offtopic
ernesztin 2011 szept. 12. - 17:36:41
(33/53)
A Magyar Nemzet mai számában jelent meg egy cikk : Kossuth -díjas mûvészek bírálják Kertész Ákost címmel.
Innen idézem Makovecz Imre véleményét:

"Nem szívesen foglalkozom ezzel a saját fajtáját és nemzetét gyalázó emberrel, mert nem érdemli meg. Az elsõ gondolat, ami az eszembe jutott, miután elolvastam a nyílt levelet, az volt, hogy egy alapos verés lenne a legmegfelelõbb válasz. Minden más túlságosan nagy megtiszteltetés lenne Kertész Ákos számára. A második gondolaton az volt, hogy legszívesebben lemondanék a Kossuth-díjamról és a díszpogári címemrõl, mert nem vagyok hajlandó egy társaságban lenni ezzel az emberrel. Ha a többi díjazott is velem tart, ígérem, meg is teszem. Lehet, hogy egy alacsonyabb kategóriába tartozom, mint õ, genetikailag alattvaló vagyok, de akkor még inkább érthetõ lenne ez a lépés. Elképesztõ, hogy egyesek azt hiszik, gátlástalanul bármit leírhatnak, bárkit gyalázhatnak következmények nélkül."

Szörényi Levente:
" Elképesztõ, kétségbeesett ámokfutásnak tartom a szóban forgó cikket, amelynek hátterében feltehetõleg a tavaly tavaszi markáns politikai átrendezõdés áll. Az irományból süt a rosszindulat. A Kertész-félék azt hiszik,azt mondhatnak, amit akarnak.Azonban az igazán riasztó az, ahogyan Kertész eszmetársai sumákolnak, lapítanak. Sajnos nem elõzmény nélküli a mostani eset. Emlékezzünk csak Eszterházy Péternek az Így gondozd a magyarodat címû mûvére. Hosszú évek óta zajlik egy kísérlet a magyarsággal, és ennek során már nagyon sokszor átlépték azokat a határokat, amelyeket soha nem lett volna szabad. Láthatóan a magyar társadalom jelentõs része nem vevõ erre a stílusra. A Kossuth -díj visszavonásával kapcsolatos elképzelést támogatom, de ha erre nem kerülne sor, a magam részérõl akkor sem tudné ez ellen a saját kitüntetésem visszaadásával tiltakozni, mivel én az Illés zenekarral csoportos Kossuth -díjat kaptam."
offtopic
ernesztin 2011 szept. 12. - 17:29:56
(32/53)
Gondoltam beszállok egy kicsit, hadd szinesítsem a Kertésztõl kialakult képet néhány ecsetvonással.
Szerintem onnan lehetne megközelíteni a dolgot, hogy ez a Nemzeti Kincs massziv alkoholista az agresszív fajtából.
CSaládi program volt náluk a fizikai és testi terror, ami elõl szó szerint elmenekültek a gyerekei.

( Mondjuk Gitta asszony sem egy matyóhímzés.....)
Az utolsó házasságából származó mozgássérült gyermeke(kb. 25 éves lehet) állítólag Párizsban hajléktalan.

A többi gyermeke sem él jómódban, van amelyik szó szerint éhezik és télen három napra tudta befûteni a lakását.

Az apjuk le sem szarja õket, olyan önzõ gazember, hogy olyat keveset hordott a hátán a föld. Ül a millióin, iszik és ha eléggé be van rúgva ,elögyön belõle "Ady Endre" és belerúg a magyarokba. Hogy miért szerintem az elõtte sem teljesen világos, illetve valószínûleg fáj neki az, hogy õ és a cimborái lassan mindenhonnét ki lesznek rúgva.
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=112597924&t=9209968
offtopic
ernesztin 2011 szept. 12. - 17:24:03
(31/53)
offtopic
ernesztin 2011 szept. 12. - 17:23:32
(30/53)
offtopic
ernesztin 2011 szept. 12. - 17:23:15
(29/53)
offtopic
ernesztin 2011 szept. 12. - 17:22:51
(28/53)
offtopic
ernesztin 2011 szept. 12. - 17:22:06
(27/53)
offtopic
ernesztin 2011 szept. 12. - 17:18:38
(26/53)
Elutasitotta (direkt vagy indirekt):
- Fidesz
- Jobbik
- LMP
- Mazsihisz
- Raul Wallenberg Egyesulet
- 168 ora
- jobbos media - Echo TV, Magyar Hirlap, Magyar Nemzet

Tamogatta (igazat adott, szolidaritast vallal)
- MSzP
- nepszava.com

Mint szar a fuben:
- Lantos Intezet
- Iroszovetseg, irok
- totawe
- dragajobulgarur
offtopic
ernesztin 2011 szept. 12. - 17:10:55
(24/53)
Ugyanebbe az újságba Para-Kovács Imre ezt írta augusztus 22-én:
"A liberális gõg azt mondatja velem, hogy az ember alapvetõen nem alattvalónak születik"
http://imre.para-kovacs.nepszava.com/2011/08/22/liberalis-gog/
offtopic
ernesztin 2011 szept. 12. - 17:09:46
(23/53)
A Wallenberg Egyesület Kertész Ákos önkritikáját várja
Szerzõ: mti – 21 órával ezelõtt
Az RWE részérõl sajnálattal figyeljük Kertész Ákos amerikai nyilatkozatának elmérgesedõ visszhangját. Nyilvánvalóvá szeretnénk tenni, hogy Kertész Ákost - akinek munkáját számos díjjal és kitüntetéssel ismerték el - kiemelten fontos magyar írónak tartjuk és nemzedékek nõttek fel könyvein.Kortünet és mindennapi hazai valóság,hogy a közélet szereplõi a felmerült kérdésekben éles, túlzó és néha elfogadhatatlan kritikát is megfogalmaznak. Kertész Ákos abban követett el komoly hibát, hogy nem áramlatokkal, nézetekkel vitázott, hanem a nemzetrõl fogalmazott meg olyan kritikát, amely sértõ és elfogadhatatlan. Az RWE korábbi nyilatkozataiban folyamatosan fellépett a gyûlöletkeltéssel szemben, de fel kell lépnünk akkor is, ha olyan jelenséggel találkozunk - a kezdeményezõ szándéka ellenére is - amely generálja a gyûlöletbeszédet.Örülnénk, ha a kiváló író önkritikát gyakorolna nyilatkozata vitatott részeit illetõen.A Raoul Wallenberg Egyesület Elnöksége Kiadó: Raoul Wallenberg Egyesület
offtopic
ernesztin 2011 szept. 12. - 17:04:51
(21/53)
a jelent meg ez a cikke:
http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=469902&utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201109

Ezt írta

De ez a csapat eddig nem volt képes kihasználni a szélcsendet, nem mozdult rá a résre, jónéhány parancsnokának a saját egzisztenciája, és az értékes fegyverzet fontosabb volt másfél éven át a bekerített, pusztulásra ítélt seregnél. Az angol vezetõk nem a bõrüket mentették, hanem a katonáikat; a neonáci erõk egyetlen számba vehetõ ellenzékének eszébe sem jutott a dunkerque-i példa. Pedig a diktatúrának is idõ kellett, hogy fölpörögjön, hogy az ötödik sebességre kapcsolhasson. A féléves EU elnökség idõszaka is lefékezte az ámokfutókat. És hiába dübörgött megállíthatatlanul a Fidesz törvénygyára, akár a föltúráztatott motor, hiába csattogtak a jogállam és a demokrácia épületére mért csákányütések, a falak még mindig nem omlottak le teljesen; a Fidesz Tigris páncélosai még nem bírták okkupálni az ország minden zegét-zugát, még mindig van talán esély, még mindig nem totális a jobboldali gyõzelem.
Kósza és õrült gondolat. És titokban azt remélem: csak az én hagymázos látomásom. De ijesztõ, hogy egyáltalán eszembe juthatott. A baloldal születésénél ott bábáskodott a szolidaritás, és ma Európa szégyenére a Kárpát-medencében föltámadt szélsõjobboldal egyetlen igazi, számba vehetõ ellenfele, az egész baloldali elit és tisztikar elégtelenre vizsgázott szolidaritásból. Nem tudja letörölni magáról azt a bélyeget, hogy beállt a harácsolók, a korruptak közé, elárulva nemcsak az eszmét, nem csak a rendszerváltás pozitív célkitûzéseit, de konkréten a baloldal közkatonáit is, mert sebesülten és haldokolva hátrahagyta õket a vesztett ütközetek után a harcmezõn, és sorsára hagyta a védelmére szoruló civil lakosságot is. És ahelyett, hogy az utolsó töltényig harcolna a diktatúra ellen, a kiskapukon át menti rablott vagyonát és az irháját.
A baloldalon sokan vannak, akik úgy érzik, hogy a baloldali politikusok többsége a sorsára hagyta a saját embereit, és egy ujjal sem mert hozzányúlni a jobboldal egyre nagyobb számban beépülõ ügynökeihez. És késõbb is a katasztrofális 2006-os önkormányzati választások után, minden kirúgott, lapátra tett emberét sebesülten a hiénákra és sakálokra hagyta a harcmezõn;
Hogy bízzanak a népek olyan pártban, amelyik a saját sebesült katonáit is cserbenhagyja, a saját elesett hõseit sem tiszteli, a csürhe köpéseit sem meri letisztítani a szobraikról, és a mozgalom szimbólumairól. Nem találtak egy baloldali mûvészt, aki elmagyarázta volna, hogyan mûködnek a szimbólumok a hétköznapokban?
Én csak krónikás vagyok. És delfi jósda. (Bár ne lenne igazam!) De az én dolgom, az, ami Jónásé, hogy csak prédikáljak. A szó az enyém, a fegyver nem az enyém.
Nem én cselekszem.
offtopic
ernesztin 2011 szept. 12. - 16:59:21
(20/53)
http://www.youtube.com/watch?v=YVd8o9v6FMw

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
offtopic
ernesztin 2011 szept. 12. - 16:58:29
(19/53)
http://www.youtube.com/watch?v=WEvcseM9NJ4

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
vénasszonyoknyara 2011 szept. 10. - 16:41:19
(18/53)
Majd kárpótolják tolerancia díjjal.
offtopic
ernesztin 2011 szept. 05. - 01:17:59
(17/53)
"Izraelben értettem meg, hogy igenis ehhez a néphez tartozom, de nem vagyok izraeli. Öreg pesti zsidó vagyok, ennek minden átkával és áldásával. A magyar nem mániákus rasszista, akkor keres bûnbakot, ha elégedetlen." http://www.szombat.org/+%E2%80%9Eoreg+pesti+zsido+vagyok%E2%80%9D+.html
offtopic
ernesztin 2011 szept. 05. - 01:17:06 Előzmény vénasszonyoknyara
(16/53)
"A magyar nem mániákus rasszista, akkor keres bûnbakot, ha elégedetlen." (Kertász Ákos)
Kertész Ákos Kossuth-díjas baloldali pesti értelmiségi, aki nem mániákus rasszista, akkor keres bûnbakot, ha elégedetlen és pénzt akar.
offtopic
ernesztin 2011 szept. 05. - 00:00:29 Előzmény vénasszonyoknyara
(15/53)
Ez például egy szerfelett érdekes részlete a szövegnek: "és ha módja van legyilkolni" !!!!!!!!!
vénasszonyoknyara 2011 szept. 04. - 19:07:49
(14/53)
http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=395890

Már látom, amint Kertész kétségbeesetten magyarázza a bizonyítványát, hogy nem is úgy gondolta, az antiszemita nyomdász meghamisította a szavait.