Téma: Ben Hur

timisske 2016 szept. 13. - 09:23:22
(15/55)
Nem volt olyan rossz, de hû de nagy élmény sem. Egyszer meg lehet nézni, a szereplõk jók. A vége viszont szerintem borzalmas, ahogy a misszjuniverzek mondják: "világbéke".
tgabor72 2016 aug. 27. - 00:46:33
(14/55)
Ma megnéztük, hiba volt. Teljesen súlytalan az egész, Ben Hur élete értelmetlen csapongás, jellemfejlõdés halovány nyomait sem lehet felfedezni. A filmben látható szenvedés sem akar átjönni, megérinteni. Több helyen túlságosan mai vonásokat fedeztem fel, modern, európai érzések és viselkedések fedezhetõk fel benne, amik idõben képzavarossá teszik a sztorit. A dokumentarista kézben tartott kamera leírhatatlanul idegesítõ. Jézus inkább egy jóllakott óvodás fejével mosolyog, kisugárzása zéró. Történelmi hibák is felfedezhetõek, nem is egy. Végig figyeltem, hogy a tervezett feszültségkeltések (szomorú, hogy kb. hatvanas pulzussal szemléltem végig õket) esetleg kicsúcsosodnak-e valahova, lesz-e valamilyen ütõs befejezés, de nem, ahogy összecsapták a végét, az is siralmas.

Mintha sok pici sztorit meséltek volna el, közben a teljes kép zavaros lett.

Bekmambetovtól nem ezt vártam, de sajnos úgy látszik nem elég a jó rendezõ, kellett volna egy jó forgatókönyv is. A látvány tökéletes, bár a sötét jeleneteknél azért elkélt volna egy picit szakmaibb világítás, és a CGI is nagyon szépen, észrevehetetlenül ül a filmbe, ez azért dicséretes.

Még szerencse, hogy az 59-es változatot 70mm-es filmre forgatták, így ma is teljes pompájában élvezhetõ. Ha túl tud valaki lépni a mai szemmel picit egyszerûbbnek ható maketthasználaton, még mindig tökéletes.
frenchbullie 2016 aug. 25. - 11:26:05
(13/55)
Üdv! Megnéztük, tetszett. Rövidebb, mint az '59-es klasszikus, de ez nem vált hátrányára.

Spoiler (ha már...)

Átírtak egy-két jelenet is, de ez nem ment a sztori rovására, inkább feszesebbé vált. A régi filmben, a versenyben látható, körjelzõ "delfinek" most is szerepeltek, ez további jó pont nálam. Tisztelgés az elõd elõtt. Féltem, hogy a két ifjú fõszereplõ, hogy fog megbirkózni a "nagy elõdök árnyékával", de szerintem remekül teljesítettek.

Egészében véve látványos, szórakoztató, a történet mondanivalóját megõrzõ filmet kaptunk.
Törolt Felhasznaló 2016 aug. 23. - 09:54:29 Előzmény Anditos
(12/55)
Stephen Boyd már a második színész volt aki Messala-t alakította.
Az elsõ Francis Xavier Bushman.
10/10
Mária Kissné Pap 2016 aug. 23. - 09:35:36 10/10 Előzmény keveled
(11/55)
Egyetértek. Annyira nem volt rossz, mint amekkora hisztériát keltett.
Anditos 2016 aug. 19. - 20:48:49 Előzmény spidermeeen001
(10/55)
Nem láttam a filmet, nem is szoktam véleményt írni olyankor, de most mégis látatlanban egyetértek veled. Vannak filmek, amiket békén kell hagyni, egy Elfújta a szél, Casablanca, Volt egyszer egy Vadnyugat remake gondolata értelmetlen, mert ezek egyszeri, megismételhetetlen remekmûvek. A Mona Lisa-t sem festi le senki még egyszer.
Gyerekkorom meghatározó filmje ez, minden szereplõje telitalálat, az eredeti szinkronokról nem is beszélve. Nekem a Messala-t alakító Stephen Boyd volt életem egyik nagy szerelme, és mind a mai napon kocsányon lóg a szemem, amikor nézem. :)
10/10
keveled 2016 aug. 19. - 16:46:15 10/10
(9/55)
Én is adtam egy esélyt Ben Hurnak,és jól tettem.
Igaz, az eredetit nagyon régen és szinte gyerekként láttam.
Egy kosztümös kalandfilmre számítottam, és így is volt.
A helyszín, a jelmezek engem lenyûgöztek, és a színészek is jók voltak, hitelesek számomra.
A kocsiverseny látványos volt és bár a végére emlékeztem, mégis izgalmas tudott lenni.
A Jézus-szál nem volt eltúlozva, épp annyi volt benne, amennyi kell, mégis megérintett.

Lehet, hogy csak látvány ragadott el,és hogy igyekeztem nem nagy elvárásokkal menni a moziba, akkor sem értem a rettenetesen negatív kritikát.
Nekem tetszett.
Andrew8 2016 aug. 18. - 19:34:45
(8/55)
Jack Huston azért nem ismeretlen, a híres rendezõ John Huston unokája. Plusz nagyot alakított a Boardwalk Empire Gengszterkorzóban!
nyugiss 2016 aug. 07. - 14:20:17
(7/55)
szinte mindegyik színész ismeretlen, de nagy hiba egybõl rávágni, hogy tehetségtelenek is
én adok neki egy esélyt, annak ellenére, hogy nagyon szeretem a heston-féle filmet
1/10
spidermeeen001 2016 aug. 07. - 13:44:30 1/10 Előzmény nyugiss
(6/55)
A moziban egy egész másfajta bemutatót láttam. Amit ide linkeltél az egy "A" kategóriás akciófilm bemutatója. Amit én láttam a moziba az "C" kategóriás film bemutatója. Ez mindenesetre érdekes...
Nem emlékszem, hogy a Ben Hur akciófilm lett volna :))
1/10
spidermeeen001 2016 aug. 07. - 13:37:23 1/10
(5/55)
Ez a film a bemutatója alapján olyan mint egy filmbox-os c kategóriás fos.
Jellegtelen, karakternélküli, judeai fiatal szépfiúk tökéletesen nyírt hajjal és hajszálpontos sminkelésû hölgyeményekkel.
Annyira természet és történelemidegen a film, hogy az katasztrófa. A bemutatóban felfedezett drámaiság ami a film, vagyis a történet alapja egy felszínes elcsépelt párbeszédekkel tarkított történetté soványodik, a felszínes és tehetségtelen színészek kezében.
De azért nézzétek meg, mert ha mélységében drámaiság nem is lesz, tuti ezt is teleb.szták számítógépes effektekkel. :DDD
Jó szórakozást hozzá.
Charlton Heston a király! Ez a történet nélküle sosem lett volna az ami. Ha remake akkor elõször is õt kellett volna megtalálni a mai kiadásban.
nyugiss 2016 aug. 04. - 09:08:52
(4/55)
Sz(ar)Peter megint okoskodik

egyébként nem szoktam ezt mondani a rimékekre, de erre a filmre kiváncsi vagyok
láttam a bemutatóját, annyira nem tûnt rossznak

https://www.youtube.com/watch?v=epTJASK5coA
varta 2016 ápr. 18. - 20:35:00
(3/55)
Egyik nagy nagy kedvencem a mai napig a film!
Remélem méltó lesz hozzá.Nekem ezek a régi filmek az akkori technológiával és hétköznapi hihetõ látványaival,történetével,sokkal jobban bejönnek, mint ezek a mai híper szuper számítógépes trükkök!Minden évben megnézem ezt a zseniális klasszikust.szerintem min 10x láttam. Mégis mikor újra nézem ,teljesen el tud varázsolni!Emlékszem, egyszer mikor régen kórházban voltam és néztük" a folyosón az orvosok is megálltak kicsit, még ha csak néhány másodpercre is. És elmerültek a filmben..Egyszerûen mindenkit !kortól függetlenül.
Sz Peter 2015 okt. 03. - 10:23:36
(2/55)
A Charlton Heston fõszereplésével készült, 1959-es Ben Hur is egy remake. ;)
somersby 2015 okt. 03. - 10:01:19
(1/55)
A Charlton Heston fõszereplésével készült, 1959-es Ben Hur minden idõk egyik leghatalmasabb filmje, amit annak idején 11 Oscar-díjjal jutalmaztak. Az idén az orosz származású Timur Bekmambetov (Éjszakai õrség, Wanted) rendezésében forgó, jövõre érkezõ remake-kel kapcsolatban magyar vonatkozású hír keltett visszhangot, miszerint az egyéniben és csapatban is világbajnok fogathajtó Juhász László és fia, Ifj. Juhász László nyerték el a jogot arra, hogy a két fõhõs kocsijait hajthassák a produkció verseny-jelenetének forgatásán.
A filmet a dél-olaszországi Materában forgatják, ahová Juhászék kilenc kamionnal, 40 lóval, a szükséges lovászokkal és lószerszámokkal keltek útra, hogy kaszkadõrként és lovasszakértõként vegyenek részt a forgatásban. A hatalmas megtiszteltetés és elismerés kapcsán Ifj. Juhász László elmondta, hogy komoly verseny folyt a szereplés jogáért. Végül egy kaszkadõr barátja segítségével készített intenzív videóval gyõzték meg a rendezõt.

Az új Ben Hur forgatókönyvét Keith Clarke és John Ridley írta újra, a szöveg a hírek szerint pontosabban követi Lew Wallace 1880-ban megjelent regényét. A felújításban párhuzamos szálként szintén feltûnik Jézus Krisztus története, de nagyobb hangsúlyt kap a zsidó herceg, Ben Hur és a római adóbehajtó fia, Messala közötti küzdelem.

Az MGM és a Paramount Pictures produkciójában Jack Huston, a Gengszterkorzó címû tévésorozat sztárja játssza Ben Hurt, Messalát Toby Kebbell alakítja, és Morgan Freeman is fontos szerepet kap: õ alakítja majd a rabszolgává lett zsidó herceget legyõzhetetlen gladiátorrá képzõ Ildarint.

Bemutató dátuma: 2016. február 26.