keane01 2011 máj. 16. - 13:26:55
(568/768)
Én már írtam korábban, hogy azért megnézném, milyen eredmények születnének, ha rádiós közvetítés lenne. Nem lenne díszlet/show/látványosság, nem lehetne látni az elõadó(ka)t, és fõleg nem lehetne tudni, hogy melyik ország énekesét halljuk éppen, akkor sem, ha valaki anyanyelvén énekel. Nem a saját országba kellene küldeni a szavazatokat, mert az szerintem manipulálható, hanem egyenesen a helyszínre. És nem lenne elõdöntõ sem, hanem mindenkinek egy dobása van, a verseny. De mivel ez nagyon abszurd, ezért inkább csak komoly szakmai zsûriknek kellene eldönteniük a verseny eredményét. Konkrétan: Minden résztvevõ ország delegál egy zsûritagot (nem celebet), komoly tapasztalatokkal rendelkezõ szakmai embert, aki el tudja mondani a látott produkciók után, hogy mit kifogásol benne vagy miért tartja jónak. A saját országát képviselõ elõadóról és dalról viszont nem mondhatna véleményt, és nem szavazhatna. Nem lenne ez a pontrendszer (12-10-8-7-6-5-4-3-2-1), hanem 1-tõl 5-ig, és a végén összesítenék, melyik produkció (nem ország) hány pontot kapott. Vagy nem tudom, de ezen változtatni kell.
bayswater 2011 máj. 16. - 13:15:53
(567/768)
Egyetértek. Szerintem is az azeri dal volt a legjobb.
10/10
gopocher 2011 máj. 16. - 12:05:10 10/10
(566/768)
bunkók
mulao 2011 máj. 16. - 11:56:16
(565/768)
Mennyi igaz abból, hogy Szlovákiából nem regisztrálták a Katira leadott sms-eket? Én azt is olvstam, hogy Németo-ban 10 napja letiltottták a magyar változatot (a youtubon), gondolom azért, mert féltek, hogy sokan szavaznának Katira. Meg azt is olvatam (ezt a youtubon), hogy Lengyelbõl is szavazott valaki, de nem lett visszaigazolva. Remélem nem csalták le a Katira adott szavaztokat.
perry 2011 máj. 16. - 10:56:53
(564/768)
Bizony a verseny már csak ilyen, a legtöbb estben megnyeri valaki. A gond csak azzal van , hogy ha nem mi az bizony tud fájni.
Így aztán lehet okot keresni arra mi történt?
Szerintem: volt egy hisztérikus sajtó "pumpálás" ami önmagában nem is gond, hiszen jó és kell is lelkesedni. Ezek után viszont a feltornászott elvárással nagyot lehet zuhanni.
Azt is mondhatnám nekem meg úgy hangzott a Szerelem miért múlsz mintha Céline Dion albumából bújt volna elõ.
A szavazás pedig ezen a versenyen akárhogy is nézzük arról szól, hogy te angolszász vagy , te német nyelvterület, az orosz utódállamokról meg kár is beszélni.
Meg aztán õsi igazság a szomszédoddal mindig jó jóban lenni mert ha így vagy akkor az segít neked.
Persze mi már a Finn "õsi" múltunkat is vitatjuk, elképzelhetõen van nekünk jobb is :).
Egyszer már írtam, ki kellene ezt a versenyt hagyni, hiszen volt egy dalunk ami unikum volt és egyedi, azt meg sikeresen megfúrták a körbe szavazással.
kevinspéci 2011 máj. 16. - 08:35:33
(563/768)
Bocs, nem tudok helyesen írni. (Sose tutttam. :D)
kevinspéci 2011 máj. 16. - 08:32:30 Előzmény kabala
(562/768)
"Mert szerinted az azeri szám olyan jó volt?"

Szerintem pl. a legjobb volt.

"Egyébként igenis, ez a verseny a szimpátia szavazásról szól. Arra lennék kiváncsi, ha nem elárulnák el a versenyzõk nevét és nemzetiségét, rajtszámot kaphatnának és csak arra lehetne szavazni. Hogy akkor ki nyerne?"

Erre énis kívánsi lennék. A sorrendnek nem sok köze lenne a mostanihoz.
gregfulop 2011 máj. 16. - 00:33:23 Előzmény miénkittatér
(561/768)
Ebbe ne menjünk bele. Finnugor elmélet már kicsit lejárt, fõleg ott. De az igaz, hogy nagyon szimpátiaalapú a dolog. A szlovákok nem véletlen hogy így állnak hozzá, a franciák is nagyon lájkolnak minket. Magyarországról mindenkinek van véleménye. Jelen pillanatban a eu soros elnökei vagyunk. Tõmondatokban ennyi.

Az a másik kérdés, hogy valyon jogos-e az a reakció, hogy csak mert most éppen nem bírjuk a magyarokat, azért WK-n csattanjon az egész. Azerieket meg nem az hogy mindenki lájkolja, csak éppen senki nem dislikeolja. :) Ezért lehettek elsõk. Az a hakni, az kb. olyan szintû volt, mint mikor a mucsaröcsögei kiskocsmában feláll a helyi "banda". És nem azért mert nyertek, csak mert simán gyenge produkció volt. :)
10/10
gopocher 2011 máj. 15. - 23:39:25 10/10
(560/768)
LOL
-csengõzoli- 2011 máj. 15. - 23:38:49
(559/768)
Hú,te aztán összeszedtél minden közhelyet a témában :)
10/10
gopocher 2011 máj. 15. - 23:03:58 10/10
(558/768)
tuc-tuc
Dnulror 2011 máj. 15. - 22:49:42
(557/768)
A sport más... megmérik az eredményt és nincs vita, de pl. a mûkorcsolya már ott is gázos. Senki sem tud válaszolni objektíven a "mennyire szép" kérdésre.

A másik pedig - ami engem igazán dühít - hogy azzal komolyan meg vagyunk vezetve, hogy kaptunk némi "elõképzést" a "jó-e Kati dala" kérdésben. Biztos Te is voltál úgy, hogy egy szám eleinte nem tetszett, esetleg érdektelen volt, aztán amikor hónapokig hallgattad itt-ott, már szeretted. Nekem sok ilyen volt, még késõbbi kedvenceim között is van, amire eleinte fintorogtam.

Namost az érdeklõdõ magyaroktól elvették a reális értékelés lehetõségét azzal, hogy elõre telenyomták a dallal a fejünket és hogy "idegen értékelésekkel" traktáltak minket.... míg a többit akkor hallottuk elõször, amikor megjelent a tv-ben, a mûsorban. Nagy baj nem is lenne ezzel, illetve tudomásul vesszük, hogy ilyen a business.... csakhogy ez némileg manipuláltan ment, ennek-annak az elhallgatásával, alaptalan információk közlésével, stb.

Ez a technika sajnos oda vezet, hogy mi mind meg vagyunk gyõzõdve az igazunkról, mert az immár kedvencünket kell összehasonlítanunk elõször hallott számokkal, és idiótáknak tekintjük azokat, akik nem estek át azon a kiképzésen (vagy nem ugyanazon a kiképzésen estek át) mint mi, hogy a miénk a legjobb (vagy legalábbis ott van a topban).

A legnagyobb baj persze, hogy ennek az egész kommunikációs technikának vannak vesztesei, sõt áldozatai is... mondjuk vesztes az akinek az adóforintjaiból ide is került (bár ebben nem vagyok teljesen otthon, lehet hogy ez valaki(k)nek a magánvállalkozása), áldozat leginkább szegény Kati, aki nem érdemli meg, nagyon nem!

Persze nyertes is van... az, aki a beharangozáshoz képest tonképpen sikertelen eredménnyel, de nemtudomén hány millió, a világra fröcsögve ordítozó támogató tömeggel a háta mögött jövõre újra csinálhatja az egészet. Piszok jó bevétel ám szerzõnek lenni egy 43 országot érintõ tv közvetítésben szereplõ nótán... éveken keresztül meg még jobb!:)

És még akkor is kénytelen vagyok ezt mondani, ha én is úgy érzem, hogy elõbb lett volna a helye Kati produkciójának.. ennél SOKKAL elõbb!
10/10
gopocher 2011 máj. 15. - 22:21:37 10/10 Előzmény idõjós1010
(556/768)
mért is?
idõjós1010 2011 máj. 15. - 21:04:22 Előzmény Dnulror
(555/768)
Igen, mondasz valamit, de ez is csak annak szólhat (ha így van) hogy jelentéktelen ország vagyunk.
Nyilván annak kell a legkiemelkedõbben teljesítenie aki a legesélytelenebbként indul. No de csak azért számítanánk esélytelennek, mert egy 10 milliós ország vagyunk ? Számos sportágban pici országként is ott virítunk az élmezõnyben.
Jó, oké, eddig nem tettünk le semmit az asztalra ezen a dalfesztiválon, de ez sokat szerintem nem jelent. Láthattuk, hallhattuk. Kati bizonyított.
Én viszont komolyan elhiszem, hogy legyen szó bármilyen országról is, átlagnézõk otthonaikban ha hazai produkcióra nem tudnak szavazni, akkor csak olyat fognak választani amelyik igazán tetszett is nekik. Persze így nézve viszont picit saját magammal is ellentmondásba kerülök, mert azt meg egész egyszerûen nem tudom megmagyarázni, hogy egy jól hallhatóan sokkal gyengébb duó a Kati produkciójánál hogyan tudta megnyerni az egész versenyt.
Egyik éven (2005-2006) egy Finn együttes nyerte a versenyt ha jól hallottam, és ez az együttes a Lordi. No most ha valaki picit egymásmellé teszi ezt a mostani 2011 es duót az akkori gyõztes Finn együttessel, hát látni fogja hogy teljesen más kaliber. Gyakorlatilag azon az éven Azerbajdzsán labdába sem rúghatott volna szerintem ezzel, vagy egy ehhez hasonló produkcióval, mint ahogyan talán nem is rúgott, most meg megnyerte az egészet.
DeX05 2011 máj. 15. - 19:10:33
(554/768)
Ha megnézed szlovákia egy pontot sem adott Magyarországnak....mennyire kedvelnek minket :(

Sok ország csak a szomszédság vagy a barátság miatt pontozott így.

Hova lett az a nagy beharangozás? Jópár foagóiroda szép helyre jósolta, különdíjak ilyesmi....

Szegény Kati...nagyon sajálom hogy ekkorát kellett csalódnia...biztosan korrektül kezeli a dolgokat...de ez akkor sem feldolgozható.

Én voltam egy országos versenyen...bár tudom hogy még véletlenül sem lehet hozzá hasonlítanom az EVD-t....mikor lement a verseny és eredményhirdetés elõtt beszélgettünk a zsûri vezetõjével...nem-e lehet megtudni, hogyan zártam a versenyt....

Azt mondta hogy második lettem....nagy volt az öröm....ünnepeltünk mint állat...de mire felértem a hotelszobára volt egy cetli az ajtómon hogy menjek le az 504-be.....mi fogadott....bocsi elnéztem....nem lettél csak az ötödik :@

Egy világ omlott össze bennem....hiába sok ember lett vna helyemben...beetettek én meg szépen bekajáltam....

bocsi a regényért...de kb ez lehet az érzése Katinak is :(

Ne csüggedj Kati....nagy tisztelettel gratulálok az eddigi pályádon elért eredményekhez és a továbbiakhoz is jó szerencsét!

Petya
Dnulror 2011 máj. 15. - 18:39:01
(553/768)
Szerintem is így van!

És még annyit, hogy az itt mindenki által elmondottak úgy jönnek bele a folyamatba, hogy nekünk jobb nótát kell csinálni, mint másoknak, akiket szeretnek..

- a nóta legyen "saját", mert másnak tán elnézik, hogy "hasonlít", nekünk nem
- legyen "trendi", mert egybõl megkapjuk, ha lejárt
- a fiúk legyenek jobbképûek, a lányok csinosabbak és fiatalabbak, mint a többiek, mert ha nem, akkor az lesz a baj
- a látvány legyen egyedi és lenyûgözõ

Ha ezek megvannak, akkor nem lehet belekötni, vagyis van esély bármire, HA még tetszeni is tud a dal. Erre viszont nincs recept valóban. Amíg viszont a fenti felsorolás sem teljesül, addig esély sincs komolyabb eredményre, ami alatt legfeljebb is csak a középmezõnyt értem, az ismert rossz mechanizmusok miatt.

De az, hogy újra és újra ugyanazok próbálkoznak ezzel az egésszel, miközben láthatóan nem fogják fel ezt, hiszen az elmúlt évek szereplõinél korrektül megmondható, hogy a fentiek melyike hiányzott (miközben a nóták néha nem is voltak olyan rosszak!!), na az a vérlázító ebben az egész történetben.
kabala 2011 máj. 15. - 18:36:07
(552/768)
Mert szerinted az azeri szám olyan jó volt?
Egyébként igenis, ez a verseny a szimpátia szavazásról szól. Arra lennék kiváncsi, ha nem elárulnák el a versenyzõk nevét és nemzetiségét, rajtszámot kaphatnának és csak arra lehetne szavazni. Hogy akkor ki nyerne?
kabala 2011 máj. 15. - 18:26:47
(551/768)
Ez a mûsor nem a zenérõl szól. Ez már a Nox-nál nyilvánvaló volt számomra. Nem is néztem azóta egyszer sem. Most is csak azért, mert akkora csinadrattát csaptak WK körül, h milyen esélyes. Egyébként jó dalt, szépen énekelt. Szerintem baromi nagy bunda az egész. Nekem ne mondja már senki, h az azeri szám volt a legjobb. Egy semmitmondó zene mûkedvelõ elõadóval! Tuti, h elõre le volt bundázva. Nem tudom mi a francnak próbálkozunk újra és újra.
idõjós1010 2011 máj. 15. - 18:19:59
(550/768)
:-D
10/10
gopocher 2011 máj. 15. - 18:19:24 10/10
(549/768)
engem nem érdkel az egész