Téma: Fekete kefe

balbertimi 2008 ápr. 08. - 11:05:16
(8/28)
"azér hajnal kettõkó aggyák, hogy a olyan értelmiségiek, mint mi, ne tuggyák megnézni."
egyébként egyszer már protestáltam ez ellen, szerintem tudniillik alapvetõ kultúrához való jogaimtól fosztanak meg, ha engem, mint diplomás (vagy csak mûvészfilm-kedvelõ) tv-nézõt megfosztanak az ilyen filmektõl, és rákényszerítenének (ha hagynám...) a moncsisóra és társaira. Mennyivel jobb az, ha élõber verik egymást?
Arif 2008 ápr. 08. - 10:48:41
(7/28)
de miért hajnali 2kor adják??
tudom, vehetnék már vmi felvevõt :((((((
babalujza 2008 ápr. 08. - 10:24:26
(6/28)
Nem egy mûvészfilm, csak azt akarta bemutatni hogyan él ez a négy fiatal. Ezt pedig remekül sikerült! Így élnek sajna a mai fiatalok. Ilyen unalmasan, célok stb nélkül. Csak a lógás meg a baromkodás...
F_E_B 2008 márc. 13. - 18:42:51 Előzmény intro
(5/28)
Nem ertem pontosan az szineszek osszehasonlitasat az amator szineszekkel.
Eben a filmben csak "profik" vannak a fo szerepekben
Omachel 2007 aug. 03. - 11:03:05
(4/28)

Hát, nem a legrosszabb magyar film...

Sok jót hallottam elõzõleg a Fekete keférõl, ami felkeltette az érdeklõdésemet. Elõször is: van cselekménye (igaz, kifutása lényegében nincsen), és ha ezt valaki nem érzékelte, az vagy nem figyelt a film közben rendesen, vagy nem is nézte végig, vagy túl fiatal, vagy valami komoly szellemi problémával küszködik.
Meg aztán, ahogy ez errefelé lenni szokott, a film az ötletek terén jól is mûködik, egyszóval nem kicsit eredeti...

Csak aztán jön a megvalósítás, ami jelen esetünkben sokszor siralmas...
Az operatõri munka átlagos, bár a fekete-fehér merész és különleges megoldás, mindenképpen méltánylandó.
Szintén dícséretes a mondanivalóra való törekvés: a film tele van remekül megírt párbeszédekkel, és színvonalas poénokkal, amelyekbõl már összeállhatna egy jó film, de sajnos megint itt vannak az alapvetõ magyar hibák.

Elõször is a bunkóság és a világ dolgaival szembeni tökéletes érzéketlenség, melytõl nézhetetlenek pl. Jancsó 1995. óta készült filmjei (a korábbiak is azok, csak másért), s bár azt el kell mondani, hogy ebben a filmben hál' istennek pont ez (relatíve a többihez képest) igen kis mértékben érvényesült, azért gyakran zavart be.

Szintén hihetetlenül idegesítõ a színészi játék, mely szinte minden esetben képtelen volt arra, hogy megvalósítsa a mindenképpen dícsérendõ rendezõi koncepciót. Siralmas, amit a színészek mûvelnek: iszonyatosan szánalmas, egysíkú és bunkó.
Egy, azaz egy nevet nem tudok mondani, akinek alakítása az amatõrök és az ismeretlen tehetségek közül akárcsak figyelemre méltó lett volna.

Pedig a történet jó lenne (persze kis átdolgozással), a poénok és a párbeszédek ötletesek, jók, eredetiek és a feelinget, sõt az atmoszférát is néha mintha sikerült volna megteremteni.

De nagyjából ennyi: semmi több. A magyar átlagból kicsit kielmelkedõ, néha kicsit igényesebb és tágabb horizontú, de alapvetõen mégiscsak a szó (majdnem) legrosszabb értelmében vett magyar film.

Én szívem szerint 10 / 4.5-öt adnék rá, de mindeki gondoljon róla, amit csak akar...
intro 2007 aug. 02. - 23:06:15 Előzmény mikka
(3/28)
a film nekem sem tetszett, végig sem néztem. rettenetesen vontatottnak találtam a párbeszédeket. a színészek játéka pedig kifejezetten zavart, mert bár szeretem az amatõr színészekkel dolgozó filmeket, ezek a srácok szerintem elég gyengék voltak. nekem a kameramozgás is elég közhelyesnek tûnt. mindezek mellett viszont szükség lett volna legalább egy kis sztorira, de ugye az sem volt. szóval nálam abszolut bukta a film.
mikka 2007 ápr. 18. - 20:50:49
(2/28)
Nem mondom, hogy mindenkori "legkedvencebb" film lesz, de én speciel nagyon jól szórakoztam rajta és tulajdonképpen élveztem azt is, hogy semmi nem történik, ami elõrevinné a cselekményt. Bírtam az egésznek a humorát, meg nem mellesleg a látványát. (Jó, jó, nemrég vettem észre magamon, hogy fekete-fehér mániás vagyok, persze olyan értelemben, hogy nagyon bejönnek a szép, "letisztult", kontrasztos képek .)
David Hilbert 2007 márc. 31. - 19:02:59
(1/28)
Én épp ellenkezõjét tettem.

Rommá röhögtem magam, persze elfojtva.

Ember, ez a kisvállalkozók és a kényszervállalkozók életérõl szól, néhány olyan óráról, ami arról mesél, hogy körülötted minden dolog úgy elb*szódik, ahogy kell...

Ez a film egyedülálló a maga nemében, várom a folytatást...