Téma: Doc Martin

Mesterha 2008 ápr. 18. - 16:26:01
(965/1405)
Az igaz de vajon egy urán vagy több urán ? Bár ez már magánügy ,csak ha már felvetetted !
Mesterha 2008 ápr. 18. - 16:22:15
(964/1405)
Hölgyeim, Hölgyeim !

Már miért lenne itt valaki is lehurrogva ? Véleményszabadság van, pláne egy álarc mögé bújva, mindenki kifejtheti a véleményét szabadon, még ha az nem is találkozik más tetszésével. Az lenne a baj, ha mindenkinek egyezne a véleménye. Akkor mi az ördögrõl beszélgetnénk ? Egy dologra azért jó volt ez a kis pengeváltás hogy legalább már körvonalazódik két markáns vélemény(nem tudom Pi eddig nem boldogságpárti volt, ha kérdõjelekkel is?).
„ezért szól így az aranyigazság, hogy ZSÁK A FOLTJÁT!”
Ki biztos benne hogy nem L a M foltja, vagy fordítva ? Mert döcögõsen megy, mert még õk sem tudják ? Azért mert a mi részünkre vannak nem érthetõ történések, az nem jelenti hogy az hõseinknek is végletes és végzetes következményeket jelentenek. Mindannyian halottunk már olyat pl. hogy apjukom meglehetõs rendszerességgel megdádázza a natsaszonyt (talán még az ébresztõóra is be van állítva). Na és van valami ? Nincs ! Az anyjukomnak erre van szüksége ! Ha kell, még ki is kéri magának . Megtalálta a foltját ! M-ról mondjuk ezt azért nem tételezem fel, meg hát valljuk be nem is nagyon van rá ideje. Nem tûnt fel senkinek, hogy ez a két ember teljesen egymásra van kattanva ? Ezek nem csak véletlenül találkoznak egymással, ezek keresik is egymást ! Miért ? Mert jó ! Jó egymást látni, jó egymással beszélni, jó egymással vitázni, idõnként jó nyerni ! Persze közben adunk is meg kapunk is sebeket. De ez kell! A sakkozok is tudják hogy nem csak nyerésbõl áll a világ.
L kit csodálhatna, M pedig már nem az óráját akarja babrálni mióta összejött L-val ! Majd késõbb, idõvel, persze beszerez egy új órát, ha ismét valami izgalomra vágyik.
10/10
DI-A 2008 ápr. 18. - 07:34:34 10/10
(963/1405)
"Hölgyeim, nem lenne kedvük egy kicsit L-t is kicsontozni? Ott is lenne mit. Kezdetnek hogy minden lében kanál(2 is), hogy milyen okos(kodo), még ha tele is van jóindulattal és küldetéstudattal is. Miért van, hogy ha helyreteszik (pl. „azt olyanoknak írták, akik meg is értik” stb..), mindjárt õ van sértve és õ támad. Amúgy kedvelhetõ figura, ha esetleg jól tud fõzni, még szerethetõ is. Bár, öt év múlva ehhez a minõsítéshez már kell tudnia sütni is. Ja, és nagyon jól mutat a bordó párnán. "
Egy régebbi beirást is boncolgatnék.Minden EMBERBEN van valami szerethetõ,ezért szól ugy az aranyigazság,hogy ZSÁK A FOLTJÁT!!!Ezért van az,hogy M anyját nem szeretem(nem a foltom)...madarat tolláról embert barátjáról... De mindenki szerethetõ..ami a legfontosabb számunkra,hogy megválaszthatjuk KIT és MIÉRT. L jól mutat a bordó párnán akkor is ha azt M ágyába helyezi át s lehet,hogy M sose fogja számonkérni a konyhatündért rajta,mivel ez nem is szerepelt a fontosági listáján(lehet számontartja a kalóriákat,a coleszterin szintet-s amugyis hozzászokott,hogy maga késziti el a napi betevõjét ha L besegit egy pont a javára).
Aztán pedig M-et se kell féltenni L támadásaitól mert valjuk be nagyon jól megvédi magát ha kell helyre is teszi ,de ez nem jelenti,hogy nem tetszik neki..tehát kettejük kapcsolatában nem mondhatjuk,hogy zsákbamacskát árulnának,mindketten kiteregeti lapjaikat lehet döntenni KIT és MIÉRT szeretünk,ha igy elfogatsz akkor OK,ha nem még eltöprengünk rajta,rágódunk egy kicsit s ismét döntünk(adig legalább a falunak is van témája)
10/10
DI-A 2008 ápr. 18. - 07:03:09 10/10
(962/1405)
Sziasztok.
Máris azzal kezdenném kedves Pi,hogy lehuroglak.Meglátod a folytatásban,hogy addig kerülgette a macska a forró kását még az kihült!!!!!Gondolj csak a makrancos hölgy esetére.Az se volt egy egyszerü eset mégis kioldották a gordiusi csomót.Itt sem olyan nagy a baj mintahogy az a falu hurógói beálitják.Máskülönben itt bármiis történik azt õk ugyis elõre megmondták.A lelekembe gázoltál a javaslatodal ezért ezt a javaslatodat nem továbbitom a forgatókönyirók felé,ugy teszek mintha meg sem hallottam volna.(sok pont nagy P-vel).Addig ajánlom figyelmedbe a tegnapi sorokat:
"s Isten kezében se reszketett úgy
sáranyagod, mint most
az õ kezében,
ki megteremt igazán,
fénybõl, szeretetbõl, "
Kedves Mesterha és Coppelia rajongani pedig kell...A nõnek a férfiért... a férfinek a nõkért(extrémebb esetekben pedig ki kiért akar....ezt nem boncolgatnám).
Ha nem is kezdeném mindjárt a zöldhájogos esetért vagy valamelyik összezördülés közvetlen utáni pillanatért,de mégis mindegyik alkalom közzelebb hozza õket a rajongáshoz,hiszen a letisztulás után egyik sem azt vonja le következtetésnek,hogy jó lenne ha a másikat kikerülném mint Monk a leprást,hanam valahol megértik,hogy volt valami alapja annak a vitának...
Máskülönben nekik több idõ kell amit már egyszer elfogadtunk(na pont most reklámozza a Hallmark a filmet a jövõ hét szerdára...Heuréka )s ha ujra megnézitek talán egyszer nekem is igazat ad valaki,hogy ez nem veszett fejsze nyele.... De ha most még nem is tudlak meggyõzni beneteket rájösztök majd a 4S vetitése után.....Az 5s-ban pedig már a kis M csetléseit követhetjük nyomon..
Ezen a forumon én fogom ezt a vonalat vezetni mindenki ellenébe ezt már most leszögezem( legalább lessz min vitatkozni)
A repülõs jelenetrõl még annyit,hogy akár M akár L kezdeményezhetett volna,hogy tisztázzák a félreértést,de mondjuk ebben az esetben én is igy viselkedtem volna bármelyikük helyzetében(M nem érezte magát hibásnak,hisyen nem tolakodott,nem fütyült utána,csak észrevett egy zöldhájogot,ha a nõ nem kiváncsi rá akkor nem erõszak a disznótor...L pedi mivel a szemébe bámultak nem feltételezhette,hogy valaki lehányta s miután próbalta nem észrevenni a bámuló pasit de az még elõre is hajol,hogy jobban szemügyre vegye,anékül,hogy tisztázza,hogy orvosként teszi,a lehetõ legkézzelfoghatóbb választ lépi meg és elül,hogy az út tovább bámulásmentesen teljen).
Látom ha bilentyû közzelbe kerülök baj van.....
Mesterha 2008 ápr. 17. - 15:58:20
(961/1405)
Kedves Coppelia !

Biztosíthatlak hogy nem volt semmiféle hályog, én már csak tudom, hisz nagyon mélyen néztem a szemébe ! Különben ha lett volna, hogy látott volna meg ?
„A rajongásról: azt értem, hogy a FÉRFIÉRT kellene rajongani 24 órában, de még miért? FRADI, sör, fûnyíró, stb. Mellékeljetek egy listát, hogy felkészüljünk:-) ” Semmi másért. Csak azért az egyért, de azért tiszta szívvel !
Mesterha 2008 ápr. 17. - 15:17:03
(960/1405)
Kedves Coppelia !
Nem tudom, vajon mindketten ugyan azt a filmet láttuk ? Abban amit én láttam M-nak esélye sem volt megszólalnia. L menten beolvasott neki. Szerinted utána kellet volna mennie ? („.. magyarázza meg, hogy bocs, de orvos vagyok, és arra gyanakszom , hogy stb. ”) Képzeld el ha utánamegy, és L sarokba szorítva érzi magát! Mit gondolsz M képébe hány körmét törte volna bele L ? Különben a meghallgatáson mintha már tudomására hozták volna hogy M orvos , s mégis képtelen volt megkérdezni, hogy mi az ördögöt néz. Pontosítsunk ! Most úgy érezte e hogy mint tárgyat szemlélik, vagy mint nõt ?! Melyik a hízelgõbb vagy a sértõbb ?
Persze elismerem az egész jelenet egy kicsit erõltetett és fals, de hát az egész sorozatnak ez az alapkoncepciója. Végül is tökéletesen igazad van abban hogy: „ Az igazi kérdés, hogy miért nem hiszik el ma a nõk a férfiaknak és a férfiak a nõknek, hogy tényleg õszintén érdeklõdnek irántuk?” Egyetértünk, bár én csak a férfi szemszögbõl írtam elõzõleg.

„minden nõnek úgy kellene kinéznie mint Cidy Crawford és úgy kellene viselkednie mint egy hetérának, de napközben persze legyen egy Marie Curie és Teréz anya egy személyben.”
Egyetértek, de nem tudom nem lehetne esetleg rajongó is ? Olyan jó lenne !
Az elsõ palacsinta pedig igen is jó ! Akkor érezzük meg elõször az izét ! Utána már mind egyforma.
Mesterha 2008 ápr. 17. - 14:35:26
(959/1405)
Persze hogy nem nálam írja szebben, hanem olyan mintha én írtam volna !
9/10
julio 2008 ápr. 16. - 21:19:35 9/10
(958/1405)
Szia

Igazad van.Bár én azzal vitatkoznék ,hogy M. viselkedése változott.Szerintem nem.L. valóban kezdi feladni önmagátés így elég kétséges a jövõjük.
9/10
julio 2008 ápr. 16. - 21:03:59 9/10
(957/1405)
Sziasztok

Szerintem ez a kb. két év az õ esetükben nem túl hosszú,de mindenek ellenére nem vagyok biztos abban,hogy az õ esetükben van igazi folytatás.Ugyanott abban a faluban maradnak, ahol mindenki egy kicsit kárörvendõ.Mi megmondtuk, hogy nem fog sikerülni... Igazi jövõje akkor lenne talán az egésznek ha egy új közegben kezdenének új életet.
Mesterha 2008 ápr. 16. - 17:04:19
(956/1405)
„Mit lát M: zöld hályogot vagy csinos nõt nem tudjuk”
zöld hályogos csinos nõt !
„Mit lát L: tolakodó frátert aki megbámulja”
tolakodó frátert aki megbámulja. De miért ? Miért nem kérdezi meg, hogy ugyan mán mi az ördögöt bámul ? Utána is odamondogathatna neki. Ha nem találkoznak újra, talán már észre sem vehetné hogy valaki megbámulta ! És ezek után talán hálás volt ? Nem, logikus hogy támadót !
Az ilyen különben egyik kedvenc esetem. Miért nézünk meg egy nõt ? Lehet hogy nagyon csinos, lehet hogy nagyon szépen ötlõzik, lehet hogy lehányta a gyerek és õ nem tud róla stb...( a tényleg durva , lealázó nézéseket itt hagyjuk, az természetesen elítélendõ). No de más esetekben? Tényleg mindig durván kell reagálni ? Végül is sokszor már a ruházatukkal, vagy annak hiányával maguk a hölgyek provokálják ki ! Vagy hogy a férfi mindig odakapja a fejét mikor Õ arra megy. Hát persze, mert mozgást lát, s ha csak egy girhes macska megy arra, bizony arra is felfigyel. Mozgást lát ! Azért az is sértõ ha észre sem veszik ! Hogy is van ez ?Hölgyeim tényleg mindig durván kell reagálni ? Persze, tudom Önök mások !

„nagyon remek,hogy vannak akik sokkal rövidebb idõ alatt tudnak dönteni vagy hamarabb megismernek valakit vagy több bátorsággal vág bele egy kapcsolatba vagy minden más ami ettõl eltér...”
A házasság sikere bizony hogy nem függ a kergetõzés idõtartalmától ! Vannak akik 2 hét ismeretség után képesek életfogytig tartó, boldog házasságot kötni, vannak akik akár 10 év jegyesség után is elbuknak
Mesterha 2008 ápr. 16. - 17:03:40
(955/1405)
„A kézlevágással meg az a baj, hogy az elrettentõ hatása nem bizonyított „

Nono ! Mert nem vágnak le mostanság eleget! Ha esetleg sokat láthatnánk belõle! A gyerek is elkerüli a forró kályhát, ha már megégette magát. S ha nincs elrettentõ hatása, azzal mi a baj? Akkor sem tudnának legalább röhögve lelépni mások megtakarított pénzével büntetlenül ! A kezükre meg amúgy sincs szükségük, mert hasznot azzal nem hajtanak.
10/10
DI-A 2008 ápr. 16. - 10:06:30 10/10
(954/1405)
Már megint csürném-csavarnám.
Errõl a két évrõl vagy mennyi is volt pontosan..M már az elsõ részben észreveszi L és forditva.Megismerkednek.Mit lát akkor M:zöldhájogot vagy csinos nõt nem tudjuk pontosan,mindenki kedve szerint értelmezi.Mit lát L:tolakodó frátert aki megbámulja s akirõl hamar megtudja,hogy orvos s talán nem is csinos nõt lát benne..de még kiderül,hogy igaza is volt..Ezt a pasit megjegyzi magának,talán már innen kezdve imponál is neki.Mostmár viszont talán csak az orvos bámulta meg...talán egy kicsit sajnálja is...
Sürün találkoznak mert a falu kicsi is meg hát olyan a hivatásuk is ami ezt még tetézi is.
M be kell illeszkedjen a falu életvitelébe de saját értékrendje nem csorbulhat..(ne kérdezze senki,hogy miért...mert bárhova is vetõdünk mi is saját értékrendünknek megfelelõen cselekszünk).Itt ebben a folyamatban már nagyon valószinû,hogy felfigyel L mint nõre is.Jó õt látni,megpillantani(még talán vitatkozni is vele a legjobb)de hát ott van melette az a rémidegesitõ D is.Tehát hányadán is van ezzel a nõvel.L közben a taxis jelenet után rájön,hogy vonza ez a pasi,de a csuda vigye el..olyan furcsán fejezi ki magát...visszacsókol de lehet,hogy tényleg büdös a lehelete vagy csak igy adja tudtára,hogy nem jó vele csokolózni...
D elmegy a faluból(idõ ami alatt nem nagyon közzelednek a megismeréshez...)s elindul valami,mostmár talán esélyt lát L,hogy M-t borozgatás közben elcsábitcsa vagy sem,mert mindig piszkálja a csók emléke...vajon több van mögötte vagy csak õ képzel többet....stb.stb.(had nemenjek minden jeleneten végig)ezek a hepehupák,csetlések és botlások amikor elkezdik megismerni egymást ugy,hogy közben magukat is látniuk kell ennek a kapcsolatnak a fényében....Tehát nem tartom szükségszerünek,hogy elég idõ volt...sem azt,hogy letelt a három év amialatt esetleg elmulik a szerelem(ebben amugysem hiszek feltétlenül).Mindezek után nem hinném azt sem,hogy elfecsérelt idõ lett volna,továbbá töretlenül hiszem,hogy van esélyük még mindenre...
Mindezek ellenébe nagyon remek,hogy vannak akik sokkal rövidebb idõ allatt tudnak döntenni vagy hamarabb megismernek valakit vagy több bátorsággal vág bele egy kapcsolatba vagy minden más ami ettõl eltér...
Mesterha 2008 ápr. 16. - 09:07:13
(953/1405)
„Szerintem az a két év elsõsorban az önmagukkal vívott küzdelemre ment, nem a másik megismerésére. Tehát, ha úgy tetszik "elvesztegetett idõ". De vajon tényleg elvesztegetett -e? Szerintem nem, mert önismeret nélkül nincs a másik megismerése sem. Probléma legfeljebb ott lehet, hogy a maguk megismerése sikertelen volt. ”

Azt hiszem a ~ 2 évet nem kéne a saját megismerésük számlájára írni ! Azt már a megelõzõ 30-40 évben el kellet volna kezdeni. Erre a korra már mindenkinek kell hogy legyen önmagukról egy kialakult képük. Hiszen ennek alapján szervezzük az életünket. Kell tudnunk hogy át tudjuk e ugorni azt az árkot, jelentkezzünk e arra az iskolára, van e esélyünk annál a beképzelt majomnál..stb. Én az önmegismerést ezért már kihagynám (természetesen apró dolgok kimaradhattak). Az egymás megismerése pedig megkezdõdött mikor M elõször nézett mélyen az õ L-ája szemébe. Ugyan mûbalhé lett a vége, de felhívta magára a figyelmet. Az meg már egyenesen felháborító volt, hogy még igaza is lett! Példátlan ! Innen L már ha akarta volna sem tudta volna elfelejteni. A mókuskerék beindult. Valószínû hogy a találkozásaik sokkal sûrûbbek voltak mint amit mi láttunk, hiszen ebben a viszonylag szûk kis faluban még szándékosan sem lehet kikerülni a másikat. Azt tudjuk hogy ebben a felfokozott állapotban az emberek szándékosan keresik is egymást. Az meg csak hab a tortán hogy társadalmi helyzetük folytán kötelezettségeik is vannak, mely szintén a találkozások számát növeli. Még az állásukat is szinte egymásnak köszönhetik. Te ajánlasz engem, én ajánllak téged. Valahonnan olyan ismerõs a helyzet ! Vicc nélkül, ez a két év bizony elégnek kellett volna hogy legyen, fõként ha azt vesszük hogy mindketten folyamatosan tettek róla, hogy a másik nehogy megfeledkezzen róla !
Az hogy én hogy döntök ? Hát elõször is körbejárom a problémát, rágódom rajta, aztán ha elhatározásra jutottam, azonnal végrehajtom. Nem biztos hogy sebésznek jó lennék, de azt tudom hogy sok szélhámosnak levágtam volna már mindkét kezét ! Az õsi törvény is valami hasonlót írt elõ. Akkor még nem voltak ügyvédek, csak igazság !
Tehát kevés vagy sok a 2 év?
10/10
DI-A 2008 ápr. 16. - 07:45:09 10/10
(952/1405)
Köszönjük.Ha szükségszerüvé válik inditunk egy Önök kérték-et.Adig nyugodtan becsempészhetsz egy-egy szép gondolatot...
További szép napot mindenkinek.
10/10
DI-A 2008 ápr. 16. - 07:09:16 10/10
(951/1405)
Coppelia,lassan a kávém végére érek s semmi szép gondolat nincs feltéve a forumra ami azért lássuk be a te tiszted lenne..Egy kis idézet,valami kis versecske...türelmetlenül várom mert elkellene oszlatni a borus hangulatot....
Ébresztõ....
Pi..kismotor-mit csinálsz????Lelépsz vagy csak alszol...???Tessék húzni ahogy illik...
10/10
DI-A 2008 ápr. 16. - 06:58:17 10/10 Előzmény Mesterha
(950/1405)
Nálunk pocsék az idõ,de azért madárfüttyös szép jóreggelt mindenkinek.
Mesterha,én is átolvastam az utolsó beirásokat s hogy elbeszélnénk egymásmelett nem tudom...Pontosabb fogalmazást ne nagyon kérj tõlem mert ahogy irok ugy jönnek a gondolatok és forditva is....Én ugy veszem észre vagy ugy értelmezem a hozzászólásodat,hogy több megfontoltságot és korukna megfelelõ hozzáálást igényelnél a film M és L-jától.
Én ugy érzem nagyon is életszagu a film, ezért irtam,hogy bármelyik korcsoportra jellemzõ a "dadogás,huppanás,félénkség,nem tudom melyik végérõl közzelitsem meg a dolgot szindróma...."ha párkapcsolat kialakitásáról van szó!
"A sántának kell tudni hogyan mozogjon, a csúnyának hogy legyen kedves, a kényszeres cselekvõnek pedig kell tudni valami alternatív cselekedetet elõásni hogy kitörjön a csapdájából."
Nos erre azt mondanám,hogy õk tudják is de vajon a környezetük mindig maradéktalanul ugy is értelmezi az alternativ megoldást mint aminek szánva volt....???Példának okáért megemlitem,hogy volt mikor beirásom a te mondanivalódat hivatott megerõsitenni,legalábis annak szántam,mégis ellenvéleménynek értelmezted...Azt akarom mondanni,hogy bizony ezek a gubbancok nagyonis élethûek és valósak..Ami neked egyértelmü lehet,hogy mégis félreérthetõ másnak akinek szintén egyértelmünek tünik saját értelmezése.Na most ezt megint szépen és alaposan háromszor is megcsavartam,gondolom csk azért is mert azt irtad,hogy "pontosabban fogalmazunk !"
Ebbõl világossá vált számomra,hogy a kisördög mindenkiben ott munkálkodik akár tetszik akár nem s igy megragadom az alkalmat,hogy mindezt az õ számlájára tudjam be..
A legvilágosabban talán akkor fogalmaznék ha azt irnám,hogy 98 százalékban egyetértek veled de mindig megprobálom számonkérni rajtad azt a 2 százalék "kevesebb racionalitást,több rálátást az emberi gyarlóságra s talán valamivel több szimpátiát és türelmet a csetlés-botlások-ért aminek keresük ugyan a miértjeit de nem szükségszerü,hogy a helyes diagnózist állitjuk fel,sõt nem is kell...."
Mesterha 2008 ápr. 15. - 20:40:01
(949/1405)
Kedves Coppelia !
Mi bajod van az idõvel ? Mi lenne korunk emberével az idõ, az idõ mérésére alkalmas készülékek hiányában ? Az idõ állítólag a 4. dimenzió. Ha ezt megtagadjuk mi lesz a többi dimenzió megismerésével ? Csak nem az a bajod, hogy fõhõseinknek az esetlegesen több év sem volt elég hogy egymást megértsék ? Mit válaszunk, az idõt vagy ezt a páratlan párost ? Törõdjünk bele hogy az idõ mérhetõ, L-ék nem. Az pedig hogy mivel mérjük az idõt? Miért nem jó a mechanikus módszer, jobban tetszene a napóra, a vízóra, netán a különbözõ égethetõ pálcák vagy gyertyák tömege ?
„Az elsõ hozzászólásom épp arról szólt, hogy szerintem nem volt elég idejük, nagyon-nagyon elkapkodták ezt az esküvõt. ”
Valahol nem értünk egyet . Az az idõ lehet hogy nem volt elég, ami közvetlenül megelõzte az esküvõt, no de a többi ?! Minima 2 évük volt megismerni egymást külsõleg, gondolkodásbélileg, szokásokról, hülyeségekrõl stb. Nem 3 hetük volt ! És a 3 hét alatt mit intéztek ? Ahogy elnéztem annál 3 óra alatt többet lehet intézni! Nékik más típusú óra kell . Ami visszafelé megy! Talán a Hõsök terén levõ idõkerék jó lenne, az ugyanis áll.
Remélem a reggeli mosoly megmaradt !
9/10
julio 2008 ápr. 15. - 18:56:15 9/10
(948/1405)
Sziasztok

Szerintetek az emberek változnak? Képes Valaki alapjaiban megváltozni?Itt nem az emberek felé nyitásról van szó , hanem a régi megrögzült szokásokról reflexekrõl van szó.
Mesterha 2008 ápr. 15. - 18:11:05
(947/1405)
Kedves DI-A !
Minél többször olvasom a Te és az én beírásomat (az utolsókról beszélek), annál inkább az az érzésem hogy kicsit elbeszélünk egymás mellett. Ha Neked is ez az érzésed, akkor legközelebb pontosabban fogalmazunk !
Mesterha 2008 ápr. 15. - 18:07:57
(946/1405)
„Kedves Pozsizsuzsi úgy tûnik helyismereted révén elõnyben voltál az értelmezést tekintve”
Bocs, de azt hittem hogy már régen Soroksáron laksz, mert ha így lett volna akkor tudtad volna hogy a soroksári hév a IX. kerület Vágóhíd (~ 200m-re az igazi marhavágóhídtól) nevû végállomásáról indult. Ennél nagyobb félreértés soha ne legyen. Amúgy majdnem szomszédok voltunk, mivel hajdan Zuglóban éltem (még a bizonyos vágóhíd elõtt). A kisördögöket pedig engedd szabadon !