Marcipáncica_ 2013 aug. 31. - 15:48:55
(24/124)
Nem volt ez rossz, sõt! Az meg kimondottan poén hogy a másik hasonló témájú is nemrég ment a mozikban. Mindkettõnek megvoltak az erõsségei és gyenge pontjai, de talán ez a 2. jobban tetszett. Nem ragozom túl, izgalmas és látványos popcorn mozi némi humorral. 7/10
9/10
fickany 2013 aug. 30. - 21:12:59 9/10
(23/124)
Jobb film volt mint a Támadás a Fehér Ház ellen, szerintem alapjáraton egy jól sikeredett alkotás. 10/9
10/10
pintad 2013 aug. 30. - 12:19:45 10/10
(22/124)
Direkt végignéztem az olympus has fallen-t (OHF) és a white house down-t (WHD) egymás után. A véleményem szerint a második sokkal jobban sikerült. Jobbak a párbeszédek, kidolgozottabb a történet. Pl. az OHF-ben mi a magyarázat, hogy egy teljes fegyverarzenál, sõt, repülõgépek, stb. van az ellenség kezében? Elég hihetetlen - vagy hogy juthatott el egy repülõgép egészen a fehér házig? Elképzelhetetlen számomra, hogy bárki csak úgy belerepülhet a fehér házba, elvégre 9/11 után vagyunk... A karakterek kidolgozatlanok, nem kapod meg ugyanazt a jellemábrázolást mindenkirõl, legfeljebb a fõszereplõrõl, míg a WHD-ban még az ellenfél életébe is úgymond beleláthatunk.
****SPOILER****
Persze lehetne mondani, hogy a WHD-ban az a hihetelen, hogy maga a biztonsági fõfõfõnök úr a fõfõfõterrorista, de ugyan már! Sokkal jobb magyarázat a bevetés sikerére, mintsem az, hogy "koreaiak vagyunk, mi mindenhez értünk"
****SPOILER VÉGE****
Szóval, szerintem az OHF felejthetõ, egyszer nézõs, míg a WHD egy akár akció-vígjátéknak is mondható, jól kidolgozott film.
7/10
Sonic8 2013 aug. 30. - 11:30:44 7/10
(21/124)
Nos, hát.

Kifejezetten jó volt viszont nagyon leült itt ott de akkor kegyetlen szinten.
Kissé unalmas volt és ez mondom ezeknek a klisés párbeszédeknek köszönhetõ.
Az akciójelenetek kemények voltak az tény. Jól ment a CGI itt is. ;)

SPOILER

De amikor a kispicsa kiállat a zászlóval himbálózni a Delta Force-osoknak hát akkor a haverommal hanyat dõltünk hogy miért kell a filmeknek MINDIG a végén elbacarintani?? áh. mind1.

SPOLIER VÉGE

Én jól szórakoztam rajta. Volt benne minden.

10/7
10/10
baba24 2013 aug. 30. - 00:11:20 10/10
(20/124)
Nekem nagyon tetszett régen láttam már ilyen jó akció filmet én ajánlani tudom mindenkinek!
raspoly88 2013 aug. 29. - 20:06:00
(19/124)
olyan jó látni, hogy amerikában hogyan csap összes a republikánus és a demokrata oldal.
a konzervatívok megcsinálják a "támadás a fehér ház ellen" fehér elnökkel és fekete tanácsadóval, erre a liberálisok megcsinálják ezt, fekete elnökkel és fehér testõrrel. a fehér elnököt elfogják, de õ kemény marad, a fekete elnök pedig "árnyékként" oson, és nem kaphatják el.
Donnie B. 2013 aug. 29. - 09:23:07
(18/124)
Nem olyan túl régen láttam a Támadás a Fehér Ház ellen c. filmet és ez annak az utánzatának tûnik még a sztori is csak egy kicsit tér el. Ott a terroristák észak-koreai terroristák voltak, szerintem kb. ennyi a különbség. Két azonos helyszínen játszódó filmet, majdnem azonos sztorival kiadni majdem egyidõben, minimum kockázatos, mert aki látta az egyiket, annak a másik olyan lesz mintha az elsõ ismétlését nézné, vagy egyáltalán meg se nézi, ha elolvassa a tartalmakat.
gocsa 2013 aug. 28. - 20:57:14
(17/124)
Adekvát késõ nyári blockbuster. Látványosnak látványos, de összességében egy erõs közepes alát érdemel.

http://www.gamechannel.hu/cikk/cinemachannel/az_elnok_vegveszelyben
4/10
Ottofan1 2013 aug. 25. - 18:52:59 4/10 Előzmény SouthBronx
(16/124)
Nem a Fehér Házban forgatták. A Fehér Házat egy stúdióban építették fel, a hátteret pedig kék vászonra vetítették.
Gnomik 2013 aug. 19. - 22:01:44
(15/124)
Az csak véletlen hogy a fõszereplõ neve John, és hogy fehér (még a film elején) véres trikóban szaladgál? mint a Drágán add az életed-ben? ez valami rejtett utalás??
6/10
SouthBronx 2013 aug. 11. - 14:43:05 6/10
(14/124)
Nem tudom honnan veszitek hogy a fehér házban lett felvéve!
Montreal, Quebec, Canada-ban vették fel szinte az egész filmet.
zegorias 2013 aug. 10. - 20:22:34
(13/124)
Az utóbbi évek egyik legjobb akciófilmje. Roland Emmerich hozza a formáját. Jó rendezõnek tartom. A történet nyílván túlzó, de azért hitelesen jól van tálalva. Kellemes kikapcsolódás szombat délutánra.
10/10
robinho1983 2013 aug. 08. - 10:58:19 10/10
(12/124)
Szerintem egy tökéletes filmet sikerült csinálni. Elég látvány, elég akció van benne és a humor is jó helyeken van. A színészekre sem lehet egy rossz szó se. Egyedül a sportcipõs jelenet nem tetszett. A makkos cipõ tuti nem nyikordult volna meg :D. Komolyra fordítva. Tökéletesen be van mutatva benne, h mindig és mindenhol voltak, vannak és lesznek is ilyen ganaj árulók, akiknek semmi se szent. Azzal meg nem értek egyet hogy túl sok pénzt költöttek volna a Fehér Ház felépítésére, mert ez a film ott játszódik és ezért ez kellett. Szerintem a helikopterek, autók, Air Force One se voltak olcsóbbak. Grat Mr. Emmerich (10/10)
6/10
SouthBronx 2013 aug. 03. - 17:56:05 6/10
(11/124)
Én teljesen más filmre számítottam, "egy igazi emmerich filmet vártam" de nem azt kaptam. Nagyon visszafogta magát roland emmerich ez nem az õ stílusa, másfél órás agyatlan, látványos filmeiért szeretem ezt a rendezõt, de úgy látszik hogy a legtöbb pénz a fehér ház megépítésére ment el, nem a CGI akciójelentekre.
Egyszer meg lehet nézni de az olympus has fallen sokkal jobb mint ez a film.
Viharmadár76 2013 aug. 01. - 23:12:47
(10/124)
Én nem fogalmaznék meg annyira "vérzivataros" kritikát errõl a filmrõl, mint amit sokan más fórumon megtettek már. Inkább nevezném politikai kriminek, mint akciófilmnek. Felvonultatnak benne több komputeranimációs jelenetet, még sem terhelik agyon velük a filmet (és persze a nézõt sem). A rendezõ mindeközben ügyesen adagolja a fordulatokat, és jól idõzíti a pergõ akciók között a humort a 137 perc során. És van benne kis jellemfejlõdés is. Szóval számomra kellemes csalódást okozott az Elnök végveszélyben c. film. Szinkronizálva újból is megnézném :)))
4/10
Ottofan1 2013 júl. 20. - 08:16:21 4/10
(9/124)
A fenébe, véletlenül 4-est nyomtam a szavazatnál:).
4/10
Ottofan1 2013 júl. 20. - 08:13:40 4/10
(8/124)
Mielõtt elkezdem a kritikám elmondom, hogy NEM láttam az Olympust.
Sokan szidták, hogy lemásolta azt, középszerû, átlagos film.
A sok negative kritika ellenére úgy ültem be, hogy voltak bizonyos elvárások.
Szerintem ez egy jó film, egy átlagos nyári látványmozi.

***SPOLER***

A film magában jó volt, de volt pár negatívuma, de arra majd késõbb. Elõször is a színészi játék jó volt. Tattumot nem láttam sok filmben de amiben igen az nem nagyon gyõzött meg, Jamie Foxx pedig jó volt mint mindig. A filmnek jó humora van. Az akciók látványosak voltak fõleg a Kapitólium és az Air Force One megsemmisülése, de a leglátványosabb jelenet mégis az volt amikor Washington utcáin, az épületek között, az autók felett repkedõ, száguldozó helikopterek szuper látvány volt(valamelyik elõzetesben vannak belle jelenetek). Nos, most a negatívumokhoz. A legnagyobb és talán az egyetlen negatívum a történet volt. Sokan mondják, hogy a fegyvergyárak sokra képesek, de azért kirobbantani a Harmadik Világháborút, mert plusz pénzhez akarnak jutni? Hát ez elég összecsapott lett. A történet még néhol elég unalmas, de ezt mindig valami akcióval mefoldották. Ja, a film egyik hibája, hogy túl hosszú lett 10-20 percet simán le lehetett volna venni a végébõl, az unalmasabb jeleneteket kivághatták volna és meg is van:).

***SPOILER VÉGE***

A filmtõl azt kaptam amit vártam: Die Hard-ot a Fehér Házban Emmerich látvánnyal.

Összeségében egy szórakoztató látványfilm volt.

7/10
4/10
Ottofan1 2013 júl. 19. - 09:38:48 4/10
(7/124)
Ma mengyek rá moziba. Kíváncsian várom :)
vacendac 2013 júl. 02. - 19:44:11
(6/124)
Butlert nagyon bírtam - egészen amíg ezt az Olympos filmet meg nem néztem a minap. Több szempontból is csalódás volt, - sajnos :-(((
Remélem ez jobb lesz, legalábbis Roland Emmerich neve még mindig garancia :-)
7/10
Sonic8 2013 márc. 27. - 20:55:14 7/10
(5/124)
Egyetértek.Viszont Butlert ezerszer jobban bírom mint Tatumot.