Programkereső

online programok

Programétkezde hétkezdre

Ahogy lazul a karanténszíj, úgy vékonyodik az online-jelenlét az élethorizonton, és jól van ez így. Már csak azért is, mert megkapunk mindent, ami eddig koncentráltan adódott. Tudomány gyerekeknek, irodalom felnőtteknek, és a többféle zeneiség is komolytól a mosolygóig. És reméljük, hogy így is marad, nem baj, ha van szellemi támogatás, mikor az ember az oxigénmérgezéstől támolyogva visszabotorkál a szobába.

FESZTIVÁL AJÁNLÓ

Könyvhét a karanténban

Kapolcs, augusztus 28-30.

A koronavírus mindannyiunk életét megváltoztatta, de az olvasás és a könyv szeretete megmarad! A Líra Kiadói Csoport ezért tartja fontosnak, hogy a könyvek ünnepe most tavasszal se maradjon el, így május végén egy rendhagyó online Líra Könyvhét (2020. május 26–29.) keretében hozzák el mindenki otthonába a legújabb olvasnivalókat. Kövesd folyamatosan a Líra Könyv facebook-oldalát, nézd akár otthonról, élőben a könyvbemutatókat, és csatlakozz te is a beszélgetésekhez! Olyan neves írókkal találkozhatsz, mint Nádasdy Ádám, Spiró György, Szilasi László, Krusovszky Dénes, Erdős Virág, Ann Napolitano vagy Lana Millan.

Auróra x Bánkitó Karanténfesztivál

A távolság összeköt. Az Auróra x Bánkitó Karanténfesztivál nem csak online programok sorozata. Itt megismerhetsz új embereket anélkül, hogy kimozdulnál, és lesz kivel megbeszélni azokat a filozófiai kérdéseket, amiken a bezártság miatt kezdtél gondolkodni.  

Maradj Otthon! Fesztivál

Elindul a MARADJ OTTHON! FESZTIVÁL!  Szervezői a legnagyobb magyar fesztiválok, klubok, koncertszervezők. Közös céljuk, hogy ezen a virtuális fesztiválon otthonodban találkozhass kedvenc fellépőiddel, mert most az a legfontosabb, hogy MARADJ OTTHON! Igyekszenek majd nektek minél több live programot hozni.

Kattanj rá a kultúrára!

Ezekben a napokban a legfontosabb, amit megtehetsz: #maradjotthon! Az otthonmaradásnak számtalan előnye közül az egyik, hogy az internet segítségével mégis be tudod hívni a világot otthonodba. SZENTENDRE kulturális intézményei is mind azon igyekeznek, hogy ezekben az otthon töltött napokban kultúrát, művészetet varázsoljanak otthonodba. Összeállítottak egy web- illetve facebook oldalak linkjeiből álló listát, amiből kedvetekre válogathattok.

Fishing on Orfű 2020

Orfű, Panoráma Camping, augusztus 26-29.

A 2020. augusztus 26-29. között megrendezésre kerülő Fishing on Orfű a jól megszokott hangulattal és továbbra is a legizgalmasabb független zenei (és nem zenei) produkciókkal várja az érdeklődőket.    

Jegyajánló

ZENEI FESZTIVÁLOK

AUGUSZTUS VÉGÉRE TOLTÁK A 2020-AS EFOTT-OT

augusztus 26 - 30., Velencei-tó

Új időpontban, sűrített programokkal szervezik a fesztivált. Az EFOTT szervezőcsapatának bejelentése szerint, nagy erőkkel dolgoznak azon, hogy idén semaradjon el az év legnagyobb hallgatói bulija. A fesztiválozók véleményének kérdőíves felméréseután úgy döntöttek, hogy amennyiben az egészségügyi helyzet, valamint a rendelkezések engedik,2020. augusztus 26-30. között megtartják a rendezvényt a Velencei-tó északi partján.

Elmaradnak a nyári fesztiválok: se Sziget, se Sound, se VOLT

A kormány mai döntése szerint 27 év óta először telik el úgy nyár, hogy nem lesz Sziget Fesztivál, mint ahogy a Sziget Szervezőiroda nagy hazai fesztiváljai, a Telekom VOLT Fesztivál és a Balaton Sound is elmaradnak.

Mégis lesz óriási retrobuli Szegeden

Ha nem is az eredeti időpontban, de idén is, ezúttal augusztus 20-án a legnagyobb hazai retrobuli, a szegedi Deja Vu Fesztivál nyitja a fesztiválszezont Dél-Magyarországon. Az – újításokkal és meglepetésekkel készülő háromnapos rendezvényre az eredeti időpontra megváltott jegyek természetesen érvényesek.

interjú

Boldizsár Ildikó: a mese mindig megmutatja az utat

A meseterapeutával az interaktív mesélésről, a gyerekek és felnőttek terheiről és a belső utak fontosságáról is beszélgettünk.

Minek a rövidítése az Áfor, a Mahasz vagy a Közért?

Mit, hol, miért? Megmondja most a Piért! Eddig oké, de mi is volt az a Piért?

Juhász Gyula Annája mégsem volt örök

Mert ugye ott volt még az Ilona, az Irma, a Julis meg a Vajdáné.