Nagy1A 2014 nov. 05. - 15:37:13
(44/44)
Abszolút spojler, meg kicsi off is, de " sapienti sat "!! Háááááááááááát.......úgy összességében nem értek egyet, az elõttem szólókkal, meg a Kidman szépségével sem, színészi képességeit nem vitatom!! Egyszerûen fotogén az arca, helyes, kedves kis pofikája van, de semmi esetre sem szép, különösen nem szexbálvány, amit amióta Tommy boy felesége lett, egyfolytában nyomattak a médiában. A legjobban kezdõ korában nézett ki, mondjuk pl. a Bangkok Hiltonban, az az igazi Kidman. Mellesleg, ha jól megnézitek, csúnya, fehéres, rózsaszínes bõre van, a keze vöröses, mint egy mosónõnek, se melle, se különösebben jó alakja, illetve van neki, de az egy 16 éves formát mutat, ami sok nõnek nagyon tetszik, különösen két gyerek után....ami azért teljesítmény, de ettõl még nem szép.
A film meg egy torz lelkû rendezõ rétegfilmje, egy torz lelkû emberrõl, aki elsõ látásra beleszeret egy álarcos krapekba az utcáról. Nem mondom, az én szívem is megdobogtatta volna az a hejre kis piros bajuszkötõ, amit a fejére rittyentett, ha buzi, pardon …..meleg lettem volna. De hát nekem érthetetlen, hogy egy kielégítetlen feleség, miért nem a szomszéd jósvádájú legénybe lesz szerelmes, hanem inkább egybõl belezúg a Vasember szõrösített változatába..... pláne ha még megismerte volna Chewbacca-át, magyarosan Csubakkát is, mekkora királyság lett volna...... szóval ez ám az igazi emberi érték és mûvészi ábrázolás.......csak úgy futkosott a hideg a hátamon, illetve stílusosan a szõr is felállt a hátamon, amikor elsõ alkalommal, úgy éjjel fél háromkor felment vizitálni a szomszédhoz,a drámai feszültéség egyre csak emelkedett, ahogy kidmen ment fel a lépcsõn.....minden egyes lépcsõfokra külön-külön rá-rálépett és a lépcsõfokok csak úgy emelkedtek felfelé....és csúsztatta a kezét a lépcsõkorlát karfáján, ment, ment hosszú percekig....premier plánban....ment, ment a konyhába, ment serényen....jajj, bocs ez egy másik film....és teljesen véletlenül, éjjel fél négykor ( mert akkorra ért fel )az ajtó másik oldalán ott várta a titokzatos idegen, ( persze-persze, éppen abban a pillanatban ért oda mi?? ott várta.....naná, hogy nem, már amióta ledobta a WC kulcsot, azóta ott ült és tépkedte a szõreit....szeret-nem szeret....szeret-nem szeret..... na gyeremá basszus, nem marad szõrõm mire ideérsz vazze!! ) azután mind a ketten belenéztek a lukba, de kidmen nem elég szépen nézett a lukba, ezért reggel 9-re vissza kellett neki jönni.
Na kb ekkor lett elegem a filmbõl, pedig éreztem, hogy ez egy mûvészfilm, ez nekem kellene, hogy tessen, hiszen még a "Cleo 5-7-ig"- et is végignéztem annak idején, a rendezõ sem akárki, volt már egy jó, meg egy nem annyira jó filmje, a rossz nyelvek azt mondják, nem teljesen százas, most készül egy szinte mindennapi történet megfilmesítésére, aminek címe: Jean-Paul Marat üldöztetése és meggyilkolása, ahogy a charentoni elmegyógyintézet színjátszói elõadják De Sade úr betanításában" állítólag a nagyobb átérzés érdekében, hosszabb ideig élvezte a fenti intézmény vendégszeretetét........de hát aki nem abnormális, azt a mûvészt nem is eszik mostanában, meg a 20-as, 30-as években is így volt!! Ebben a világban egy Dûrer, egy Munkácsy, vagy egy Leonardó meg sem élhetne, kivéve, ha Di Caprióra nem magyarosítaná a nevét!!
Szóval....a film továbbra is megõrizte diszkrét báját, a megismerkedés felemelõ pillanatában, rögtön letisztázták, hogy Cruise-né le szokta-e szopni a liftes fiút, vagy nem, a cselekmény szempontjából igen fontos kérdés tisztázása, egybõl nagyot dobott a két ifjú bimbózó szerelmén, majd együtt elénekelték a "Lulu, ha visszatérek a Fidzsirõl" címû dalt és szerelembe estek.
Na jó....hazudós vagyok......nem énekeltek, de remek parókákat gyártottak a helyszínen termõ bio anyagból, még a gyerekek is, akik elõször beszartak a félelemtõl, még õk is felköltöztek , addig, ameddig szegény férj, azon törte a fejét, hogy a kidmen belecsókolt-e a Burkuskutyaképûbe, vagy csak együtt énekelték el az Internacionálét...majd mindenki lejött a mennyezeten keresztül, kurvástól, törpéstõl, mindenestõl koktélpartizni, ami után a nem eléggé szõrös férj számára kiderült, hogy a jóképû szõrös fiatalember, ( megjegyezném azért, hogy anno decibel Jean Marais, hasonló hacukában jobban tetszett ), hamarosan megdöglend .
Na nem is ragozom tovább kedves olvasóim...... amúgy is tuggyátok a történet vége az lett, hogy egymáséi lettek, azt mondták, hogy ...holtomiglan-holtodiglan.....de szegény kis kidment azért nagyon átvágta Robert Downey, aki mellesleg junior, ( ugyanis Õ volt Csubakka, az kiláccott még a szõr alól is nagyjából, de a kidmen azért leborotválta, utálta, ha szõr ment a szájába ) mert kiderült, hogy Õ bizony fulladásból kifolyólag, nagyon hamar ....megdöglend!! Ezért felfújt egy matracot kidmennek, hogy tegyen el egy kis levegõt a jobb idõkre a spájzba, a lekvárok mellé, majd úgy hirtelen.....egyik lábuk itt, a másik ott...... hipp-hopp, ott termettek a tengerparton és Sire RDj , aki már nem volt Csubakka, hercig kis dinamógatyájában begyalogolt a vízbe, mert nagyon kellett pisilnie, azután fejest ugrott, kopoltyút növesztett és elkezdte húzni maga felé a túlsó partot, elkezdett úszni a " Szép, új világ felé". Egészen biztosan nagyon jól úszott, mert kidmen szart rá nagyívben, simán megfordult és otthagyta õt cápástól, mindenestõl, még az sem érdekelte, hogy tud- úszni, vagy sem, végül is mindegy volt, mert mindjárt vége volt a filmnek, elõbb-utóbb úgy is meg kellett neki dögleni!!
Ne hogy azt higgyétek kedves nézõk, hogy amikor visszatért a Sweet Home-ba, akkor hazament volna a gyerekeihez, meg közben feltûnõen szõrösödõ férjéhez....ááááá nem ám...., dehogyis, Kidmen, hogy utoljára érezze Sire Robert Downey jr. szájszagát, belehelte a felfújható matracból szerelme utolsó lehelletét........de szegény, most is ráfázott, mert nem tudta, hogy milyen kurva büdös gumiszagú, a Pálma úszómatracból kijövõ levegõ, amit tüdõvel fújnak fel az meg, az különösen....szóval, szegény kis Niki a forgatáson vagy tízszer elhányta magát és megfogadta, hogy legközelebb a liftes fiúnak fogja inkább kiszívni, nem a matracnak!!!
El is ment bánatában, meg a kis Sire kabátjában vidékre, a jó levegõre, éppen azt néztem, hogy milyen faszán megállt a busz két fa között, semmi tábla, vagy megállóhely kijelölve, semmi flanc, azután kiderült, hogy miért nincs, mert olyan szegény emberekhez ment, akiknek csak egy kastélyuk volt, minden pénzük a fûtésre ment el, ruhára már nem tellett!!
Lógatták is a fejüket, meg csöcsüket, a nagy bánatukban!!
Itt a vége......fuss el véle!! Fuss el véle.....amikor megláttam a bevezetõ képsorokat, eszembe jutott a régi jó kis vicc, amikor a kisgyerek a strandon megkérdezi a mamáját: Anyu....játszhatok a ciciddel??.....igen kisfiam, csak ne vidd messzire!!
Egyszóval, mûvész film ide, vagy oda, nekem ez nem teccett!! Nem csak azért, mert hiteltelen és hihetetlen volt a történet és az ábrázolása is, ami úgy állította be ezt a sztorit, mint amelyik teljesen nyilvánvaló kellene, hogy legyen a hétköznapi ember számára, hanem azért is, mert a torz, defektes, a normálistól eltérõt emelte fel oda, ahol az én normális, megszokott érzéseim és értékrendem van.
Zavaró az egyébként nagyon aprólékosan megrendezett, a semmibõl is drámát, feszültséget kreáló, rendezés. Egyébként remek a képi világ, a kitûnõen játszó Kidman viszi a figurát, RDj semilyen, az elõzõekben hivatkozott Jean Marais, azonos hacukában, köröket ver rá.
8/10
Edmond Dantes 2013 márc. 17. - 21:53:59 8/10
(43/44)
Szépség és szõrmeteg. Különleges film, speciális ízlésûeknek. Nekem tetszett. Mindjárt megnézem Arbus életrajzát és a "folytatást", hogy is alakult az élete...de ha ha film vagy nagyobb része kitaláció - mintha történne erre utalás az elején - az se baj. Nicole Kidman újból meglepett,mint mindig: szép is, jó is.
Csonger 2013 márc. 08. - 09:24:52
(42/44)
"ez a titokzatosság, a felszín alatt megbújó, rejtett erotika végig jelen volt a filmben, a történet pedig kifejezetten érdekes volt, - egy férje által elhanyagolt, kielégítetlen, a mindennapjait unalmasan élõ nõ két kézzel kap a lehetõségen, hogy megismerkedhessen egy titokzatos szomszéddal, teljesíti a férfi legextrémebb kívánságait is, válaszol a legbelsõbb, legintimebb kérdésekre is, mert élvezi, hogy végre történik vele valami szokatlan, valami más, valami egészen újszerû dolog."

Szinte szóról szóra ugyanezt mondta nekem a párom, amikor neki is ecseteltem a két fõszereplõ elsõ találkozásáról szóló véleményemet. :)
10/10
csineva-xx 2013 márc. 08. - 01:10:00 10/10
(41/44)
Ez a film méltó ahhoz a csodás hagyatékhoz, amit Arbus-nak köszönhetünk, méltó az emberi nemhez, és nem utolsósorban méltó a cocteau-i utaláshoz...
Remek! Minden kockája és pillanata, minden zörrenése, minden rebbenése életreszóló élmény. Ez a mûvészet...
olahmiki1959 2013 márc. 07. - 20:06:35
(40/44)
Elsõ látásra valóban hihetetlennek tûnnek ilyen dolgok.

Viszont a film egy valóban élt fotómûvésznõrõl szól, aki pontosan az extrém viselkedésérõl, gondolkodásáról, életvitelérõl híresült el, - rákerestem a neten, torz testû és arcú embereket, óriásokat, törpéket, gnómokat, mindenféle extravagáns külsejû embereket fotózott egész életében, vonzódott az ilyen dolgokhoz, és végül ezt az életet megkoronázva, öngyilkos lett, 48 évig élt.

A film számomra nagy élmény volt, ez a titokzatosság, a felszín alatt megbújó, rejtett erotika végig jelen volt a filmben, a történet pedig kifejezetten érdekes volt, - egy férje által elhanyagolt, kielégítetlen, a mindennapjait unalmasan élõ nõ két kézzel kap a lehetõségen, hogy megismerkedhessen egy titokzatos szomszéddal, teljesíti a férfi legextrémebb kívánságait is, válaszol a legbelsõbb, legintimebb kérdésekre is, mert élvezi, hogy végre történik vele valami szokatlan, valami más, valami egészen újszerû dolog.

Nicole Kidman - már nem elõször - ismét bebizonyította, hogy egészen fantasztikus színésznõ, a legapróbb lelki folyamatot, rezdülést, pillanatnyi hangulatváltozást is tökéletesen tudta érzékeltetni az arcával, nem mellékesen, a teste is gyönyörû, bár én észrevettem, hogy a film legvégén, amikor a parkban meztelenül, a kamerának háttal állva beszélget egy padon ülõ lánnyal, akkor bizony testdublõrt alkalmaztak a helyettesítésére.
Talán a színésznõ szemérmessége miatt, ezt nem tudom.
Robert Downey Jr. alakítása is nagyon tetszett, bár ezt a figurát, ezzel a külsõvel, - így írom, hogy ne legyen spoiler, - azért más is el tudta volna játszani legalább ilyen jól, - szerintem.
Az eredeti hangot nem ismerem, nekem Fekete Ernõ szinkronja tökéletesen illeszkedett a figurához, ahogyan Pápai Erika finom, érzékeny hangja is illett Nicole Kidman szerepéhez.

Egyetlen apró dolog van, ami nem tetszett a film végén, - ez viszont tényleg spoiler lesz.

SPOILER
Amikor Downey és Kidman elment a tengerhez, hogy a férfi öngyilkos legyen, és a nõ elkíséri, hogy ne legyen egyedül, és mindketten besétálnak a vízbe, akkor Downey a tenger nagyszerû látványától megittasulva, beveti magát a hullámok közé, és egyre beljebb úszva, végül eltûnik a mélyben.
Ha én vagyok a rendezõ, - persze csak elméletben, - akkor ezt a jelenetet úgy csinálom meg, hogy a két ember hosszan megöleli egymást, Downey elmondja Kidman-nek, hogy milyen hálás neki, hogy megédesítette az utolsó napjait, élete nagy szerelmével ajándékozta meg, elbúcsúznak egymástól, és utána, hosszan egymásra nézve, indul el a hullámok közé, hogy végül eltûnjön a vízben.
Nem pedig úgy, ahogy a filmben szerepel, hogy Downey - Kidman-re rá sem nézve, és nem törõdve vele, - elindul befelé, és kész.
SPOILER VÉGE.

Talán apróság, de ez az egy hiányérzetem volt ebben az egyébként nagyszerû, és érdekes filmben.
9/10
Marcipáncica_ 2013 márc. 07. - 10:22:43 9/10
(39/44)
Nagyon tetszett. 9/10
Csonger 2013 márc. 07. - 09:20:57
(38/44)
Vajon mi történne, ha az alsó szomszédom elsõ látogatásakor rögtön olyan kérdésekkel bombáznám, hogy leszopta-e a liftes fiút? Egy átlagos nõ azonnal faképnél hagyna. A fõhõsnõ azonban nem futott el, hanem rögtön belement egy közös fürdõzésbe a vadidegen férfivel (aki ráadásul nem mindennapi megjelenésû).

Na az ilyen dolgok számomra hihetetlenek.
olahmiki1959 2013 márc. 07. - 05:39:24
(37/44)
Állítólag George Lucas, - miután megnézte a filmet, - azonnal felhívta Robert Downey Jr. ügynökét, hogy leszerzõdtesse a színészt a Csillagok háborúja következõ két részében Csubakka szerepére...:))
10/10
csineva-xx 2013 márc. 06. - 00:36:57 10/10
(36/44)
Zavarbaejtõ...
adamnagysweetmovie 2013 márc. 05. - 15:14:15 Előzmény lampikari
(35/44)
Nekem teccik a cím, kicsit unortodox, de ez jelen esetben nem öncélú.
Akinek nem tetszik, nézze a Burdát:)
10/10
krisztatina 2012 aug. 17. - 10:45:55 10/10 Előzmény micacica
(34/44)
Egyetértek veled.Én most néztem meg a filmet ebben a szent pillanatban és még mindig a hatása alatt vagyok.
10/10
micacica 2012 aug. 15. - 10:17:40 10/10
(33/44)
Az elsõ fél órában nagyon furcsának találtam a filmet, próbáltam besorolni valami kategóriába, de nem sikerült. Borzongató és izgató volt egyben. Aztán teljesen a székhez szögezett és csak bámultam és egy pillanattal sem akartam siettetni ezt a lassan kibontakozó édes-fájdalmas történetet.
Nagyon tetszett!
10/10
lampikari 2012 ápr. 29. - 22:42:25 10/10
(32/44)
Sajnos csak késõn figyeltem fel erre a filmre,valószínûleg a szerintem botrányosan rossz magyar címe miatt.(Vajon kinek köszönhetjük?)De végül rászántam magam,és egy hatalmas élménnyel lettem gazdagabb,egy gyönyörû romantikus,egészen különleges hangulatú dráma,Kidman már szinte megszokott,parádés alakításával,de hozzá kell tenni,hogy Downey Jr.is óriási benne,nem is tudtam eddig,hogy ekkora színész!Ez a két alakítás bizony díjat érdemelt volna.A film felkelti az érdeklõdést Arbus mûvészete és a kívülállók iránt,fényképeit nézegetve kicsit elfogadóbbak leszünk,és a filmbõl talán még válaszokat is kapunk,hogy egy nagyon gazdag,gondtalan nõ miért hagy ott mindent,csak hogy végre önmaga lehessen.Csodálatos film!
moruloidea 2012 jan. 20. - 18:41:56
(31/44)
Sziasztok!

valaki tudna nekem segíteni abban, hogy hol tudnám letölteni?

köszi
delfinoraptor 2011 okt. 09. - 10:31:12
(30/44)
Az 'érzéki' szóval tudnám leginkább jellemezni a filmet, elsõsorban a remek képek és a kiváló aláfestõ zene miatt.
Zizu82 2011 jún. 07. - 13:35:09 Előzmény Mese92
(29/44)
1 órája nézem, de úgy érzem felvágom az ereimet annyira unalmas!
Mese92 2011 márc. 09. - 07:04:10
(28/44)
Talán kissé spoileres, vigyázat!

Mûfaját tekintve szürreálisnak és romantikusnak mondanám, tele bájjal és mégis sötét, néhol abszurd képekkel. A zene fenomenális, finom és többnyire zongora hang, aminek jót tett, hogy a szereplõk részben suttogva beszélgettek (ez persze angolban érezhetõ). A történt szerint egy nõ felfigyel a különös szomszédjára, majd meglátogatja õt és barátságot kötnek. A férfi külsõre rút és furcsa, a nõ gyönyörû és elnyomott háziasszony, de belül mindketten meg nem értettek és különlegesek. Így nézve talán csak egy tucatfilmnek tûnhet a romantika és dráma világából, de ennél sokkal többet ad: Lionel és Diane kapcsolata szinte eltörpül amellett a jelenetek mellett, amikor a szétesõ családot, a kívülállók szeretetteljes kapcsolatát egymással vagy a sznobizmust és ijesztõen más és idegen dolgokat mutatja be.

A két fõszereplõre semmi panaszom nem lehet. Nicole Kidman még nem volt ennyire kedves és szeretnivaló, barna hajával igazán bájos és öröm nézni, amikor a film végére kivirul és búcsút mond a sokat takaró ruháknak. Minden egyes jelenetben a megfelelõ arcot és testhelyzetet veszi fel, a személyisége egyszerre gondoskodó és kislányos, temperamentumos és elveszett.

Robert Downey Jr. más tészta. Ez a szerepe kissé teátrálisabb volt a többinél, hiszen egy régimódi szörnyet alakított. A szemeivel és a szájával mindent képes volt kifejezni, a hangja bársonyos volt és az ember legszívesebben, akárcsak Diane, úgy érzi, szeretné õt megismerni és megvígasztalni a keserû életének elfelejtése érdekében. Együttérzünk vele minden pillantban, mint mikor Diane környezete idegenkedik tõle, vagy amikor sebezhetõnek látjuk az amúgy kimért, néha durva beszédû férfit.

Nagyon elégedett voltam ezzel a filmmel, mindenkinek ajánlom, akár olyanoknak is, akik nem szeretik a komolyabb mûveket, mert ha mást nem, a gyönyörû kép és a profi rendezés lefoglalja majd õket is.

10/10
10/10
5mina5 2010 márc. 06. - 21:48:18 10/10
(27/44)
most látom h még nem szavaztam a filmre: ment a 10es..
A bizarr fogalma új értelmet nyert.. a film lebilincsel hangulatával, isszuk ezeket a tapintható elérhetetlen vágyakkal teli képkockákat, és feszülten várjuk h mi jön ezután; minden percében csodálatos, elgondolkodtató alkotás. Az ismeretlen iránti vágyakozás, a félelem, az érzékiség és a szerelem tökéletes keveréke... NicoleKidman hozza szokásos formáját, RobertDowneyJr. pedig ha már az arcát és testét több kiló szõr is fedte, a hangjával és a csodálatos szemével is ugyan úgy képes volt elvarázsolni..
persze mûvészfilm révén az ilyen témát befogadó közönségnek szól..
10/10
x.3d.gime 2010 febr. 10. - 09:48:42 10/10 Előzmény bbalazs0729
(26/44)
Szerintem tökéletes a cím fordítása.
Mityi 2009 szept. 28. - 21:08:59
(25/44)
Épp most nézte meg, kár volt. Ez egy nagyon "mûvészfilm". Nicole Kidman tényleg jól játszott de a film számomra semmitmondó volt. Még annak sem ajánlom aki nagyon unatkozik. Úgy érzem elpocsékoltam két órát az életembõl.