Téma: Kenny Lin

bori4 2020 ápr. 19. - 15:56:57
(2927/4727)
Ez már az 50. részből van -
Nekem is ez a véleményem...
bori4 2020 ápr. 19. - 15:48:59 Előzmény Riamara
(2926/4727)
Én nem úgy látom,hogy Ping beáldozta a dinasztiát. Simán le is mondhatott volna, de pont a trónt védve egyezséget kötött és - mint eddig is - a felesleges vérontást igyekezett elkerülni. Nem lehetett őket meggyőzni, mert hatalmas Cao-fóbiájuk volt, úgy érezték amíg a tábornok él, a dinasztia veszélyben van..... holott már évtizedekkel ezelőtt ők kezdték veszélybe sodorni a össze-vissza kacsingató politikájukkal. Ha jól értelmezem az elmúlt 20-ről szóló "beszélgetéseket", már több császárt hagytak el, illetve öltek meg.... Több alkalommal beszélt Fu tanácsossal, de a lánya sem tudta meggyőzni - egy másik értékrend idős tagja volt, merev fundamentalista (mondanánk ma).
Cao és Ping alkujának eredményeként jöhetett ki élve a börtönből Sima Yi is, tudta kivitetni a hadsereget a fővárosból, azaz levegőhöz juthatott volna Ping...
Érdekes, hogy mindkét oldal háttéremberei, tisztviselői elégedetlenek voltak, nem tartották elégnek amit kaptak.... ármánykodnak, mérgezik a levegőt tovább...
Sima Yi erős karakter, racionális - tökéletesen egyetértek veled. Fölényét nagy részt a státusza, - már hogy ő az idősebb, Pinggel mindig is úgy bánt, kissé fölényes bátyusként - , ezért ahogy mondod állandóan irányítani akarta... De két teljesen különböző jellemű emberről van szó. Ping sokkal érzelmesebb, őrizné a családi fészket, de én úgy gondolom, Sima Yi vérszemet kapott, miután belesodródott egy olyan történelmi szituációba, ahol szárnyakat kapott, az éles eszével uralta az eseményeket és bátran mindig is élére állt.... Igaz, soha nem beszélte ezt meg senkivel...
Valójában ha nem lett volna a hercegnővel szerelmi közjátéka, lehet előbb felszínre kerül a valódi énje, ami ugye messze nem érzelmes és nem humánus.
Meglátta a nagy lehetőséget és döntött, igazad van - mindenkit le akar söpörni a pályáról.
bori4 2020 ápr. 19. - 11:07:57 Előzmény Riamara
(2925/4727)
Nagyon érdekes, jó vitaalap az álláspontod.... mélyen foglalkoztat a helyzet engem is :) - csakhogy most konyha-projekt miatt nem mélyülhetek el....
Én tegnap az 50. részt is megnéztem, ha Te még nem, nyugodtan .... délután tudok jönni
Riamara 2020 ápr. 19. - 10:01:27 Előzmény bori4
(2924/4727)
Goodbye My Princess, az utolsó harmadhoz érve a két főhős második élete szép lassan lejár, és egy-két rész múlva elbúcsúzhatunk a laza, vicces jelenetektől is. Felszínre törnek a mélyben húzódó ellentétek, és az elfojtott emlékek. A látszatcsatározások pedig átalakulnak élet-halál harccá.
Riamara 2020 ápr. 19. - 09:52:46
(2923/4727)
A 3 királyság titka 49.
Most, hogy leülepedtek a látottak, átgondoltam a dolgot. És az az igazság, hogy a kialakult helyzetről egyedül Ping tehet.
Amikor beáldozta a dinasztiát az országért, akkor gondolnia kellett volna azokra, akik az egész életüket, vagyonukat, családjukat a dinasztia fennmaradására áldozták. Így mikor a trónteremben hangot adtak nemtetszésüknek, akkor meg kellett volna győznie őket. Ő viszont a hatalmi szót választotta inkább. Elfogadjátok, mert azt mondom.
Innen pedig már egyenes út vezetett a lázadáshoz.
Fu tanácsos halálát pedig maga a lánya okozta. Amikor a császárné elment hozzá, hogy meggyőzze, akkor csupán arról sikerült lebeszélnie, hogy részt vegyen a lázadásban. Viszont képtelen volt tovább élni azzal a tudattal, hogy elárulta az előző császárt. Ő nem arra esküdött fel, hogy az ország érdekében Ping lemondjon a dinasztiáról, és a hatalmat megossza Cao Cao-val. (ami a gyakorlatban azt jelentette, hogy átengedi neki a valós hatalmat, és a lehetőséget, hogy később államcsínyt követhessen el)
Sima Yi igazából nem változott semmit. Ugyanolyan, mint kezdettől fogva. Nagyon racionalista, brutálisan szókimondó, és van benne egy irányítási kényszer. Csak most még haragszik is, ezért tűnik a szokottnál is keményebbnek.
Ironikus módon, most inkább Ping keze alá játszott. Csírájában elfojtva a lázadást, ami egy olyan háborúhoz vezetett volna, amit a császár minden áron el akart kerülni. A találkozásnál pedig az sütött belőle, hogy ezt te főzted, hát edd is meg. Mert mindennek ára van. A megalkuvásnak pedig a császárné volt az ára. Erre Sima Yi már az ostrom után figyelmeztette.
Riamara 2020 ápr. 18. - 22:53:57 Előzmény bori4
(2922/4727)
Sima Yi egyformán hibáztatja mind a két oldalt. Végül is a hercegnő Fu tanácsossal és Yang papával ötlötte ki a tervét. Szóval várható volt, hogy oda is le fog csapni.
Amúgy, bizonyos szempontból, valóban elengedte Ping kezét, hogy egy sokkal hosszabb távú tervbe kezdjen. Ő nem asszisztálni akar a Cao családnak, hanem átvenni a hatalmukat.
bori4 2020 ápr. 18. - 21:46:28
(2921/4727)
Így el tudom képzelni, hogy a lányából mégiscsak császárné lesz.....
bori4 2020 ápr. 18. - 21:44:52 Előzmény bori4
(2920/4727)
Lehet ebben valami...
bori4 2020 ápr. 18. - 21:41:47
(2919/4727)
Secret kingdom 49.
Na itt annál több minden történt... minden összeomlott, szegény császár és a felesége... Cao-Cao pedig nagyon hamar pálcát tört - mondhatni leste az alkalmat az egyezség megszegésére.
Na és Sima Yi? - nem lehet ráismerni, hihetetlen!
bori4 2020 ápr. 18. - 20:26:50
(2918/4727)
Sok hozzáfűzni valóm nincs. Nem tudom mit bénáztak itt, ha akarta volna kiszabadíthatta volna a kezét, nem? :-)))
Riamara 2020 ápr. 18. - 14:03:14
(2917/4727)
Goodbye My Princess 37. rész
A császárné terve bevált. Se Se-t bezárva, amibe bele is betegszik. Orvost viszont nem engednek hozzá. Ezen Chengyin úgy felhúzza magát, hogy egy teljes napot térdepel anyja palotája előtt. A régi lábsebe miatt viszont ő is rosszul lesz. Mivel lázálmában régi emlékek jönnek elő, az orvosságot sem v hajlandó bevenni. Így hát a hercegnőért szalajtanak.
Közben Gu Jian újra megpróbálkozik rávenni Xiaofenget a szökésre. Ming Yue és az apja pedig kibékülnek.
bori4 2020 ápr. 18. - 12:15:24 Előzmény Riamara
(2916/4727)

Cao Pi a legveszélyesebb és legelvetemültebb ember itt. Ráadásul mivel pszichopata, ez nem is nyilvánvaló. Ezért aztán mindenkit át tud verni, zseniálisan keveri a lapokat és megállíthatatlanul tőr a célja felé. Ahogy a feleségét, húgát is körbenyálazta és manipulálta.... Az apjával nehezebb dolga volt eddig is, most se lesz könnyebb, ha császár akar lenni valamit az apjával is kezdenie kell....
Én nagyon utálnám, ha bosszú fedősztori alatt Sima Yi mindehhez asszisztálna.
Izgalmas hajrá előtt vagyunk...
Riamara 2020 ápr. 18. - 11:48:39 Előzmény bori4
(2915/4727)
Mindkettő igaz. Haragszik Pingre, amiért nem engedte, hogy időben leszámoljon a Cao családdal.
Ahhoz pedig, hogy most nyugodtan bosszút állhasson, muszáj volt megszakítania a barátságot vele.
Riamara 2020 ápr. 18. - 11:46:26 Előzmény bori4
(2914/4727)
Hozzá kell tennem, hogy ennél a jelenetnél erősen megfordult a fejemben, vajon mennyiben járult hozzá Cao Pi a merénylethez?
Az biztos, hogy ő volt az, aki a Sima családot értesítette a veszélyről.
És ő volt az is, aki a hercegnő fülébe beültette a bogarat.
Talán azt képzelte, hogy a merénylet miatt a császárnak is annyi lesz?
Nem mindig tudom, hogy vajon mi járhat a fejében. Egy biztos. Császár akar lenni. Mindenáron. Ehhez kell neki Sima Yi.
Viszont arra nem gondol, hogy ezt Sima Yi bizony meg fogja fizettetni vele rendesen. Arról nem is szólva, hogy ebben az esetben ki is fog uralkodni?
bori4 2020 ápr. 18. - 11:43:44 Előzmény bori4
(2913/4727)
.....a bosszúja rossz emberré teszi .... :(((
bori4 2020 ápr. 18. - 11:42:36 Előzmény bori4
(2912/4727)
Borzasztóan sajnáltam, hogy így döntött Sima Yi.... bosszúra készül, és nem akarja magával rántani Pinget? Vagy tényleg megharagudott rá????
Riamara 2020 ápr. 18. - 11:40:24 Előzmény bori4
(2911/4727)
Milyen ismerős szórakozási forma. :))
Azért mind a két csapatban benne volt a félsz, hogy hátha a másik megmérgezi. :)
bori4 2020 ápr. 18. - 11:40:19 Előzmény bori4
(2910/4727)
Apa és fia között ez a "szeretet" annyira álságos és hazug volt.... Sütött a kényszerűség mindkét részről. Cao Pi mintha másra számított volna
bori4 2020 ápr. 18. - 11:38:43 Előzmény bori4
(2909/4727)
Mi az hogy az ő kormánya? nem az országé???
Csak a csapatai kivonását kérte tőle a császár...
Riamara 2020 ápr. 18. - 11:38:24 Előzmény bori4
(2908/4727)
Bizony, ő Yangék saját bérgyilkosa.
bori4 2020 ápr. 18. - 11:36:29 Előzmény bori4
(2907/4727)
Ez a jelenetet is lélegzet visszafojtva néztem.... aztán persze a kényszerű kompromisszum.
bori4 2020 ápr. 18. - 11:32:31
(2906/4727)
A hercegnő terve zseniális volt, és páratlan bátorságról is tanúskodott. Ezt még Cao-Cao is elismeri...
bori4 2020 ápr. 18. - 11:30:47 Előzmény bori4
(2905/4727)
Itt kép róla ....
bori4 2020 ápr. 18. - 11:28:51
(2904/4727)
Ez a fickó (merénylő) képzettebb volt, mint Cao Pi ezek szerint....
Én úgy emlékszem, hogy korábban Yang Xu mellett szolgált, nem?
bori4 2020 ápr. 18. - 11:26:51 Előzmény bori4
(2903/4727)
.
bori4 2020 ápr. 18. - 11:24:54 Előzmény bori4
(2902/4727)
- ez a fő ütőkártyája Cao-Caonak... A császárné és a nép - amit Ping leginkább védene körömszakadtáig.
bori4 2020 ápr. 18. - 11:18:08 Előzmény Riamara
(2901/4727)
Ez még a 47-ből
Az irodalmi délután a főparancsnok házában - sok verssel, metaforával előadott gondolatok....
Aztán 1-2 mondatban a lényeg... A vörösről fehérre váltott ital jelentését nem biztos, hogy jól értettem. Ugye a vörösbort Cao-Cao hozta magával, de neki fehéret kellett meginnia - a látszólagos költői hangulat és gondtalan élvezetek fölött izzott a feszültség - mikor robban a merénylet, amire a kancellár is számított.... Maga nemében páratlan jelenetsor volt - vájt fül azért kellett hozzá... :)
Riamara 2020 ápr. 17. - 22:07:32
(2900/4727)
A 3 királyság titka. 48. rész
Totál paff lettem. Tang hercegnő terve óriási ötlet volt. (már ha eltekintünk attól, ahogy beáldozta magát érte) Egy tökéletes csapda. Kezdve Yang "áruló" levelétől, amivel odacsalták Cao Cao-t, meg a testőrségét. Pontosan tudták, hogy a kis Cao tábornok milyen vérmes, így a merénylőnek csak annyi volt a dolga, hogy a palotába csalja őt. A többit már a hercegnő intézte.
Megjegyzem jól verekedett a pali. Igaz ezt már tudtuk róla, mert az elején ő volt az a bérgyilkos, aki rátámadt Sima Yire meg a hercegnő barátjára, mikor az ágyast mentették. Abban a jelenetben, mikor a hintó tetején harcoltak.

Az hogy Sima Yi ki fog akadni, borítékolható volt. Na de Cao Pi most tényleg azt hiszi, hogy hűséget fogadott neki? Jeej, ennyire naiv nem lehet. :) Szinte sütött belőle, hogy bosszú hadjáraton van.

Riamara 2020 ápr. 17. - 13:29:00 Előzmény bori4
(2899/4727)
Már a koreai sorozatoknál is feltűnt, hogy a belső palota (vagy ahogy másképp nevezik: a hárem) ügyeiben mindig a rangidős uralkodónő dönt. Ebbe nem nagyon van beleszólása még az uralkodónak sem. Jó példa volt erre az a tavaszi koreai sorozat, a királyné választásos. Ők döntenek a feleségek rangjának kijelölésében, ők bíráskodnak az udvarhölgyek felett.
Amikor azt mondtam, hogy a császárnénak nincs hatalma, akkor azt politikailag értettem. Nem áll mögötte más család, csak a Gao. És ha ő szembeszáll ezzel a családdal, akkor eléggé magára marad. Persze ettől még fondorkodhat a palotában, és tönkre teheti egy csomó ember életét, de az ország ügyeibe nincs beleszólása. És ahogy a nagybácsi mondta volt. A császárnék, jönnek, mennek.
Riamara 2020 ápr. 17. - 13:19:29 Előzmény bori4
(2898/4727)
Pont ebből a jelenetből gondoltam, hogy a hercegné már eldöntötte, hogy beáldozza magát.
bori4 2020 ápr. 17. - 13:12:21 Előzmény bori4
(2897/4727)
A múltban elkövetett vétkek, hibák a mai nemzedéket sújtják.... Az erélytelenség, bizonytalan morális hozzáállás súlyos helyzetbe hozza a jelen generációját. Itt jelen esetben bukik egy dinasztia, de vajon az arra érdemesek forradalma ez???
bori4 2020 ápr. 17. - 13:09:19 Előzmény bori4
(2896/4727)
Annyira sajnálom őket, sose lesz meg az a bizonyos esküvő.... :((
bori4 2020 ápr. 17. - 13:05:16 Előzmény Riamara
(2895/4727)
Három királyság -
Elképzelhető, hogy amit eddig láttunk, az 10 év alatt történt....
Elég kétségbeejtő a helyzet, annak ellenére, hogy Xun prefektust is sikerült megnyernie a csásárnak magának és az ügynek.
bori4 2020 ápr. 17. - 12:59:37 Előzmény Riamara
(2894/4727)
Remek védőbeszéd volt :)) Én is látom és érzékeltem is ama nagyjelenet ívét, az egyik döbbenetből esett Chengyin a másikba... Tudom, hogy valahol védi, de mindig tőle indul valami akció, amiért kénytelen védeni, nem? Most Se-Se bátyjával csendes társ volt végig... aztán annyira nem tudja kézben tartani, hogy meggyilkolják Gao fiát....
Tudom, hogy a érdeklődés úgy tartható fenn, hogy a végletekig fokozzák az ellentéteket, a félreértéseket, vagy meg nem beszélését az ügyeknek. Pont elég lett volna az a ronda beszéd ahogy lehordta a lányt, nem? Mint néző, igen sérelmezem, ha a nőket verik.... tudom, nem mai szemmel kell elsősorban megítélni, de akkor is....
Írtad korábban, hogy a császárnénak nincs valódi hatalma....csak van valamennyi, ha a koronaherceg feleségét is megfoszthatja a rangjától, nem? A trón kijelölt utóda családi élete már mégiscsak államügy, nem? A császárnak semmi beleszólása ezek szerint?
Riamara 2020 ápr. 17. - 12:04:13 Előzmény bori4
(2893/4727)
Ha valamit megtanultam a Princess Silver fordítása során, akkor az az, hogy a kínai sorozatokban semmi sem az, aminek elsőre látszik. És minél meghökkentőbb egy jelenet, annál biztosabb, hogy újra kell nézni, mert valamit nem vettünk észre.

Itt pedig azért hatalmas íve volt a jelenetsornak. Kezdve a hírrel, hogy a szolgáló elvetélt. Ami azonnal megszólaltatta a vészcsengőt Chengyin fejében. De az igazi sokk akkor jött, amikor a császárné és a Gao lány nagy egyetértésben bevonult a terembe. Igazi erődemonstráció volt. A herceg menten rádöbbent, hogy az egész projekt a császárné és a Gao család összeveszítésével kapcsolatban épp most fog visszaütni.

Aztán felolvasták a vallomást, és a legnagyobb rémálma vált valóra. Minden elővigyázatossága ellenére, a Gao famílira nekiment Xiaofengnek.
És itt most hozzátenném, hogy a ravasz öreg nem felejt. Még jól emlékszik arra az esetre, amikor Chengyin, a hercegnő érdekében, képes lett volna beáldozni a koronahercegi címet. (Amikor is a hamis pénz utáni nyomozás során Xiaofeng mellé állt) És azóta is folyamatosan hangot ad annak, hogy szerinte az egész ellenségeskedést csak megjátsszák.
Vagyis a vallomás felolvasása arra szolgált, hogy kiugrasszák a nyulat a bokorból.
Csakhogy arra az esetre még Chengyin is nagyon elevenen emlékszik. Már csak azért is, mert nagyon pici híja volt, hogy a lány bele ne haljon.
És most megint ugyanaz a szituáció. Ha itt most Xiaofeng védelmére kel, akkor azzal aláírja a lány halálos ítéletét. Merthogy a Gao család rövid úton kinyúvasztaná, az biztos. Így hát osztott-szorzott, és az anyjára bízta a döntést. Hisz tudta, hogy ha elhatárolódik, akkor hivatalosan az anyja nem tehet túl sokat vele, mert a császár és császári nagymama mögötte állnak.

Aztán fordult a kocka, és Se Se-t vádolták meg. Innentől már a szokásos rutinnal folytatta. Védte az ágyast. De aztán jött az újabb sokk, a két ribi a lány halálát akarta. Bármit is érez Se Se iránt, ezt azért nem hagyhatta. Így az alakítása teljesen hiteles lett.

Mikor pedig kivonultak a teremből, és leértek a lépcső aljára, Chengyin visszafordulva meglátta a császárné felettébb rosszindulatú udvarhölgyét (ez a következő rész elején tisztán látszódni fog) amint lesi őket az ajtóból. A pofon neki szólt, és rajta keresztül az egész Gao családnak. Nem kell megszabadulni a hercegnőtől, mert a herceg maga gyűlölteti meg magát vele.
bori4 2020 ápr. 17. - 10:56:29 Előzmény bori4
(2892/4727)
... de legalább helyettem adott neki ő is :))
bori4 2020 ápr. 17. - 10:55:01 Előzmény bori4
(2891/4727)
micsoda ördögi terv .... kétfelé csap
bori4 2020 ápr. 17. - 10:53:01 Előzmény bori4
(2890/4727)
.... úgy tűnik, Gao miniszter előtt semmi sem marad titokban. Most is eldöntötte kinek kell meghalnia. Nyanya mit képzel? ő is sorra fog kerülni....
bori4 2020 ápr. 17. - 10:49:39 Előzmény bori4
(2889/4727)
Ez jó :) - a belső udvarra ezt a definíciót még nem hallottam...
Nyanya most eszmélt, hogy miért is ilyen Chengyin vele? no és elvárja, hogy az anyja megölését "győzelemnek" tekintse a fia.... mivel arénában vagyunk, ugye
bori4 2020 ápr. 17. - 10:45:48 Előzmény bori4
(2888/4727)
Ha nem látom mellette a bátyját, fel sem ismerem.... Amikor táncolni láttuk legutóbb egy fiatal lányt láttunk... Biztos kivágtak itt is jeleneteket, mert a kádas látogatástól elég sok minden történt körülötte, úgy tűnik....
bori4 2020 ápr. 17. - 10:42:44 Előzmény bori4
(2887/4727)
... itt meg üt. Nekem ezek óriási kilengések, érzelmileg, racionálisan - nekem - követhetetlenek....
Nagyon végletesre vették Chengyin karakterét.
bori4 2020 ápr. 17. - 10:38:53 Előzmény Riamara
(2886/4727)
Ugyan az a kéz - itt simogat...
Riamara 2020 ápr. 16. - 22:08:53
(2885/4727)
A 3 királyság titka 46. rész
Jaj, meg jaj! Valóságos verseny tört ki, hogy melyikük áldozza be magát. Most nagyon aggódom, mert úgy tűnik Tang hercegnő lesz a befutó. :(
Azért érdekes, hogy nem tűnt olyan hosszú időnek, mióta Ping a császár, mégis éveket emlegetnek. Jó lenne tudni, hogy a 46. részben éppen milyen évet írnak.
Riamara 2020 ápr. 16. - 14:08:43
(2884/4727)
Goodbye My Princess 36.
Chengyin azt hitte következmények nélkül betarthat a Gao családnak. Hát most itt a fekete leves.
A Gao család összefog, és jól kitolnak vele. S mint mindig, most is a lányok szívják meg.
bori4 2020 ápr. 15. - 21:20:33 Előzmény Riamara
(2883/4727)
3 királyság titka 45. rész után
Ami azt illeti, rendesen visszanyúlt Gao Jia.... - bár biztos nem ezt akarta elérni. Meg kéne néznem, mit mondott a Cao lánynak, mikor nyithatja ki az erszényt. Valószínű még nem szabadott volna, főleg nem ilyen "társaságban"... Ezt bizony Cao Pi profi módon megkomponálta, lépésről-lépésre, mint a marionett figurákat, úgy mozgatta az öccsét és a húgát... Ami a legborzasztóbb, hogy tényleg olyan mint az apja, kegyetlen, kíméletlen törtető.... Na és a kancellár úr, úgy használja a gyerekeit, mint a kártyalapokat..... Igaza volt a kisebbik fiának, nem a nemzetért dolgozott, háborúzott, szenvedést okozva millióknak - hanem kizárólag magáért!
Riamara 2020 ápr. 15. - 18:01:37
(2882/4727)
A 3 királyság titka 44. rész
Érdekes látni, ahogy a házassági szertartás alakult az évszázadok során. És persze kiderült, ki is a menyasszony.
De Pingtől nem volt valami bölcs megmutatni, mennyire kedveli a kisebbik Cao fiút.
Ami azt illeti én egyre jobban kedvelem Cao Pi feleségét. Jól megaszonta az urának, mikor az elkezdett hisztizni.
És hát a vége, Na az igazi "hűha" jelenet volt. Gao Jia visszanyúlt a sírból rendesen.
Riamara 2020 ápr. 15. - 11:24:21 Előzmény bori4
(2881/4727)
Én is úgy gondolnám, hogy Man a kancellár szeme és füle. Nyilván az ő segítségével próbálja megfejteni Ping titkát. Szerintem sejtette, hogy a tanácsadója megtartotta magának a titkot. Mintha utalt is volna rá, ott a sírnál.
Még szerencse, hogy Pi és az apja annyira nincsenek jóban, hogy megosszák a sejtéseiket.
Riamara 2020 ápr. 15. - 11:20:29 Előzmény bori4
(2880/4727)
Szerintem a kisebbik Cao fiúról beszéltek, mivel annyit sikerült elérnie Sima Yinek, hogy Ping is inkább őt támogassa. Viszont el se tudom képzelni, hogy hitvesként ki jöhetett volna szóba.
bori4 2020 ápr. 15. - 10:57:29 Előzmény bori4
(2879/4727)
Ja, és ki az a Cui Yan? :)
bori4 2020 ápr. 15. - 10:56:53
(2878/4727)
Itt nem tudom kikről beszél? Cao Pi-ről, vagy az öccséről?
bori4 2020 ápr. 15. - 10:52:47 Előzmény bori4
(2877/4727)
Sima Yi egy rejtett erőről beszél, aki még nem adta fel...
Lehet, hogy Cao-Cao van szívósan e mögött is és a "szeme" a szívós Mangchong?
bori4 2020 ápr. 15. - 10:50:04 Előzmény bori4
(2876/4727)
A kancellár erről nem mondott le...
bori4 2020 ápr. 15. - 10:49:10 Előzmény bori4
(2875/4727)
Ilyen volt a Han birodalom az első uralkodója után....
bori4 2020 ápr. 15. - 10:47:00 Előzmény bori4
(2874/4727)
Guo Jia térképét elnézve nekem szöget ütött a fejemben, hogy 400 évvel ezelőtt az első han császár (tudjuk ki :) ) egyesítette a törzseket... Na most itt másról sincs szó, mint valamiféle egyesítésről ... na de mihez képest? Közben Han elvesztett országrészeket, vagy ez az időszak további leigázásról szól, aminek immár nem az uralkodó áll az élén, hanem 2-3 tábornok?
Riamara 2020 ápr. 15. - 10:40:35 Előzmény bori4
(2873/4727)
Igen, de nemcsak nekünk tűnt fel a császárné pálfordulása. Az apját is felbosszantotta vele rendesen.
Tang hercegnőnek bizony be kellett látnia, hogy Sima Yi lételeme a politika. Így viszont folytonos rejtőzködésre vannak ítélve.
A császári testőrségről, meg szolgákról csak annyit, nem véletlenül mondta Ping, hogy mindegy is a kancellári rang, hiszen mindenben Cao Cao parancsol.
bori4 2020 ápr. 15. - 10:37:00 Előzmény bori4
(2872/4727)
Ping rendületlenül próbálja a "nép" vagy jelen esetben a miniszterek többségének állásfoglalásával nyomás alá helyezni Cao-Cao-t. Jellemző, hogy a "munkaügyi miniszter" még csak részt sem vesz a hivatalos megbeszéléseken....
bori4 2020 ápr. 15. - 10:32:41 Előzmény bori4
(2871/4727)
A hercegnő itt Sima börtöne előtt megingott abban a hitében, hogy valahol messze elbújhatnak ők ketten a hatalom elől.... De nincs kizárva, hogy rájött, Sima Yi akármilyen szerelmes, az az élet nem elégítené ki.
Viszont azzal, hogy a volt uralkodó özvegyeként, a dinasztia tagjaként könyörgött Sima életéért, azzal erősen kompromittálta magát - szóval szegények csapdába kerültek.
bori4 2020 ápr. 15. - 10:27:39
(2870/4727)
Fu-Shou hozzáállása a császári hatalomhoz is jócskán megváltozott.. Emlékszel az első részekben e miatt mennyit korholta Pinget. Fő ütközőpont volt kettőjük között, hogy emberéletek egyáltalán nem számítottak a dinasztia megmentése érdekében...
bori4 2020 ápr. 15. - 10:24:22
(2869/4727)
Jellemző, hogy a császárnak még saját testőrsége sincs.... mellőle viszik el Simát Cao-Cao emberei... furcsa és megalázó helyzet lehetett ... Többször megfigyelhető volt, hogy még a saját eunuchjait is Cao bármelyik fia, tisztviselője - akár egy szempillantással is - utasíthatta, és azok mind engedelmeskedtek is. Ping meg csak nézte.
bori4 2020 ápr. 14. - 22:37:52 Előzmény bori4
(2868/4727)
A többiről majd holnap...
bori4 2020 ápr. 14. - 22:36:09 Előzmény Riamara
(2867/4727)
Nekem potyogtak a könnyeim, ahogy előadta Pingnek a történteket :))) Nem bírt a szűz menyecskével - ha-ha....
Érdekes, hogy a sógornők "még nem csinálták, azt...." több évnyi házasság után :))))
Riamara 2020 ápr. 14. - 22:08:20
(2866/4727)
A 3 királyság titka 43. rész
Bár sok érdekes dolog történt, azért a legmaradandóbb mégiscsak Tang és Sima Yi első közös éjszakája volt. :)) Lám, lám, a nagy hencegő. Nem tudtam nevetés nélkül megállni.
Ping nem tudom miért olyan vak, ha Cao Piről van szó.
Riamara 2020 ápr. 14. - 15:20:52
(2865/4727)
A csatára visszatérve, döbbenetesek voltak azok a jelenetek. Sokszor a vér is meghűlt bennem.
Riamara 2020 ápr. 14. - 15:19:31 Előzmény bori4
(2864/4727)
Mint mindig, most is nagyon jól forgatja a szót. :) Elküldted neki a tigris pecsétet - mondja ezt a teljes sereg előtt, hogy Cao Cao ne merje azt állítani, a pecsét hamis.
Persze ettől Cao Cao csak még jobban fogja utálni Sima Yit.
Jaj, tényleg - az micsoda jó szövege volt már, amit Pi-nek mondott. Te még nem vagy elég erős ahhoz, hogy Sima Yi legyen a tanácsadód.
És milyen igaza van.
Mikor elkezdtem a sorozatot, természetesen utána néztem Sima Yi-nek. Szóval nagyjából tudom, hogy mi fog történni. Pi igazán átgondolhatná ezt a szövetség dolgot. Csakhogy ő mindent akar.
Riamara 2020 ápr. 14. - 15:11:07 Előzmény bori4
(2863/4727)
Bizony, itt volt az a pont, ahol feldühödtem. Végül is Sima Yi volt az, aki ilyen helyzetbe hozta magát Cao Cao előtt. Szóval, ha valakit hibáztatnia kellene, akkor kezdhetné saját magával. És bármennyire is jól hangzik egy puccs, ez most az ostrom után aljasság lett volna. Persze nem Cao Cao miatt, hanem a két kisebb Cao gyerek miatt. Ha Sima Yi azt javasolta volna, hogy a fiatalokat fogják el túsznak, és csapjanak le az öregre, akkor lehet, hogy Ping megfontolja a dolgot. Így viszont természetesen elutasította.
bori4 2020 ápr. 14. - 14:45:24 Előzmény bori4
(2862/4727)
Ping védi a barátját ....
Én is itt tartok, a 42. rész jön. Ma kettőt fogok nézni...
bori4 2020 ápr. 14. - 14:43:46 Előzmény bori4
(2861/4727)
Cao-Cao a császár előtt leborulva, hálás amiért megmentette a gyermekeit...
bori4 2020 ápr. 14. - 14:42:25
(2860/4727)
Hihetetlenül jól játszik a srác....a fájdalom, kétségbeesés, a csalódás és az aggódás minden ott van az arcán...
bori4 2020 ápr. 14. - 14:41:33 Előzmény bori4
(2859/4727)
Érthető hogy tart Cao-Caotól, na de ez övön aluli volt, nem?
bori4 2020 ápr. 14. - 14:40:33 Előzmény bori4
(2858/4727)
azért az már túlzás, hogy még mindig megüti... Ping helyében már lefognám azt a repülő kezet...
bori4 2020 ápr. 14. - 14:39:26 Előzmény bori4
(2857/4727)
Csak ezek ketten össze ne álljanak.... akkor Pingnek vége szerintem
bori4 2020 ápr. 14. - 14:37:34 Előzmény bori4
(2856/4727)
.... na tessék, itt is egy Gao :)
bori4 2020 ápr. 14. - 14:36:54 Előzmény bori4
(2855/4727)
.
bori4 2020 ápr. 14. - 14:36:12
(2854/4727)
Vajon ki az áruló???
Ping nem akarja elhinni, hogy Cao Pi az....
Itt még Sima Yi is kinyírná az összes Cao-t, rámenne a seregére.... lehet, hogy azt kellett volna választania a császárnak....
bori4 2020 ápr. 14. - 14:33:19 Előzmény bori4
(2853/4727)
.
bori4 2020 ápr. 14. - 14:32:32 Előzmény bori4
(2852/4727)
Repülő császár ... :))
(Micsoda képek voltak a csatáról...)
bori4 2020 ápr. 14. - 14:28:41
(2851/4727)
Cao Pi-t végül is - Gao javaslata ellenére - az apja visszaküldte a császár segítésére, és ugyanakkor a fővárosból is elindult jó nagy trükközéssel Sima Yi.... Na most ezt az utat 1 nap alatt hogy tette meg, az más kérdés.... :)
Írtad, hogy Cao-Cao is kezd rájönni, hogy a fia nem egészen normális, de van öniróniája ezek szerint.
bori4 2020 ápr. 14. - 14:21:13 Előzmény bori4
(2850/4727)
:-DD
bori4 2020 ápr. 14. - 14:20:24 Előzmény Riamara
(2849/4727)
Jó nagyot haladtál, de jó lenne kibeszélni néhány dolgot...
Emlékezetes képek ...
Végre...
bori4 2020 ápr. 14. - 14:09:23 Előzmény bori4
(2848/4727)
Na erre viszont emlékszem, rosszul fogalmaztam.... Mikor lesz hivatalos az ágyassá nyilvánítás? Gao minelnök nem nyugszik, amíg császárné nem lesz a lánya.
Na biztos ez lesz a döntő csapás a nyanyára, meg is érdemelné...
bori4 2020 ápr. 14. - 14:07:15 Előzmény Riamara
(2847/4727)
Biztos említetted, de nem ragadt meg... Akkor Pei tábornok is kapós, mert ugye van még a hercegkisasszony is....
Riamara 2020 ápr. 14. - 13:02:33 Előzmény bori4
(2846/4727)
Ja, és a Gao lány már lefeküdt a császárral. Volt az a kádas jelenet, amikor a császár átment hozzá. Holott a császárné azt hazudta, hogy a lány beteg.
Riamara 2020 ápr. 14. - 13:00:29 Előzmény bori4
(2845/4727)
A kocsmárosné Pei tábornokba szerelmes. :) Nem mondtam még? Azt hittem már meséltem, hogy ugyanabban az erődben volt kém, ahol a pasi volt ezredes. Aztán mikor Gao tábornok tisztogatásba kezdett az erődben, segített neki megszökni, sőt még pénzt is adott Mi Luonak, hogy menjen a fővárosba és kezdjen új életet. Sajnos ez a kivágott jelenetek között volt. Pedig szerintem fontos momentum a tábornok karaktere szempontjából.
bori4 2020 ápr. 14. - 12:33:08 Előzmény Riamara
(2844/4727)
Ez nem volt eddig nyilvánvaló, hogy Ming Yue nemcsak gyerekkori barát.... még egy szerelmes nő :) - és mindenki mást szeret, még véletlenül sem azt, aki őt... :)))
Már azt várom, hogy a kocsmárosnéről is kiderüljön ilyesmi.... :-D
És mi van a Gao lány hárembeli sorsával? Gondolom, most gyors ütemben befektetik a császár ágyába, a békesség kedvéért...
bori4 2020 ápr. 14. - 12:30:02 Előzmény Riamara
(2843/4727)
Van ott több disznóság is, tudja a császár is, pl. a felesleges hadsereg küldése a tartományba... Abból is ők gazdagodtak... Szóval komolyabban venné a császár, vagy tökösebb lenne, már meg lehetett volna állítani őket. Csak valószínű, ugyan úgy sáros volt a császár is, vannak neki is takargatni valói.... Melyiknek nem volt? Szóval kéz, kezet mos....
Még mindig adósak nekünk azzal a magyarázattal, hogy miért pont ezt a nőt tette császárnővé? Milyen alku és kivel van e mögött??? Ráadásul hagyta, hogy gyilkoljon is.... Van ég sötét folt itt bőven...
Riamara 2020 ápr. 14. - 12:13:59 Előzmény bori4
(2842/4727)
Hát amekkorát Gu Jia téved. Ez az egész csak arra volt jó, hogy jól felbosszantották az öreget. Meghúzogatták a tigris bajszát. A császárnő meg ugye, helyzetéből adódóan nem fog a nagybátyja ellen fordulni. Vagyis ettől majd inkább összezár a Gao család.
Riamara 2020 ápr. 14. - 12:10:34 Előzmény bori4
(2841/4727)
Igen, Ming Yue pontosan így értette. Gu Jia mondott is erre valami jót. Hogy a lánynak nem kellett volna ebbe az egészbe belemásznia csak azért, mert haragszik rá.
Addig ugyanis bennem sem tudatosult, hogy a bosszúvágyon kívül a Ming Yue-t az hajtotta, hogy akkor ő majd megmutatja Gu Jianak.
Riamara 2020 ápr. 14. - 12:06:15 Előzmény bori4
(2840/4727)
Ezen először én is csodálkoztam, hiszen tálcán kínálták neki a lehetőséget. Viszont Gaonak az a megjegyzése, miszerint világítsák át az egész család pénzügyeit, valóban meghátrálásra késztette. Mert mi van, ha nem találnak más visszaélést? Akkor joggal mondhatnák a kormányban, hogy a császár visszaélt a hatalmával, és nekiment egy olyan családnak, aki csak a nemzetért dolgozik. Persze azért dolgozik, mondhatnánk szó szerint. :))) Hisz egyértelműen az egész országot akarják. Csakhogy nagyon óvatosan csinálják. Nehéz fogást találni rajtuk. Ha viszont bizonyíték nélkül támadnak rájuk, attól csak ők lesznek erősebbek. Mert szegényeket ártatlanul bántják. :O
Riamara 2020 ápr. 14. - 11:57:44 Előzmény bori4
(2839/4727)
A császárné taktikája szerintem se valami praktikus. Nyilván az hajtja, hogy uralkodhasson Chengyin felett. Ez már akkor is idegesítette a herceget, mikor még nem tudta, hogy a nő megölte az édesanyját.
Ha a császárné nagy ravaszság mellé még egy kis érzelmi intelligenciára is futotta volna, akkor Se Se-t inkább maga mellé állítja. Elvégre egy örökös felmutatása életbe vágó az ő számára is. De hát itt belejátszik az is, hogy nem csak a Gao/Zhao fiúk voltak haragban, hanem mindkét família utálja egymást rendesen.
bori4 2020 ápr. 14. - 11:56:30 Előzmény bori4
(2838/4727)
Ezt lehet úgy érteni, hogy ha pl. Gu Jian őt szeretné, és nem Xiaofenget, akkor elhagyná a mesterségét? Nem értem a beszélgetésüket - hiszen a lány miattuk, az apja miatt kockáztatja az életét a császárral való kapcsolatával is.... Most akkor mit akar Gu Jian??? :))
bori4 2020 ápr. 14. - 11:53:23
(2837/4727)
Gu Jian viszont úgy gondolja, hogy eddig rendben folynak a dolgok, mármint az ő részükről...
bori4 2020 ápr. 14. - 11:50:23 Előzmény bori4
(2836/4727)
azt mondta, nem tudott a fia üzletéről.... vagy nem tulajdonított neki jelentőséget. Hát azt tudja, hogy illegálisan üzemeltette a kaszinót a fia.... csak annyira el vannak szállva, mindenhatónak gondolják magukat....
bori4 2020 ápr. 14. - 11:47:29
(2835/4727)
Vajon miért nem csapott most le a császár a Gaokra? Itt volt az alkalom, meghátrált...
bori4 2020 ápr. 14. - 11:46:27
(2834/4727)
.... na persze
bori4 2020 ápr. 14. - 11:44:46 Előzmény bori4
(2833/4727)
Egy jó kis összeveszés már hiányzott .... no meg hazugságon érhette - ki tudja hányadszor - Chengyint az ágyas...
bori4 2020 ápr. 14. - 11:42:28
(2832/4727)
... na ez jó kérdés. Szerintem ebben többen benne vannak - kedves császárnétól kezdve Chengyinig...
bori4 2020 ápr. 14. - 11:40:42
(2831/4727)
Remélem amit a császárné kifőzött ebben az ügyben, nem marad büntetés nélkül. Elképesztő a gátlástalansága, embertelensége. Valójában nem is értem miért csinálja mindezt?
bori4 2020 ápr. 14. - 11:38:11 Előzmény Riamara
(2830/4727)
A császárnő anyja, és a császárnő is Zhang tudjuk.... már igazán kíváncsi vagyok, hogy milyen ágon unokahuga Gao miniszterelnöknek....
Riamara 2020 ápr. 13. - 20:09:08
(2829/4727)
A 3 királyság titka 41. rész
Azt hittem innen gyorsan ledarálom, de a 41. résznél úgy felidegeltem magam Sima Yi-n, hogy muszáj volt kicsit abbahagynom. Persze megértem én, hogy most ideges, mert átverte az összes fejest azzal, hogy lebénult, na de ilyet akkor se csinálunk. Hacsak Pi-t akarta volna megöletni, akkor nem mérgelődnék. De a másik Cao fiú és a lány tök jó fejek. Pingnek totál igaza volt, így miben különbözik Cao Caotól?
Cao Pi meg egyre inkább pszichopata. Mostanra már a kedves papa is aggódni kezdett miatta. Jó persze, ha belegondol az ember, akkor már kezdettől fogva voltak jelei a dolognak, de most már egyértelmű.
Most azért azon is elgondolkodtam, apuka vajon miért pont őt küldte a császár megsegítésére? Olyan okos lány effektus? Segítek is, meg nem is?
Riamara 2020 ápr. 13. - 15:16:17
(2828/4727)
Goodbye My Princess 35. rész
Ugyanakkor Chengyin a szerelmesek napja alkalmából elviszi Xiaofenget egy éjszakai csónakázásra. Amilyen szerencsétlenek, sikerül ezt is elbabrálniuk. :)
A szerelmesek napjáról, vagy más néven a két hetes éjszakájáról (mivel a hetedi holdhónap hetedik napján van) van itt egy kis ismertető. Az ünnep a Szövőlány (aki tündér) és a Csordásfiú szerelmének állít emléket.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Csihszi-fesztiv%C3%A1l