Téma: A kolosszus

3/10
Atis88 2017 dec. 11. - 19:35:27 3/10
(11/31)
Emberek, alig találok szavakat! Én nem olvastam a kommenteket sem, és a leírást sem, így teljesen gyanútlanul fogtam hozzá. De ekkora összehányt baromságot régen láttam már. Itt aztán szinte semminek nincs értelme mert semmi nincs kifejtve, ráadásul a sztorinak sincs se eleje se vége, nem tart sehová. A színészek egyébként még rendben is vannak, azt kell mondanom, hogy a karaktereikben rejlõ lehetõséget kimaxolták amennyire csak lehetett. Amúgy össze vissza kapkodnak a forgatókönyvben, irreleváns jelenetekkel próbálják nyújtani a játékidõt, csak nem értem minek, mivel totál zagyvaság az egész. Érzelem ide vagy oda, azért csak így random összehajigálni egy rakás mûfajt ész nélkül nem lehet...
3/10, mert a színészek legalább jók voltak és mert talán mondanivalót is bele lehet magyarázni, ha nagyon akarunk, csak én nem tudok elsiklani felette, hogy a tálalás katasztrófa...
10/10
Gollam247 2017 nov. 29. - 10:56:32 10/10 Előzmény c p
(10/31)
Nekem is hasonló jött le a filmbõl.

A film végi jelenetnek szerintem az az értelme, hogy alig hogy megszabadulsz egy gyökértõl (aki irigy rád, bacogat, akik miatt tulajdonképpen iszol, drogozol, depis vagy, akik megpróbálnak lehúzni a szintjükre), máris ott a következõ potenciális jelölt, kvázi sose lesz vége.

Nem lett volna rossz film, de se nem ART-film, se nem sci-fi, hanem olyan kettõ között valahol, és ezért lett ez ilyen fura.

Azért dobok rá egy 10-est, mert legalább nem egy tucatfilm.
4/10
Gabó28 2017 nov. 20. - 16:26:34 4/10
(9/31)
Zavarodott egy film ez!
10/10
c p 2017 nov. 18. - 19:58:16 10/10
(8/31)
Amikor elõször megláttam a trailer-t valahogy már kapásból érdekesnek, nem szokványosnak ígérkezett s film - és nem csalódtam. Nagyon tetszett.

--- SPOILER VESZÉLY végig !!! --- (mivel errõl a filmrõl nehéz SPOILER nélkül beszélni :)

Nekem azt mutatta be Gloria meg Oscar kapcsolatán keresztül, hogy milyen az, amikor két ember fel sem fogja, de már gyerekkoruk óta ki nem állhatják, sõt utálják egymást. Erre utalnak a visszaemlékezõ képsorok, amikor még Oscar még kisfiúként összetaposta Gloria diorámáját (ami egyébként pont Szöul városát mintázta), egy reggelen, amikor kikapta azt a szél a kislány kezébõl.

Utólag visszagondolva kap értelmet az is, hogy mennyire suták, amikor felnõttként, 25 év után újra összetalálkoznak. Ez a jelenet szerintem tökéletesen bemutatja azt, hogy felnõtt fejjel mennyire meg akarja az ember szépíteni a multat és nem szembesül azzal, hogy akivel találkozik azzal már gyerekkorában sem volt jóban.

És valóban, Oscar felnõtt fejjel ugyanolyan kellemetlen gyökér, mint kisgyerekként lehetett (bár errõl nem mutat sokat a film, kivétel a dioráma összetaposása), csak 25 évvel késõbb a gyökérsége mellé társul a megkeseredettség, meg a cinizmus is. Szekálja a cimboráit, beszólogat, tipikusan a mosolyogva alázó fajta. Közben meg egy igazi lúzer: elfogyott a pénze, amikor fel akarta újítani a bárt, ezért azt a felét, amire nem volt pénze, egyszerûen lezárta. Persze emellett kiskirályként akarja látni magát és ehhez megvan a legjobb eszköze: szívességekkel tartja maga mellett az embereket. A drogos cimborájának falaz, miközben mindenki tudja, hogy az a bár mosdójában rendszeresen kábítószerezik. És Gloriát ugyanígy akarja szívességgel zsebretenni, amikor elkezdi neki hordani a bútorokat. stb..

Persze Gloria se jobb. Ugyanakkora érzéketlen seggfej, mint Oscar. Jót lehet röhögni a balfogásain, de azért, amikor pl. arra nem emlékezett, hogy Oscar anyja már akkor meghalt, amikor õ még ott, a városban lakott, sõt ott is volt a temetésén, már lehetett tudni, hogy mekkora nyomorult lúzer. Nem elég, hogy piás, de még tapintatlan, érzéketlen is.

Érdekes, hogy mennyire félértékelõdik a film vége felé a Gloria faszija, Tim által a filmben végig jelzett kiegyensúlyozott élet, a nyugodt, anyagilag biztos háttér képe. Persze Tim is a seggfejek táborát erõsíti, mert õ meg baromira kioktató, mindig oltogatja Gloriát, valójában mintha nem segíteni, támogatni akarná, hanem azzal akarja érzékeltetni a felsõbbrendûségét, hogy a csaj hibáit mindig a fejére olvassa.

A kissrác, akivel Gloria meg kavar - szerintem - a tisztaszívû, jólelkû, de üresfejû hülyegyerek archetípusa. Akivel csak történnek a dolgok, nem tud irányítani. Gyámoltalan kisgyerek, felnõtt testben. Akit kihasznál Oscar is, meg Gloria is.

Szóval a filmben mindenki kicsit nyomorult, kicsit sérült, kicsit seggfej. Akárcsak az életben.


A robot és a szörny csatája nyílván csak szimbólum. Bemutatja, hogy milyen az, amikor átlagemberek hatalmat kapnak. És szerintem ez a fõ mondanivaló a filmben. Hogy nem tudunk olyanoknak hatalmat adni, akik nem ostobák. Mert sajnos valahol mindenki az. És hogy Oscar meg Gloria csak arra használta a "természetfeletti erejét", hogy egymásnak esik a játszótéren, szerintem arra akar rámutatni, hogy az emberekben kb. üsszvissz ennyi értelem van.

És ahogy õk simán lebontják a filmben Szöul felét, amikor összeverekednek, majd elesnek, ne várjunk többet az országok vezetõitõl sem. Mert a politikusok is ugyanolyan hülyegyerekek, mint a film hõsei és simán beáldoznak bármennyi embert, ha az erejüket akarják fitogtatni. Csak a vezetõk ereje nem szörnyben, meg robotban nyílvánul meg, hanem hadseregben és fegyverekben. Persze az megnyugtató, hogy ezeket õk is ugyanannyira felelõtlenül használják, mint a film (anti)hõsei.
JonathanSeagull 2017 nov. 18. - 11:19:50
(7/31)
Ennél értelmetlenebb, idiótább filmet még nem láttam. Ann Hathaway kedvéért próbálkoztam vele, de már az elsõ percnél abba kellett volna hagyni. Aki még megteheti, kerülje a filmet, én életem 2 óráját pocsékoltam el vele, és ez a 2 óra már nem jön vissza soha. Csak ezért szóltam hozzá. És aki teheti, kerülje el a Hátrahagyottak sorozatot is, az is egy értelmetlen, lassú zagyvaság, ráadásul három évadban!
1/10
CarlosHuentesEF 2017 nov. 16. - 12:51:42 1/10
(6/31)
Ez, ez a borzalom volt az ami, arra késztetett, hogy regisztráljak és véleményt írjak.
Ha lehetne 0 csillagot adni megtenném. 1/10
Nincs karakter fejlõdés, olyan embert kellene megszeretnem, aki semmit ismétlem semmi érdembelit nem fejlõdik.

Spoiler----

Ez a \"Film\":

Adott egy matt alkoholista nulla spiné, aki addig nem kap észhez, hogy nem kéne inni míg az eltartó palija ki nem dobja. Megjelennek a hölgy barátai (kb 10-15s) akiket soha többé nem látunk viszont.
Összetört arc elnyújtott kép és vissza is tértünk a szülõvárosába. Ott találkozik volt iskolatársával. Eddig még izgalmas is lehetne... ugorjunk a lírásban benne van... Na mikor felfedezi, hogy a szörny úgy viselkedik, mint õ ( ember nem irányítja konkrétan a csaj az... ) No sebaj. Miután Gloria megmutatja a kocsmai bandának, hogy valójában Õ maga a kolosszus és mennyire kivan, hogy õ darálta fel az embereket miközben a játszótéren sétafikált. Elesik, Oszkár felsegíti és badabumm kiderül, hogy Oszi is tud szörny lenni bár õ inkább robot lesz.
Huppanjunk az idõben. Oszkár cimboránk, úgy gondolja van esélye a csajnál, nem is hibáztatom az egész szitu ebbe az irányba visz. Ja de még sem mert a film szerint normális, hogy a hölgyemény józanul és matt piásan is inkább oszkár haverjával kettyint egyet, hisz le van tojva, hogy munkát és bútorokat, nem mellesleg empátiát és biztatást kap. Közben a Oszi barijáról semmit nem tudunk meg, csak hogy jó pasi. (oké nem vagyok nõ, biztos ezért nem értem meg. Mindegy ez egyéni szoci probléma)....
Na Oszikánk miután megtudja, hogy megkapta a nemlétezõ próbálkozására a kosarat masszívan át megy bunkóba és inni kezd... Gloriát fenyegeti, hogy megtapossa a szöuli embereket, ami meg is történik. Glória bedühödik és elmegy Szöulba majd a \"medzsik\" miatt felbukkan a játszótéren, ahol Oszi rosszalkodik, azt vártam, hogy megeszi, de nem. Eldobja. Még egy szöuli kocsmajelenet és vége.
Egye meg a kis süni ennyi a \"film\" semmit nem tudunk meg, hogy mi ez a téridõ dimenzió kapu. Annyit tudunk, hogy a csaj kiköt egy kocsmában és furán néz a csaposra, mikor megkérdi akar-e inni valamit. Oszi meg valahol az USA-ban cafatokra szakadt testtel \"fekszik\". A szexi oszi cimbi meg egy másik etetõben nézi a TV-t ahol látja, hogy ott lazul a csaj.
Ennyi. Egy zagyva baromság.
Tudom, ez a film biztosan az érzelmekrõl szól, de ez emberek egy fos. Sok szart láttam már, de ez annyira vitte a pálmát, hogy elképzelhetetlen.
Ha valaki azután, hogy elolvassa ezt és még is meg szeretné nézni, hát 1 óra 40 perc huss a kukába.
Köszönet a kommentelõknek akik meg akartak védeni ettõl a szeméttõl.
1/10
pdia 2017 nov. 16. - 10:26:55 1/10
(5/31)
Ez valami borzalom. Imádom Anne Hathaway-t, azt gondoltam, hogy õ nem tud rossz filmben játszani. Tévedtem. :(
3/10
pihes 2017 nov. 15. - 14:57:58 3/10
(4/31)
Rémunalmas egy film, szenvedés volt végignézni!

3/10
1/10
tomegesbalnapusztulas 2017 nov. 14. - 15:34:53 1/10
(3/31)
Kussolj doktormacko1, amúgy szeretlek mert vicces vagy:))) Na, ilyen.
5/10
doktormacko1 2017 nov. 05. - 20:35:28 5/10
(2/31)
Colossal (2016)
R | 1h 49min | Action, Comedy, Drama | 21 April 2017 (Canada)
Milyen lehet az a film , ami egyszerre komédia és dráma is.
5/10
doktormacko1 2017 nov. 05. - 20:33:45 5/10
(1/31)
5 / 10 Csak mert rövid volt.