alanis 2008 febr. 26. - 15:56:21
(137/157)
azért Washington nagyon jó színész. hogy éppen azért kapta-e az Oscar-t, amiben tényleg a legjobb volt, nem tudom megítélni. viszont nem õ lenne az elsõ és nem is az utolsó, aki így jár. gondoljunk csak Russel Crowe-ra pl. elhiszem, hogy nagyon jó volt a Gladiátorban, de akkor úgy éreztem, inkább csak kárpótlás volt azért, amiért elõtte való évben nem õ kapta meg a Bennfentes-ért. pedig nekem abban jobban tetszett színészileg. az egész díjosztás dolog szubjektív.

csak halkan jegyezném meg, hogy az a bizonyos "néger-Oscar" 2001-ben volt. nem tavaly vagy tavalyelõtt.

a Kiképzés c. filmet pedig csak ajánlani tudom, nagyon jó film. érdemes megnézni.
Vikke 2008 febr. 26. - 14:58:31
(136/157)
Hát nemtudom ki hogy van vele de ez mégiscsak egy 80. Oscar volt, ahoz képest iszonyat lapos volt. A mûsorvezetõ hát nemtudom szerintem szinten aluli volt. Nekem a tavalyi 100x jobban tetszett. Ellen DeGeneres nagyon jól csinálta, feldobta a mûsort. Azt hallottam, hogy az évforduló alkalmából több zene lesz, sok tánc és meglepetés. Ahoz képest az átlaghoz képest nem volt több.
hutizs 2008 febr. 26. - 14:17:38
(135/157)
Én nem láttam azt a filmet, amiért Washington az Oscart kapta, azt hiszem, valami gengszteres. Azért abban megegyezhetünk, hogy õ egy jó színész, és ha nem néger lenne, lehet, hogy már régebben megkapta volna a szobrocskát. Van a fehér Oscar-díjas színészek között olyan, aki gyengébb, mint õ.
efes 2008 febr. 26. - 12:02:28
(134/157)
jaja, a legjobb film mindig a produceré, nem pedig a rendezõé.
hithcockokot szokás emlegetni mindig, ha arról van szó, ki kap, aki nem édemli és ki nem, aki pedig igen.... scorsese se a legjobb filmjére kapta az oscart, illetve, csak azért nyerhetett a tégla, mert már "járt" neki a díj. viszont woody allen kapott, õ meg el se ment átvenni a díjat. fontosabb volt a saját jazzklubjában zenélni. színes világ ez, kérem szépen! :)))
hutizs 2008 febr. 26. - 11:12:00
(133/157)
Igazad van, én csak mint Hitchcock-film említettem meg.
hutizs 2008 febr. 26. - 10:37:04
(132/157)
Bocs, Hitchcock.
hutizs 2008 febr. 26. - 10:34:35
(131/157)
A Rebecca c. film Oscart kapott, azt hiszem, 1940-ben. Alfred Hichcock rendezte.
Erämaa 2008 febr. 26. - 10:01:15
(130/157)
A feliratot persze nem élõadásba értettem.
könnycseppek 2008 febr. 26. - 09:57:27
(129/157)
Élõben megy a mûsor... tudnak azonnal feliratozni?!
(még akkor is, ha megkapják a szövegeket...)
Erämaa 2008 febr. 26. - 09:53:32
(128/157)
Szerintem felirat. HBO-n meg tudták oldani...
Hogy 'Havier' vagy 'Havié'. Én spanyolórán Haviernek hallom...mindegy.
ELog 2008 febr. 26. - 09:19:09
(127/157)
Egy filmre nagyon kíváncsi leszek (többre is de erre nagyon). Ez pedig az Egyre távolabb. S ha a Gála erre felhívta a figyelmemet akkor már érdemes volt megnézni. Amúgy szerintem nem az Oscar van lenézve (bár nem feltétlen mértékadó, hogy ott mit értékelnek legtöbbre), hanem az a körítés, ahogy leadnak egy 800 millió nézõnek szóló mûsort. És ebben benne van az a képtelenség, hogy a kép nem nyomódjon össze egyszer függõlegesen, máskor meg ne szélesedjen ki úgy, hogy teljesen groteszkké válnak a rajta szereplõ alakok. De benne van Balázsy Panna is. Nagyon ki vagyok bukva ettõl a nõtõl, úgyhogy észre is vettem minden hibáját. ;) Elõször is, olyan fajsúlytalan, hogy az már önálló kategória. De ez hagyján, aki egy ilyen mûsor közvetítésére válalkozik, az tanulja már meg elõtte, hogy Javier-t nem Havier-nek mondják, hanem Havié-nek. Ez közönséges kultúrálatlanság, abból a fajtából, amit nem engedhet meg magának az, aki a szóból él. De neki az se elég, hogy a kommentátortárs többször kimondta mellette helyesen. Azt meg igazából minõsíteni se tudom, amikor elõadta, hogy valakit (már nem emlékszem, kit) még õ is szinkronizált. Ki a fenét érdekel, hogy kit szinkronizált õ?! Azért kéne lenni annyi önkritikájának, hogy egy Oscar Gála tartalmi részébe nem csempészi be önmagát, ha már a formai megoldásban el kellett viselnünk. Nekem valahol kazettán megvan egy válogatás a 67-dik Oscar Gáláról (Philadelphia, Zongoralecke, Szökevény, stb.), amit Whoopi Goldberg vezetett. Egészen más. Minden résztvevõ leszinkronizálva, így kommentátorra nem is volt szükség. Teljesen más hangulat.
Redfield 2008 febr. 26. - 09:10:24
(126/157)
Jaj ne ezen lovagoljunk már, nem mondtam, hogy szar film, vagy igen?! Attól, hogy most Tommy Lee Jones elnyöszörög valami filozófikusnak sem nevezhetõ valamit, még nem látok bele ÉN mondanivalót, + mûfaját tekintve ez lett a legjobb film, de összességében SZERINTEM nem! ennyi.
Dantes 2008 febr. 26. - 08:55:35
(125/157)
Jól van, na. De fáradt vagyok, egész nap mindenféle hülye órán voltam, nem aludtam mert néztem az Oscar-gálát...

De amúgy, tegnap az összefoglalót is néztem, valahogy vasárnap kimaradt amikor be mutatták az eddigi legjobb filmeket. (biztos elaludtam rajta)

Micsoda remek filmek kapták már meg, és hát sok közülük nem éppen a mélyen szántó mondanivaló miatt lett filmlegenda.
Ezüstliliom 2008 febr. 26. - 00:50:16
(124/157)
Ej! Pedig istenbizony nem beszéltünk össze!:D (Pannára gondolok.)

"...és ahogy Cate örült Marion Cotillard díjának...!"
Bizony!:)

Amikor felidézték az elmúlt 80 év nyerteseit, és megpillantottam Audrey Hepburnt, elsírtam magam. Nagy ûrt hagyott maga után.:(
Ezüstliliom 2008 febr. 26. - 00:45:59
(123/157)
Azért Panna mély hallgatásai is sokatmondóak voltak.:D (Értsd: hiába agyalt, nem tudta lefordítani.)
ucika12 2008 febr. 26. - 00:44:46
(122/157)
Ez a Palázsy Panna, felháborító, miért kell mindig neki adni ezt a munkát? Különbül beszélek angolul, komolyan mondom. Szarul fordít, ha valamit pedig nem tud, akkor egsézen egyszerûen elegánsan figyelmen kívül hagyja. (arról nem is beszélve, hogy tanult kollegájával többször kihangsúlyozzák, hogy a Coen fivérek eddig csak együtt kaptak jelölést, ami nem igaz, mert 1996-ban még rendezõ kategóriában nem lehetett közös jelölt, ezért ott Joel(meg is nyerte), míg a producerségnél Ethan volt jelölve). Katasztrófa volt, még jó hogy tegnap éjszaka nem ébredtem fel az ébresztõre.
Amúgy Helen Mirren csodálatos volt, Daniel Day Lewis pedig egyszerûen imádnivaló, és ahogy Cate örült Marion Cotillard díjának...! Nekem tetszett az idei Oscar.
Meadow 2008 febr. 26. - 00:01:11
(121/157)
ez már egy vágott verzió.hidd el élõben siralmasabb volt...
nihilke 2008 febr. 25. - 23:33:02
(120/157)
most nézem az összefoglalót, azt hittem azért egy kicsit túloztatok, amikor azt írtátok, hogy a szinkron borzalmas XD, de erre nem találok szavakat:D
Zempy 2008 febr. 25. - 23:26:56
(119/157)
Most láttam egy videót, melyben profi riportereink beszéltek róla, milyen fárasztó volt végig kommentálni a gálát... Pannácska igen lekezelõen beszélt itt Diablo Cody-ról, amiért régebben sztriptíztáncosként is dolgozott. Szerintem ez elég felháborító, nem lehet tudni, milyen lehetõségei voltak, mit tehetett meg stb, de most legalább alkotott valami tényleg nagyot, én részemrõl elégedett vagyok a gyõzelmével. Ez a hülye liba meg addig ne szóljon le Oscar-nyertes alkotókat, amíg képtelen az elvárt színvonalon lefordítani egy köszönõbeszédet, amíg Travoltát kétszeres Oscar-díjasnak titulálja, na meg nem ismer fel nagy nevû színészeket. A 800 milliárd azért mindent visz :)))))
Redfield 2008 febr. 25. - 20:42:13
(118/157)
Manapság nagy divat lenézni az Oscar-t, pedig a legtöbb ilyen ember ugyanúgy rajong a nyálas hollywood-i jelöltekért is. :)