Téma: A Király

10/10
amiraa_daaa 2023 jan. 22. - 02:18:11 10/10
(201/301)
10/10
offtopic
amiraa_daaa 2023 jan. 21. - 18:51:23 10/10 Előzmény sita76
(200/301)
Én az ismerőseim pártalálási sztorijait megnézem akkor kevés ilyen mese sztori van, vagy ismerték egymást és egyszer egymásra másztak ( esetleg randi után ) vagy összejöttek buliba, szórakozóhelyen stb és együtt maradtak, és ne feledd Edit takarított Háfra kisasszony után.

Van amikor az ember leupgradel párkapcsolatilag, pl összejön két nem egy egzisztenciális körű aztán vagy beleidomul az egyik vagy szétmennek. A szerelem és a kapcsolatok játszmái már csak ilyenek.
9/10
sita76 2023 jan. 21. - 18:39:42 9/10 Előzmény amiraa_daaa
(199/301)
"Edit takaríthatott/felszolgált, ott például".... akkor viszont megint ott tartunk, hogy az a része nem igaz, hogy diplomás. A sorozatban van egy történet arról, hogyan ismerkedtek meg, ami persze szintén nem biztos, hogy igaz, az viszont igen, hogy az imádott sztárnak elég ciki lett volna egy interjúban bevallani, hogy otthagyta a családját egy másik nőért, a jogászbálos mese sokkal jobban illik az imidzshez.
10/10
offtopic
amiraa_daaa 2023 jan. 21. - 18:23:38 10/10 Előzmény Kecskepásztor
(198/301)
G Berni több nyilvános képen is csókolózott Jimmyvel, ő mai napig tagadja hogy volt köztük valami, ez az ő döntése, hogy nem vállalja ezt fel ( nyilván kínos neki , fiatal korában meg falta a férfiakat) nyilván megkérdezték tőle is hogy mond valamit ő meg lehet hogy visszakézből mondta hogy Dr X Y a jogi képviselőm.
Kincsőnél inkább hogy erőszakban, vagy függőségi viszonyban volt tartva és neki Jimmy volt amikor boldog volt holott nyilván elmehetett volna stb. Nem hiszem hogy a vérfertőzés hanem a kiszolgáltatottságot akarta ábrázolni a karaktere és azt hogy egy "rajongás is lehet " veszélyes mert ha a rajongás tárgya meghal/beteg lesz / megnősül/ gyereket csinál az beborítja a rajongókat is.

A Jimmy "stilus" pont ezt a réteget célozta meg, akik eléggé veszélyeztetettek vagy kiszolgáltatottak, vagy bármiben nehezítették voltak és a zene meg megnyugtatta őket, hogy az asszony meg fog bocsátani, meg még nem fog az ember veszíteni és elringatta őket abba hogy minden okos, másnapig.

Az utolsó részben az egyik barátnőm nagyszüleit fedeztem fel akik akkoriban buktak elég nagy pénzt a különböző ilyen " jaj de jól jársz kötvény befektetésen" szóval volt egy "olyan " réteg aki támogatta Jimmyt külön bulikákat szerveztek és Jimmy koncertek voltak a fix pontok, Ezt a szálat gondolom nem nagyon akarták már kibontani a sorozatban talán az 5. rész táján még Renátonál volt hogy robbant valami.
10/10
amiraa_daaa 2023 jan. 21. - 18:13:07 10/10 Előzmény sita76
(197/301)
jogászbálba simán énekelhetett, vagy bárzongorázhatott régen azért voltak újévi bulik is, mondjuk Edit takaríthatott/felszolgált, ott például, amúgy nem lehet tudni, messziről jött ember azt mond amit akar, sokszor nem is kell ezt firtatni.
9/10
sita76 2023 jan. 21. - 11:53:00 9/10 Előzmény Kecskepásztor
(196/301)
Kiderült, hogy diplomás.... Ez biztos, hogy az igaz, vagy a hazugság része történetnek? A sorozatban azt is bekamuzzák egy interjúban, hogy egy jogászbálon találkoztak. Amiről tudjuk, hogy nem igaz, hogy is került volna Jimmy egy jogászbálba?
filoszemitabélus 2023 jan. 21. - 11:33:57 Előzmény Blindmouse
(195/301)
Nekem a nagyanyám helikopter volt
Blindmouse 2023 jan. 21. - 11:14:07 Előzmény Kecskepásztor
(194/301)
Ó rengeteg Münchausen szindrómás ember van. :D
ismeretségi körömben volt olyan aki váltig állította hogy a nagyapja találta fel a helikoptert :D :D :D
filoszemitabélus 2023 jan. 21. - 11:07:04 Előzmény Kecskepásztor
(193/301)
https://magyarnemzet.hu/archivum-magyarnemzet/2005/01/izrael-nem-adja-ki-a-kommunista-tomeggyilkost
Valami ilyesmire tippelek. A lemezről lemondok, ha lehet választani, akkor inkább a spanyolcsizma, vagy hüvelykszorító
8/10
offtopic
Kecskepásztor 2023 jan. 21. - 10:07:49 8/10 Előzmény a.dani0227@gmail.com
(192/301)
Már azzal is lebukott volna, ha valamelyik rajongója vagy legalább a rendezvényszervező (kölcsön)kér egy darabot az állítólag Amerikában készült lemezéből. Ez persze nem újdonság: Török Rezső A férfi mind őrült c. regényében a főszereplő is meghamisított életrajzzal próbál betörni a 30-as években ugyan nem a szórakoztatóiparba, hanem a képzőművészet/műkereskedelem legalább ennyire korrupt világába.
8/10
offtopic
Kecskepásztor 2023 jan. 21. - 10:02:47 8/10 Előzmény filoszemitabélus
(191/301)
Attól tartok, Tasnádi életéből NEM készül majd filmsorozat. Még akkor sem, ha holnap kocsin tolnák ki a Kozma utca 6-ban. Az okot helyesen megmagyarázók között pedig ZJ lemezeket sorsolunk ki.
8/10
Kecskepásztor 2023 jan. 21. - 09:40:27 8/10
(190/301)
Még egy hiány, illetve kettő: Egy szóval sem utaltak arra, hogyan jött össze Imre és Vera, ill. ki is ez a nő. Csak annyit közöltek róla, hogy idősebb ZI-nél, és az előző kapcsolatából/házasságából már 2 gyereke volt. Ugyanez Editre is érvényes: A válása után a sors kifürkészhetetlen szeszélyéből a Zámbó házaspárral egy házba költözött, de csak a végén derült ki, hogy valójában diplomás. Homályban maradt, dolgozott-e, milyen családi háttere volt stb.
8/10
Kecskepásztor 2023 jan. 21. - 09:36:41 8/10 Előzmény filoszemitabélus
(189/301)
A filmből csak annyi derült ki, hogy Z. Tivadar bármixer/pincér volt, ugyanakkor Árpád és Marietta kereseti forrását homály fedi. Jó, fivérük uborkafára katapultálása után a vérét szívták, ahogyan azt kevés józan pillanatában a négy és fél (Batta András szerint ironikusan hat) oktávos óbégató ki is mondta. Utóbbinak viszont EGY helyes lépése volt, bár ezt a szálat sem követték: Amikor Krisztiánt berakta a fémtelepre.
9/10
sita76 2023 jan. 21. - 09:24:03 9/10 Előzmény Atis88
(188/301)
Nem is az volt a célja, hogy aki megnézi, az Jimmy-fanná váljon, hanem inkább az, hogy kicsit helyrerakja a sok ember fejében élő álomképet. Még úgy is, hogy valószínűleg kicsit eltúlozták a negatívumokat.
5/10
Atis88 2023 jan. 21. - 06:51:40 5/10
(187/301)
Nekem nem igazán jött be ez a sorozat. Nem támadt kedvem Jimmy-t hallgatni sem tőle. Nem tudom mi igaz és mi kamu benne, de ha csak a fele igaz, akkor is elég gázos tajparaszt volt... Gyakorlatilag egy jó tulajdonság nincs benne, vagy csak az alkotók tojták le.
filoszemitabélus 2023 jan. 20. - 23:41:40
(186/301)
A proletariátus csak a láncait veszítheti, azaz Zámbó Krisztián elveszítette az aranyláncát. Ritka visszataszító családból jött a király, a jellemfejlődése törvényszerű volt. A Tescoban és az Auchanban sok hasonló családot látni. Jellemzőjük, hogy sokan vannak és a bevásárló kocsi chips.szel és cukros üdítővel van megpakolva. Gratula az alkotóknak, mert minden szempontból egyedülálló művet hoztak létre, nem törődve a borítékolható jogi következményekkel. Logikus lenne, ha következő sorozatuk Tasnádi Péter kalandos életét dolgozná fel, mert a Király is aláírta a petíciót, amiben celebek kijelentették, hogy Tasnádit feddhetetlen, becsületes polgárnak tartják. Jimmy és Tasnádi ugyanahhoz a "kultúrkörhöz" tatoznak. Mondjuk, Tasnádi értelmesebb, amivel nem mondtam sokat, mert a Király intellektusa nagyjából súrolta az értelmi fogyatékosság alsó határát.
10/10
amiraa_daaa 2023 jan. 20. - 18:44:56 10/10 Előzmény a.dani0227@gmail.com
(185/301)
igen mert aki fan volt azt látta benne hogy milyen de az ilyen karizmatikus pasik mindig gázosak otthon,
és nem véletlenül mondták hogyha rossz Hirt akarsz neki mondani akkor az asszonyt rakd előtte fedezékbe,

és jól bemutatja az utolsó rész hogy aki nem tud együttműködni az mire is számíthat. és azért Jimmy nem bírta a kötöttségeket,

ilyen igaz sztorikat hallottam én is mert még anno az egyik exem Csepeli volt és mesélt dolgokat hasonlókat amiket te is írsz.
8/10
offtopic
Kecskepásztor 2023 jan. 20. - 16:05:29 8/10 Előzmény amiraa_daaa
(184/301)
G. Berni esetében a pert kockáztatták volna? Érdekelne, mit gondolsz az előbbi hszom-ban Kincső vérfertőzéséről.
a.dani0227@gmail.com 2023 jan. 20. - 15:53:43
(183/301)
Csepelen már 1998 óta legalábbis én akkor hallottam először egy IRC csatornán de asszem a Tallozo újságban is megirtak hogy egyszer egy játszóteret sajátított ki és ott okorkodtek a haverjaival focizas címszóval csak úgy mert arra volt kedve. Mentek a gorillai és elzavartak onnan mindenkit szülőt gyereket mindenkit aki ottvolt aztán ott fociztak. Szállodai dolgozok is emlegettek sztorikat hogyan ordított tahó módon az alkalmazottakkal meg Edit asszonnyal és a csaladdal ha nem az történt amit ő elképzelt. Na meg eleve hogy a fegyverrel mindig gizdazott mondták is neki sokszor hogy ebből még baj lesz. Lett is. Árpa Attila id megirta pl. Azt a jelenetet mikor Dirk Gerkens eloadta a megbeszélésen hogy hogyan képzelik a tv műsort vele es mennyi a gázsi Jimmy szótlanul kinyitotta az aktataskat amit hozott elovette a stukkert és a táska tetejére tette5. Árpa hatalmas szemekkel nézve
8 mm?
Jimmy mosolyogva : 9
És akkor most én is elmondanam hogy képzelem el a műsort
Blindmouse 2023 jan. 20. - 15:33:45 Előzmény sita76
(182/301)
True.

Hánytam a formától, a teljes "munkásság"-ától, a megjelenésétől, a gagyi cirádás aranyozott keretben villantott szar jellegű személyi kultuszától, még a rajongóitól is amióta az eszemet tudom, de ebbe belenéztem, részben az itt olvasottak alapján hogy nem fukarkodtak kellően gusztustalanra csinálni, meg hogy mennyire stimmel a korhangulat.. csípem a nyolcvanas éveket.. Az a jelenet ahogy anyuka olyan undorítóan majszolja azt a cupákot hogy fordult egyet a gyomrom, kb zseniális volt. :D

Szerintem adok esélyt a következő résznek is. :)