Seven7Crown 2011 máj. 18. - 23:10:53
(648/768)
Volt már példa válogatásra,de itt az X-faktor volt maga a "válogatás"!És szerintem sem pofázni kéne az eredmény miatt,hanem inkább büszkék lehetnék,hogy volt valaki,aki képviselte az országunkat.
10/10
gopocher 2011 máj. 18. - 23:02:11 10/10
(647/768)
anyááááááám éááááááááááááá
Seven7Crown 2011 máj. 18. - 22:51:46
(646/768)
A sport ugyanolyan mint ez a "Dalfesztivál."Hisz gondoljál bele, hogy itt is a dalok versenyeztek, a dalokon keresztül pedig az országok.Ha országokról beszélünk, akkor pedig kutyakötelességünk a versenyzõnket támogatni,aki a hazánkat képviseli,és próbál valamit tenni annak érdekében,hogy dicsõséget szerezzen nekünk,és nem csak magának.Ha pedig nem sikerül neki,akkor sem vágjuk el a torkát, hogy ilyen meg olyan volt,meg mi volt a háttérben,meg mi nem,mert itt tényleg a részvétel a fontos,és aki ezt nem fogja fel,az egy tapló.Ennek a csajnak inkább meg kéne köszönni,hogy a nemzetközi porondon énekelt a hazánkért,és mindenki csak akkor ugasson,ha ezt már egyszer megtette.
10/10
gopocher 2011 máj. 18. - 22:22:59 10/10
(645/768)
Az Atom Cicák-ra gondoltam õk soha nem indultak
offtopic
lilahagyma 2011 máj. 18. - 22:12:16
(644/768)
Milyen kettõjük közül? A Keane együttes nem indult ezen a fesztiválon versenyzõként. Gondolom, eredetileg õk találták ki ezt a dallamot, amit az Atomic Kitten lekoppintott. De az Atomic Kitten együttes sem indult a fesztiválon versenyzõként, hanem csak az azerbajdzsán Ell & Nikki duó, az Atomic Kitten nóta koppintásával.
10/10
gopocher 2011 máj. 18. - 21:58:23 10/10
(643/768)
na ja
sanjust 2011 máj. 18. - 21:56:16
(642/768)
A lényeget illetõleg igazad van ,csak az a különbség hogy az olimpián a legtöbb sportágban a valódi teljesítmény számít ,de ez egy szimpátia szavazás többnyire,és mostanában a magyar név nemigazán cseng jól a szavazók fülében.Még a korábbinál is kevésbé.
10/10
gopocher 2011 máj. 18. - 21:54:19 10/10 Előzmény keane01
(641/768)
az jó legalább II Erzsi megvesszi
10/10
gopocher 2011 máj. 18. - 21:53:13 10/10
(640/768)
na és kettõjük közül még is az Azeriek nyeretek
offtopic
lilahagyma 2011 máj. 18. - 21:29:35
(639/768)
Meghallgattam - annyi kiderült, hogy úgy beszéltek a témáról, hogy szinte semminek nem néztek utána. Annak örültem, hogy Kerényi azért drukkolt Wolf Katinak.
offtopic
lilahagyma 2011 máj. 18. - 21:27:36
(638/768)
"Egy csomó ország csinál elõválogatót, mi miért nem?"

Ez nekem is eszembe jutott, abszolút jogos kérdés.

Oké, lehetséges, hogy az a válogató is bunda volna, vagy ha a közönség döntene, akkor pedig kontraszelektív (ld. az X-faktorban Király L. Norbi menetelését). De valamiféle elõzetes szûrõre akkor is szükség volna.

Ezt nem Wolf Kati ellen mondom, mert neki (majdnem) mindenki örült. Szerintem kábé annyian szimpatizálhatnak vele, mint 2007-ben Rúzsa Magdival.
Tyrannosaurus/velo/Rex 2011 máj. 18. - 20:50:20
(637/768)
http://www.echotv.hu/videotar.html?mm_id=148&v_id=7911

Némi adalék a témához a mûsor elején.
Dnulror 2011 máj. 18. - 19:33:22
(636/768)
Nem... egyszerûen nem csinált videoklipet, tvmûsort, stb. Nincs mit feltenni a youtubera. Élõben játszott itt-ott..
A wolfkati.hu-n van a lemeze letölthetõ részletekkel minden dalból. Az szerintem is úgy van, hogy azért egy eurovíziós szereplés ebbõl a "munkásságból" nem következik egyenesen...
Dnulror 2011 máj. 18. - 18:46:29
(635/768)
Van neki egy lemeze, ami nem is rossz, énekel rajta pl. Charlieval... szóval benne van õ a "szakmában" jó ideje. Azért nem tudsz róla, mert nem volt eddig a tv-ben, rádióban. Kellenek a médiamegjelenések, hogy növelni lehessen a bevételt... az tud ma Magyarországon koncertezni, aki benne van a tv-ben. (mármint pénzért gondolom... ingyen én is énekelhetek bárhol!:)) Koncertezni pedig kell, mert lemezt eladni nem lehet, hiszen letöltik. Ezért van õ itt, meg az x-faktorban is, mert amúgy simán ellenne ezek nélkül is, mégcsak nem is ez a karakter valójában, mint amit kitaláltak az x-faktorban. Legalábbis a korábbi lemeze alapján.
Tyrannosaurus/velo/Rex 2011 máj. 18. - 18:21:09
(634/768)
Nem tudom, hogy értette bárki is, aki azt írta, Wolf Kati még semmit nem mutatott fel? Az élen végzett egy tehetségkutató versenyen. nem sokon múlott, hogy nem õ nyerte. A döntõsök egyformán jók voltak. Igazán nem az elfogultság beszél belõlem, mert nekem túlságosan farkas-szerû a mosolya, de ha nem veszünk el a részletekben, akkor végül is egy mutatós nõ, tehát még ezzel az aspektussal sem volt baj.
Szerintem az eddigi magyar eurovíziós versenyszámok közül, helyezéstõl függetlenül, ez volt messze a legjobb. Igazán nem kellett senkinek megerõszakolni magát, aki nézte a fesztivált, hogy neki drukkoljon. Mivel ez nem 100 méteres síkfutás, nincs objektív mérce, ezért nem jelent a helyezés túl sokat.

Szerintetek az irodalmi Nobel-díjat mindig a legjobb író kapta?
Dnulror 2011 máj. 18. - 18:19:36
(633/768)
Szerintem az teljesen normális, hogy drukkolunk a sajátunknak. És minden nemzet ezt teszi, ha egészséges. Még a teljesítménytõl sem függ, volt az a fekete úszó valamelyik olimpián, aki át se tudta úszni a medencét... gondolom otthon eufória volt, amikor mégis. Az igaz, hogy valszeg otthon õ volt a legjobb.

Nálunk (nekem legalábbis biztos) mindig az rontja el ezt a drukkolást, hogy a kommunikáció, amit ûznek a dolog felett nagyvonalúan nyitva hagy olyan kérdéseket, amelyek hagynak okot arra, hogy azt gondoljam: megint valaki kihasználja az eseményt a személyes érdekei számára.

Pl. Egy csomó ország csinál elõválogatót, mi miért nem? Ok, nálunk volt tehetségkutató... de miért nem a gyõztes megy?? Csézy is a Rakonczai Viktor produkáltja (vagy hogyis mondhatják, ha õ a producere??:)), ha nem jött be legutóbb, akkor most miért megint õ? És ha már õ, akkor miért megint ezt a Celine Dion-szerû nagyasszonyos-flitteres dizájnt forszírozva, amikor tavaly egy ilyesmi mezõnyben toronymagasan nyert a minimalista Lena?

Szóval én, az egyszerû, de sokat megélt:) magyar polgár, ha drukkolok, akkor úgy érzem, hogy valójában annak drukkolok, R. Viktor stábjának idén is meglegyen a tavalyinál egy számmal nagyobb autója.

Pedig lehetne ezt úgy is, hogy ne legyen ilyen érzésem, csak meg kéne mondani, hogy mi miért van!
Dnulror 2011 máj. 18. - 17:54:19
(632/768)
Az olasz volt az egyetlen, amelyik olyan zene volt, ahol hallani lehetett, hogy emberek zenélnek. Az összes többi számítógéppel megcsinált dolog, ahol emberi "kéz" kizárólag az éneklésnél érintette a folyamatot. Illetve volt még a finn srác, aki elcöncörgött aranyosan a gitárján, meg az izlandi fiúk azzal a 12 egy tucat kis édes dalocskával, amit majdnem mindegy hogyan és min játszanak, meg még a tán grúz metál, ami teljesen rendben volt, csakhát szélsõség. Az olasz meg olyan kis jazzy volt, el volt játszva, hogy milyen jó zenészek... és tán azok is. Azok, akik a zeneipar modern vívmányaitól frusztráltak manapság, teljesen értem, ha rá szavaztak... még akkor is, ha kreativitás, eredetiség nulla volt benne, és a fickó se nagyon tudott énekelni, már legalábbis a többiekhez képest. De végülis ez dalverseny, mondták magukban a szavazók - gondolom.:)
Ezüstliliom 2011 máj. 18. - 17:41:24
(631/768)
Ez ízlés kérdése. Én is legjobban Friderikát szeretem a valaha a fesztiválon indult magyar résztvevõk közül, de ezt a véleményünket kevesen osztják szerintem. Tehát arra nem igazán lehet hivatkozni, hogy többet tett volna le az asztalra (pedig de!;) ), és fõleg, hogy a fesztivál után és nem elõtte. Azért Katit is tehetséges énekesnõnek tartom. Néztem az X Faktort, és ott meggyõzött a tudásáról.
Dnulror 2011 máj. 18. - 17:40:22
(630/768)
Igen, ilyesmik lehettek! Csak az a megdöbbentõ, hogy azt mondták, a számítási mód az, hogy 50% a zsûri 50% az sms eredmény. Ebbõl a mondatból még nem következik, hogy valójában hogyan is számolnak, de vajon mi lett abban az országban az sms-eredményünk, ahol 12-t adott a zsûri a végeredmény pedig 0 lett. Jó lenne ezt tudni...

Mert normálisan az ember azt mondaná: az emberek 0 pontot adtak, a zsûri 12-t, annak az átlaga 6. Azzal a sok 6-ossal, ami a táblázatokból látszik, hogy így kijött volna, mi már rendben lennénk (nyerésrõl nyilván szó sincs, arra már én is azt mondom, hogy mûködnek a "politikai mechanizmusok", de egészséges középmezõny..) A legvadabb számítási módszer-elképzeléseim szerint is max úgy lehet kinullázni egy zsûri 12-est, hogyha 0 db sms érkezik... Nade könyörgöm, azért a zsûri is ugyanabban a kulturális környezetben mûködik, ekkora eltérés a megítélésben szerintem lehetetlen!!

Ha viszont tényleg az van, amit mondtál, hogy egyszerûen a színpadkép, mozgás, Kati dekoratívsága, stb. teremtett ekkora különbséget (hiszen az igaz, hogy minden + értékelés még akkorról származik, amikor még csak a videoklipet lehetett látni), akkor viszont az nem lett volna elvárható a magyar "stábtól", hogy ezzel az effektussal tisztában legyen?? Mármint, hogy majdnem mindegy, hogy szakmailag milyen a dal, ha nem elég "jó a csaj", akkor annyi....

Akkor miért nem a Zsédával énekeltették el, csak hogy rögtön a Rakonczai-istállóból mondjak valakit.......:):)
spinabifida79 2011 máj. 18. - 17:37:08
(629/768)
Ez a nemzeti karakter része lenne? Nap mint nap tapasztalom autóvezetés közben, hogy mennyien vannak, akik mások kárára akarnak elõnyhöz jutni a forgalomban. Az üres kanyarodósávban elõremennek és beállnak az egyenesen haladó, telített sáv elejére.
Ha egy pénztárnál sokan állnak és megnyílik egy másik kassza, a sor végérõl, mindenkit letaposva rohannak oda. Eszükbe sem jut, hogy azokat engedjék elõre, akik elõrébb álltak. De azt hiszem nagyban is ez a bevett szokás nálunk.
Fenyõ médiacézár halálakor a palotáját építõ munkások pezsgõztek, mert egy csomó embert nem fizetett ki. Hagyta õket egy-két hétig dolgozni, aztán minõségi kifogást emelve elzavarta õket fizetés nélkül.