Téma: Caddo-tó

8/10
Pantagruel59 2024 okt. 13. - 11:32:15 8/10
(1/41)
Most néztem meg és hát bevallom, kissé még mindig a hatása alatt vagyok. Nagyon szép és jól megrendezett film ez szerintem. SPOILER lehet benne: az időkapu mibenlétére ugyan nem kapunk kielégítő felelett, hacsak azt nem, hogy 1952-ben ott valami gyanús robbantások folytak annó, viszont egy ötletesen csavaros tekergés történik az idősíkok között. Az elején egy átlagos filmnek indul, durcás és idegesítő tinigyereklánnyal, aztán komolyan beindul és kiderül, hogy ki kicsoda. A monumentális Csillagok között című remekmű egy kevésbé nagyívű, ámbátor nem kevésbé elgondolkodtató újragondolásával találkozhatunk itt, amire a hasonló zene csak mégjobban ráerősít, de ezt én egyáltalán nem tartom sem plágiumnak, sem valami negatív, szánalmas klisének, hanem inkább egy erőst földi, azaz lápvidéki környezetbe való átiratának. A szereplők motivációi és jellemábrázolása, néhol jellemfejlődése szépen van bemutatva. A legutolsó jelenet - mivel én már sajnos soha többé nem ölelhetem az édesanyámat - elevenembe tapintott és kicsalta az amúgy is már ott torlódó könnyeimet.
Lehet, hogy valakinek ez túl misztikus meg elszállt történet lesz, de nekem mindenképpen többszörnézős és emlékezetes darab.