offtopic
lilahagyma 2011 máj. 18. - 17:26:14
(628/768)
Bayer Friderika mit mutatott fel, és miért volt érdemesebb a munkásságát figyelemmel kísérni, mint Wolf Katiét? Fogalmam sincs a munkásságáról, egy dala sem ugrik be, szóval csak érdeklõdöm. De ugyanúgy nem tudom, kicsoda Szigeti Csaba és miért érdemesebb a figyelemre Wolf Katinál. A V.I.P.-rõl sem tudok semmit. Ádok Zoliról se nagyon. És Csézy? Ki ez a nõ? A NOX indításán is meglepõdtem. Sosem gondoltam, hogy európai színvonalúak lennének. Tehát én eddig azt gondoltam, az eurovízióra direkt gagyi vackot kell küldeni. Most lepõdtem meg, mekkora figyelmet kap ez a verseny.
offtopic
lilahagyma 2011 máj. 18. - 17:14:55
(627/768)
Talán az az oka, hogy az elõzetes szavazásoknál olyanok szavaztak, akiket valóban érdekel ez a verseny, van hallásuk, valamennyire zeneértõk.
A döntõ közvetítését viszont nézte boldog-boldogtalan, akiknek a zene minõsége nagyjából tökmindegy, sokkal többet számítottak más tényezõk, például hogy
- a dal szövege szomorkás, lehangoló
- más elõadók (pl. az azeri lány) jóval szexisebbek Katinál
- a show látványosabb
- sõt lehetséges, hogy a tudatalattit is befolyásolta, hogy az azeri dal egy már ismert dallam, ami nyilvánvalóan a legtöbb embernek nem ugrott be, de tudat alatt mégis, sõt ugyebár egy nagyon vonzó, szexis együtteshez kötõdött, tehát a látvány öntudatlan emléke is pozitív volt. Ez csak ösztönösen játszhatott szerepet, de úgy tûnik, számított.
- és még egy: a "keleti országok" állítólagos egymásra szavazása is számított valamennyire. Az elmúlt tíz évbõl állítólag hétszer keleti szláv országok nyertek.
Ezüstliliom 2011 máj. 18. - 17:13:23
(626/768)
"Bocsánat, Wolf Kati mit mutatott fel eddig?"

Miért? Mit kellett volna? Nem volt feltétele az indulásnak, hogy valami más versenyen gyõztes legyen vagy x sikeres albuma legyen, stb.
Pista15 2011 máj. 18. - 17:03:13
(625/768)
Én nem drukkoltam, semmibe sem veszem az euróvíziós dalfesztivált és az "utolsó farkas, aki sütni tud" dalát, ami elviselhetetlenül b.ssza a fülemet, remélem hamar lecseng a rádiókban. Borzadvány:(
Dnulror 2011 máj. 18. - 15:57:05
(624/768)
Én az elején nagyon dühös voltam, mert vannak bajaim a dallal, van bajom a szerzõk körüli kontraszelekcióval, ráadásul szegény Wolf Katit sem éreztem túl jó választásnak, miközben tisztelem, és úgy éreztem egy már-már "szokásos" átverés alanyává kívánnak tenni azok, akiknek ez jól felfogott anyagi érdeke, azzal hogy telenyomják a fejem a dallal, hogy már ne tudjam reálisan értékelni az egyszer (egyszer-kétszer) hallott többivel szemben, és beetetnek, hogy ez mekkora siker mindenhol, és hogy ilyen még sose volt. Mondom magamban: na persze, majd jön megint egy mondjuk 15. hely, aztán ott a nesze semmi, de majd az egész ország hõbörög, hogy hogy "elbántak velünk", hiszen jól be lettek programozva arra, hogy mi a jó. Na, lényeg, hogy én se szerettem, hogy "szeretni kell" - na jó, legalábbis "illik"... - a dalt.:)

Ez be is jött, 22. hely, örültem is, hogy mekkora spíler vagyok is én, aki így mögé lát a dolgoknak, engem aztán nem lehet megvezetni......:):)

Erre kiderül, hogy NINCS ÍGY. Az elõzetes és beharangozott várakozás teljesen megalapozott volt, ahogy az Erovízió közzétett adatai megmutatták a szakmai nemzeti zsûrik és az "emberek" elõzetesen leadott szavazatainak alakulását.

Engem igazából azóta érdekel az egész..... És innentõl szerintem kizárható, hogy bármi hatása lenne az eredményre, mennyire is "szeretnek minket" vagy sem. Ez valami másról kellett szóljon.
Dnulror 2011 máj. 18. - 15:33:57
(623/768)
Igen... a nyelvtudástól az autóvezetésig.. leginkább a mindennapi viselkedésen át:)
Dnulror 2011 máj. 18. - 15:15:26
(622/768)
..hogy nem vagyunk Európa kedvencei..
Dnulror 2011 máj. 18. - 15:10:07
(621/768)
Bocs, az elõzõ Ilang 683-asára volt válasz, csak mellényomtam:)
offtopic
spinabifida79 2011 máj. 18. - 15:09:38
(620/768)
Nem tudsz véletlenül mûkorcsolyaedzõi pályázatról? Csak úgy érdeklõdöm.
Dnulror 2011 máj. 18. - 15:08:22
(619/768)
Igazad van, persze... de azért az nem vitatható, hogy a jelenség létezik, ráadásul rendszer és oldalfüggetlenül jó ideje, nyilván ahogy egyre többen merészkednek innen kifelé, egyre erõsödõ intenzitással - sajnos. Az messze nem baj, ha beszélünk róla - bár természetesen egy másik topicba való lenne -, ha mindezt azzal a szándékkal tesszük, hogy változtassunk ezen a helyzeten. A "mi maradjunk bunkók, de õk meg szeressenek"-rõl meg ugye sok beszélni való nincs, mert nem fog bekövetkezni. Ugyanakkor a beszélgetésben az "õk is bunkók.." mindig elõ-elõ fog jönni, mert önmarcangolás:) közben jól esik hallani, ráadásul még sokszor igaz is. Kár, hogy "õk" vannak többen és így a trendeket õk határozzák meg, ráadásul magasról tojnak rá, hogy mi minderrõl mit gondolunk.

Most az az aktualitás, hogy ez a különös eredmény (egyik oldalon extrém siker, másikon ugyanilyen mértékû vereség) vajon tényleg ennek a jelenségnek tudható-e be. Így kerül a dolog ide. Stílus szempontból meg amúgy teljesen belefér egy kis vaskosság, amíg így magunk vagyunk, még jól is esik:). És itt magunk vagyunk, legalábbis amíg a google-tranlator teljesítményétõl nem kell tartanunk:):)

A dolog tárgyalása persze csak akkor korrekt, ha fenntartjuk annak alehetõségét is, hogy az egész nem is ettõl van. De szerintem ebben a topicban van erre is, meg arra is vonatkozó megjegyzés... szóval nincs ezzel összességében baj igazán.
Cordelia 2011 máj. 18. - 15:00:00
(618/768)
a zenei ízlése mindenkinek más. nem csoda, hogy ekkora torzsalkodás lett belõle. De azt azért nem vártam, hogy a politika itt is teret kap. Dehát, ilyenek vagyunk. Végül is annak idején a mûkorcsolya bajnokok állandóan szovjetek voltak jó sok éven át. Tegyük hozzá. Megérdemelten. Azért azokat a gyerekeket 5 éves koruktól az edzõk nevelték. Volt olyan férfiedzõ, aki rendre megfosztotta a lányokat a szüzességüktõl (pl. Jelena Vodorezová), hogy plasztikusabb, nõiesebb legyen a mozgásuk - ez volt legalábbis a háttér magyarázata a dolognak...

Itt most szegény Wolf Kati esetében sok volt a marketing... Készüljünk a következõ dalfesztiválra és zárjuk le a topikot.
Dnulror 2011 máj. 18. - 13:22:05 Előzmény kevinspéci
(617/768)
Hát... hogy "hasonló" az nagyon visszafogott kis megjegyzés...:):)

De a miénk is az! És nem a spanyol nótára hasonlít annyira, ami miatt hisztiztek a spanyolok korábban. Ugyanilyen "mixek" vannak Kati daláról is a youtubon.

Szerinten az Eurovízió úgy van ezzel a koppintás dologgal, hogy azért nem foglalkozik vele, mert gyakorlatilag bizonyíthatatlan. Abban a pillanatban, ahogy két szám nem hangról-hangra egyforma az utolsó hangszer utolsó szólamáig, a dolog tekinthetõ egy másik "mûvészi szándéknak". Hallja az egész világ a dalokat, menjenek a sértett jogtulajdonosok a bíróságra, ha akarnak nyûglõdni vele. Azok meg azért nem cirkuszolnak, mert akkor a Lara Fabiant és rögtön elõvenné esetleg a Celine Dion, az Atomic Kitten-t meg ki tudja, hogy ki... merthogy a forrás is koppintás:). A dalversenyben magában ezzel nem foglalkoznak az értékelésnél, egyszerûen csak azzal, hogy ami szól az jó-e. A miénk pl. az... meg is mondták, ezen a szinten meg is nyertük a versenyt.

A közönségszavazatok persze már múlhatnak ezen is, de amíg a világ zenehallgató tömege a La Bamba és a Twist and shout c. dalokat két külön számnak tartja, addig szerintem ettõl sem kell aggódnunk... de mondjuk az azerieknek sem, láthatóan:).

Nekem azért amúgy az a véleményem, hogy a "nemzet képviseletében" jó lenne olyan dalt írni, amelyik nem hasonlít semmire. A tavalyi Lena dalba pl. miért nem kötött bele ezen a szinten senki? Hát mert nincs hol. Mondjuk az ideibe se, de az nem is nyert...
offtopic
spinabifida79 2011 máj. 18. - 13:09:04
(616/768)
Nagyon szép!
Milyen reneszánsza van újabban ennek a kultúrának. A két kereskedelmi csatornán egy idõben megy két török szappanopera.
(a Seherezádé a mûfajhoz képest egészen igényes, a másikból még nem láttam epizódot)
offtopic
lilahagyma 2011 máj. 18. - 12:59:21
(615/768)
offtopic
lilahagyma 2011 máj. 18. - 12:55:46 Előzmény gopocher
(614/768)
igen, ezt a dalt is beírták eredeti forrásként: http://www.youtube.com/watch?v=Oextk-If8HQ
offtopic
lilahagyma 2011 máj. 18. - 12:53:02 Előzmény kevinspéci
(613/768)
Azt nem tudom. Megtaláltam a svéd zsüri véleményét Ádok Zoliról - viszonylag jól értékelték. http://www.youtube.com/watch?v=6m8Wv0rpvuA

Az internetes megjegyzés érdekes, beírom újra:
@esztercutechibi hahaha baku avrovision 2012 hahahahaha fuck hungary

Ez azért érdekes, mert nyilvánvaló belõle, hogy NEM CSAK MI GONDOLTUK GYÕZTESNEK WOLF KATIT, hanem mások is, például az azeriek - VÉLETLENÜL? éppen Magyarország legyõzésén röhögcsél, és nem Olaszországén, ami a második lett.

Aztán a beíró ezt is megjegyzi, nem tudni, miért:
@esztercutechibi what is your problem?dont forget AZERBAIJAN and HUNGARY ARE BLOOD BROTHERS
keane01 2011 máj. 18. - 11:37:52
(612/768)
Egyetértek! Nem egyforma az ízlésünk. Ami megtörtént megtörtént, a 22. helyen nem lehet változtatni, mint ahogy azon sem, hogy a finneknek tõlünk egy pont sem ment. Szerintem nagyon is büszkének kell(ene) lennünk, hogy egyáltalán Magyarország is képviseltette magát, és nem is akármilyen dallal. Hagyjuk, hadd bizonyítson a dal. (Ha minden jól megy, Angliában és Dániában kiadják).
10/10
gopocher 2011 máj. 18. - 10:09:49 10/10
(611/768)
Az Atomic Kitten folyon koppintott
kevinspéci 2011 máj. 18. - 10:03:25
(610/768)
Van hasonlóság.

Mindenestre szerintem Kati nem azért nem nyert, mert úgy gondolták, koppintott, s az azeriek nem azért nyertek, mert nem vették észre vagy figyelembe, hogy esetleg koppintottak.

Most akkor az a bizonyos szakmai zsûri ért hozzá vagy nem? Vagy egyik dalnál igen, másiknál meg nem?

Egyébként ez a "szakmai zsûri" nálunk kikbõl állt? Mert nekem maga a rejtély.
10/10
gopocher 2011 máj. 18. - 09:34:10 10/10
(609/768)
ABBHAGYNI A SZAPULÁST