Téma: Coming out

filoszemitabélus jan. 03. 10:14:33 Előzmény Ragika
(169/169)
Akkor tehát nem törvényellenes a heteroszexuális gyakorlat? Igen nagy kő esett le a szívemről. Pedig már azon gondolkodtam, hogy engedek a szomszédban lakó homárnak, aki állandóan cuppog és kacsintgat, ha meglát.
Ragika jan. 03. 00:21:50 Előzmény filoszemitabélus
(168/169)
Amúgy ha hetero vagy, mint kb az élet megjelenése óta az emberek elég magas százaléka, az miért egyenesen arányos azzal, hogy homofob is vagy? Ne haragudj, nagyot akartál villantani, de kb mindenki leszarja, hogy te is nuniba csinálod.
filoszemitabélus 2025 szept. 27. - 18:35:18 Előzmény dennn
(167/169)
Micsoda durva, náci diktatúra! Nem lehet a templom előtt meleg témájú könyveket árulni? Hát ez rettenetes! A végén még azt is betiltják, hogy valaki pucér fenékkel menjen a misére.
offtopic
dennn 2025 szept. 15. - 09:38:22 Előzmény filoszemitabélus
(166/169)
Nem rémlik, hogy betiltották a Pride-ot Magyarországon? "Gyermekvédelmi" törvény? Lefóliázott meleg témájú könyvek, amiket iskolák és templomok közelében tilos árusítani? Te szegény, elnyomott heteró.
filoszemitabélus 2025 ápr. 01. - 11:11:56
(165/169)
Akkor összeszedem minden civil kurázsimat és coming outolok: heteroszexuális vagyok. Tudom, hogy ez szembe megy a társadalmi normákkal és kockáztatom, hogy kimondják rám az ítéletet, HOMOFÓB és akkor nagy bajban leszek.
dorog 2025 márc. 31. - 17:23:15 Előzmény branko
(164/169)
"szó sincs arról hogy akár a társadalom, akár a magyar kormány vagy az Orbánrendszer utálná vagy üldözné a homikat" - ez különösen érdekes most, hogy néhány napja (a gyermekek egészséges fejlődésére hivatkozva) Orbánék törvénymódosítással betilthatóvá tették a Pride-ot, illetve pénzbüntetés vár mind a szervezőkre, mind a résztvevőkre.
Amúgy a film (sejtésem szerint a producer szándékának megfelelően) azt sugallja, hogy a homoszexualitás olyan, mint a tbc vagy a szifilisz, vagyis gyógyítható. Elég egy eléggé csinos ellenkező nemű személy, és a meleg máris kihűlt. Pedig ezt tudományosan cáfolták már, és én (megrögzött heteroszexuálisként) inkább a tudománynak hiszek, mint elvakult homofóboknak.
10/10
Tímárpéter 2024 dec. 30. - 07:19:35 10/10 Előzmény DUNAWÖLD
(163/169)
A maga undormány stílusában nem válaszolok, csak az enyémben: Akik szerették (én is) nagyon jól tudtak a betegségéről és nem egy nappal a halála előtt kezdek el "szervezkedni" azaz gyűjteni a gyógyítására (egy nap alatt kb. 80 millió Ft.- ?!!!) Az idézet: "Minden évszázadban......tudja ki mondta róla?...persze, hogy nem, pedig nem akárki. De nem csak a stílusa undormány, hanem a tartalma is tömény ostobaság, és rosszindulat. Kátyát többször láttam élőben zenei koncertjein, emlék esteken ( Cseh Tamás ), és földi élete véve felé az az utolsó egyszemélyes felolvasó estjét is szerveztem.
10/10
DUNAWÖLD 2024 dec. 29. - 22:04:41 10/10 Előzmény Tímárpéter
(162/169)
Nagy kàr érte, mint bárkiért akit siratnak.
... És milyen kàr, hogy csak most okàdsz, az elvesztése utàn- hosszú évekig beteg volt, de csak halàla elõtt 1, azaz EGY nappal kezdtek el szervezkedni a baràtai 🥺
Erkölcsi hullagyalàzàs, amit csinàlsz. A sajàt ALJA céljaidra hasznàlod fel egy ember emlékezetét.
offtopic
Sz. Péter 2024 dec. 07. - 20:30:02 Előzmény branko
(161/169)
"Tehát ha mondjuk 200-nak veszem az eddigi legnagyobb megjelent ellentüntetői létszámot, akkor reális lehet hogy van mondjuk 2 ezer magyar (komoly) homofób, de több, nincs, illetve nem hinném, hogy lenne - miért? "

Ezt hívják logikai bukfencnek.
10/10
Tímárpéter 2024 dec. 07. - 07:41:44 10/10 Előzmény DUNAWÖLD
(160/169)
"Minden évszázadban egy ilyen gyémánt csillag születik" aki mind énekhangban, mind színjátszásban mind SZÉPSÉGBEN, mind emberségben a legkiválóbb....sajnos csak volt! Ő TOMPOS KÁTYA ( legalja hozzászólónak írom). A film pedig humoros, ötletes, kitűnő.
branko 2024 okt. 16. - 16:53:33 Előzmény Sz. Péter
(159/169)
nem számoltam ki, hanem következtettem rá: abból, hogy az elmúlt jópár év folyamán (amióta homokosfelvonulásokat tartanak Bp.-ten), kb. hányan voltak a felvonulások idején az ellentüntetők. És hányan voltak? akkor sem voltak kb. pár tucatnyinál többen, amikor a legtöbben voltak (egyik ilyen felvonuláson sem voltam a helyszínen, kizárólag a médiában megjelent beszámolók alapján tettem becslést). Persze én is tudom: nemcsak azok homofóbok feltétlenül, akik kimennek ellentüntetni hanem sokan lehetnek még azok akik egyetértenek velük, csak nem akarnak / nem tudtak elmenni. Tehát ha mondjuk 200-nak veszem az eddigi legnagyobb megjelent ellentüntetői létszámot, akkor reális lehet hogy van mondjuk 2 ezer magyar (komoly) homofób, de több, nincs, illetve nem hinném, hogy lenne - miért? Mert a magyar lakosság a rendszerváltás óta tehát bő 30 éve folyamtosan bizonyítja, hogy nem szélsőséges é s még az antiszemitizmus vádja sem állt meg rá, nemhogy a "tömeges " homofóbia vagy a rasszizmus vádja, továbbá nem láttunk ezek részéről tömegmegmozdulásokat a bő 30 év alatt!!! És a végül: most néztem meg a hv.hu ezévi pride felvonulásról szóló fényképes beszámolóját: a címe ez, nézd meg: "Véget ért a Pride felvonulás, sok a rendőr és pár ellentüntető volt – képek" a képen 8 (!!!) ellentüntetőt fotóztak le!
offtopic
Sz. Péter 2024 szept. 21. - 15:56:46 Előzmény vino-et-veritas
(158/169)
Akkor pláne furcsa a matek.
Ha az ő arányait vesszük, akkor 10 000 megkérdezettt emberből, csak 1-2 lenne homofób ma Magyarországon?
:)
vino-et-veritas 2024 szept. 21. - 01:21:19 Előzmény Sz. Péter
(157/169)
OFF
"Pedig vóna rá igény..."
Sz. Péter 2024 szept. 20. - 19:02:55 Előzmény branko
(156/169)
"van max 1-2 ezer ember a 10 millióból akik homofóbok"

Ez pontosan hogyan számoltad ki?
branko 2024 szept. 20. - 15:56:01
(155/169)
Nálam ez a film 5/10, vagy max 6: max humorosnak mondanám és érthetetlen, hogyan lehetett ezen sikítva röhögni? van 1-2 viccesebb elszólás és szójáték de semmi több (infantilis a mygar társadalom jó része, nem akarok senkit megbántani és persze mindenkinek máshol van az ingerküszöbe tehát nem beszólni akartam ezzel bárkinek). Ami cselekményt illeti: tényleg kiszámítható és elég erőltetett sztori az egész és látni kell, hogy ez homikat sajnáltató filmnek készült (szegényeket elítéli a társadalom pedig milyen rendesek, kb. ez az üzenet). Megint véleményeset írok: nagyon helyes, ha törvény tiltja nálunk azt hogy a homik örökbefogadhassanak gyereket, mert a természet és teremtés rendje szerint a normális családban apap az ffi és anya az nő. Annyi esetleg max belefér mint ebben a filmben hogy 1 hétre megőrzésre hozzájuk került egy gyerek, de ez a max. Újszülöttet ne nevelhessen fel homi pár, mert az a gyerek torz lesz és csak baja lesz ebből az életben. Amúgy pedig nálunk ahogy más országokban is, van max 1-2 ezer ember a 10 millióból akik homofóbok, tehát szó sincs arról hogy akár a társadalom, akár a magyar kormány vagy az Orbánrendszer utálná vagy üldözné a homikat! A színészek jók, Kátya és erre a szerepre Csányi is igen jó lett, és tetszett az hogy alapvetően egy vidám könnyed sztori aminek ráadásul jó vége lett, belelértve az újságírónő és új szerelme összekerülését is :-)
cellasto 2024 jún. 08. - 16:47:24
(154/169)
A palacsintás jelenet vitt mindent 😁
10/10
sasszem9 2024 márc. 30. - 19:12:14 10/10 Előzmény cereza
(153/169)
:( ohhh, ez igaz?
10/10
sasszem9 2024 márc. 30. - 19:03:48 10/10 Előzmény -csengõzoli--
(152/169)
ez durva, de elhiszem, milyen ravasz, vagy nem is
10/10
sasszem9 2024 márc. 30. - 18:59:17 10/10 Előzmény 1101825
(151/169)
eggyetértek, hányan elgondolkoztak rajta, mennyi vélemény érzelem, nekem tetszett, ha a szokásos, mostani, nem művész magyar filmekben megjelenő modorosság ott van, miért hihetetlen, nem mindenki csak fehér és fekete, meleg is beleszerethet egy nőbe és lesz , vágyik családra, valahogy itt be kellett mutatni, irói szabadság
10/10
janogyu 2024 márc. 25. - 09:14:37 10/10 Előzmény stoth77
(150/169)
Nem sokat értettél meg a filmből.A sztereotípiákat a világ gyártja,a film pedig bemutatja.Sokkal több mint egyszerü vígjáték,pedig a humora is pazar.