Téma: Hilal Saral

Michonne 2019 nov. 13. - 22:06:23 Előzmény mankosy
(1437/1897)
OFF

Szió,

Épp ma olvastam, hogy az ITV elkaszálta a BH-t, sajnálom, mert bár valóban nem egy mély darab, de azért egy lezárós évadot pár résszel kaphatott volna még (pláne a vége miatt). Baadalt nagyon csíptem az ő sztorija jobban érdekelt volna a folytatásban, mint a főszál egyébként. Tom Batemnannal nem volt gond, a tanítónő viszont néha túlhisztizte magát, irritált, az anyukán meg azon a ronda brit csajon aki folyamat férjhez akart menni jókat nevettem. Öcsikét meg a Sanditonban lehet viszont látni.
Poldark: ajajj …tudat alatt lehet éreztem, hogy nem lesz az igazi és ezért tologatom itt hetek óta:) az Elizabeth lekattanásra nagyon kíváncsi vagyok, éppen itt volt már az ideje, szegény Demelza kibekkelte:)) a nem öregedés... hát igen, ezt már taglalgattuk itt egyszer, dehogy az utsó évadra sem mernek bevállalni pár őszhajszálat az nagyon nem ér!:) Pedig simán bevállaltunk volna egy fehér lobonccal habokból kilépkedő Ross Poldarkot is. Gyávák!:)
Sanditon: én is a 3. részig jutottam és csak később olvastam, hogy a fordító az írta ki, hogy karácsonyig eléggé el van foglalva, szóval nincs fix heti 1 rész. Mindegy végül is annyi minden mást tudok nézni, hogy bevárom, amíg kész nem lesz az összessel. Mélységeket azért ebben sem kell keresni, és Jane Austent is csak nyomokban tartalmaz, de azért egynek elmegy.
A World on fire-re pont a héten hívták fel a figyelmemet, a Peakyvel meg évek óta szemezgetek, de valahogy mindig más választok, pedig csak jókat hallok és olvasok róla. Btw ezek a sorik szoktak aztán nagyon bejönni, és átkozom magam, hogy miért nem kezdtem el korábban:)) De nem baj, mert van belőle lefordítva 5 évad, legalább a subra nem kell várni, ha végre feladom a kéretést :D
Gyorsan lőttem egy Manifest rákeresést hmm nem is rossz, és amit még le szeretnék csekkolni az a Carneval Row.

pápá
mankosy 2019 nov. 13. - 13:05:06 Előzmény Michonne
(1436/1897)

csak OFFOK

Szia!

Csak gyorsan reagálok/kérdezek mert elúszotam a melóval eléggé:

Poldark: megnéztem...sztem hüylén lett picit vége, vagy inkább nyitvahagyták, lehet vmi folytatási lehetőségnek, pl film..picit gyengébbnek érzetem mondjuka az első 3 évadhoz képest.... új karakterek, egyik másik túl sok..akkori kötelező téma,a rabszolgaság eltörlésének kérdése is bekerült (nekem a Belle camű film teszett)...ja és a szokásos, hopy senki nem öregszik, pedig már 1800-ban járunk az eléjén és Ross 1783-ban jött haza a Függetlenségi Háborúból :D..de demelza-n se fogott az idő
A Geoffrey gyerek se gyerek már, csajozik si ezerrel, de bírtam hogy még Morwenna volt a nevelőnője mikor pici volt, de a csaj se öregedetett (ja és talán nem volt annyira idegesítő)
Ross végre végleg lekattant Elizabeth-ről agyban is és én végre elhittem neki
Most hogy vége megnézem majd egyben megint az egész sorozatot....summa summarom Ross Poldark egy nagyon jó felépített karater volt, nem volt se túl rossz, de hiteltelenül jó is, egyszer utáltam, majd imádtam etc

Beecham House: pipa ez egyik hétvégén megnéztem....jobbra, mélyebbre számítottam, olyan period drama feat. szultános dizi nálam, olvastam kritikát, hogy nem voltak nagyon elájulva, őszintén én sem És a vége??
Viszont Tom Bateman ..ajajaj nekem..főleg mikor nála volt a pici baba és mosolygott, hangja is pont jó
Néztem benne van a Vanity fair sorozatban is, ami ott figyel a gépen :D

Sanditon: engsubbal nézted végig?..... mert még mindig csak az első 3 részhez van magyar felirat, pedig már régóta szemezek vele

Kinéztem még a World on fire-t, az most kezdődött, meg leszedtem a Peaky blinders-t.

Beforeigners-t meg a Manifest-et is letöltöttem, párom nézi a vikingest, de nem nem jön be neki..én majd egyszer ha odajutok.

Na pá mindenkienk
Michonne 2019 nov. 12. - 16:42:45
(1435/1897)
Hát persze, hogy Aytekin Atas:
https://www.youtube.com/watch?v=HXEXZrxP4Hc
Michonne 2019 nov. 12. - 16:41:41
(1434/1897)
Merhaba az alvó ügynök Abláknak!

Fájóan nagy a csend errefelé mostanság, de persze én sem vagyok jobb a Deákné vásznánál tudom.
Amennyiben szükséges Dr. Ali Vefa szívesen beadja ám nektek a korai téli álmot feloldó csoda szérumot, szóljatok nyugodtan;) Viccet félre téve remélem mindenki jól van, él és virul!

Török dizik:
Továbbra is nyomom az Afili askot, amin jókat nevetgélek. Ayse tesókon konkrétan szakadok:) Pletykahírekben láttam, hogy Caglar bej és dizibeli partnernője is díjat nyertek, viszont azt már ne kérdezzétek, hogy milyet, mert török vonalon én elveszek ezekben. Rettenthetetlen Miránka, mármint a színész is kapott egyet, ezek szerint a rángatózva üvöltözés, mint színészi játék meghozta a gyümölcsét, ámen.
A Bir Aile Hikayesi hunsubos részeivel naprakész vagyok. Az első évad igen magasra tette a lécet, remélem tudják tartani ezt a színvonalat a továbbiakban is. Kellemes végre fejlődő - és megbocsájtani képes karaktereket látni, ezért bízom benne, hogy a sztorival sem rugaszkodnak majd el irreálba. Tulajdonképpen mindenkit szeretek a diziben, bár Beste néha kikészít:D Songul Öden szeme meg annyira életteli, hogy nincs az a paróka és ráncmaszk ami idősebbé tudná tenni, a tekintete minden erre való erőlködést lenulláz, feladta a sminkeseknek a leckét az biztos:) Bongyorka sztori fonalával kicsit megleptek, mármint az ex feleséggel, de tetszik, nagyon jó!
Mucize Doktor: 5. résznél tartok, nálam Taner Ölmez Ali Vefája sokkal jobban működik és több a kémia összességében is, mint Freddie Highmore Shaun Murphyjében valaha is lesz, legyen utóbbi bármennyire is tehetséges színész egyébként. Éppen ezért a Good Doctorral nem is jutottam sokra korábban, bár abban a mellékszereplők sem voltak szimpik, szóval nem volt nehéz.
Rég volt már maradós kórházas sorim, talán a Grey’s A. volt az utsó, de ez most egyelőre jól csúszik, mert Ali feldobja az unalomig ismert kórházas alapkoncepciót. Mary! Onur Tunát minden kórházba, mármint csak a látvány miatt természetesen….hihi;) Egészen megemberesedett a Bi kücük óta.

Sefirin Kizi (uram dizije): a trailer nem hozott lázba…. nagyon nem. A jellegtelen külsőt is szoknom kell, bár ez a kisebbik gond.
Neyse, előre nem túl elegáns fanyalogni, majd pár hét múlva elválik, hogy elválunk e?!! (XD)

Mankos:
Előzetes szándékom ellenére végül a Poldark helyett nálam is Beecham House figyelt be, ill. bejött a képbe a Sanditon is, mindkettő hosszabb távon is fogyasztható romcsi kategória. Az Outlander Skócia ellenére is végső kasza lett. Rákerestem a Bodyguard-ra, „Robbi” fiút én is szeretem, a Mediciben láttam utoljára, ott annyira nem voltam elájulva tőle, de ahogy az előzetesből lejött ez a testőrös kicsit más terep, talán jobban is áll neki. A junkien 24-es feelinget emlegetnek a sorival kapcs., anno nagyon rá voltunk kattanva Jack Bauer kalandjaira, a csengőhangom is 24-es iroda-bipbip volt XDXD szóval kari felé lehet bevállalom:)
Egy nap: letöltve, de még nem megnézve.
GoT: nekem a könyvekre fáj a fogam.
Ami még az off sorikat illeti, kicsit elkalandoztam skandi területre is és letoltam a Beforeignerst (Időbevándorlók), huhh norvég agymenés, de nem rossz és csak 6 részes az első évad, ill. remélem kap majd folytatást.
A török dolgaidnak tőlem is R.I.P., de Dr. Vefa biztos, hogy tud segíteni egy kezdő lökő csodaszurival, ha egyszer mégis úgy érzed, hogy kész vagy visszatérni a turkish dizi terepre, mert ugye soha nem mondjuk azt, hogy soha;) Ja! és meg nem sértve a vinyódat, de az utolsó kapcsod mi vagyunk és remélem maradunk;);)

No hádi báj báj Ablák (ez az elköszönési mód nagyon bekattant :D)





mankosy 2019 okt. 11. - 21:20:11
(1433/1897)
ja és a klímaváltozás téma se maradjon ki :D..na tényleg lépek
mankosy 2019 okt. 11. - 21:19:03
(1432/1897)
Szép estét !

Jelentem én mostanában nem a munka frontján harcoltam, volt a gyerkőc is beteg, ezen a héten meg én küzdöttem a 37,1 fokos vezérlázzal, megfázással meg ilyenekkel ( amibe a féfiak ugye bele szoktak halni:D).múlt hét végi prágai és közbejött müncheni kiruccanásunk a lányommal kicsit hidegre sikeredett, mi persze rendíthetelenül róttuk az utcákat a qrva hidegben és esőben pontosan kirmetünk a zuram után, aki dolgozott, majd együtt jöttünk haza...szóval jól megfáztam, de legalább lehetett kapni már forralt bort (szegény fiam is jött volna, de ő a melót választotta, vagy inkább őt a meló :D ...nem vették fel, most night manager lelkem egy hoteben, mondtam is neki, hogy kötelező megnézni a sorozatot és vigyázzon, mibe keveredik :D ....).....és már csak két hét az öszi szünetig hujjé, akkor se fogok dolgozni

egy kis OFF hegyek
michonne:
úgy emlékszem az Téli álom is elég nyögvenyelősen ment, az Egyszer volt-at nem emlékszem hogy láttam-e vagy sem
Megnéztem az Egy nap (Szamosi Zsófia) filmet, nem tudom láttad/átok-e, de nézzétek meg....hozzáteszem, hogy a család férfitagjainak nem tetszett, ami nem meglepő..többször magamra ismertem, mint szerntem sokan (pl elhagyott tornazsák)..régebben láttem egy francia filmet ( https://www.imdb.com/title/tt4746484/?ref_=_5 ) az volt picit hasonló, ami a szituban magamra ismeréseket illeti
Testről és lélekről is megvolt, nálam se pro se kontra

Poldarknak ezen a hétvégén terveztem nekiállni de lehet Beecham House lesz beőle)..de ha írünk szóba került, hát kökeményen megszenvedtem A man who killed Hitelr and then the bigfoot-ot rendesen, röviden és tömören: ez egy f@szség..asszem nálam Aidan T=Ross Poldak marad egyszer és mindenkorra..
Cornwallban amúgy ezerrel dübörög a Poldark biznisz, volt ott mindenféle Poldarkos dolog, amit csak el lehet képzelni

Viszont múltkor mikor itthon voltam a kinderrelk két nap alatt ledaráltam az Outlander 4. évadát...azt kell mondjam, hogy teszett, sőt nagyvonalaban újranéztem az egész sorozatot és rájöttem, hogy jó, meg minden...hát ez van....úgy túnik a változó kor az mindehol változtat..haha..na denem kell sokat beleképzelni, csak szokásos, már a fél család time traveller, szex is van, bár kicsit visszafogottabban, amt sajnálok, hogy a második évad első fele és hamadik évad közepétól totálisan már nem Skócia a helyszín...mondjuk azt olvastam hogy D.G kilenc könyvet tervez és a 4. könyv=4.évad, szóval érdkes így is hogy már az elejától számítva eltelt 25 év....
(ha már Skóciaamúgy tudtátok, hogy az érlelés során a whisky párolog, ami térfogat- és alkoholtartalom-veszteséghez vezet 2% ami elillat, azt úgy nevezik, hogy "az angyalok része" )

Bodyguard: a másik és kimondottan kellemes meglepetés volt számomra, röviden és tömören: ez egy qrva jó sorozat, jó sok benna feszkó (mint a fent már említett The night manager-ben, csak picit másféle) ...."Robb Stark" baromi jól hozza PTSD-s exkatona testőrt..eddig a GOT-on kívül, amiben elég hamar kivérzett (na ebben a meghalunk bizniszben Sean Bean a profi :D). szóval láttam egy fllmen I. Elba-val és még a Hamupipőkében ( https://www.youtube.com/watch?v=2QGGbT5HGxY&t=44s )......nagyon odatette magát, ki sem néztem volna belőle iylen színész játékot, de tényleg ..és még a nem annyira erős, de pont érzékelhető skót akcentusa hab a tortán nálam..felvettem a listámra :D
(cuki J. McAvoytnak pl sokkal erősebb..vagy múltkor néztem egy régebbi GB filmet a Dear Frankie-Glasgow-ban játszódott és ott még ős is azzal beszélt, nem szippantotta be az amerikai katasztrófafilm biznisz :D )
ha már akcentus: https://www.facebook.com/watch/?v=386090392074845
vége a legjobb
GOT: úgy döntöttem mielőtt hozzákezdenék a nagyon lehúzott 8. évadnak, újranézem az egészet, annyire elvszettem a fonalat, hogy ki mikor kivel mit és mikor.....

szomorú bejelentéssel zárom soraimat: a laptopban megadta magát a vinyó és ezzel a történéssel az utolsó kapcsolatom is megszakadt a török dizivilággal....konkrétan le volt mente a Karadayi a Fatmagül és a KPA össze magyar feliratos része, ezek csak itt voltak meg (a nagyon fontos sorozatok 2 helyen is mentev vanak, pont az ilyenek miatt, de ez helyhiány miatt kimaradt..na picit azért szar, leginkább a K-t sajnálom ...(pluszban a szultánis dizinek is annyi, bár azt nemigen terveztem folytatni)..ahogy fiam mondaná röviden és tömören hát RIP


Bye
Michonne 2019 okt. 11. - 12:39:52
(1431/1897)
Kihagyhatatlan.
no hadi bye bye!
Michonne 2019 okt. 11. - 12:38:24
(1430/1897)
Sziasztok Ablák!

Ami az őszt illeti hasonlóan el vagyok havazva, mint Ti., de ahogy látom kb. a topic is előre hozta a téli álmát:)

Mankos,
Csodálatosak a képek, teljesen átjön a hangulat, no és még Jamaica Inn is, hmm tényleg irigy vagyok;) Örülök, hogy az időjárás sem tett be, a „zöldellő dombok, kőkerítés, legelésző állatok” nagy kedvenc volt nálam is, mi tavasszal voltunk arrafelé, bár idő hiányában jóval kevesebbet tudtunk rászánni a környékre, azt is elég rövid hatósugarú körben, inkább a lótás-futás kategóriába sorolnám az egészet, megspékelve egy örökmozgó két éves unokaöcsivel:) a St Aldhelm’s Head-en már a hajam hullott, hogy mind a szikla alján végezzük miatta, mint Gabriel Oak birkái ..haha Nem volt kérdés számunkra, hogy vissza kell térni ide valamikor mindenképp, de már nem a nézelődős, hanem a túrázós kategóriában. Bath cúgos kis ékszerdoboz, de nagyon szerettem (baromira megfáztam ott, valahogy eddig még soha nem sikerült Angliához megfelelően öltöznöm:D),

„Vadkörtefa-hoz még nyáron leszedtem feliratot, illtve egy feliratos oldalom láttam ezt a címet, aztán láttam miféle török film, gondoltam leszedem...de még nem volt hozzá bátorságom, az a közel 3 óra kicsit elriaszt, főleg hogy az tuti 3-4 bealvás, amilyen szarul alszom éjszakánként”

Hát nekem is csak két részletben sikerült megnézni és nem csak a hosszúsága miatt, de így voltam a Téli álommal és az Egyszer voltal.. is. Nuri Bilge Ceylan rendezéseihez kell egyfajta adott lelkiállapot szerintem, nem mindig és nem mindenkinek csúszik. Valahol azt olvastam, hogy ő a törökök Tarr Bélája szóval erőt és kitartást hozzá;)
Belgánkkal most kicsit leálltam, Poldarkot pedig a kövi hetekben szeretném ledarálni.
Apropo Ross Poldar, a címet olvasva megdobbant pöppet a szívem, aztán rákattoltam és visszatértem a földre..haha:
https://index.hu/mindekozben/poszt/2019/09/24/magyarorszagra_jon_a_hobbit-trilogia_egyik_torpje/
... no majd egyszer úgyis;)

Török:
A pótlásaimat abc sorrendben kezdtem, belenéztem a Caglaros Afili Askba és a sokat dicsért Bir Aile Hikayesi-be is. Előbbin sokat nevetek, nem egy nagy falat, lazulásnak pont elég. Caglarnak kifejezetten jó áll el ez a komikus szerep, az instás jelenléte alapján feltételezem a valódi életben is vicces figura.
Az a után b jön, szóval Bir Aile Hikayesi. Engem is az fog meg benne, hogy életszerű problémákat feszeget, és tökéletesen bemutatja, hogy az élet és benne minden nem kizárólagosan csak fekete és fehér. Jelenleg 8. bölüm felénél tartok, most derült ki Reyhan és Sakir titka… Én is Reyhan önző féltékenysége mellett teszem le a voksom. Már a puszta tény, hogy Sakir létezéséről sem tudott a férje alátámasztja ezt, kizárva egy közös döntést egy ilyen fajsúlyos kérdésben. Cem személyiségéből kiindulva persze borítékolni lehet, hogy Sakirt nem csak felnőtt korában ismerte volna meg Mahur, de ez nem jelenthette volna feltétlenül azt - amitől valójában Reyhan rettegett – hogy elveszti a gyermeket. Másodsorban a kialakult helyzetért én azért R. mellett Sakirt is okolom, talán ő is jobban nyomulhatott volna, ha igazán akarta volna, akár apukát felkeresve, és nemcsak anyukával kooperálva a gyerek felett. Persze végtelenül könnyű kívülről ítélkezni, nyilván nem is ez volt a célom ezzel. Nem könnyű helyzet ez egyik félnek sem, és sok buktatója van egy ellenkező döntésnek is a gyerek lelki egyensúlyára nézve.
Böngyör és Mahur testvér konfliktusa is nagyon jól van ábrázolva, bírom a közös jeleneteiket, főképp a felnőttkorit. Böngyör megér pár ajtócsapkodást hobo fejjel is. Olgun Toker pedig elég érzékeny hozzá, hogy mindent el tudjon játszani, szeretem a palit. Női vonalon is rendben vannak számomra a szereplők, én korábban nem láttam másban a színésznőket, ezzel nem volt gond. Senki sem túl sok egyelőre. Mindent egybevetve köszönöm, hogy ajánlottátok a dizit, nyomot hagyós.
Cukurovára a fentiek miatt már nem volt időm, de annyi baj legyen, legalább egyben tudok majd nézni sok fordított részt ha ő következik:)
Serdar doki új sorija nem tűnik rossznak, 70-es évek, tud valaki valamit róla? Sorry ha volt már itt szó róla, Kursun: https://www.youtube.com/watch?v=UlzwrocoyEY

Mary,
„Michonne az uraddal kapcsolatos bulvárpletykák remélem nem igazak? :(„

Egyelőre hírzárlat van, nem nyilatkozunk (:D), ha igen, ígérem ti tudjátok meg elsőként;)

Csokoládéééééééé mindenkinek! Majd jelentkezem.
mankosy 2019 szept. 25. - 13:34:09
(1429/1897)
És ez is :-)..Wheal Owles aka Wheal Leisure
mankosy 2019 szept. 25. - 13:32:34
(1428/1897)
Ez is Poldarkos:-)...nagyon hideg volt a víz, de hősök voltunk a lányommal :D...Holywell Bay
mankosy 2019 szept. 25. - 13:30:14
(1427/1897)
Ez igen....Wheal Coates St. Agnes Head
mankosy 2019 szept. 25. - 13:26:47
(1426/1897)
Pár kép Cornwallból, van ami Poldarkos, mondjuk ez pont nem :-)..Tintagel
maryriddle 2019 szept. 22. - 14:53:19
(1425/1897)
Merhabalaaaar!
Napok óta tervezem hogy jövök de annyi dolgom van hogy minden este kidőlök. Úgyhogy a dizikkel is hadilábon állok jelenleg. Remélem ha beindul a szezon azért barlang is felpörög.
Récia, mégegyszer : jó hogy itt vagy. Ha gondolod a Vuslatról majd írhatnál egyszer, szemezgetek vele egy ideje. A színésznő miatt vaciláltam, a VS-ben nem remekelt. Meg a trt-s diziktől kicsit tartok. A török sorozatok "mélylélektana" bevallom engem is kezd untatni. A Cukurova az egyetlen amit jelenleg elviselek ebből a kategóriából... (Ettől függetlenül az Engo-Neslihan dizinek adok egy esélyt.) A bir aile hikayesi azért teljesen más kategória mint a török ezek, ami olyan valós problémákkal foglalkozik, mint az örökbefogadott gyerek lélektana, a túlsúlyos lány, a szépfiú szerepéből kitörni vágyása, vagy éppen a betegség. Ez utóbb nálam is tiltott de annyira gyönyörűen keserédesen van megjelenítve hogy nem bántam meg.
A Deli Gönülbe belenéztem. Wow valóban bombasztikus... érdekelne de nem még nem volt időm. Te végignézted?
Cukurova: le vagyok most maradva, ma próbálok felzárkózni. Nem tudom, én is valami kemény endet várok, de az én romantikus énem szintén drukkol a a zülmaz ask-nak.
HS-ről nem tudok mit írni. Halálunalmas jó ideje, van pár jó poén de ennyi. Nem tudom mit lehet még kihozni belőle...

Az új dizik közül az Onur Tuna féle Muzice Doktorral szemezgetek és nem Onurtuna miatt. Valaki nézi?
Illetve olvastam hogy Kenan abi érkezik egy 8 részes minisorozattal BBO-s Narinkával, aztán átveszi Vagó István helyét a milliomosban.

Mankos, örülök hogy jól sikerült a kirándulás, irigykedve olvastam a beszámolót. Reméljük Hanga ablának is hasonló élményekben volt része Isztambulban?

Reméljük Miconne és Timea ablák is jól vannak. Michonne az uraddal kapcsolatos bulvárpletykák remélem nem igazak? :(

Hoscakalin
mankosy 2019 szept. 16. - 12:05:16
(1424/1897)
Sziasztok!

Visszazökkenve?? (never) a hétköznapokba, túl meló meg iskolakezdés szépségein (de legalább 6 hét és itt az öszi szünet juhhé) szép napot mindekinek :-)
Nyaralás nagyon nagyon jó volt, az időjárés is figyelembe vette, hogy kempingezünk (jó éjjel pici eső, meg szél előfordult), de szinte végig ragyogóan sütött a nap, nem volt hőség, de mégis elég erősen fogott a nap, szóval perfect volt az idő az itthoni hőguta után...jó a Külső Hebridákon valszeg neccesebb lett volna kempingezni, de dél-délnyugaton ez tök bevett szokás, rengeteg a kisebb nagyobb kemping, jól ki van épülve ez az "iparág"
Az idő nagyobb részét Cornwallban, meg devonban tötüttük, de basic dolgok, amit szinte mindeki megnéz azért belefértek
Öszvissz mentünk majdnem 6 ezer kilométert, jó ennek a a felét Bp-Dunkerque-Bp távolság tette , de odaát szinte reggeltől estig úton voltunk....és századrészt annyira fárasztó, mint reggeltöl estig az irodába ülni és hallgatni ugyanazokat a témákat
Volt minden, zöldellő dombok-erdők, kőkerítés, legelésző bárányok, bóklászó vadlovak/pónik , lápvidékek, meredek tengerpartok (qurva jó az a costal path-nak nevezett túristaút hálózat) várak/várromok, tipical pici és régi kőtemplomok, kőhidak , világítótornyok, Tintagel, Land's End, Lizard Point, Durdle Door, St Michael's Mount (Mont St. Michel angol változatban ) meg hát egy csomó városban: Falmouth, Plymouth, Weymouth, Pothsmouth, Exeter, Winchester, Chichester, Chesil Beach, Brighton és persze Stonehenge.....minden szuperül ki van táblázva és meg van szervezve (National Trust és English Heritage hálózat)...ja és persze a sok Poldark vonatkozású dolog
Michonne-nak főleg :
voltunk a bányáknál (Wheal Leisure , Wheal Grace...) ,a bodmini börtönben, Bodmin Moore ban (nem is tudtam hogy itt van eredetileg híres/hírhedt Jamaica Inn fogadó), Carlestown nevű kisvárosban, ami a soriban Truro és ott áll az a régi hajó, megvolt a tengerpart az ikonikus ikersziklákkal , meg még több tengerpart...........és még sok sok minden, és sok minden meg nem
Amitért utálom magam, hogy láttam egy tök jó börgét, rá volt írva hogy Cornwall és egy bánya sziluettje és ott és akkor nem vettem meg..persze később sehol sem volt pont olyan, nekem meg pont olyan kellett volna
Stonehenge felé menet pont útbaesett a DA féle Highclare Castle, de pechünkre inkább emre nyáron P-Sz zárva volt, visszafelé meg már nem volt idő kitérőt tenni, szóval kimaradt, pedig jó lett volna látni, meg el akartam volna menni Bath-ba is de, az se fért bele...de majd next time
szóval röviden ennyi

Filmeket mostanában nem sokat néztem, nyaralás alatt meg egyáltalán nem, de itthon is be vagyok lassulva teljesen ilyen téren, egy film több nap mert napszaktól függetlenül bealszok
A Vadkörtefa-hoz még nyáron leszedtem feliratot, illtve egy feliratos oldalom láttam ezt a címet, aztán láttam miféle török film, gondoltam leszedem...de még nem volt hozzá bátorságom, az a közel 3 óra kicsit elriaszt, főleg hogy az tuti 3-4 bealvás, amilyen szarul alszom éjszakánként
OFF Michonne:
Mustangot se néztem még meg, tegnapelőtt kezdtem el a Hihgwaymen-t de csak a feléig jutottam, egy kb 3 órás szombat délutáni alvás lett belőle :D :D
Megnéztem az On Chesil Beach-et , ha már pont arra jártunk :D...amúgy maga a film tetszett
Na meg bevállaltam A férfiak és csirkéket..hú azt a borult baromságot , azta :d
Bevallom még az új évados Poldark-ot, sőt méga GOT-S8-at se néztem meg, közben a párom már megnézte a Szolgálólány mind a 3 eddigi évadát


Pussz
Récinew 2019 szept. 13. - 16:11:25
(1423/1897)
Sziasztok!

Egy időben jó szokásom volt péntek 13 án szelfizni. Ma is lövök egy aktuálisat. ????
Mindenki vigyázzon magára és lottózzon!

maryriddle 2019 aug. 29. - 15:33:21
(1422/1897)
Csak egy beköszönés + kép erejére (éljenek a szőrös férfiak) ugrottam be. Nem tudom mikor tudok jönni a szeptember nekem is a halálom, de majd igyekszem.
Jó nyaralást a nyaralóknak, jó láblógatást a láblógatóknak, és kitartást a dolgozóknak.
Páhhh
Michonne 2019 aug. 27. - 14:11:12 Előzmény mankosy
(1421/1897)
mankosy 2019 aug. 26. - 19:31:39 Előzmény Michonne
(1420/1897)
From Cornwall :-)...majd a többi képet otthonról, voltunk ám több Poldarkos helyen is :D

Michonne 2019 aug. 25. - 22:40:35 Előzmény Michonne
(1419/1897)
Leellenőriztem a linket és a Téli álomét sikerült a Vadkörtefa helyett betennem, szóval megpróbálom még egyszer:
https://www.imdb.com/title/tt6628102/videoplayer/vi1009891865?ref_=vp_pl_1
Michonne 2019 aug. 25. - 22:29:42
(1418/1897)
Sziasztok szép lányok!

Hanga abla, Mankos mellett Neked is Bon voyage, és szorítok, hogy csápolni is eljuss végül! Közös szelfi kötelező az énekes bácsival ugye tudod?!;)

Réci,
Örülök, hogy leírtad a gondolataidat a fórumról (is), mert így kicsit közelebb kerültünk elcsavargásod nem technikai okaihoz is. Az érzéseiden változtatni nem tudunk, pontosabban már nem tudunk, de a félelmeidhez annyit tennék hozzá, – és úgy gondolom, hogy ezt nem csak a magam nevében írom – hogy azok alaptalanok. Ragozni tovább nem is szeretném;)
Drága Drága Demir bej: nagy ember kis kék bogárban, ez jó!:) ohhh hát a bombasztikust szó szerint kell érteni, konkrétan sikkantottam egyet ahogy néztem, azt hiszem ennél törökösebb kezdést egy sori sem kívánhat:) A Gecenin Kanatlari-t láttad? Beren Saat a partnere, fent van tuben felirattal, amint visszatérek a földre a belga őrületem után tervbe van véve ez a movie is. Ebben elég fiatalka, a film 2009-es , az előzetes alapján a Demir bejes kisugárzás még nincs rendesen a helyére téve:)
Engin új dizije: én még nem tudok róla túl sokat ...talán jobb is így:D majd fejest ugrok és lesz ami lesz.
GoT: üdv. klubban;) Próbálom virágnyelven: Havaska és Sárkánymami hosszas előzmények után a 7. évadzáróban kerül egy ágyba, de szerelmükre a GoT óriás titka vet árnyat (amit még spolier megjelöléssel is szentségtörés lenne konkretizálnom:D), ebből kifolyólag nem tart örökké, viszont nem is egy éjszakára szól (bár konkrét ágyjelenet, ha jól emlékszem az általad is említett volt csak). Klasszikus szerelmi civódások nem jellemzik őket (az megvolt Ygritte és Havas között korábban) és falvakargatós könnyezés is csak mérsékelten jelenik meg. Big lovenak szánták őket a végére, de nekem nem jöttek át igazán, a legeleje óta fennálló Dany antipátiám megakadályozta, hogy esélyt adjak nekik, de ez legyen az én bajom. Nálam a Cersei-Jaime páros vitte a prímet, a sok sok elmebetegség után amit már láttam meg sem kottyant az ikertesós szerelem:)
Egyébként melyik évadnál tartasz?

Mary,
Cukorkáról nyugodtan írhatsz, ill. írhattok, mert többé-kevésbé én is képben vagyok a történésekkel, főleg a végével.

Turkish movie, szolgálati közlemény:
Aki szereti Nuri Bilge Ceylan alkotásait, annak jó hír lehet, hogy a tavalyi Ahlat Agaci-hoz (A vadkörtefa) van már magyar felirat. Hasonló szerkezetű, „beszélgetős”, mint az ezt megelőző Téli álom (2014 Cannes, Arany pálma), bevallom nekem kicsit jobban is tetszett annál. Emelem kalapom Murat Cemcir (BBO-Asil) előtt is, hatalmasat alakított az apa szerepében, csak pilláztam.
https://www.imdb.com/title/tt6628102/videoplayer/vi1772859161?ref_=vi_nxt_ap

OFF
Mankos,
Az opensubon van már magyar felirat a Mustanghoz. A téma tetszett, viszont a megvalósítás bizonyos pontokon kiszámítható volt, a rendezőnő francia, de én jobban éreztem Redford szellemiségét, illetve azt a nehezen megfogalmazható magasztos amcsi thinget is, ami persze nem ördögtől való, de így kevésbé ad katartikus élményt az egész. Belgánk, mint mindig erősen jelen van és sokadszorra hozza kisujjból az érzelmi fejlődésre képes ösztönlényt, valahogy tapadnak rá ezek a karakterek, nem is értem miért ..:D
Olvastam, hogy a filmben látott program kifejezetten eredményes, és a „mustangos” fogvatartottak börtönbe visszakerülési esélyeit pozitívan befolyásolja, ami több mint jó.

No ennyi mára Ablák, pápá:
https://soundcloud.com/therabble2/beats-antique-beauty-beats