Necros 2008 márc. 07. - 08:37:05
(110/250)
Én nem láttam a magyar elsõ részt, csak az eredeti amerikai verziót, de szerintem jó ez a mûsor. Remélem, a magyar egy kicsit pörgõsebb, bár itthon is szeretik nagyon húzni az idõt...
A játékosokat meg nem kell sajnálni, tudták, mire vállalkoznak. Ha olyan nagy, szégyellnivaló (mondjuk, ez is szubjektív) titkuk van és nem tudnak jól hazudni, akkor ne menjenek el, kész. De ha már ott van, akkor vállalja fel a dolgait. A család/barátok meg inkább örüljenek, ha sok pénzt visz haza. Meg ugye meg is lehet állni (legalábbis a külföldiben meg lehet), ha már túl kínosnak ítélik a kérdést a hozzátartozók.
Jakupcseket sem kell sajnálni, biztos jó pénzt kap érte, meg ez amúgy sem olyan pocsék valami, mint egy MegaSz*r vagy egy valóságshow és hasonszõrû társaik...
BelloX 2008 márc. 06. - 21:52:23
(109/250)
csoki: a lényeg az, amit az elõzõ kommentben már leírtam....szóval van az a kérdés amit említettél....elgondolkozol rajta>> eldöntöd, hogy szerinted igen vagy nem>> és aztán azt mondod ahogy döntöttél>> a gép igaznak fogja venni mert te is úgy gondolod, hogy igaz....
Itt nem igaz vagy hamis, fekete vagy fehér kérdésekrõl van szó, hanem arról, hogy az alany hogyan látja és ahhoz képest igazat mond-e avagy hazudik...
csoki@ 2008 márc. 06. - 21:35:01
(108/250)
Sziasztok!
Hát megnéztem az elsõ részt, és nincs túl jó véleményem. Eléggé szánalmas a mûsor. Kezdjük azzal, hogy csak olyan kérdések vannak, amik "mindenkit" érdekelnek, a cél kizárólagosan a megbotránkoztatás. Másodszor a kérdések java részére nem lehet egyértelmû igennel vagy nemmel válaszolni! Pl. (nem emlékszem a kérdés pontos megfogalmazására) adott szituációban hajlandó lennél e kannibalizmusra? Amíg az ember át nem élt egy ilyen helyzetet, honnan a fenébõl tudhatná, hogy képes-e megenni egy halott embertársát?! De nagyon sok olyan kérdés volt, amire csak úgy lehetne egyértelmû választ adni, ha az ember éppen átéli az adott szituációt. Legalábbis szerintem.

Azt meg végképp nem értem, hogy egy ilyen mûsor vezetését miért Jakupcsek Gabira kellett bízni? Õ egy értelmes, intelligens, magabiztos nõ, aki ettõl sokkal komolyabb témákkal foglalkozott már eddig is, találhattak volna neki egy sokkal színvonalasabb témájú mûsort...

Valaha a TV2-nek voltak egészen színvonalas mûsorai, jó mûsorvezetõkkel. A színvonalas mûsorok viszont szépen lassan eltûnnek, és lassan az összes valamire való mûsorvezetõ elhúzza a csíkot a TV2-tõl (pl. Gundel Takács Gábor), remélem Jakupcsek Gabi is követi a példájukat, de ez csupán az én személyes véleményem...
BelloX 2008 márc. 06. - 21:28:03
(107/250)
Én nem lennék képes játszani....nincsenek durva titkaim, de semmiképpen nem teregetném ki õket...nincs annyi pénz....ez a játék az ember saját értékei felrúgásáról szól, a társdalom által elfogadott értékkel, a pénzzel szemben.
Azonkívül a hazugságvizsgálat során mindegy hogy milyen kérdést tesznek fel csak az a lényeg, hogy eldöntendõ legyen. Ha te magdban elhiszed, hogy amit mondasz az igaz, akkor a gép is igaznak véli majd. Lehet megint összeesküvéselmélettel jönni, meg, hogy mindenki mennyire ki akar szúrni szegény szerencsétlen játékosokkal, meg hogy hibaszázalék, meg hogy nem egyértelmû a kérdés, meg hogy befolyásolható....ezt mindenkinek szíve joga megítélni, de azért a közjegyzõ munkája sem mellékes....
10/10
zsuzsi0920 2008 márc. 06. - 21:13:07 10/10
(106/250)
Belloxal egyet értek és szerintem ha én valamait tudok magamról akkor ezt nem lehet csak úgy bemagyarázni...akár hogy suttognak vagy akármit csinálnak....Tehát valószínû azért gabalyodott be a kedves játékos mert igaz volt,csak nem akarta hogy igaz legyen:)Errõl szerintem ennyit!
Szerintem nagyon jó mûsor,csak azok állítják azt hogy rossz,akik tudják magukról hogy nem lennének képesek végig játszani.
Állatbarát 2008 márc. 06. - 19:52:16
(105/250)
Pedig jól megalázta magát ez a lány pénzért, de mégsem kapott. :( Ezekután az is elképzelhetõ, hogy pénzért mégis mindenre képes?
gunshot22 2008 márc. 06. - 19:46:18
(104/250)
AMúgy a notórius hazudozók képesek megtéveszteni a gépet, mert semmilyen testi reakciót nem mutat náluk.
gunshot22 2008 márc. 06. - 19:43:08
(103/250)
Véleményem szerint ez a show egy nagy átvágás, teljesen hiteltelen, semmi köze nincs az ott végzett "vizsgálatnak" a hazugságvizsgáláshoz, ha valaki kicsit utánanéz, hogy hogy is történik egy ilyen vizsgálat máris látja. Másrészt egy hazugságvizsgálatkor nem ilyen tipusú kérdéseket kell feltenni. Azt is el tudom képzelni, hogy olyan is lesz, hogy "közösülte-e már állattal" és az illetõnél azt mutatják, hogy hamis, haha. AMúgy meg normális ember nem jelentkezik ebbe, ha van egy kis büszkesége, mert van ami megfitethetetlen.
farkaserica 2008 márc. 06. - 17:47:16
(102/250)
Sziasztok!
Engem nagyon érdekel ez a "játék" és szívesen kipróbálnám magam. Nagyon bevállalós vagyok és õszintének tartom magam. Csak azt nem tudom, hogy lesznek-e még castingok, és hol lehet jelentkezni rá, ha igen. Ha tudjátok írjátok már meg légyszi! Ha bekerülnék tuti jó mûsort csinálnék. ;)
Evelive 2008 márc. 06. - 16:54:37
(101/250)
Szerintem így is túl sokat elárultam. Még a végén beperel a TV2. :) Amúgy szerintem nem hazudta a tegnapi csaj a "fizettek-e" dologra, hogy nem. Nagyon megrendült a hamissá titulálása után.
BelloX 2008 márc. 06. - 16:42:20
(100/250)
Túl személyes vizekre evezek ha megkérdezem a neved?....mert akkor direkt figyelni fogom azt amikor te leszel. Persze ez tényleg egy kérdés volt...ha nem szeretnéd vállalni a neved én azt is maximálisan megértem....de szerintem ezen már nem múlik.
Evelive 2008 márc. 06. - 16:34:55
(99/250)
Sziasztok. Azért írok,mert én is játszok ebben a játékban,de késõbb lesz adásban. Õszintén elmondom.hogy ez az egész egy nagy átvágás. Végigcsináltam a hazugságvizsgálatot, és jól bekavartak. Hiába állítottam vmit, azt sugallták, hogy a másik lesz a jó válasz. Így én is kiteregettem a nagy semmiért a szennyesemet. Tudom, ez is benne volt, de most akkor is nehéz megküzdenem a lelkem facsarodásával. Már-már úgy érzem,akármit mondtam volna, a gép úgyis hamisnak titulálja.
ezfoglalt 2008 márc. 06. - 16:13:32
(98/250)
kalozlany!!!
neked is ugyanaz, ne nézd. de a mondataidat meg a vallásosakról azért nagyon válogasd meg még így álruhába bújva is, mert sok jóérzésû embert megbántasz az általánosításoddal. én sem gyakorlom a vallásom és nem is vagyok álszent, ezért azt mondom neked, hogy én meg *moderálva*.
ezfoglalt 2008 márc. 06. - 16:00:13
(97/250)
helia, ha felháborít, ne nézd legközelebb, nézd a miért pont brian-t, amit még leírni sem tudsz rendesen (megjegyzem az egy igazi világsiker :) ), az való neked, de szerintem olvassál helyette inkább.
BelloX 2008 márc. 06. - 15:59:44
(96/250)
Milyen jogon kritizálsz te engem? Mi az, hogy "zsenikém"?....Nem gondolom, hogy bármi okot is adtam volna rá, hogy bántólag lépj fel velem szemben. Nem ismersz és azt sem tudod, hogy ki vagyok, így ne akarj véleményt formálni rólam, mert ebben az esetben csak röhögni tudok rajtad. Én nem ítéllek meg téged pár szó alapján, pedig igazából te nyilatkoztál sértõen egy általad ismeretlen személyrõl.
Ami meg a hazugságvizsgáló masinát illeti, bizonyított tény, hogy nagyon kicsi a hibaszázaléka a mûködése hitelességének. Nem gondolom, hogy te tisztában lennél a pontos mûködésével és a mûködése kielemzésével, de ha így van akkor én kérek elnézést. Amúgy a gépet eredetileg valóban az igazságszolgáltatásban akarták alkalmazni, de mivel befolyásolható(tanulással) és van hibaszázaléka ezért nem lehet az ítélethozás eszköze.
Hogy miért hazudott a csaj?....hmm...hát talán azért, mert a családja el fogja hinni neki, hogy a gép tévedett. Mint, ahogy te is elhiszed és még sokan mások.
1/10
Eurydicee 2008 márc. 06. - 15:21:25 1/10
(95/250)
Igen, persze... tévedhetetlen! Gratulálok! Úgy látszik, itt többen megtalálták a megoldást arra, hogy hogyan lehet nyomozás meg bizonyítási eljárás (stb) nélkül kideríteni, hogy például egy bûnügyben ki mennyire volt bûnös! Szerintem akkor rúgjunk ki minden zsarut, helyszínelõt, stb - minek azok nekünk? Majd a poligráf megmondja a tutit!
*moderálva*! Ha a poligráf teljesen biztos eredményt adna, akkor szerinted miért van az, hogy pl. az amerikai bíróságok NEM fogadják el, mint bizonyíték????
Szerinted egy csaj, aki bevállalja, hogy egyszerre több pasival is csinálta már, és hogy nem riad vissza a BDSM-szerû dolgoktól, beállna k..-nak, hogy megkapja? De ha arról van szó, hogy a pénzért csinálná - nem úgy nézett ki, mint akinek szüksége lenne erre.
Más: ha már beülök egy ilyen sz.r mûsorba, és bevállalom, hogy MINDENT kitálalok magamról - és meg is teszem, akkor mi a túró értelme lenne hazudnia? Fõleg, hogy tudhatja, hogy úgyis kiderül, ha hazudik. Nem látszott õ olyan csalafinta-furfangos észkombájnnak, aki akár csak meg akarná próbálni félrevezetni a közönséget - vagy ezt a ti üdvözítõ masinátokat... Igenis, van olyan, hogy az ember ideges lesz ha lek...zzák, akár csak annyiban, hogy feltesznek egy ilyen kérdést. Én például tuti berágnék... És mit érzékel és rögzít ez a sz.r gép? Ujj verejtékezés, szívverés, légzés stb. változása. Ha hazudunk, mi változik a testünkben? A fent említettek mind. Ha idegesek vagyunk - mint én most - mi változik? Marhára nehéz lesz a válasz... találd ki magad!
De ha te ennek ellenére hinni akarsz ennek a gépnek, tedd! Legyél részese a csatorna újabb nézõk hülyére vevését célzó mûsorának! Fõleg úgy, hogy *moderálva*... hahahaha...
BelloX 2008 márc. 06. - 14:23:50
(94/250)
Teljesen igazad van....a hazugságvizsgálókkal nem tévednek...illetve addig tesztelnek amíg egyértelmû eredményt nem kapnak. Erre szisztéma van. Tehát ez akár tetszik, akár nem, egy megbízható eszköz az emberi reakciók mérésére.
Valaki írta(bocs, hogy elfelejtettem a neved:P), hogy õ simán megtévesztené a gépet....na ez téves képzet....persze lehetséges elméletben, de gyakorlatban egy egész sor kiképzés, relaxációs gyakorlat, agykontroll kell hozzá, hogy megtanuld. Ja és a társadalom elenyészõen kicsi része képes rá egyáltalán.
A szexualitással kapcsolatos kérdések azért gyakoriak, mert ez a téma a legszemélyesebb az ember életében, és ezeket a legrosszabb kiteregetni mindenki elõtt....ugyanakkor, ha nem csak a mûsor ócsárolásával törõdnétek páran, akkor rájöhetnétek, hogy a mûsor szisztematikusan van felépítve. Ez a csaj ilyen volt, tehát szexualitással kapcsolatos kérdések dukáltak neki. Amúgy volt egy olyan kérdés hogy "undorodott-e már magától"....hát az sem volt véletlen, csupán jól dumálta ki magát....
Amúgy a csaj is azt hitte magáról, hogy át tudja verni a gépet....de nem jött össze neki....továbbmegyek még engem sem sikerült átvernie....lerítt róla, hogy hazudik.
Amúgy nem az a lényeg, hogy pénzt adott-e valakinek vagy nem....az a lényeg, hogy õ magában fizettségnek tekinti-e, amit az együttlétért kapott....Utána már lehet ugyanúgy ideológiát gyártani hozzá, mint ahogy tette a "több férfivel is volt-e?" kérdés után...
Aki elmegy az vállalja be az igazságot....pont ez a játék lényege....hogy kinek mennyit ér az igazság...és hogy mennyiért lehet megvenni egy ember lelkét.
Bármennyire is próbáljátok lesüllyeszteni a mûsort a Mónika illetve a Gyõzikeshow szintjére ez nem fog menni. Én nem vagyok egy mûveletlen ember és nekem nagyon tetszik a mûsor....fõleg a lélektana...megmutatja, hogy mennyire is romlottak vagyunk és mi az amit még nem szégyelünk bevallani egy országnak a pénzért.
lemegyek 2008 márc. 06. - 13:49:47
(93/250)
Szerintem a kérdés feltevésének pillanatában is mér a gép, és olyankor azért nagyon nehéz lehet elrejteni a reakciódat, ha kínos a kérdés.
tetraeder13 2008 márc. 06. - 13:25:17
(92/250)
Hát gyerekek ez a mûsor!!!!! Egy kalap sz.r. Gyakorlatilag nem tudnak nagyon elvonatkoztatni a szexuális témájú kérdésektõl. Persze mert az emberek erre kíváncsiak. Nem hiszem hogy hosszú életû lesz a mûsor. És az egészben a Jakupcseket sajnálom. Sztem többre hivatott, mint egy eszközként "megalázni" az embereket. (Azért írtam zárójelbe mert ezek a "jáékosok sztem fizetett statiszták lehetnek)
10/10
zsuzsi0920 2008 márc. 06. - 13:21:29 10/10
(91/250)
Nekem nagyon tetszett a mûsor,szerintem elég adrenalin szintet növelõ,és le a kalappal azok elõtt akik felmerik válalni magukat ország-világ elõtt.
Szerintem csak annyiból áll az egész,hogy mérlegelni kell,mi a fontosabb a pénz vagy a hírnév....Mert ahogy elnéztem kérdeztek eléggé durvákat is,ami esetleg megpecsételheti további életüket!:)