyak Éjszakája Fesztivál! A műtárgy.com a hazai műkereskedelem vezető műtárgykereső-, hirdető- és hírportálja, a Műtárgybefektetési Konferencia, valamint a Magyar művészek aukciós piaca kiadója, 2022-ben hatodik alkalommal rendezi meg nagyszabású közönségprogramját.  A május 26-28. között megrendezésre kerülő háromnapos rendezvény Budapest 50 helyszínén, közel 100 programmal várja a műtárgyak izgalmas világa iránt érdeklődő közönséget. A háromnapos fesztiválon az érdeklődők betekintést nyernek a múzeumok, műtermek, galériák és aukciósházak színfalai mögé. A workshopokon többek között a Herendi porcelánformázás és festés praktikáit, a betonszobrászatot, a sokszorosított grafikai eljárásokat maguk is kipróbálhatják. A szakmai előadásokon számtalan izgalmas műkereskedelmi témáról hallhatnak a szakma kiválóságaitól. Feltárulkoznak a raktárak, restaurátor és műtárgykészítő műhelyek. Ellátogatnak kortárs művészek műtermeibe, ahol lehetőség nyílik betekinteni a művészi alkotófolyamatokba. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén sem maradnak el az izgalmas tematikus séták és a filmvetítés sem, a gyerekeket, családokat is kreatív foglalkozásokkal várják. Számtalan új izgalmas helyszín és program várja a műtárgyak szerelmeseit az idei fesztiválon, a látogatók 12 féle programtípus közül szemezgethetnek. A programokon való részvételhez jegyvásárlás és előzetes online regisztráció szükséges!