6/10
napraforgó júl. 05. 17:22:22 6/10
(1150/1150)
Rita már hónapok óta Martinnál lakik, de Ivánnak csak most jut eszébe, hogy kereshetne máshol lakást. Mondjuk én is úgy gondolom, hogy ha Martin, vagy Rita tartott tőle, hogy visszatérnek a régi érzelmeik, akkor ezt az együttlakást már régen meg kellett volna szüntetni. De hát igazából egyikük sem akart olyan nagyon távolságot tartani.

Ez a Tamara miből él? miből élt eddig? Viktor egy ingyenélő és Matus túlságosan kötődik hozzá.
Igazából egyikük sem kamasz már, különösen Viktor tűnik túlkorosnak.
Diána meg szokatlanul sokat duzzog, puffog. Korábban fát lehetett vági a hátán.
6/10
napraforgó júl. 03. 10:11:01 6/10
(1149/1150)
Adela legalább néha szerepel, de Lidia hiába tért magához az elmúlt évad utolsó részében, ebben az évadban még nem is láttuk. Ennyi erővel akár meg is halaszthatták volna.

Az új szereplők meg nem szimpatikusak.
Nevetséges, hogy csak pár ember dolgozik a szőlőkben, azok is kézzel kapirgálják a földet, sehol egy munkagép. Ja, nem , volt egy traktor, hogy legyen honnan leesnie Laurának.
De igazi munkagép sehol.

Az Akácos dülőben meg csak Krammer dolgozik, meg Polák, de mindkettő csak néha-néha.
6/10
napraforgó júl. 03. 10:03:36 6/10 Előzmény agbrenv
(1148/1150)
Én is pont erre gondoltam : Diána lehetett volna diplomatikusabb, mondhatta volna, hogy most a tanulmányai nagyon lekötik, ezért egyelőre nem tudja elfogadni a főnővéri kinevezést. Térjenek rá vissza később.

Amúgy meg én úgy tudom, hogy nem egy főnövéri állás van egy kórházban, hanem minden osztálynak van egy főnővére. Persze lehet, hogy rosszul tudom.
Ha Diána szülésznő lesz, némi gyakorlat után lehetne a szülészeti osztály főnővére. Ha már Fiala annyira akarja.
Habár fogalmam nincs, hogy miért pont egy olyan nőt akar kinevezni, aki nem szimpatizál vele.
4/10
agbrenv júl. 03. 09:06:00 4/10 Előzmény napraforgó
(1147/1150)
Az biztos, eleve nem kezdték volna el ezt a történetszálat ha nem az lenne a végcél. Amúgy igen, de Diána már előző évadban is volt hogy visszaszólt Fialának, de csak olyankor tette, amikor Fiala is tudta, hogy ő az "agresszor", mint amikor mindig ráhajtott. Miért nem mondta szimplán azt, hogy majd elfogadja a kinevezést, ha megvan a vizsga? Helyette kitálal a terveiről Fialának, mintha Fiala nem arról lenne ismert az előző évadból, hogy keresztbe tesz az olyanoknak akik ellenkeznek vele. A húga is most úgy tűnik lemegy hozzá beszámolni, így megint lépéselőnyben lesz.

Kb mintha a diák doga előtt mondaná a tanárnak hogy puskázni fog, de legyen oly kedves ne menjen oda ellenőrizni, vagy ha a bolti tolvaj lopás előtt kihívná magára a rendőrséget.

Amúgy mi lett azzal a történetszállal, hogy Fiala tönkre akarja tenni a kórházat? Martin is úgy tűnik valamilyen szinten megenyhült Fiala felé. Adela amúgy már nem dolgozik ott? Lehet csak én nem figyelek eléggé, de amilyen keveset mutatták, az is a Dolinsky házban volt.
6/10
napraforgó júl. 03. 08:52:55 6/10
(1146/1150)
Ebben at új évadban kifordították a két legszimpatikusabb, legnyugisabb női szereplőt. Előbb Viola fordult ki önmagából, most meg Diana kezdett el hisztizni. Nekem biztosnak tűnik, hogy előbb-utóbb megint kibékül Krammerrel.
5/10
Záporeső9 júl. 02. 21:43:16 5/10 Előzmény agbrenv
(1145/1150)
Diana kedves, jó lélek volt, és szerény az előző évadban. Sárkányt csinálnak belőle. Kizártnak tartom, hogy normálisan gondolkodó ember egy kinevezésre, előremenetelre ilyen flegmán reagáljon.
4/10
agbrenv júl. 02. 20:43:17 4/10
(1144/1150)
Értem én hogy Fiala a negatív szereplő, de Diánának nincs annyi esze, hogy a saját főnökével normális hangnemben beszéljen? Mert kettejük közül, ő fog nagyobbat puffanni ha arról van szó. És ez is történt.
6/10
napraforgó júl. 01. 19:30:30 6/10 Előzmény agbrenv
(1143/1150)
Korábban Viola idegei kötélből voltak, gond nélkül elviselte Zsigó, na és Igor összes hülyeségét. Most meghirtelen nyivákoló macska lett belőle, jajj, Zsigó el akar válni... Pedig Zsigó ezt egy szóval sem mondta, csak "szabadságra" vágyott a hülyéje, meg hirtelen férfi önérzete lett.
4/10
agbrenv jún. 30. 20:35:53 4/10
(1142/1150)
Amúgy akármennyire is idegesítő Jakub és Laura, az egy pozitívuma, hogy legalább Peternek tesznek vele keresztbe. Ráfér a zsémbelődés meg a mérgelődés, ha már ekkora seggfej lett az utóbbi 2 évadban.
4/10
agbrenv jún. 30. 20:03:59 4/10
(1141/1150)
Amúgy igen, Viola hihetetlen idegesítő. Amúgy nem érdekes, hogy amikor Zsigó a sok agyalágyult ötlettel állt elő, Viola nem volt ilyen határozott (talán az egy "rockbanda" kivételével)? Most hogy Zsigó viszonylag normális, hirtelen hárpia lett, a lányával együtt (bár ő régebben is sokszor az volt). Ez külön azért érdekes, mert anno Miro kb rongyként kezelte, akkor meg sem mert mukkanni, most hogy talált valakit aki bár lökött, de szereti és normális vele, hirtelen ő is úgy viselkedik, mint előtte ahogy vele viselkedtek, enyhe túlzással.

Mondjuk ez Zsigó utolsó évada, szóval vagy elege lesz, vagy csinál valami akkora baromságot hogy kidobják.
4/10
agbrenv jún. 30. 19:53:42 4/10 Előzmény napraforgó
(1140/1150)
Az még akkor is 9 liter fejenként, amit ilyen rövid időn belül nem lehet elfogyasztani. 9 liter víz is halálos ilyen rövid időn belül, nemhogy alkoholos italnál. Anno volt is egy ilyen haláleset valami rádióműsorban. Ivóverseny miatt meghalt a nő, mert túl rövid időn belül túl sok vizet fogyasztott.
5/10
Záporeső9 jún. 30. 18:48:22 5/10
(1139/1150)
Egyszerűen hihetetlen, hogy ilyet találjanak ki a forgatókönyvírók. A rendező sem hagyhatta volna jóvá. / a bor mennyiségét és annak elfogyasztását illetően/ Nagyon zavart ahogyan hisztizett Viola. Ezek a jelenetek is feleslegesek szerintem.
6/10
napraforgó jún. 30. 16:13:52 6/10 Előzmény agbrenv
(1138/1150)
A borosüvegek 7,5 dl-esek. Egy rekeszben 3 x 4 üveg van, ha jól tudom. Nem hiszem, hogy egy fiatal lány 12 üveg bort meg tudna inni egyhuzamban. Egy ilyen minőségi bor 13-14 fokos legalább, de lehet több is. Szerintem már egy üvegnyitől is minimum spicces lesz egy ember, vagy akár részeg is.

Amúgy meg az is nagy hülyeség, hogy csak azért tették félre ezt a bort, hogy még érleljék néhány évig. Ennek az érlelésnek nem a Krammer által lakott házban kellett volna történnie, hanem egy állandó hőmérsékletű, hűvös pincében, állványon fektetve és nem állítva egy rekeszben.
Na és Krammer miért nem zárja be éjszakára a házat, ahogy azt általában teszik az emberek.
4/10
agbrenv jún. 30. 14:22:34 4/10 Előzmény napraforgó
(1137/1150)
36 üveggel semmiből sem lehetne meginni ennyi idő alatt, mi ez a marhaság amúgy, tegyük fel 1 liter minden üveg, akkor fejenként 12 liter bort megittak egy éjszaka alatt? vízből sem lehetne 12 litert meginni ennyi idő alatt, már csak a mennyiség halálos függetlenül attól hogy alkohol van-e benne
6/10
napraforgó jún. 30. 09:10:19 6/10
(1136/1150)
Zsigó lázadása felesleges volt, Viola picsogása fárasztó, ezek csak időhúzó hülyeségek voltak.

Fiala és a fiacskája egyformán rongy ember. Nem hittem volna, hogy Fiala olyan szemét módon a fia mellé áll, amikor tudja, hogy Diana igazat mond , mert Viktor igenis képes olyan disznóságokra, mint amivel vádolják.

Az meg döbbenetes, hogy 3 fiatal képes egy éjszaka 3 láda bort, vagyis 36 üveggel meginni. Csoda, hogy túlélték.
6/10
napraforgó jún. 27. 04:28:31 6/10 Előzmény raskailea
(1135/1150)
Zsigó férfiúi önérzete hülyeség, korábban tökéletesen meg volt elégedve Dorkával, most meg minduntalan fiatal, dekoratív asszisztensnőt akar (10, na jó, csak 5 éves gyakorlattal). Valljuk be, Dorka azért már nem ennyire hamvasan fiatal. És Zsigó akármennyire is szereti az ő Violkáját, azért nem lenne ellenére egy csinos, fiatal nővérke rajongása. Még ha csak plátóian is. Azért csak jobb egy hercig kis nővérkét nézegetni egész nap, mint az egyik házisárkányt.

Diána truccolása megint egy marhaság. A nő azért haragszik, mert Krammer hazudott neki, illetve azért, mert nála rejtette el a pénzét és nem azért, mert disznóságot művelt, azért, hogy azt a pénzt megkapja. A húga meg nagykorú, képes önálló döntéseket hozni, nem kellene ennyire felidegelni magát a csaj hülyeségein. Esetleg rúgja ki és ahogy eddig nem tudott a dolgairól, eztán sem fog.
3/10
raskailea jún. 26. 21:05:48 3/10 Előzmény napraforgó
(1134/1150)
Én is pont erre gondoltam, hgy mondvacsinált problémákat ötlenek ki, mert már nem tudják normálisan szőni tovább a cselekményt. Zsigó férfiúi önérzete sérült a két házisárkány miatt, akik pedig jót akartak neki, de nem hagyták, hogy ő válasszon - de most komolyan, Violka mit félt már ezen a dokin, aki imádja őt? Attól, hogy egy asszisztensnő esetleg körberajongja, nem fog elromlani.
6/10
napraforgó jún. 26. 20:28:54 6/10
(1133/1150)
Rita azt mondja, hogy megözvegyült. De hát nem is ment férjhez soha!
Zsigó miért tiltakozik Dorka ellen? Hisz korábban is ő volt az asszisztense!

A szőlőn tegnap még csak 1-2 levél volt, mára dús lombot eresztett.
A naplopó csürhét meg ki kéne rúgni, nem elnézni, hogy lazsálnak.

És ez a sok mondvacsinált probléma, mint Zsigo és Viola, na meg Dorka hülyéskedése.
3/10
raskailea jún. 26. 16:53:50 3/10 Előzmény napraforgó
(1132/1150)
Ja, ez nekem kimaradt. Tegnap már annyira untam, hogy csak felületesen követtem. 😀
6/10
napraforgó jún. 26. 15:46:03 6/10 Előzmény raskailea
(1131/1150)
Tamara már tudja, hogy ki az igazi Fiala-gyerek.