lildiko 2022 jún. 10. - 14:05:55 Előzmény lildiko
(26/46)
Ja és a fotó meg egy harmadik filmből való :-)
lildiko 2022 jún. 10. - 14:05:03
(25/46)
Szokásos port.hu keveredés. A leírás stimmel, a stáblista egy másik filmhez tartozik.
janicomp 2022 jan. 31. - 04:32:14
(24/46)
Henriette Richter-Röhl a főszereplő, amit itt felsorolnak az baromság, itt a jó https://port.hu/adatlap/film/tv/rosamunde-pilcher-im-zweifel-fur-die-liebe/movie-125082
10/10
grosz_i 2021 okt. 14. - 09:42:38 10/10
(23/46)

Rosamunde Pilcher – Megérdemelt boldogság (2010)
Egy idegen emberre szánt nap „A day for a stranger” novella nyomán

Az ifjú özvegy, lady Nicole Sherberton a férje halála után csupán a szeretetreméltó, de igen akaratos, önfejű anyósával, lady Claire Sherberton-nal törődik. Az általános elvárás, hogy a gyászév leteltével lady Nicole kezét, az elhunyt férje legjobb barátja, Gregory Armitage hajóskapitány nyeri el.

Úgy tűnik ezzel Nicole is egyetért. Gregory gyakran felkeresi Nicole-t és Claire-t és arra is tud megoldást, mikor a két nőnek sürgősen sofőrre lenne szüksége: Duncan Fraser, az egyik legjobb altisztje, akinek el kellett hagynia a Brit Királyi Haditengerészetet, lenne a legmegfelelőbb.

Duncan és Nicole-nak már az első találkozása is veszekedéssel végződik. Nicole még soha nem találkozott ilyen barátságtalan, modortalan emberrel, és Duncan sem tanúsít semmilyen megértést Nicole diplomatikus viselkedésével szemben, amit a férfi szimplán a gerincesség hiányának tart. És így aztán Duncan állása már az első munkanapján felmondással végződik.

Kényszerből az éjszakát a férfinak még a Sherberton kastélyban kell töltenie, ami mindent egy csapásra megváltoztat: Duncan megmenti Nicole-t egy betörőtől, aki a nőt is hatalmába kerítette. Az átélt sokk után mindketten közelebb kerülnek egymáshoz, és Nicole bevallja Duncan-nek a nagy-nagy álmát, szeretne jogosítványt szerezni és végigkocsikázni Cornwallban a tengerparton egészen Land’s Endig. Duncan Nicole-t a szaván fogja, és elkezdi napnyugtakor a magánoktatást gépjárművezetésből.
Lady Claire szilárd meggyőződése, hogy a kibontakozó érzelmeket még csírájában el kell fojtania. Szívrohamot szimulál és megkéri Nicole-t kísérje el egy párhetes gyógykúrára. Úgy reméli ezzel sikerült is őket elválasztani, de Nicole nem képes Duncant a szívéből száműzni. És pláne akkor, amikor nagy meglepetésére megtudja, hogy terhes. Ezt teljesen lehetetlennek tartotta - mivel a házassága gyermektelen volt.

Teljesen összezavartan hazautazik, hogy lehetőséget találjon arra, hogy beszéljen Duncannel, de itt meglepetések várnak rá: Duncan-t rehabilitálták és azonnal visszatérhet az egységéhez a Királyi Tengerészethez.
Nicole nem is sejti, hogy emögött az anyósa, Claire áll, ő pedig vonakodik Duncannek a terhességéről beszélni. Ezenkívül közben felbukkan a Sherberton kastélyban Debbie, Nicole elhunyt férjének a szeretője és azt állítja, hogy gyermeke van a férfitől, és annak számára tartásdíjat követel. Nicole megpróbálja összeszedni a követelt összeget, hogy anyósát megkímélje a keserű felismeréstől, hogy a fia bizony félrelépett. Nem is sejti, hogy Claire unokaöccse, William áll a zsarolás mögött.
Amikor mindenre fény derül, az már túl sok Claire számára. Ezúttal a szíve valóban nem bírja a túlzott megpróbáltatást. A hosszú lábadozása során végig lojálisan mellette áll Nicole. Egyidejűleg ezzel a Duncan döntése miatt érzett fájdalmát -, a Tengerészet melletti döntését - mélyen magába fojtja. Végül mégis éppen Claire tanácsolja neki, hogy hallgasson a szívére…
10/10
grosz_i 2021 okt. 14. - 09:39:01 10/10 Előzmény lehotzkyi
(22/46)
A filmismertetőben közölt képek a Rosamunde Pilcher - A remény szele - Wind der Hoffnung (1996) című képhez tartoznak:
Ismertetés:

Rosamunde Pilcher – A remény szele (1996)
A kék hálószoba novelláskötet "Toby" elbeszélése nyomán

Vicky Harding, egy Cornwall-i gazdálkodó számára úgy tűnik az élet csupa boldogság: Tom, a szomszédos ősi földbirtokos, Sawcombe unokája és ő boldog szerelmes párt alkotnak.

Vicky szülei ellenzik ezt a kapcsolatot. A lány és öccse, Toby nem értik, miért. Először Tom nagyapja is ellene van, végül aztán azt tanácsolja, hogy az unokája hivatalosan is jegyezze el Vickyt, hogy azzal is bebizonyítsa őszinte szándékát. Ezzel viszont hatalmas családi konfliktust robbant ki.

Az édesanyja, Mary bevallja Vickynek, hogy évekkel ezelőtt neki viszonya volt Tom apjával. Vagyis Vicky tulajdonképp Tom féltestvére lenne, és ketten nem lehetnek egy pár. Vicky fejveszetten hagyja el a szülőfaluját és Londonba megy, ahol a csábos ingatlanügynök, Philip munkát ajánl neki. Az, hogy a férfi egy ingatlanügynökségnek dolgozik és a Vicky örökségét csupán egy japán befektetők részére akarja olcsón megszerezni - az sokáig titok marad.

A lánynak fogalma sincs, hogy a férfi szándéka csupán az, hogy ilyen módon könnyedén megszerezze a szülei értékes földbirtokát. Tom elől, mindent elhallgat, mert szégyelli neki bevallani az igazságot. Tom felkeresi Vickyt Londonban, ahogy megtudta, hogy ő tulajdonképp csak Sowcombe-ék örökbefogadott fia, de ott rá kell ébrednie, hogy Vicky őt Philipp miatt hagyta el, arról fogalma sincs, hogy Vicky a szörnyő titok elől menekült Londonba.

Tom emiatt végtelenül elkeseredetten tanulmányútra megy Ausztráliába. Philip eljegyzi Vickyt, a lány viszont képtelen elfelejteni Tomot. A kis Tobynak, kimondhatatlanul hiányzik a nővére, közben megbarátkozik az idős Sawcombe-bal. Eközben Londonban Vicky rádöbben, hogy Philipp őt csupán kihasználni akarta. Visszatér a szülőfalujába. Toby ott időközben az idős Sawcombe elmondása után felfedezi a családi titkokat.

Lara-Joy Körner (1978) első filmszerepe Pilcher filmben. Ezen kívül láthatjuk még öt további Rosamunde Pilcher filmben. A „Féktelenül a boldogságba”, ahol anyjával együtt szerepel, de talán a legszerethetőbb filmje a „Kiderül az ég Kilrush kastély felett”, amit még szinkronizált magyar változatban nem mutattak be.


10/10
grosz_i 2021 okt. 12. - 18:16:17 10/10
(21/46)
Rosamunde Pilcher – Szerelem a láthatáron (2010
"Dear Tom" Drága Tom novella nyomán

A fiatal özvegy, Helena Beaufort, szakképzett műkritikus a férje halála után visszatér Hongkongból a szülőhazájába, Angliába, hogy új életet kezdjen.

A legjobb barátnője, Kitty Williams, a helyi művészeti akadémia vezetője és Helena atyai jó barátja, egy szobrász, Vincent jelentik számára a biztos támaszt, és segítik is abban, hogy szabadúszóként mint műkritikus dolgozhasson Angliában.

Kitty egyik barátja, Stuart Winslow a településen egy hírneves művészeti galériát működtet. Stuart kizárólag a művészeti világ egyik nagy sztárját, a festő Malcolm Caplain-t támogatja.
Stuart húga, Daphne Winslow a művész menedzsere és egykori szeretője. Daphne Malcolm-ot, PR okokból úgy állította be, hogy irtózik a sajtónyilvánosságtól, úgyhogy eddig nem is látta a festőt senki.

Amikor Helena megérkezik Plymouth-ba, éppen Malcolm tárlatbemutatója, vernissage-a zajlik. Mivel a nő, mint művészetkritikus ismeri a művész alkotásait, elmegy a vernissage-ra és megbírálja Malcolm a Látóhatár, azaz „Horizont” című képét, anélkül, hogy tudná a művész éppen mellette áll. Jóllehet Malcolm lehetetlenül viselkedik vele szemben, Helena és a művész -, a találkozásuk első pillanatától ellenállhatatlanul vonzódnak egymáshoz.

Helena ugyan élete mostani szakaszában semmilyen kapcsolatot sem szeretne egy férfivel, de ez a vonzerő erősebb nála. Halálosan egymásba szeretnek. Daphne, aki jómaga is új kapcsolatban él, az elején nem is reagál arra a tényre, hogy ő most már csupán Malcolm menedzsere lett. Amikor viszont rájön, hogy Helena és Malcolm egy párt alkot, tombol a féltékenységtől. Amikor pedig Daphne a párt egy intim jeleneten Malcolm festőműhelyében megpillantja, elszabadulnak az indulatok, felpörögnek az események…
lehotzkyi 2021 jún. 24. - 07:22:02
(20/46)
Csak tudnám, hogy miért nem a tárgyban szereplő film képeivel illusztrálnak?
10/10
borzi84 2021 jún. 21. - 13:54:02 10/10 Előzmény lehotzkyi
(19/46)
"A világ végéig" (2002) című filmből.
(Eredeti címe: Bis ans Ende der Welt)
lehotzkyi 2021 jún. 21. - 09:02:47
(18/46)
A fénykép melyik filmből van!?
10/10
surildi 2021 febr. 24. - 15:49:07 10/10
(17/46)
Ez tényleg romantikus film volt!
Nagyon tetszett! ♡☆♡
napraforgó 2020 máj. 27. - 04:27:57
(16/46)
Ez valami más cimmel már ment párszor.
A Liebe am Horizont tartalma egy álnéven rejtőzködő festőről, Malcolm Caplainról szól, aki véletenül megismerkedik egy műkritikussal, Helena Beuforttal, akivel kölcsönösen vonzódni kezdenek egymáshoz. Ezt nem nézi jó szemmel Stuart Winslow galéria tulajdonos húga, Daphne, aki Malcolm korábbi szeretője, jelenleg meg az ügynöke és befektetési taanácsadója. Daphne mindent megtesz, hogy Helenát elűzze, annál is inkább, mert rossz befektetésekbe fektette Malcolm vagyonát, aki igy tönkrement. Daphne bepróbálkozik Malcolmnál, aki elutasitja, és ezért a nő elgyújtja a festő műtermét. A tűz miatt megsemmisül a festő szinte összes műve és ráadásul az egyik szemére meg is vakul. Csak a végén derül ki, mi is történt és kerül össze a szerelmespár, akiket a féltékeny nő intrikái elválasztottak egymástól.
10/10
grosz_i 2020 márc. 12. - 18:54:06 10/10
(15/46)

Rosamunde Pilcher - Az angol bor (2011)
Megszerezni a jobbat "Getting better" novella nyomán

Hannah Powell, egy becsvágyó borász, aki már hosszú ideje Franciaországban élt, megkapja élete nagy esélyét, szülőföldje, Dél-Anglia egyik szőlészetét vezetheti. Persze a Benson Valley Winery cégvezetésen osztoznia kell, Jonathan Benson-nal, a tulajdonos hölgy, lady Kate unokaöccsével, Kate ugyanis az örökösét ilyen módon szeretné kissé fegyelemre szoktatni. Két egészen eltérő jellem találkozása, akiknek mégis össze kell fogniuk, ha eredményt akarnak.

Nem csupán a szőlőbirtok gondját kell megoldaniuk, ugyanis mindkettőjüket utoléri a múltjuk. Hannah 17 évvel ezelőtt menekülésszerűen hagyta el Cornwallt, amikor egész fiatalon az akkori főnökétől akarata ellenére teherbe esett. A gyermeket átadta Jessie Watsonnak, a főnöke feleségének, a nőnek ugyanis nem lehetett gyereke.

Jonathan, egy szenvedélyes autóversenyző és a nagynénje tudta nélkül úszik az adósságban. Az örökségét titokban odaígérte lady Kate konkurensének, Nick Stevens-nek, egy helyi borkereskedő szövetkezet vezetőjének. Steven veszélyben látja a tervei megvalósulását, és követeli Jonathan-tól, hogy mielőbb szabaduljon meg az új borásztól. Jonathan megígéri ezt, de ezáltal még komplikáltabbá válik az élet számára. Beleszeret Hannah-ba, és a nő is egyre inkább vonzódik a férfihez.

Az eseményekkel párhuzamosan, Jonathan 17 éves keresztlánya, Tessa megállapítja, hogy terhes. Nem bízik magában, hogy hogyan is közölhetné ezt anyjával, és Jonathan segítségét kéri. Hannah döbbenten állapítja meg, hogy Tessa az ő lánya, és azt hiszi, hogy Jonathannak viszonya van vele. Csalódottan egyre távolságtartóbb a férfivel szemben. Ahogy Jonathan tisztázza a félreértést és Hannah bevallja az iránta érzett szerelmét együtt töltenek egy szerelmes éjszakát. Jonathan be akarja vallani Hannah-nak a kettős játékát, de ezt egyelőre megakadályozza egy súlyos balesete… Lady Kate az unokaöccse betegágyán tudja meg, milyen hatalmas összeggel tartozik Nick Stevensnek, aki mindig is számításból adott neki pénzt az autóversenyzéshez. Lady Kate kifizeti az unokaöccse tetemes adósságát és felmondja a szerződést is Nick borkereskedő cégével.

Nick kettős játékot folytat, mert Jessie Watsonnal kötendő házassága előtt kideríti a mennyasszonya titkát: Tessa tulajdonképpen Hanna lánya, aki diáklányként az ő birtokukon töltötte a gyakorlatát, és a férje viszonyt kezdett vele, és terhes lett. Jessie-nek viszont nem lett gyereke a már elhunyt férjétől. Tessát örökbe fogadták, Hannát viszont Franciaországba küldték, ahol sikeres borász lett az elmúlt évek során.
A pezsgőgyártás eredményessége, majd ahogy Nick megzsarolja Hannah-t, aztán hogyan derít fényt Jonathan Nick gátlástalan, pénzéhes manipulációira, és legvégén pedig mindenkire a jól megérdemelt boldogság vár…
10/10
grosz_i 2020 febr. 21. - 20:58:40 10/10
(14/46)

Rosamunde Pilcher - A világ végéig (2002)
Az egyetlen hely "The only Place" novella nyomán

Az ifjú, csinos tanítónő Sheila O'Connor megérkezik Robert és Paul Carmichael - textilvállalkozó-tulajdonos dinasztia birtokára, hogy megpályázhassa a házitanítói állást a síbalesetben megsérült Robert Carmichael 10 éves kislánya középiskolai felvételének felkészítéséhez. Robertet és kislányát Louise-t már évekkel ezelőtt elhagyta a felesége és el is váltak. Azóta Robert csak a munkájának él, az érzelmet, szerelmet teljesen száműzte az életéből.

Robertnek érdekes találmánya van - az abszolút víztaszító gyapjú, ami megmenthetné a Carmichael céget a fenyegető csődtől, de ehhez tőkére lenne szükségük. A fiúk anyjának, Marian-nek kapóra jön, hogy Paul fia éppen George Spencer, az amerikai kapcsolattal is rendelkező textilcég lányával, Doreen-nal jár, és a lány születésnapi partiján puccsszerűen bejelenti a fia és Doreen eljegyzését.

Paul viszont -, a csábos külsejű sonnyboy, szívesen flörtöl csinos hölgyekkel nyíltan kimutatja érdeklődését, vágyódását Sheila iránt. Ez viszont egyáltalán nem tetszik a lány apjának, aki kétkedve fogadta a lánya és Paul kapcsolatának őszinteségét. Ugyanígy ellenzi a kapcsolatot Marian Carmicheal is, és rábeszéli Robertet, hogy inkább ő kezdjen el flörtölni a házitanítóval, ami azzal végződik, hogy Sheila beleszeret a kislány apjába, Robertbe. Nem tervezett módon a férfi is megnyílik, és megszereti az őszinte, érzelmeit nyíltan kimutató Sheilát, akiért a lánya is rajong.

Robert, hogy minél több időt tölthessen Sheilával elküldi az öccsét Franciaországba, hogy nagyobb számú birkaállományt szerezzen be a gyapjúfonal előállításához. Az együtt töltött vacsora, a közös kirándulás hármasban az állatkertben, majd a sétarepülés csak tovább mélyítik az egymás iránt kialakult érzelmeiket. Robert felkeresi Sheilával a lány apját, aki valamikor szintén repült, de egy repülése során varjakkal ütközött a gépe. és megsérült a szeme, sőt mostanra már szaruhártya transzplantációra is szüksége lenne, amire a családnak nincs elegendő pénze.

Paul, ahogy hazajön, összeverekszik a bátyjával Sheila miatt, ami indokul szolgál Marian Carmichealnek, hogy elbocsássa a lányt, sőt olyan intrikába bonyolódik, amit később csak nehezen tud jóvátenni.
Rögös út vezet a bonyodalmak végső tisztázásáig. Paul csak-csak kibékül Doreen-nal, Brian szemműtétére is sor kerül és Louise biztatására „csókoljátok már meg egymást!”, ami azt jelenti, Robertra is rátalál a szerelem és a boldogság Sheila oldalán… és természetesen Louise is kiválóan teljesít a középiskolai felvételi vizsgán…
Herbst Ferencné 2019 dec. 10. - 12:50:19 Előzmény grosz_i
(13/46)
Valóban így igaz, de a képek alapján, ami már lassan hetek óta ugyanaz, nehéz megállapítani, melyik filmet láthatjuk! Mindenkinek köszönöm, a részletes film ismertetést!
napraforgó 2019 nov. 02. - 09:35:02
(12/46)

Rosamunde Pilcher: A világ végéig (DE PILCHER: BIS ANS ENDE DER WELT)

Az elvált vállalkozó, Robert Carmichael kislánya mellé felveszi tanárnak Sheila O'Connort. A nő rögtön vonzódni kezd Roberthez, aki a válás óta nem gondolt nőre szerelemmel. Robert lányának, Louise-nak ragaszkodása Sheila-hoz nagy mértékben hozzájárul a végkifejlethez.

Állitólag ez lesz ma. De majd meglátjuk.
napraforgó 2019 jún. 02. - 18:06:20
(11/46)
Jó kis sorozat ez, kár, hogy a Port annyira rapszódikus, hol feltünteti az alcímet - németül -, hol nem.
A német színészeket meg nem ismerem annyira, hogy a szereplők neve alapján meg tudnám állapítani, hogy vajon láttam-e már, vagy sem.
A tartalomismertetőket meg a nézőkre bízza. Aki látta már, az írjon róla pár mondatot. Viccesek.
10/10
grosz_i 2019 jún. 02. - 17:21:39 10/10 Előzmény napraforgó
(10/46)
Üdvözlöm Girasole, 2019. Június 6-án most már a biztos tudás birtokában valóban "A világ végéig" 2002-es filmje fog menni Dieter Kehler rendezésében. A tartalom fordítás-nál ügyeltem arra a mércére, amit én is elfogadok betartandónak.
10/10
grosz_i 2019 jún. 02. - 14:47:49 10/10
(9/46)
A világ végéig - Bis ans Ende der Welt

Az ifjú, csinos tanítónő Sheila O'Connor megérkezik Robert és Paul Carmichael – textilvállalkozó-tulajdonos dinasztia birtokára, hogy foglalkozzon, ill. hogy tanítsa Robert 10 éves lányát.
Sheila beleszeret a kislány apjába. Robet viszont Louise anyjától történő válása óta a szerelmet száműzte az életéből.
Paul viszont -, a csábos külsejű sonnyboy nyíltan kimutatja érdeklődését, vágyódását Sheila iránt. Ez viszont egyáltalán nem tetszik a cég titkárnőjének, Mariannak, és apró intrikákkal bele is avatkozik az események menetébe.

Minden dicséretet megérdemel ez a meseszép, nagyon sikeres Pilcher-film. A fiatal tanárnő (Lara-Joy Körner) tanítja a textilvállalkozó (Philipp Brenninkmeyer) lányát, és felkelti a textilvállalkozó és öccse érdeklődését is, aki mint nagy charmeur, szívesen flörtöl csinos hölgyekkel.

Önhibáján kívül egy félreértés révén a tanítónő, Sheila nagy-nagy bonyodalomba keveredik és a vállalkozó édesanyja (Monika Peitsch) elbocsátja a cégtől. Ugyanis az az anya szándéka, hogy a gazdag üzleti partner lányát kell a fiának nőül vennie, hogy ezáltal a cég megmeneküljön a csődtől.
temi3 2019 máj. 30. - 12:02:18
(8/46)
Ez egy izgalmas játék: Ma melyik filmet adják? Még jó, hogy az elején bemondja (?) de a biztos pont a felirat a német címmel.
10/10
grosz_i 2019 máj. 30. - 08:44:28 10/10 Előzmény grosz_i
(7/46)
...és a film címe valóban Újrakezdés 2001 -, és nem keverendő össze a 2012-es Újrakezdés c. Pilcher filmmel: In der Mitte eines Lebens - "Az élete derekán"-nak fordítható műkedvelői nyelvtudás szintjén...