Téma: Ma Reggel

adamnagysweetmovie 2012 júl. 16. - 00:09:46 Előzmény olahmiki1959
(8252/8852)
És könyörgöm, ha a tranzakciós adó nagyrészét nagyvállalatok, multik, és a te meg az én bankom fogják kifizetni, akkor vajon nem lesz-e drágább az árujuk, nem lesz-e magasabb a hitelkamat, nem lesz-e kevesebb a beruházás?

Ahogy az új adók idén 2-3%-ban bebikázták az inflációt és jól befékezték a gazdasági növekedést, szerinted mi várható akkor, még egy kicsit megfejelgetjük az adókat 2-300 milliárddal, magánzsebekbõl pártállami zsebekbe (hogy aztán továbbosztható legyen közgépzsebekbe s, de nem folytatom hova tovább)?

Hova tép az infláció? Hova lassul a gazdaság még?
adamnagysweetmovie 2012 júl. 15. - 23:56:23
(8251/8852)
Nyomott áron, persze...
adamnagysweetmovie 2012 júl. 15. - 23:55:54
(8250/8852)
És ki tudott végtörleszteni?
adamnagysweetmovie 2012 júl. 15. - 23:54:43 Előzmény olahmiki1959
(8249/8852)
Egy nap alatt csak te szóltál hozzá? Hmmm, vasárnap.

Nagyon hatékony, csak nem tudok örülni neki, hogy tovább emelkedik az adóteher.

Fizetsz egyszer szja-t, arányaiban a többgyerekes gazdagok még kevesebbet is.
Fizetsz TB-t, nyugdíjadót amirõl 2010 óta azt lehet tudni, az állam semmi gatanciát nem nyújt a kifizetésére.
A magánnyugdíjpénztárakat megszüntették, az önkénteseket nem. Ki tudott és tud még ma is önkéntesben is takarékoskodni? Ki tud magánegészségbiztosítást kötni? Ki tud 10%-on kincstárjegyet venni?

Aztán megkapod a nettót (a minimálbér bérköltségének is csak az 1/3-a a nettó, 2/3 állambácsié 2012-tõl), és kapásból fizetsz Európában rekordméretû ÁFA-t a tejért-kenyérért-párizsiért, pont mint a luxusBMW-ért (persze azután még vissza is igényeled).

Aztán a 12/24 új adónem, a magas alapkamatok és gyenge forint miatt 5-6%-ra pörgette fel a kormány az inflációt, ennyivel kevesebbet ér a sokaknak egy fillérrel sem több nettójuk.

Ezekután bevezetnek még két olyan adót (telefon, sárgacsekk), amit a rokkantnyugdíjas, a nagyon öreg nyugdíjas, a pályakezdõ és tartós munkanélküli is fizet, pont olyan arányban, mint pl. az évi 400 milliós jövedelmû gazdasági géniusz, Pintér Sándor.

Ráadásul a segélyeid egy részét, amin nem BMW-t veszel ÁFA nélkül, az állami biznisz kedvéért Erzsébet-utalványban adják oda neked, amivel nem fizetsz be villanyszámlát, és hiába van a faluban olcsóbb bolt, akkor is a Coopba meg a CBA-ba kell menned, mert az fekszik jól a kormánynál (nyilván mert MAGYAR, nem azért, mert jól oszt vissza).

A jegybank megadóztatása meg csak azt jelenti, hogy amit bezsarol a kormány 2013-ban, azt 2014-ben (vagyis a választások után) vissza kell fizetnie az MNB-nek. Ez egy pénzügyi trükk, hogy átvágjuk a palánkon az EU-t és a magyar választókat.

Szóval lehet örvendezni, hogy tök hatékony ez az új adónem. Az. Csak szociálisan teljesen igazságtalan, Pintér Sándor nem költi el mind a 400 millióját, én-te-és-marikanéni viszont igen - ergo a fogyasztási adó minket nagyobb arányban (ha nem is mértékben) súlyt!!!

Miközben orbán konzervatív becslések szerint is 100 milliárdnyi kárt okozott a pávatánccal idén az államnak, 100-at a gazdasági szférának és a lakosságnak, valamint a mostani csillagászati kamatok jövõre 200-200 milliárd pluszt jelentenek.

Szóval erre kell a több adó és a még sok eszement állami kiadásra, többek között a fülkeforradalomnak hazudott államcsíny kétéves felépítésére, hogy a Kossuth tér, Felcsút Stadion aprópénzeivel ne is foglalkozzunk. Vagy az, hogy verseny nélkül mindent a Közgép nyer, az is biztos olcsóbbá teszi az állami megrendeléseket.

Talán az állami pénzeket nem kéne így szórni (gondolok itt a magasabb szja-kulcs eltörlésével kiesõ 300 milliárdra, ami az õsbûnt, a Titanic jéghegyét jelentette a költségvetésnek) , és akkor a fentebb felsorolt kreatív adókat sem kellene kivetni és talán jutna még pénz beruházásösztönzésre, oktatásfejlesztésre, kultúrára, netán (és ez szitokszó) szociálpolitikára, még válság esetén is!
olahmiki1959 2012 júl. 15. - 20:58:22 Előzmény adamnagysweetmovie
(8248/8852)
A tranzakciós adót én nem tartom annyira rossznak, hiszen ha mindenkire vonatkozik, állami és magáncégekre, állami és magán bankokra, sõt a lakosságra egyaránt, akkor megvalósul az egyenlõ teherviselés elve, ha hibákkal, zökkenõkkel, ügyetlenségekkel is. Még úgy is, ha a gyakorlatban valóban, sok esetben az állam az egyik zsebébõl a másikba rakja a pénzt. Ugyanakkor, ha nem állami bankokról és cégekrõl van szó, azért apránként nagyon nagy lehet a bevétel, anélkül, hogy komolyan megterhelne bárkit.
Gondolj bele, 1 ezrelékrõl van szó.
Százezer forintnál ez 100 Ft!
Én a múltkor feladtam egy hivatalos levelet ajánlva, 350 Ft-ot fizettem, pedig egy vékony borítékról volt szó.
Egymillió Ft esetében 1000 Ft-ot kell fizetni, ami nevetséges, lássuk be. Ennyit még egy magánember is kibír.
A nagy pénzintézetek egymás közötti pénzmozgásainál, amikor esetleg milliárdokról van szó, egymilliárd Ft-nál egymillió Ft a befizetés. Egy bank esetében abszolút jelentéktelen összeg.
Úgyhogy ezt például nem kellene cikizni, csak azért, mert Matolcsy találta ki. Én aztán tényleg sokat szoktam õt kritizálni, és nagyon örülnék, ha eltûnne a gazdasági életbõl, rengeteg melléfogása volt már, és attól félek, lesz is még, de a tranzakciós adó önmagában nem rossz ötlet.
Ha nagyon sokan fizetnek egyénekre lebontva nagyon keveset, az a lehetõ legjobb megoldás. Szerintem...
adamnagysweetmovie 2012 júl. 14. - 23:07:13
(8247/8852)
Azért nemcsak õ nyilatkozik hatalmas nonszenszeket.

Hosszan sorolhatnám, még Varga Mihály is símán lemegy kutyába és olyan populista maszlagokat böffent, ami minden szakmaiságot nélkülöz.

Vagy Járai, aki éppen Róna Pétert kergette az õrületbe, hogy az MNB FB-jének összes fideszes tagja rábólintott a tranzakciós adóra, ami a jegybankot sújtja. Pedig minden gazdasági és politikai racionalitás ellene szól, egyedül a fidesz hatalmi-idõhúzó-jövõfelélõ stratégiája szempontjából racionális.

NEM, nincsenek a jobboldalon (legalábbis a kormány tág környezetében) felelõs, a szakmai önbecsülésükért kiálló politikusok. Így nem lehet.....
Mintha abban versenyeznének, ki tud nagyobbat szóló ostobaságot, bombasztikusabbat mondani. Miközben már röhögni sincs ereje senkinek egy Selmeczin, egy Gírón, egy Szíjártón - egyszerûen fárasztóak és iszonyúan paraziták, hogy közpénzen bohóckodnak közszolgálat és munka helyett!!!
offtopic
kõmacska 2012 júl. 14. - 21:10:54
(8246/8852)
A mondatomat én már úgy olvastam vissza: tényleg van itt valami, ami dacol a valósággal.
Bár ez nem olyan jó poén, mint az antropozófus Rudolf Steiner tétele.
http://www.szellemtudomany.hu/vashop.php?cmd=group&gr=2&page=6&book=80&sto=wiew
offtopic
vénasszonyok -nyara 2012 júl. 14. - 20:25:58
(8245/8852)
Egyszerûen nem bírtam.
offtopic
kõmacska 2012 júl. 14. - 20:24:41
(8244/8852)
Szerintem több lehetõség van
A. be lehet látni, hogy Matolcsynak igaza van.
B. meg lehet várni, hogy Orbán felismerje, hogy Matolcsy káros.
C. fel lehet ismerni, hogy Orbán ezt nem ismeri fel, vagy talán nem is érdekli (valamiért).

Az A. esetben kérdés, hogy Matolcsy mégis kikre gondol, amikor ezt az ötszáz éves ugrást valóságként írja le? (Név szerint...)
A B. esetben kérdés, hogy ha Orbán eddig nem látta be, hogy Matolcsy egy nemzeti csapás, akkor mitõl látná be ezek után?
A C. esetben kérdés, hogy milyen jövõképet vázolok fel önmagamnak (és az országnak) Matolcsy helyett... tehát mi a reális jövõ a fantazmagória helyett?
olahmiki1959 2012 júl. 14. - 20:06:37
(8243/8852)
Én csíplek téged, de ezt a poént kihagyhattad volna...
olahmiki1959 2012 júl. 14. - 20:04:59
(8242/8852)
Amikor nem egy humorista, nem egy szenzációéhes publicista, hanem egy felelõs pozícióban lévõ kormánypárti politikus - mint Matolcsy György, nemzetgazdasági miniszter - tesz egy ilyen fantazmagóriáktól, túlzásoktól hemzsegõ, minden realitástól elrugaszkodott nyilatkozatot, akkor kormánypárti körökben, a miniszterek között, akár Orbán és legszûkebb körének bizalmas beszélgetései közepette, nem merül fel senkiben sem, hogy ezt az embert esetleg el kellene távolítani, mielõtt teljes gazdasági csõdbe és katasztrófába viszi az országot?
(Az esetleges elmeorvosi vizsgálat lehetõségét sem kizárva?)

Az már csak egy mellékes kérdés a részemtõl, hogy a 2030-ban állítólagosan bekövetkezõ jólét ígérete vajon hány olyan embert tölt el reménnyel, aki esetleg az éppen most esedékes számláit sem tudja már kifizetni, vagy azon gondolkodik, hogy holnap krumplifõzelék, vagy inkább grízes tészta legyen-e ebédre...

Az életkorokat már meg sem említem. Aki most 30 éves, az akkor lesz kb. 50, aki most 50 éves, az akkor kb. 70 lesz. Az ötvenéves embert baromira nem érdekli, hogy 70 éves korában - esetleg - jobban fog élni, mint most... A közben eltelõ évtizedekkel mi van? Azokat senki nem adja vissza neki...

Ez az egész úgy baromság, ahogy van, Orbánnak pedig minél hamarabb fel kellene ismernie, hogy ez az ember egy kibiztosított kézigránát, aki minden nappal, amit a pozíciójában tölt, egyre nagyobb és egyre nehezebben helyrehozható károkat okoz mindnyájunknak...
offtopic
kõmacska 2012 júl. 14. - 19:42:35
(8241/8852)
offtopic
kõmacska 2012 júl. 14. - 19:30:44
(8240/8852)
"Orbán miért ragaszkodik ennyire Matolcsyhoz, ehhez a jobb és baloldali szakemberek által egyaránt szuper-tehetségtelennek tartott miniszterhez"

Talán ezért: http://www.origo.hu/gazdasag/20120712-matolcsy-2030ra-gazdag-es-boldog-orszag-leszunk.html "ÚGY DÖNTÖTTÜNK, ELÉRJÜK AZT, AMIRE ÖTSZÁZ ÉVE NEM VOLTUNK KÉPESEK: fejlett, gazdag és boldog európai nemzetté válunk (...) DÖNTÉSÜNK SZERINT a 2025 és 2035 közötti idõszakban kell elérnünk a felzárkózást"

Matolcsy eldöntötte, hogy izomból eléri azt, amire ez az ország ötszáz éve nem képes: itt 2030-ra boldog és gazdag európai ország lesz. És ha úgy döntött, akkor úgy is lesz....

Nos, lehet így dönteni. Én is dönthetek úgy, hogy 2030-ra felfedezem a rák ellenszerét. Aztán majd legfeljebb nem úgy lesz, na bumm.

De dönthetek úgy is, hogy ma nem hazudok és holnap se fogok lódítani.
Ez olyan döntés, ami könnyebben teljesíthetõ, átlátható és számon kérhetõ.

Eeszembe jutott a Kolorádó Kid: amikor Krajzer kijön a börtönbõl, elmegy egy kocsmába, a pincér azt kérdezi: A nagy házból? Azt feleli: Ja, nagy idõ. A pincér: Terv van? Krajzer: Terv... az mindig van. Ez egy ilyen ország. Tervezgetõs.

Mindenesetre megjegyzem: 2030-ra Matolcsyval elérjük azt, amire ötszáz évig nem voltunk képesek.... mert úgy döntött.
olahmiki1959 2012 júl. 14. - 18:40:34
(8239/8852)
Mai hír:
"Elfogták Portik Tamást, az olajmaffia-ügy kulcsszereplõjét"

Erre a hírre néhányan a baloldalon alaposan leizzadtak ebben a nagy kánikulában...
offtopic
kõmacska 2012 júl. 14. - 17:43:24 Előzmény -csengõzoli--
(8238/8852)
- Vallása?
- Ateista, de nem gyakorlom.
olahmiki1959 2012 júl. 14. - 15:50:14 Előzmény adamnagysweetmovie
(8237/8852)
"Egy olyan választási rendszerben nagyon kicsi az esélye, ahol 52%-kal lehetett 67% mandátumhoz jutni és amit még SOKKAL torzabbá tett azóta a Fidesz!!!!"

Ebben még igazad is lehet, de a korrektség kedvéért azért meg kell jegyezni, hogy ezt a választási rendszert NEM a Fidesz hozta létre, ez - ha jól tudom - a rendszerváltás óta érvényben van.

Az, hogy az ebben rejlõ lehetõségeket a Fidesz kihasználta, és él, sok esetben talán visszaél vele, az egy valós probléma. Nekem mindig az volt a véleményem, hogy talán jó lett volna, ha a Fidesz 2010-ben csak "simán" nyer, nem pedig kétharmaddal, mert akkor nem tudta volna megváltoztatni az Alkotmányt, és akkor rengeteg problémát, melléfogást, feszültséget megspórolhattunk volna.

Mindegy, a "mi lett volna ha" kérdéseknek nem sok értelme van, a kialakult helyzettel kellene valamit kezdeni. Én a magam részérõl nem sok esélyt látok a nagykoalícióra, ezt idõnként bedobja valaki, Orbán személyiségétõl szerintem távol áll az, hogy a nyolc év után végre-valahára, nagy nehezen megszerzett miniszterelnöki pozíciót kiadja a kezébõl, abban sokkal inkább látnék rációt, hogy Matolcsyt kellene valahogyan eltávolítani, és nagyon kemény munkával helyrehozni azt a rengeteg baklövést, kárt, melléfogást, amit okozott.
Ha valaki egyszer meg tudná magyarázni mindnyájunknak, hogy Orbán miért ragaszkodik ennyire Matolcsyhoz, ehhez a jobb és baloldali szakemberek által egyaránt szuper-tehetségtelennek tartott miniszterhez, az biztosan sok mindenre rávilágítana.
Mert én a magam részérõl erre még nem tudtam rájönni...
offtopic
-csengõzoli-- 2012 júl. 14. - 10:55:13
(8236/8852)
:)
vénasszonyok -nyara 2012 júl. 14. - 09:56:26
(8235/8852)
És egy nagykoalíció a LIKUD párttal?
adamnagysweetmovie 2012 júl. 14. - 07:48:50
(8234/8852)
Szerintem a Bajnai-kormány (az utóbbi 12 év egyetlen értékelhetõ teljesítménye) megmutatta, milyen az, ha a politika kicsit sarokba van szorítva és kicsit, csak kicsit nem mûproblémákat generál, nem egymást cseszteti, hanem valósakat próbál megoldani.

Megint mondom: nagykoalíciónak ARÁNYOS választási rendszerben van komolyabb esélye, ahol 2-3 párt is kiegyenlített erõvel rendelkezik, és még 2-3 is bejut a parlamentbe.
Egy olyan választási rendszerben nagyon kicsi az esélye, ahol 52%-kal lehetett 67% mandátumhoz jutni és amit még SOKKAL torzabbá tett azóta a Fidesz!!!!!! Van esélye, csak matematikai, mint a magyar futballválogatottnak szokott lenni a selejtezõkörök vége felé...

Egy olyan választási törvény, ami kifejezetten megnehezíti új párt alakulását, miközben jobbközépen egy hatalmas ûr tátong, miközben nincs liberális párt, holott lábbal tapossa az állam az egyének jogait és a jogállami normákat. Ahol egy civil mozgalomnak alig van esélye párttá alakulni, miközben a civil szféra baromi gyenge.

Ilyen zárt környezetben várjuk el a politikától, hogy a Fidesz szabaduljon meg az orbáni tendenciáktól, hogy az MSZP ne egy Fidesz-tükörpárt legyen, hogy az LMP felelõsebben politizáljon, ne kamikázeakciókkal szórakoztassa a médiát?? Hogy a politika ne önmagával foglalkozzon és aki hatalmon van, ne a pénzlenyúlást tekintse elsõdleges kormányprogramjának?

Amúgy igen, ha leváltják a fideszt 2/3 nélkül, akkor sem lehet nélküle kormányozni az országot, mert egy olyan blokkolórendszert épített ki, mint Basescu elnök Romániában. Az lenne a megoldás, hogy akkor orbáni-pontai módszerekkel, a jogállammal visszaélve kifüstöljük a fidesz-kádereket? Vagy hogy tehetetlenül vergõdne egy baloldali kormány, és 4 évi helybenjárás következik?

Nyilván a megoldás egy kiegyezés lenne, és el kellene tünnie a közéletbõl az olyan embereknek, mint Orbán, Kövér, Matolcsy, Polt Péter, Szalay Annamária, Balsay, Harrakghsx, és semmiképp nem kaphatna kormányzati szerepet Gyurcsány.
Nyilván ez lenne a megoldás, de az esélye csupán matematikai. Én már jó 15 éve (és láthatod, még így is naív vagyok) nem foglalkozom a magyar fociban matematikai esélyekkel, sosem szoktam abban bízni, hogy a 80. percben hirtelen bepakolunk az olaszoknak 3 gólt a semmibõl... Ahhoz úgy kell játszani, és nemcsak az utolsó meccsen...
olahmiki1959 2012 júl. 14. - 00:25:09
(8233/8852)
Ha ez a nagykoalíció tényleg komoly ötlet, és nem csak egy jól hangzó bulvárhír, - egyébként régebben egyszer már kérdeztelek errõl, és akkor eléggé szkeptikusan nyilatkoztál, aztán lehet, hogy a történelem beéri az embert, és olyan dolgok is megvalósulhatnak, amiket elõtte teljes képtelenségnek gondoltunk, - szóval, ha ez komoly, akkor azért kíváncsi lennék, hogy a gyakorlatban hogyan valósulna meg.

Ki, milyen pozíciót, posztot kérne, vagy követelne magának?
Meddig lennének kénytelenek fogcsikorgatva együttmûködni, és mikor jönne el az a pillanat, amikor mindent felrúgnának, és kijelentenék, hogy "ezekkel " egy percet sem bírnak ki tovább?
A külföld, az EU és a pénzügyi szervezetek hogyan fogadnák egy ilyen koalíció hírét,?

A magyarországi média jobb és baloldala milyen cikkeket, tanulmányokat jelentetne meg, és továbbra is az lenne-e a gyakorlat, hogy a baloldali média a jobboldali kötõdésû kormánytagokat bírálná és kritizálná, míg a jobboldali média ugyanezt csinálná a baloldali kormánytagokkal?

A DK milyen szerepet kérne magának? Gyurcsány Ferenc elérkezettnek látná-e az idõt arra, hogy az elõtérbe lépjen, és fontos politikai tényezõ legyen?

Orbán maradhatna-e miniszterelnök, vagy megindulna-e egy elképesztõ vetélkedés ezért a pozícióért, mondjuk Orbán, Gyurcsány, Mesterházy, és Bajnai között?

Ha meg esetleg egy közgazdászra gondolnának miniszterelnökként, mint a szakértõi kormány megtestesítõjére, akkor kik jöhetnének számításba?

Róna Péter, Bokros Lajos, Békesi László, Veres János, Oszkó Péter, Matolcsy György (õ biztosan nem), valamelyik közismert bankár, vagy nagyvállalkozó, vagy kicsoda?

A magyar embert ismerve, sajnos azt kell mondjam, már az elsõ néhány lépésnél megbukna az ötlet, mert semmiben és senkiben nem tudnának megegyezni.

Az LMP és a Jobbik is kormánytényezõ szeretne lenni? Ha igen, hogyan tudna ez az öt vagy hat politikai erõ kijönni egymással?

És végül: mi hasznunk lenne nekünk, egyszerû állampolgároknak ebbõl az egészbõl?...
adamnagysweetmovie 2012 júl. 13. - 23:59:44
(8232/8852)
Buday Gyula félig már belátta:)
adamnagysweetmovie 2012 júl. 13. - 23:56:22 Előzmény meszag
(8231/8852)
Egyébként tök jó taktika, amit az MSZP és az LMP csinál.
Igaz eddig minden idõközi választáson fejreálltak vele, de csak feccöljenek a különütas akcióikba nagy energiákat, január óta már egy ûrtávcsõvel kimutatható a közeledésük a fideszhez.
Az is csak amiatt, mert még párezren hátat fordítottak a Kedves Vezérnek...

Ha csak feleannyi energiát fordítanának arra, hogy lehetne együttmûködni is, meg megõrizni a saját arculatot, akkor talán elõbbre járnának.
Mindegy, még vagy félév, mire felismerik, s akkor majd lehet kapkodni, ha egyáltalán eljutnak odáig...
Persze nem is biztos, hogy cél, hogy a Fidesz által lepusztított országot a nyakukba vegyék, egy Orbánnal meg egy Vonával a jobbszélen...
Valahol ezt is megértem, csak akkor meg tényleg keressenek értelmesebb munkát Mesterháziék, Jávorék maguknak, minek ehhez a bohózathoz így asszisztálni?
Vagy a lassú lépések hívei, és ennyi idõ, 6-8 év kell, hogy kiépüljön egy olyan kritikus tömegû párt- és civil tömörülés, hogy reálisan leváltható és helyrerakható legyen az ország, a jogállam? Sajnos ez is egy reális helyzetértékelés.
-csengõzoli-- 2012 júl. 13. - 23:47:47
(8230/8852)
Mind bûnösök vagyunk!
Errõl Kõmacska hosszan tudna írni! :)
adamnagysweetmovie 2012 júl. 13. - 23:35:35 Előzmény meszag
(8229/8852)
Hát, pontosan 40 évig láttuk, milyen az. El tudom képzelni.
Orbán szerényen csak 15-20 évet lengetett be Kötcsén, 2009-ben.
Szerintem ennek a jövõfölélõ populista tûzolásnak max még egy ciklusa lehet. Utána viszont hatalmas bajok lesznek, pont olyan, ami 2 év Matolcsy-Varga-Járai osztogatás-8 év Medgyesi-Gyurcsány populizmus és újabb 8 év FizeSS jövõszivattyú után bekövetkezhet.

Én ezerrel nyomom az angolt, jó lehet az még bármire. Tegyétek ti is.
adamnagysweetmovie 2012 júl. 13. - 23:27:03 Előzmény meszag
(8228/8852)
Hát igen, példát mutatunk (vagy mit...) a parlamentnek.

Beüt egy nagykoalíció, nem árt idõben szövetségeseket megnyerni.
Lassan elkezdünk egy nyelvet beszélni, meglásd... Jön az IMF, és mindenki visszatér a valóság talajára, lecsillapodnak a kedélyek, betemetõdnek az árkok, a nemzet felé elkezdenek leszivárogtatni az oligarhák.

(Akik menthetetlenül elszálltak, azokat Barbizonba küldték nyaralni. Lehet hogy ez puccs? xD)
offtopic
kõmacska 2012 júl. 13. - 23:21:43
(8227/8852)
adamnagysweetmovie 2012 júl. 13. - 23:17:23 Előzmény -csengõzoli--
(8226/8852)
Lefegyvereztél.
Tényleg alaptalan rágalom lesz ez.
olahmiki1959 2012 júl. 13. - 23:10:52
(8225/8852)
Friss hírek:

"Juhász Ferenc volt honvédelmi miniszternek, és társának egyrendbeli jelentõs vagyoni hátrányt okozó hûtlen kezelés miatt kell bíróság elé állnia."

"Hûtlen kezelés és egyéb gazdasági vétségek gyanújával büntetõfeljelentést kezdeményezett Hende Csaba honvédelmi miniszter Szilvásy István (Szilvásy György volt titokminiszter testvére), a HM Állami Egészségügyi Központ volt fõigazgatója ellen"

Ezek az emberek természetesen ártatlanok, mint a ma született bárány, csak éppen elromlott a lakásukban a légkondicionáló berendezés, és így ebben a nyári nagy melegben õk maguk kérték, hogy egy ideig hûvösre kerülhessenek.

Vagy nem?...
offtopic
kõmacska 2012 júl. 13. - 22:28:29
(8224/8852)
Orbánnak lemerültek az akkumulátorai, de utolsó erejével még a New York-i fõrabbival találkozott ez az úrhatnám gazember....http://barikad.hu/new_york_i_forabbival_egyeztetett_ma_orban_viktor-20120712
olahmiki1959 2012 júl. 13. - 17:52:25
(8223/8852)
Egyértelmû, hogy ez egy meleg találkozó volt, ahová a világ minden részébõl összejöttek a fiatalok, kellett valami nevet adni a gyereknek, ezért lett Meleg-olimpia, viszont a sport láthatólag abszolút másodlagos szerepet játszott.
Állítólag esténként a társalgóban nagyon jól fogyott a melegszendvics, és a kóserpálinka.
offtopic
vénasszonyok -nyara 2012 júl. 13. - 17:03:16
(8222/8852)
-csengõzoli-- 2012 júl. 13. - 16:45:40
(8221/8852)
Korábbi témánkra visszatérve utánanéztem,ez a meleg "olimpia" teljességgel komolytalan volt.
http://index.hu/video/2012/06/30/meglepo_milyen_kedvesek_a_budapestiek/?s=meleg
Dunna Donna 2012 júl. 13. - 15:50:57
(8220/8852)
Mennyi itt az unalmában egymás micsodáját babráló ember.
Helyette inkább menjetek a szabada és ültessetek fát vagy szedjétek a szemetet,
sokkal hasznosabba lenne - minden szempontból.
offtopic
kõmacska 2012 júl. 13. - 11:09:42
(8219/8852)
offtopic
kõmacska 2012 júl. 13. - 11:09:27
(8218/8852)
már mondtam, más is látja, be is fog következni: http://barikad.hu/vegre_kimondtak_fidesz_mszp_nagykoalicio_a_lathataron-20120712
fecadzsi 2012 júl. 13. - 10:49:05
(8217/8852)
Üdv!

Megtudná mondani valaki mi volt annak a zenekarnak a neve amit a mûsor végén láthattam?
2/10
offtopic
meszag 2012 júl. 13. - 09:33:45 2/10
(8216/8852)
és képzeld el, ha ez konzerválódik, ha a fideszt nem küldik el a választók a süllyesztõbe, hogy írmagjuk se maradjon ezeknek az úrhatnám gazembereknek
2/10
offtopic
meszag 2012 júl. 13. - 09:30:28 2/10
(8215/8852)
de jóban vagytok! :)
offtopic
-csengõzoli-- 2012 júl. 13. - 08:04:15
(8214/8852)
Olgarha! Oligarha! Oligarha!
adamnagysweetmovie 2012 júl. 13. - 08:01:50
(8213/8852)
A kínai kommunista párt káderei (és a magyaré is) unalmas hangon, papírból olvasták fel beszédeiket.

A kormány a törvénykezési rendet megkerülve egyéni képviselõikkel rövidíti le és teszi átláthatatlanná a jogállami törvénykezést. A szánalmas egyéni elõterjesztõk nem tudnak mást, minthogy felolvassák a miniszterelnöki hivatalból eléjük tett módosítókat.
Ha valaki belekérdez, nem válaszolnak.
Szánalmasak, ha valaki megnézi a parlamenti híradásokat, EMBERI RONCSOK, ezt tanulták meg a kommunistáktól...
adamnagysweetmovie 2012 júl. 13. - 07:54:50
(8212/8852)
Egyébként az igaz, hogy Csányi, Vajna, Demján egy külsõ kör, akiknek a lábára a vérszemet kapott Fidesz Zrt sokszor rálép (bankadó, végtörlesztés vs OTP; Közgép vs Demján).
Az állam kiszorítja gyermekeit...
adamnagysweetmovie 2012 júl. 13. - 07:52:31
(8211/8852)
Orbán szánalmas magyarázkodása a parlamentben, hogy a hazai kormányközeli nagyvállalkozói kör (Simicska-Nyerges, Csányi, Vajna, Demján stb) azért nem oligarha, mert nincs közvetlen kormányzati befolyásuk, annyiban teljes hülyeség, hogy a Közgép és az állam hirtelen megszaporodott vállalkozásai (csak egy pl: minek 4. állami mobilszolgáltató egy szûkülõ piacon?) maga az oligarhia, a fidesz és a vállalkozásai elfoglalták az államot.

Definíciószerûen teljesül az oligarha fogalma. Csak nem úgy, mint az oroszoknál, ukránoknál, hogy privatizációs kiskirályok fizetik le a kormányt, hanem hogy maga a kormány és vállalkozásai foglalták el az államot, nevezik ki a saját bürokratáikat (Nyerges rokon a fejlesztsi tárcához, Némethné stb).
adamnagysweetmovie 2012 júl. 13. - 07:41:31
(8210/8852)
Tényleg nem oligarha egy simicska cég, akinek rapportra állnak a politikusok.
Persze Orbán csendestársa, maga a fidesz zrt az oligarhacsoport, az állam, az ország, a nemzet a foglya.
Na így már érted, kedvesem?
2/10
offtopic
meszag 2012 júl. 13. - 06:41:15 2/10
(8209/8852)
csakhogy orbán mégis felvette a parlamenti fizetését, fizette volna csak a fidesz a szarkeverését... persze nem mulasztod el mentegetni. :)
2/10
offtopic
meszag 2012 júl. 13. - 06:38:00 2/10 Előzmény danton-b
(8208/8852)
hihetetlen, egyetlen jelzõt írtam a banda szó elé, azt is kiszedték. :D
offtopic
kõmacska 2012 júl. 13. - 01:19:55 Előzmény vénasszonyok -nyara
(8207/8852)
Igen, születhet különbözõ országokban különbözõ ítélet ugyanabban az ügyben, ha a tettes más állam polgára, mint ahol elkövette a bûntényt. Erre példa a mi búvalbaszott Keleti Györgyink, aki futtatásból és lánykereskedelembõl éldegélt Németország és Olaszország területén; mindkét országban körözés volt ellene, a németek elfogták, az olaszok meg nyolc évre ítélték. Erre hazahoztuk (az egész haza megmozdult érte), és itt három év felmentettet kapott, miután a kedves papa végigházalta és sírta érte a bulvármédiát, sok dádát beígérve, amit majd saját kezûleg oszt ki neki.
offtopic
-csengõzoli-- 2012 júl. 13. - 01:02:52 Előzmény vénasszonyok -nyara
(8206/8852)
Szerinted,ha te vagy én okoztuk volna ugyanezt Pl németországban, hány óra kéne, hogy kiadjanak nekik? Megnézném mikor állna ki mellettmem az igazságügy miniszter... Nem értem az egészet, mi az, hogy maganemberek peres ügyeirõl állami vezetõk nyilatkoznak...?
offtopic
-csengõzoli-- 2012 júl. 13. - 00:39:45 Előzmény adamnagysweetmovie
(8205/8852)
Szegénykém, neked bedobták ezt az oligarha szót és úgy ráharaptál, hogy el se bírod engedni... Politikai marketing duma, te meg egy jó vásárló vagy! :)
olahmiki1959 2012 júl. 13. - 00:33:36 Előzmény danton-b
(8204/8852)
A Fidesz frakció kizárólag Gyurcsány beszédei alatt vonulgatott ki, azzal jelezve, hogy az õszödi beszédben saját magát leleplezõ miniszterelnököt nem tekinti kompetens politikusnak. Nem adtam igazat nekik, de emberileg megértettem õket.
Orbán nagyon sokszor nem ment be a Parlamentbe, ez igaz, de nem nyaralt és nem lébecolt, hanem állandóan az országot járta, gyûlésekre, lakossági fórumokra járt, a legkülönbözõbb szakterületek képviselõivel találkozott, tehát tulajdonképpen politikai munkát végzett, ahogy az elvárható egy ellenzéki vezetõtõl.
És hogy akkor ezt miért nem tettem szóvá?
Mert nem volt internetünk. Ennyi...
adamnagysweetmovie 2012 júl. 12. - 23:13:42
(8203/8852)
Nem volt az jobb? Most bejárnak, csakhogy tönkretegyék a parlamentarizmust.
Jobb volt, amíg a büfében laptopoztak, irányították a feleségük cégbirodalmát....
Régi szép idõk.
adamnagysweetmovie 2012 júl. 12. - 23:10:41
(8202/8852)
Hogy kiszedték a hsz-em, hiába én nem élvezek mentességet, mint Rogán.
Pedig vele ellentétben nem tapló, hanem szellemes voltam, megérdemli, hogy az ember rajta köszörülje a nyelvét...
Dehát a port úgy tûnik fél a groteszktõl is...
adamnagysweetmovie 2012 júl. 12. - 23:07:54 Előzmény -csengõzoli--
(8201/8852)
A Strabag ma is majdnem ugyanannyit nyer.
Csak emellett még a közgépet is tömik.
Mennyivel jobb...
Neked meg nekem biztos jobb, hogy egy fideszközeli cég kapja a megrendeléseket, amelyik parasztvakítóan magyar.

Annyira fideszközeli és fõleg magyar, hogy Rogán azt érezte, gyalázkodásokkal kell megvédenie a céget a parlamentben, végképp aberrált perverznek mutatva a nyakunkon ülõ uralkodó elitet. Na ez az oligarcia, mikor kötelességének érzi rogán a nyalást a közgépnek.
Ezt tekinthetjük definíciónak, hamár Orbán legutóbb olyan szánalmasan belesült, miért nem oligarchia az, ami annak látszik. Vele együtt látszik annak, belülrõl biztos másnak tûnik.
danton-b 2012 júl. 12. - 22:48:50
(8200/8852)
Hülye népet könnyû orránál fogva vezetni,ezért aztán bármennyire sajnálatos hogy az értelmesebbje is megszívja,végül is ha atöbbség korlátolt ,akkor jön az Orbán.
danton-b 2012 júl. 12. - 22:46:22
(8199/8852)
Arra nem emlékszel hogy a Fidesz frakció állandóan kivonulgatott a terembõl? Orbán meg be sem járt a parlamentbe hónapokig.Õk nem voltak herék?Ráadásul válogatás nélkül,témától függetlenül tették ezt.Akkor hol tetted ezt szóvá?
vénasszonyok -nyara 2012 júl. 12. - 22:24:00
(8198/8852)
Valószínûleg fogházba küldik az ilyen ügyek tetteseit.
olahmiki1959 2012 júl. 12. - 21:47:47
(8197/8852)
"a gyerekgyilkosokra (gyakorlatilag tényleg az) rászállnak a rabtársak és pokollá teszik az életét."

Ez igaz, de a korrektség kedvéért meg kell jegyezni, hogy a közlekedési balesetet okozókat, ittas vezetõket, cserbenhagyásos gázolókat - legyen az a baleset bármilyen súlyos, - nem a "nehéz" fiúk, a köztörvényes bûnözõk közé rakják, - úgy tudom, - hanem konszolidáltabb környezetbe.
Végül is akármilyen rohadék ez az ír fickó, mégsem egy alapjában véve bûnözõi életmódot folytató, visszaesõ figuráról van szó, hanem egy gyáva szemétládáról, aki örül, hogy haza tudott menekülni, és áldja az ír hatóságokat, hogy nem kell visszajönnie ide.
Az ír igazságszolgáltatás meg egyszer és mindenkorra leírta magát nálam...
vénasszonyok -nyara 2012 júl. 12. - 19:54:28
(8196/8852)
Nem ismerem a nemzetközi jogot, hogy születhet e egy külön bírósági ítélet Írországban, ha mát itt elítélték. Elképzelhetõ, hogy úgy gondolták, nem szolgáltatják ki egy félvad, kelet-európai ország börtönviszonyainak a saját állampolgárukat. Valamit sejthettek az itteni börtönszokásokból, mert a gyerekgyilkosokra (gyakorlatilag tényleg az) rászállnak a rabtársak és pokollá teszik az életét.
offtopic
-csengõzoli-- 2012 júl. 12. - 19:45:18
(8195/8852)
Ezt se értem és azt se,hogy mi az,hogy ült 7 hônapot és kész? Ha ült... Ha engem elitélnek Németországban 3 évre, abbol lehet itthon 3 hónap felfüggesztett?
offtopic
vénasszonyok -nyara 2012 júl. 12. - 19:34:21
(8194/8852)
Állítólag 7 hónapot ült otthon. Ezzel le van tudva a büntetése. Én egyedül a szülõket nem értem. A történtek után, hogyan maradhat valaki európai, ahelyett, hogy átalakulna szerbbé és felfogadna egy bérgyilkost, vagy saját maga cselekedne, miután még megbánást sem láthat?
-csengõzoli-- 2012 júl. 12. - 18:56:22
(8193/8852)
Érti valaki ezt az ír Tobin ügyet? Van egy két gyermek haláláért jogerõsen elitélt ember, akit az Írek nem adnak ki. Oké, ne adják, ülje le ott. De mi az, hogy az ír igazságügy miniszter nyilatkozik, hogy nem fogják kiadni és le sem ültetik? Mi ez a nonszensz???
olahmiki1959 2012 júl. 12. - 17:12:30
(8192/8852)
Az MSZP nem vesz részt a költségvetés számainak megszavazásában, mert nem értenek egyet az azokban foglaltakkal.
Akkor miért veszik fel a fizetésüket?
Ha nem értenek egyet valamivel, szavazzanak ellene. De vegyenek részt a munkában, fogalmazzanak meg ellenérveket, még akkor is, ha a kormány nem veszi figyelembe azokat.
Ingyenélõ, here banda, aki érdemi munka helyett a könnyebbik megoldást választja.
2/10
meszag 2012 júl. 12. - 11:04:58 2/10 Előzmény danton-b
(8191/8852)
Azt hiszed ez eljut az agyáig egy hívõ fideszesnek? A hattyúk tavából az iszap, nem mozdíthatók, nem gondolkodnak, hisznek. Orbán bandája meg kellõképp gátlástalan. Nem is lesz itt megállapodás az IMF-fel.
Szívesen leírnám megboldogult bakterunk kedvenc káromkodásait, de inkább csak kívánok ennek bandának minden rosszat.
danton-b 2012 júl. 12. - 00:30:34
(8190/8852)
hahaha ,amagyar cég már rég kinti bankszámlán tartja anyereségét meg offshore cégekben hogy így anagy magyar öntudattal még csak adót se kelljen fizetnie,másrészt ez a Sukoróban állítólag átjátszott föld éppenhogy nem öncélú volt ,hanem legalább annyi munkahelyet teremtett volna mint a mercedes beruházás,amivel kérkedik Orbán ,pedig azt is Gyurcsány hozta tetõ alá.vagy afidesz által gyöngyösön megfúrt gumiabroncsgyár ,amrõl ma már bevallották hogy hiba volt ,ma már nem fúrnák meg ,mert ma már õk a kormány ,akit elõzõleg ellenzékbõl minden áron meg kellett bénítani még óriási károkozás árán is.
Az MSZP alatt ennyire soha nem volt nyilt a lopás mint ma,még csak nem is szégyenlik,az egykulcsos adóval és végtörlesztéssel is aklientúra tömködi azsebét ,miközben azt hiszik hogy anép elég hülye ahhoz hogy ezt nem vegye észre.kvázi jól is hiszik ,de szerencsére van pl adam ,aki nem sajnálja afáradságot hogy rámutasson ezekre adolgokra .elõször a Klubrádió száját kell befogni ,hogy nem írt alá üres lapokat,aztán meg jöhetnek az interneten irkálók Rákosi et. szellemében.Igaz neki könnyebb dolga volt meg az esze is több volt mint Orbánnak.
olahmiki1959 2012 júl. 12. - 00:13:11
(8189/8852)
Ma olyan érdekfeszítõek voltak a hozzászólások, hogy azok az én buksimba már bele sem férnek. Teletömtem a pocimat azzal a finom csokitortával, ami Csengõ szülinapjáról megmaradt, és úgy döntöttem, ideje szundizni egyet. Sziasztok!
offtopic
-csengõzoli-- 2012 júl. 12. - 00:07:43
(8188/8852)
Mennyivel jobb volt mikor a miniszterelnök izraeli befektetõknek játszott át milliárdos veszteséggel földeket...:) ;
VAGY mikor az Szdsz-nek utalo osztrák Strabag nyert mindent... Mióta magyar cég nyer azóta nincs demokrácia, pfuj...Diktatúra! OLIGARHÁK!
danton-b 2012 júl. 12. - 00:07:01
(8187/8852)
És Hende Csaba melyik katonai akadémián végzett?
Oda vagyok hogy Némethnének van érettségije:nem tudpk olyan gyereket,akit 1971ben nem engedtek át pláne egy közepes szinvonalú gimnáziumban .Éshát róla még azt sem tudjuk hogy mit nem vet meg.Itt volt Deutsch Tompika,aki szintén diploma nélkül volt miniszter ráadásul tahó is nem úgy mint az eszes Szekeres ,akit nem véletlenül emelt ki anno Papp veszprémi párttitkár .mert a komcsik azért adtak a képességekre is ,nem úgy mint ez a Orbán rezsim.Churchill sem vetette meg az alkoholt meg a szivart aztán egy kicsivel több esze volt mint Némethnének és Orbánnak együttvéve.Ez a Szekerezés és Horn alkoholistasága átlátszóan fidesznyik ,amit elõszerettel rángatnak elõ,amikor pedig a szakmai képességek dolgában kb olyan messze vannak adobáltaktól mint az a bizonyos Makó.
adamnagysweetmovie 2012 júl. 11. - 23:26:59
(8186/8852)
Faszságot írtam, 2006-ban 11,8 volt a bevételük.

De érdekes, 2008 óta, amióta kb. minden építõipari cég stagnál, veszteséges MO-n, akkor hogy produkál a Közgép ilyen dinamikus növekedést?
2007: 10,2 milliárd forint, 2008: 19 milliárd forint, 2009: 39,1 milliárd forint, 2010: 44,8 milliárd forint, 2011: 56,6 milliárd forint.

Valszeg döntõ többségében mszp-szadesz állami és fideszes önkormányzati beruházásokból, aminek még a nagyrésze EU-támogatás is.
Nem leszünk gyarmat....
adamnagysweetmovie 2012 júl. 11. - 23:20:19
(8185/8852)
http://atlatszo.hu/2012/07/11/nyergesek-elso-milliardja-i-tuntesd-el-az-adossagot/

Valahol el kell kezdeni.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a közgép állítása szerint forgalma 2006-2010 közt már dinamikusan nõtt, 1,8-ról 58 milliárdra, és azóta csak szinten tart. Szóval fel lett ez építve, elismerem, de az is látszik, hogy nem is akarták meggyilkolni a baloldali kormányok, akiket most kommunistáznak meg lenagytõkéseznek azok, akik igazán büszkék lehetnek a demokratikusságukra és a kisemberpártolásukra.

Mondjuk 330 milliárdos starvonalon álló állami beruházásban vannak épp benne Simlicskáék, gondolom ezért stagnál még mindig 2010-es szinten a Közgép-bevétel és ezért kell rohamtempóban jogszabályokat hozni az állam javára.
adamnagysweetmovie 2012 júl. 11. - 23:05:03
(8184/8852)
Legjobban "teletömött" fantomcég, erre hivatkozni, szerintem öngól.
Legnagyobb, mert a legnagyobbra felpumpáltunk egy alvócéget!!
adamnagysweetmovie 2012 júl. 11. - 23:03:16
(8183/8852)
Itt veri magát valami Rétvári államtitkár, hogy a Közgép MO legnagyobb cége, és nemzetellenes támadni.
Hol volt ez a cég 4-5 éve? A semmibõl csinált hasamraütök 10.000%-os forgalonövekedést!!! Honnan fizet két éve évi 3 milliárdos osztalékot? Hova mennek ezek a pénzek???
adamnagysweetmovie 2012 júl. 11. - 22:56:02
(8182/8852)
Miért tartja mindenek felettinek az állami érdeket a Fidesz?
Talán mert kisajátította az államot?
És miért jó, hogy az állami érdek mindenek felett???? Kinek a zsebébe mennek ezek a pénzek, hogy ennyire kell a diszponálásukhoz ragaszkodni, sutba vágva a demokratikus eljárásokat???

Ezért lett volna jó, ha nem barmolják szét a választási rendszert, mert nem hoznának pl olyan kisajátítási törvényt (de 1001 példát mondhatnék), ami egyoldalú elõnyöket biztosít az államnak, mert õk is könnyebben kerülhetnének a másik oldalra.
Így talán mérsékeltebbek és igazságosabbak tudnának lenni....
-csengõzoli-- 2012 júl. 11. - 21:23:53
(8181/8852)
Na,ma is tanultam valamit!
offtopic
kõmacska 2012 júl. 11. - 20:55:15
(8180/8852)
Megnéztem, mi van a wikipédián "médium" címszó alatt. Ez: http://hu.wikipedia.org/wiki/A_m%C3%A9dium
offtopic
kõmacska 2012 júl. 11. - 20:53:17
(8179/8852)
:) Hm, ha a 33-ról (amihez egyébként tényleg gratulálok) érdekel a véleményem, akkor mutatok egy cikket: http://juharizsuzsanna.blog.hu/2012/05/25/jezus_33_aprilis_3_an_halt_meg - szerinted a szerzõ normális? Mert szerintem teljesen meg van zizzenve. Jézusnak annyi köze van a 33-hoz, mint "szimbolikus" számhoz, mint Chuck Norrisnak a félelemhez.
A Biblia SEHOL nem említi, hogy Jézus hány éves korában halt meg. Még csak nem is utal rá, maximum annyival, hogy "nem vagy még ötven éves". Illetve még azt írja, hogy "mintegy 30 éves korában kezdett tanítani" - de ebbõl egyáltalán nem következik, hogy épp 3 év múlva feszítették keresztre.
A 33 csak a szimbolisták számára fontos, Jézus meg nagy ívben tojik a szimbolizmusra.
offtopic
kõmacska 2012 júl. 11. - 20:45:21
(8178/8852)
A magyar nyelv kétszer vett át egy szót. A szó eredetileg "csemegét" jelentett. Elõször trágya alakban. Késõbb drazséként. Jókai még írt "mézes trágyáról" - de mára már a szó két jelentés tökéletesen elkülönült, és igen nehéz volna elképzelni, hogy vki azt mondja - M'n'M trágya van a számban. http://www.szokincshalo.hu/szotar/?qbetu=t&qsearch=&qdetail=11567

A magyar nyelv ugyanígy átvett egy szót, a médiumot. Amikor átvettük, a szó jóst, látót, a transzcendens világ felé való közvetítõt jelentett.
Aztán megint átvettük ugyanazt a szót, de most már az írott és hangos sajtó értelmében. Épp azért, hogy a két értelem ne csússzon össze, a második átvételkor a média alak terjedt el és gyökeresedett meg.
Az eredeti médium szóalakot pedig lestipstoppolták maguknak a jövendõmondó banyák.

Vagy tán hallottad azt, hogy több jóst együttesen MÉDIA-ként emlegetik? Ugyanmár.

A köznyelvben a médium = jövendõmondó. Többesszámban - médiumok és NEM MÉDIA, noha "eredetileg" úgy kellene használni!!!

A média = "A kommunikációban a média az információ rögzítésére és közvetítésére használt eszközöket jelenti. A média szót gyakran használják a tömegtájékoztatási eszközök szinonimájaként (újság, televízió, rádió stb.)." wikipédia

Így van pl. tömegmédia, hipermédia, médiaszemélyiség, médiatudomány, közösségi média, közszolgálati média, médiahack, multimédia stb, és nincs tömegmédium, hipermédium, médiumszemélyiség, médiumtudomány, közösségi médium, közszolgálati médium, médiumhack, multimédium - vagy ha van, akkor az MÁST JELENT.
vénasszonyok -nyara 2012 júl. 11. - 20:01:48
(8177/8852)
A média a médium többesszáma.
olahmiki1959 2012 júl. 11. - 19:56:04
(8176/8852)
Az a szerencséd, hogy csíplek téged annyira, hogy neked még ezt a rettenetet is elnézem!

Tudod mit? Nyald ki a... fagylaltkelyhet...
2/10
offtopic
meszag 2012 júl. 11. - 19:16:24 2/10
(8175/8852)
Nem érdekel, hogy értelmezed a szót. Ált. médiumnak nevezik az információk terjesztésére és bemutatására szolgáló eszközöket.
offtopic
-csengõzoli-- 2012 júl. 11. - 19:06:15
(8174/8852)
Akkor egy kis zene neked,mert tudom,hogy ezt a mûfajt imádod!
http://www.youtube.com/watch?v=i0cDlSflniM&feature=relmfu
olahmiki1959 2012 júl. 11. - 18:56:11
(8173/8852)
Néha nem árt egy kis levegõhöz jutni, mert aztán amikor beindul a gõzhenger, akkor csak kapkodja az ember a fejét.
-csengõzoli-- 2012 júl. 11. - 18:04:19
(8172/8852)
Vihar elõtti csend...
olahmiki1959 2012 júl. 11. - 17:10:02
(8171/8852)
"krisztusi korba lêptem!"

Krisztusi korba léptél?

Jézusom!
offtopic
kõmacska 2012 júl. 11. - 15:47:35
(8170/8852)
Még a médium-médiáról:

1. Majd ha lesz az egyetemeken médiumképzés, médiumszak, ahol a médiumszakértõk kapnak diplomát, akkor majd mindegy lesz, melyik alakot használja vki. Amíg nincs, addig maradjunk annál, ami értelmezhetõ.

2. "Ha már ennyire elterjedtek ennek a latin szónak a formái, okosabb lenne, ha úgy épülnének be a nyelvünkbe ahogy kell, és végre a magyar nyelv szabályai szerint használnánk õket. Jelenleg ugyanis az dívik, hogy félmûvelt "latinosok" bántják azokat, akik ösztönösen, a magyar nyelvnek megfelelõen használják ezeket a kifejezéseket. A helytelen használat és az állandó viták oka a magyar és a latin nyelv, valamint gondolkodás különbözõségébõl adódik. Jó lenne, ha a vitatkozók felismernék, hogy egy másik nyelvbe - mely történetesen a magyar - nem lehet csak úgy beleerõszakolni egy idegen szót, úgy meg pláne nem, hogy az hozza magával a saját nyelvtanát. A média szó hiába a médium többes száma a latinban, a magyarban nem lehet úgy beszélni, hogy "azt írták a média". A média ezzel szemben érdekes módon önálló, határozatlan gyûjtõfogalomként épült be a nyelvünkbe." http://nibiru.hu/magyar/nyelvor/020108mediak.htm

3. Nádasdy Ádám: ” … Mi baja lehet a ‘médiák’ alakkal? Talán úgy gondolkozik, hogy a média eredetileg a latin medium ‘eszköz, közeg, közvetítõ’ szó többes száma, és ezért a magyar médiák alak logikailag helytelen volna, mert egy többes számú szót még egyszer többesbe tesz. Logika…! – kacag föl a nyelv. Ha elkezdünk logikát keresni, többször is kaphatunk agyérgörcsöt. Itt van például a teljesen azonos képzésû fólia szó, mely nem más, mint a latin folium ‘levél, lap’ többes száma, s így logikátlan azt mondani: ‘Az üzletben különféle fóliák kaphatók’ – inkább úgy kéne: ‘különbözõ fóliumok kaphatók’. Úton-útfélen vétünk a latin nyelv szabályai ellen, például filozófusnõ, holott a latin -us csakis férfit jelölhet, vagyis mi egy hímnemû végzõdés tetejébe ültetjük a nõnemût. (…) Persze mindezekben a példákban csak ironizáltam. Jól vannak azok úgy, ahogy vannak, mert ez a magyar (sõt európai) hagyomány. Én nem támogatom, ha valaki a hagyományt valamiféle információ alapján mintegy fertõtleníteni szeretné. Ez ellen berzenkedik egész polgári értékrendem, mely a helyesség legfõbb kritériumaként a hagyományt ismeri el. Számomra a médiák szépen beleillik a hagyományba. Rémes, hogy a jó öreg producer szót egyesek prodjúszer-nek mondják, mert õk tudnak angolul. Szomorú, hogy a poszthumusz helyett ma sokan posztumusz-t írnak (és mondanak!), azon az alapon, hogy az eredeti latin szó h nélkül volt. Na és? A több évszázados hagyományt – még ha tévedésen alapszik is – nem szabad precízkedéssel föláldozni. Oxfordban meg a Sorbonne-on igazán tudnak latinul, mégis kizárólag a posthumous, posthume alakot használják. Aki a médiák-at a dupla többes szám alapján kifogásolja – mint, gondolom, ön is -, az ‘az eredet csapdájába’ esik (fallacia etymologica), amikor tehát megtudja egy kifejezés származását, és rá akarja kényszeríteni az idegen nyelv kategóriáit a magyarra. Csakhogy a nyelvek nem így mûködnek, nem mindig tisztelik a máshonnan átvett anyagot, hanem bedarálják a maguk rendszerébe. A magyar nyelv a média szót egyes számnak kezeli (mi másnak kezelné, ha nincs a végén -k, mely a magyarban a többes szám kötelezõ jele?), nincs olyan, hogy A média lecsaptak a hírre. Összetételekben is így áll: médiakuratórium, médiaszakértõ, média szak stb. – már pedig ilyen helyzetben a magyar csakis egyes számú fõnevet tûr meg, nincs játékokbolt, nõkfaló (pedig több nõt fal!), se levéltárak szak. Ha pedig a média egyes szám, akkor a többes számát az ép magyar nyelvérzék (pl. az enyém) mi másnak alkotná meg, mint médiák-nak? (…) Tudomásul veszem, hogy aki ‘médiák’-at mond, az magának ellenszenves. Van ilyen. De nyelvészetileg nem kifogásolható, hiszen ugyanannyi érv (sõt több, szebb) szól mellette, mint ellene. Mondjon mindenki azt, amit a számára mértékadó hagyomány vagy társadalmi csoport használ …” http://www.urbanlegends.hu/2009/11/media-mediak-mediumok/
olahmiki1959 2012 júl. 11. - 15:22:33
(8169/8852)
A születésnapi torta keresésrõl annyit, hogy pontosan úgy kerestem képet, ahogy mondtad, csak éppen a feljövõ rengeteg torta közül alig volt olyan, amelyik az én igényeimnek megfelelt. Volt, amelyik túlságosan rózsaszínes volt, aztán nagyon sokra konkrét név volt ráírva, szeretettel Béluskának, meg Édesanyámnak, meg hasonlók, volt, amelyiknek a formája nem tetszett, és így tovább.

Ezért írtam, hogy nem kis melómba került ezt felhajtani neked.
Ez a torta, - szerintem - nagyon gusztusos, a színe is nagyon tetszik, nincs rajta zavaró felirat, összességében talán a legjobb, amit le lehetett szedni a netrõl.
Azt viszont nem árultam el, hogy ha nagyon közelrõl nézed ezt a tortát, akkor váratlanul szétrobban, és egy félmeztelen csaj fog kiemelkedni belõle, aki tejszínhabot fog az arcodba lõni egy nagy mûanyag puskából.

De ez legyen meglepetés!
olahmiki1959 2012 júl. 11. - 15:12:42
(8168/8852)
Mert így kellett fenntartani a nézõk figyelmét.
Ez pont olyan, mint amikor egy bulvár magazinban, például a Fókuszban, beharangozzák, hogy ismeretlen kõmacska szobrokat találtak Nyékládháza közelében egy elhagyatott bányában, és mindenki a körmét rágja le, hogy mutassák már azokat a szobrokat, de a tv szerkesztõi nagyon okosan a legvégére hagyják ezt a kultúrtörténeti világszenzációt, ezért elõtte végig kell nézned az összes egyéb bulvárhírt, koncert közben kivillanó bugyikról, sztárok csemetéinek elsõ lépéseirõl, összeverekedõ ukrán parlamenti képviselõkrõl, és minden egyébrõl.

Kálmán Olgica öt percenként mondta be, hogy most már tényleg jön Hugh Grant, aztán persze nem jött.

Az meg már a vicc kategóriájába tartozott, amikor a stúdióban helyet foglaló Karácsony Gergelynek elkezdte mondogatni, hogy mennyire hasonlít Hugh Grant-re, de tényleg. A srác a végén már láthatóan eléggé kínosan kezdte magát érezni, csak zavartan mosolygott a szemüvege mögött.

ATV 2012...
olahmiki1959 2012 júl. 11. - 14:59:37
(8167/8852)
"a politikában és közéletben eddig ismeretlen Némethné 1953-ban született, és a budapesti Zrínyi Ilona Gimnáziumban érettségizett 1971-ben."

Némethnének van érettségije, felsõfokú végzettsége azonban valóban nincs.

Szekeresnél csak azt akartam bemutatni, hogy a Gyurcsány-kormányban egy vegyészmérnöki diplomával a zsebében honvédelmi miniszter lehetett valaki, aki egyébként az alkoholt sem vetette meg, és akkor még nagyon finoman fogalmaztam...
offtopic
kõmacska 2012 júl. 11. - 14:56:09
(8166/8852)
"Az ilyen embereket nem szabad médiumok közelébe engedni."

Csaxólok, a médium más jelent, mint a média, gondolom összekeverted, és a médiákat félted Kubinyitõl, nem a médiumokat.

Ha igen, akkor ráhibáztál.... beírtam a youtube-ba, hogy Kubinyi Tamás, ezt dobta ki legelõször: http://www.youtube.com/watch?v=ClypXQ5e2Qw

Az ilyen embereket valóban nem szabad a manipuláció közelébe engedni.....
-csengõzoli-- 2012 júl. 11. - 14:28:54 Előzmény olahmiki1959
(8165/8852)
Ezt Hugh Grantet komolyan gondolták? Hogy-hogy csak adás végére derült ki,hogy nem jön? :)
offtopic
-csengõzoli-- 2012 júl. 11. - 14:26:52 Előzmény olahmiki1959
(8164/8852)
Egyébként -a jövõre nézve- adok egy tanácsot , hogyan keress kêpet! Google-születésnapi torta :) Ennyi az egész! A jókivánságokat köszi, krisztusi korba lêptem! Áldásom reátok!
offtopic
kõmacska 2012 júl. 11. - 14:09:50
(8163/8852)
"A mazsihiszrõl meg fogalmam sincs, mit csinál, és kihez van köze."
MOST ÍRTAM LE. Már körülbelül negyedszerre.

Akartak csinálni egy filmet az Andrássy út 60-ról, hogy a pincéiben mik történhettek a háború alatt és után; a filmnek nagyjából az lett volna a tanulsága, hogy a fasiszták és az ávósok ugyanannak az éremnek a két oldala... "véletlenül" ebbõl a filmbõl soha nem lesz semmi, pedig igazán igényes elõzetes honlapot készítettek hozzá (csoda, hogy azt még nem tiltotta le a mazsihisz): http://chamber-movie.com/

Persze, a mazsihisz hisztériája mégiscsak jó valamire: ennél NINCS IS SZEBB BEISMERÉS!
2/10
offtopic
meszag 2012 júl. 11. - 13:59:40 2/10
(8162/8852)
Igen, gratulálok az tv-nek, szerintem ennek a mazsihiszhez semmi köze- max. ez volt a hab a tortán, teher volt õ már a tv-nek azok miatt, amit írtam. Az ilyen embereket nem szabad médiumok közelébe engedni.
A mazsihiszrõl meg fogalmam sincs, mit csinál, és kihez van köze. Másrészt az ilyen Isten hívõktõl mentsen meg mindenkit a sors, mint mikoviny, mert ez hamisság, és csak felhasználja a hitet saját hü*ye céljaira
offtopic
kõmacska 2012 júl. 11. - 13:44:08
(8161/8852)
Én nem tudom, te mirõl írsz meg mire gondolsz - õ viszont ezt írta: az ÁVÓSOK CÍMÛ FILM KOMMENTÁLT VÁLTOZATÁNAK A HONLAPOMRA KERÜLÉSE VÁLTOTT KI HEVES TILTAKOZÁST A MAZSIHISZ ÉS HOLDUDVARA RÉSZÉRÕL.
Ezért rúgták ki, ehhez gratuláltál.
Felrakta a saját honlapjára kommentálva az ÁVÓSOK c. filmet - ami kiváltotta a MAZSIHISZ heves tiltakozását, és ezért kirúgták a munkahelyérõl.
Mi köze a mazsihisznek az ávóhoz? Ha van köze, miért nem viselik el, ha szóba kerül? És ha nem is viselik el, honnan van hatalmuk az Echo tévé fölött?

Erre hoztam példának a Kolorádó Kidben szereplõ államügyészt, aki a Horthy korban is nagyságos asszony volt, a kommunizmusban meg ávós. Navajon miért? Mindegy, milyen a rendszer, mindegyik nekik fütyöl.
Minek hízelegni bármilyen hatalomnak is? Miért nem hízelegtek inkább Istennek? Komolyan... jobb ízû :)
adamnagysweetmovie 2012 júl. 11. - 13:23:07
(8160/8852)
A szõrszálhasogató részletek mellett a sértegetés (amit miki ritkán szokott, velem szemben meg soha), a másik szájába adott feltételezések és az összeesküvéselméletek is az ÁTUUGRANDÓ körbe tartoznak.
adamnagysweetmovie 2012 júl. 11. - 13:20:49 Előzmény olahmiki1959
(8159/8852)
Ha úgy látom, hogy marhaságokról, jelentéktelen részletekrõl kéne vitatkoznom, akkor jobb ha ugrom.

Sem az idõmet nem szórom így el, sem nem kell senkit ledorongolnom azért, hogy nem a lényegrõl beszél.

Akinek nem válaszolok, annak a hsz-érõl valszeg ezt gondolom. Egyszerûbb így.
2/10
offtopic
meszag 2012 júl. 11. - 13:20:44 2/10
(8158/8852)
Írtam egy szót is a mazsihiszrõl? Korábban néztem az echotv-t is, csak hogy tudjam, mi folyik a jobboldalon. Nos mikoviny és a másik dunatv-s kirúgott ember is a jellegzetes megbocsájtani nem tudó, sértõdött, és ezért mindenféle disznó stílusú baloldal elleni uszításra elhivatott emberek közé tartozik. Mindezt vallásos köntösbe csomagolva vezette elõ, és az igazi szélsõjobbos dumával (történelem hamisítás) fûszerezte (mi vagyunk a legõsibb, és ezért legnemesebb nép, és egyéb idiotizmus).
Nem kedvelem ezeket sértett embereket, képtelenek felül emelkedni személyes sérelmeiken, aztán ha ráadásul képernyõre kerülhetnek sokat ártanak a jobboldal által hazug módon emlegetett nemzeti együttmûködésnek.
adamnagysweetmovie 2012 júl. 11. - 13:15:21
(8157/8852)
Micsoda pech, hogy a versenyképességet és az olcsóságot háttérbe toló kormány pont egy olyan magyar céget tudott kiválasztani a közbeszerzések döntõ többségének nyerteseként, amirõl kiderült, a háttérben a Simicska-házaspár kezében van.

Ezek után hiába magyarázza Selmeczi, hogy (az EU elõírásait nyíltan megszegve) csak magyar céget akartak támogatni, mert ennél közelebbi cég nincs is a Fideszhez az egész országban.

Persze azért van képe kiállni Selmeczinek simicskáék ipartelepe elé nyilatkozni:(
Jó helyen áll, ha elég közel áll a kamerához, pont kitakarja a céget....
kõmacska 2012 júl. 11. - 12:12:23 Előzmény meszag
(8156/8852)
Mi ellen uszított? Én még soha nem láttam. Nem szokásom az Echo tévét nézni.
Csak azt láttam, ami körbejárt a neten pár honlapon: hogy az ÁVÓSOK CÍMÛ FILMET feltette kommentálva a SAJÁT HONLAPJÁRA, és ezért a MAZSIHISZ ÉS HOLDUDVARA nyomására kib*szták a munkahelyérõl.
Az ÁVÓSOK és a MAZSIHISZ jó párosítás, mi? Mi köze van az ávósoknak a mazsihiszhez? Ha van, akkor miért nem viselik el az igazságot? Ha pedig nem viselik el, honnan van hatalmuk az Echo tévé fölött?
Ebbõl az tûnik ki, hogy mind ti, balosok nekik NYALTOK, mind a jobbbosok nekik NYALNAK. Ilyen jó ízû nyalóka volna a mazsihisz?
danton-b 2012 júl. 11. - 10:03:43 Előzmény olahmiki1959
(8155/8852)
Ezt a témát inkább nem feszegetném,mert Szekeresnek legalább van diplomája,ráadásul egy miniszternek inkább szerveznie és kiválasztania,döntenie kell jól,amihez a diploma csupán arra jó, hogy bizonyítja hogy az illetõ nem analfabéta, de ennek a Némethnének pl még érettségije sincs aztán mégis miniszter ebben a szemmel láthatólag prímán mûködõ Orbán kormányban ,muhahaha.
-csengõzoli-- 2012 júl. 11. - 08:36:56
(8154/8852)
Bárcsak ott lennek :)
Hó? Max a hóágyukból :)
offtopic
vénasszonyok -nyara 2012 júl. 11. - 08:25:18
(8153/8852)
nagyon hideg lehet