Tegu 2015 márc. 23. - 12:27:27
(2361/9141)
Na most olvasom, Lee Minho Suzyval jár, Suzy az a kis egérfogu fura lányka, akit én a Dream Highban láttam, meg talán más sorozatban is, nem különösebben figyeltem fel a tehetségére:)
Tegu 2015 márc. 23. - 12:22:54
(2360/9141)
Ja, az lehet, megvárják, mig kész az egész forditás. Nagyon bosszantó több napig várni a feliratra.
Jól el vagyunk kényeztetve.
De gondolom, nehezebb ezeket forditani a sok párbeszéd miatt is, mint a maiakat.
K. Judit 2015 márc. 23. - 11:40:43
(2359/9141)
Nem tudhatjuk mi volt. A tûz után lehet, hogy nem vállalta el egy komolyabb csapat.
Kiesett azt hiszem három vagy négy hét, ez alatt mindenki szétszéledt a szélrózsa minden irányába - nekünk meg maradt ez.
(Még az is eszembe jutott, hogy ez is befolyásolhatja valamennyire a nézettséget, legalábbis ami a külföldieket illeti. Valószínûleg sokan legyintenek, nem bírják kivárni, most nem követik, de megvárják, míg kész lesz az egész. Meg is értem õket.)
K. Judit 2015 márc. 23. - 11:35:03
(2358/9141)
Ugye?

Most látom, hogy a Nine is a TvN csatornán ment, mint a Muskétások. Pedig az is egy kis kábelcsatorna, ha jól olvastam, mégis eljutott valahogy a film híre Ámerikába is, és úgy tudom, meg is vették a történetet. Olvastam errõl egy hírt. Majd jól átalakítják, és biztos elvarrják majd az összes szálat, amit csak lehet. Azért megnézném azt is, persze attól függ, ki lesz a fõszereplõ.
K. Judit 2015 márc. 23. - 11:29:54
(2357/9141)
Biztos, hogy rögeszmék, mert soha nem azok spórolnak így, akiknek száz forint is számít, hanem azok, akiknek bizony van elég. Az arra használt energia, hogy ne fogyasszon fölöslegesen, valószínûleg többe kerül, mint amennyit nyerne rajta egyébként.
bori3 2015 márc. 23. - 11:29:29
(2356/9141)
Mindig tanul az ember valami fontosat ..... :)))
(Készenlétben áll nálam is JJH sorozata.)
Tegu 2015 márc. 23. - 11:24:08
(2355/9141)
Igen, ott néztem én is most, de még nincs kész.
Tegu 2015 márc. 23. - 11:23:16
(2354/9141)
Mindenesetre, nem adnék neki a jövõben lehetõséget, hogy egy komoly történelmi sorozatot forditson, ha ennyire lassu. Ráadásul egyszerre kettõt tesz fel, ahelyett, hogy már megnézhetnénk legalább az egyik epizódot, ahogy a többinél is.
bori3 2015 márc. 23. - 11:22:37
(2353/9141)
Emlékszem amikor nézted annak idején, mennyire tetszett :) A Nine nekem is nagyon tetszett, nemrég néztük többen és a Junki topikban beszéltük ki .... Itt sem volt két egyforma értelmezése a végének és elolvastuk a DA-n említett hsz-eket is :) Jó nagy volt a tanácstalanság akkor is, most is. De rendkívûl izgalmas és agyalós, ugyanakkor szórakoztató sorozat .... És hát a pasi, tényleg, na ... :)))
K. Judit 2015 márc. 23. - 11:09:05
(2352/9141)
Arra tippelek, hogy a fordító a hétvégét használja fel a munkára. Idáig egyetlenegyszer volt meg hétfõ éjjel elõtt, amikor ünnepre esett a hétvége. Én is nézegetem a dráma you n, mostanában oda kerül fel legkorábban.
K. Judit 2015 márc. 23. - 11:03:22
(2351/9141)
A Nine nem annyira misztikus, mint amilyennek látszik. Csak az a lényeg, hogy a fõszereplõ észreveszi, hogy pont húsz évvel korábbra tud visszajutni, ha egy füstölõt meggyújt. És akkor úgy dönt, hogy a meglévõ füstölõkkel talán meg tudja akadályozni a családját ért tragédiát. És eljut egészen a célig, de ott ragad a 90-es években, úgy néz ki, nem tud idõre visszatérni...
A végét tényleg lehet legalább kétféleképpen érteni (még Marával beszéltem is róla, mondta, hogy az d-add-on is nagy viták voltak ezzel kapcsolatban), megnéztem újra, végül úgy döntöttem, hogy a happyend-es véget választom :)

Érdekes a 90-es években játszódó részek tényleg sötétek voltak, de a napjainkban játszódó jelenetek aranyosak voltak, humorosak (imádom a fõszereplõ kesernyés humorát), és szerencsére abból volt több. Ja és játszik benne Szolvon, a fõszereplõ bátyját. És nagyon édes srác volt, aki a fõszereplõ fiatal korát játszotta. Azóta már biztos kapott több szerepet is.
Tegu 2015 márc. 23. - 10:56:10
(2350/9141)
Közben sasolom, hogy leforditották-e már a Maids-et.
offtopic
Tegu 2015 márc. 23. - 10:55:27
(2349/9141)
Ezek már rögeszmék, nekem van ilyen ismerõsöm, egyszerüen nem birja magát rávenni, hogy kidobjon valamit vagy pl. ne oltsa el a villanyt vagy zárja le a rádiót, mig kiviszi a szemetet a lakás elé.
Tegu 2015 márc. 23. - 10:51:09
(2348/9141)
Közben gondolom, lenyeleget egy kis sört is, a nap végére jókedve lehet:)
K. Judit 2015 márc. 23. - 10:50:23
(2347/9141)
Ja még erre akartam reagálni. Szóval az a rettentõ spórolás is érthetetlen volt, meg a nylonszatyrok gyûjtögetése is, hiszen bérbe adták a felettük lévõ lakást. Tehát a sajátjuk volt. Abból mindig számíthatnak bevételre. Az ember gondolom nyugdíjas volt. Hát inkább haljak meg szegényen, mint hogy más odacsinálására ráüljek a klotyón, meg hogy éjjel botorkáljak, vagy hogy ne kapcsolgassam a távirányítót. Ráadásul meggyõzõdésem, hogy ezeken nem lehet sokat spórolni. Csak kikészíti magát az ember.
Tegu 2015 márc. 23. - 10:49:58
(2346/9141)
A Rooftop nekem is tetszett, a Nine tul misztikusnak tünt, nekem már félelmetes volt, de még lehet, hogy megnézem.
A multba visszakerülõ sebész történet viszont felhuzott, de már leirtam, megérkezése után pár órával már müt, s hirtelen mindenkinek agymütétre van szüksége, szörnyü, nem a vér miatt, hanem a szegényes forgatókönyv miatt.
Uez volt a problémám a Faith-el is, ráadásul ott a szinészi teljesitmény is szánalmas volt.
Tegu 2015 márc. 23. - 10:45:58
(2345/9141)
Koreában pedig a Han-u marhahus a legdrágább és legjobb
http://en.wikipedia.org/wiki/Han-u
K. Judit 2015 márc. 23. - 10:39:08
(2344/9141)
Igen a Kobe tényleg nagyon híres. Láttam, úgy kefélik, ill. masszírozzák õket, hogy a gondozó iszik egy jó nagy korty sört, ráköpi az állatra és beledörzsöli, ezt sokszor megismétli. Valamelyik gasztro-csatornán láttam errõl egy filmet. Megfizethetetlen.
K. Judit 2015 márc. 23. - 10:36:14
(2343/9141)
Persze ki kell tudni választani, melyiket érdemes folytatni. Sokat megbántam már :))

Ugyanakkor viszont rájöttem, hogy tetszenek az idõutazásos sztorik, nem gondoltam volna. Már kettõt láttam is, a Rooftopot, meg a Nine-t. Mind a kettõ jó volt.

Viszont vannak egészen borzalmasak is :) Megpróbáltam belenézni egy OJH-s mai drámába, The Queen of Office a címe, kíváncsi voltam, mert a fõszereplõ nõ jóval idõsebb OJH-nál, és olvastam, hogy nyertek egy "legjobb páros" díjat, érdekelt, hogy miért.
Soha nem fogom megtudni, mirõl szól valójában a film, mert sajnos nézhetetlen. OJH-nak göndör a haja (!), és egy gusztustalan fõnököt játszik benne, a nõ talán azért vállalt ott munkát, hogy folyamatosan megleckéztesse, végül teljesen megváltoztassa. Lehetne jó is, de én képtelen vagyok még egyszer belekezdeni.
Tegu 2015 márc. 23. - 10:32:26
(2342/9141)
Hát, nézem, japánban van a világ legjobb marhahusa. Biztosan jó drága.
http://en.wikipedia.org/wiki/Wagyu