Téma: Napsugár

7/10
napraforgó júl. 05. 18:39:57 7/10 Előzmény Dzonny Deppy
(82/122)
Megnéztem, 36 török bőlüm, 117 magyar rész.
Dzonny Deppy júl. 05. 18:34:45 Előzmény napraforgó
(81/122)
Én is így lennék ezzel. De most várom a mai adagot, vajon Ümran mivel szereli le a feltehetően tajtékzó fiát, aki annyira naív, hogy azt is elhinné az anyjának, hogy sajtból van a hold.
7/10
napraforgó júl. 05. 17:14:36 7/10 Előzmény Dzonny Deppy
(80/122)
Én már ezek ismétlésével is kiegyeznék.
Dzonny Deppy júl. 05. 16:17:54 Előzmény Záporeső9
(79/122)
Köszönöm, hogy te is utánanéztél. Akkor hamarosan letudjuk ezt a sorozatot. Az meg gondolom biztos, hogy egy újabb értékes török filmsorozat jön majd a helyére. Vagy nem...
Dzonny Deppy júl. 05. 16:11:48 Előzmény napraforgó
(78/122)
Óh, azok a boldog szép idők, amikor még a Duna-TV-n nem török, hanem koreai sorozatok mentek! A korona hercege, A palota ékköve, A császárság kincse, A királyi ház titkai, A fény árnyékában, A Silla királyság ékköve, A fény hercegnője, stb. Aztán valakik úgy gondolták az MTVA-nál, hogy áttérnek a török sorozatokra. Persze lassan csepegtetve napi eggyel kezdve, aztán 5-6 év alatt mára már napi 7-8 sorozatnál tart a Duna az ismétléseket is beleszámolva. Én meg lusta vagyok túrni a netet min. HD minőséget keresni, mert a megosztókon csak ócska pixeles vackok vannak általában. Ezért nézem amit adnak, de igencsak hiányoznak a látványosan gyönyörű koreai kosztümöst sorozatok.
Záporeső9 júl. 05. 15:26:50 Előzmény Dzonny Deppy
(77/122)
Nincs második évad. De lesz egy újabb szereplő aki zavaró, és a végére azért majd minden a helyére kerül.
7/10
napraforgó júl. 05. 14:50:16 7/10
(76/122)
Én már elvből nem kezdek bele a 2-3 évados török sorozatoknak. A tömény búbánatból bőven elég egy évad. A napsugárnál megnéztem az elején, hogy hány török bőlüm és az mennyi magyarban. És valóban, kb. 20, max. 25 rész van hátra, bár már nem emlékszem a pontos számra . De a Wiki tudja, meg lehet nézni...
A bor, mámort én is nézem, bár nem ragaszkodom hozzá, hogy mind a 9 évadot leadják. Ebben is vannak logikátlanságok, de korántsem annyi, mint a törökökben.

Szívesen néznék újra valami koreai kosztümöst, talán megvesznek néhány újat a kedvünkért.
Dzonny Deppy júl. 05. 13:44:26 Előzmény Záporeső9
(75/122)
Kérlek azért nyugtass meg, hogy jól néztem a wiki-n és tényleg már csak 19 rész van hátra és nincs második évadja. Köszi.
Záporeső9 júl. 05. 13:14:23 Előzmény Dzonny Deppy
(74/122)
Ne örüljetek, mert Elif siránkozásának még koránt sincs vége, hisz Sude nagyjelenete ezután jön. A Meliisáról lemondtam. Nem kedvelem ezt a feldolgozást. Ellenben szívesen látogatom a Face-.on. a Filmkunyhót. Úgy döntöttem egy időre kivonom magam a sorozatokból, de Bor , mámor-t és a Napsugárt már végignézem.
Dzonny Deppy júl. 05. 12:15:19 Előzmény napraforgó
(73/122)
Én csak az utóbbi öt évben kezdtem török filmsorozatokat nézni és csak amit a Duna-TV ad, mert reklámgyűlölő vagyok és ezekben (még) nincs. Akkoriban valahogy belecsöppentem a felénél tartó Sorsok útvesztője című sorozatba és megfogott a légköre, mint valami filmparódia. Az a sok gonoszság és gyűlölet ami abban volt, odaszegezett a képernyő elé. Ilyet még addig nem láttam, de azóta már tapasztaltabb lettem és rájöttem, hogy a török filmek nagyrészt erre épülnek. Ja és nem várom már a "boldog befejezést". Mert ugye a törökök ezt nem preferálják valamiért. Győz a gonosz, a jó meggebed és hurrá, vége. Ilyenkor megfogadom hogy nem nézem a következő török sorozatot, aztán elgyengülök és csak belekezdek. Viszont amiket mostanában sikerült abbahagynom pár rész megnézése után: Érted mindent, Lara választása, Bor, mámor, szerelem. Jó, tudom, egyik sem török. Ezekben mindig volt egy főszemét , akinek már a hangja is gyomorgörcsöt okozott nálam. Gondolom tudod kikre gondolok, ha te is belenéztél valamennyire ezekbe a sorozatokba. De most ez a búval(ba..)bélelt Elif idegel fel. Szerencsére ezt a pár részt (ami hátravan) féllábon is kibírom, aztán jöhet a következő! (elvonási tünetek kompenzálására meg addig nézhetem "Melissa, a Zöld Völgy lánya" sorozatot)
7/10
offtopic
napraforgó júl. 05. 11:22:59 7/10 Előzmény Dzonny Deppy
(72/122)
Köszönöm, hogy egyetértesz velem, hogy nem vagyok egyedül a véleményemmel.
Egyébként nagyon ritkán nézek török sorozatokat, a lelkiviláguk annyira távol áll az enyémtől. Engem taszít az a sok gonoszság, erőszak, meg a sok szomorúság, ami a török sorozatokra jellemző.
Dzonny Deppy júl. 05. 10:43:30 Előzmény napraforgó
(71/122)
Köszönöm Napsugár, hogy szinte pontosan megfogalmaztad véleményeddel az enyémet is erről a sorozatról, mert én kissé lusta voltam eddig ide beírogatni. De most megteszem. A film kezdete óta taszít Elif viselkedése, kétszínűsége és folyamatos hisztije és világfájdalommal teli képe. Csak sajnálni tudom Günest, hogy két elmebeteg nő között kell élnie. Talán nem is kell csodálkozni rajta, hogy meg se akar szólalni. Pedig ugye tudjuk róla, hogy tud beszélni ha akar. Ha nem "csak" 20 rész lenne hátra ebből a sorozatból, talán itt kéne a nézését befejezni. Egészen eddig azért dörgölődzött Elif Firathoz, hogy Günes közelébe lehessen és minél jobban kisajátítsa magának a lányt. Erre beadja most a VÁLÓPERT??? Egy pillanatra se fordul meg csöppnyi anyában, hogy ezzel Günest is elveszíti??? Az eddigi 100 rész csak arra ment el, hogy megszerezze magának Günest és majomszeretettel csüggjön rajta. És ha erre kevés a nappal, akkor a férje helyett még vele is alszik rendszeresen. És akkor elválik? Végig futott vajon agyán, hogy válás után mi lesz? Vagy gondolja, hogy felcsap nevelőszülőnek és nekiadják boldogan Günest? Komolyan, agyam eldobom... Firat közben megkapja valakitől a másik végrendeletet és félig elolvasva összegyűrve a padlóra dobja? Nooormális? Eh, török sorozat... (Bocsi a csapongásért, de ezt váltja ki nálam ez a sorozat. Tudom, tudom, ha nem bírja, ne nézze.)
7/10
napraforgó júl. 05. 05:52:15 7/10
(70/122)
Miért gondolja ez az ostoba nő, hogy a férje, aki imádja őt boldog tudna lenni nélküle, csak azért mert egy másik nő képes lenne gyereket szülni?
Akkor már sokkal inkább boldog lenne vele meg egy örökbefogadott gyerekkel.
Hisz Günes is inkább az ő gyerekük, mint a dilis Diláé.
Ümránt meg igen hamar kiiktatják, ha kiderül, hogy ő ölte meg a férjét. Dila nem ellenfél, ő valószínüleg diliházba kerül, így Günes rájuk marad.

Legyen már gyorsan vége, mert egyre kevésbé vagyok képes Elif hülyeségeit elviselni.
7/10
napraforgó júl. 03. 20:06:40 7/10
(69/122)
Jajj de fárasztó ez az Elif! Minek viszi magával a kislányt, hogy az ő búval b.szott képét bámulja napokig?
Nem értem, mit lovagol annyit a gyerekkérdésen, ha Firatnak ez nem is annyira fontos.
Az anyai érzéseit eddig is ki tudta élni Günesen, igazán elengedhetné már a témát.
7/10
napraforgó júl. 03. 06:10:46 7/10
(68/122)
Nem tudom, hogy ki hogy van vele, de az én véleményem Elifről nagyon ambivalens. Valahogy Elif mindig nagyon szélsőséges, mindent nagyon túltol.

Talán SPOILER, aki még nem látta és nem akarja tudni, az ne olvassa:

Persze, sajnálom, hogy az első férje megcsalta és gyereket csinált egy másik nőnek. Nekem nagyon úgy tűnt, hogy ennek ellenére inkább Elifet szerette és Dilával inkább csak Günes miatt foglalkozott, törődött. Fura volt, hogy Dilát még az utolsó napon, amikor magával vitte a kislányt is Peteknek szólította. Dila ezt a nevet mondta neki a megismerkedésüknél. Különös, hogy Hakan soha nem járt utána a nő hátterének, származásának, stb. (???!)

Elif mindig is szeretett volna gyereket, így igen hamar megszerette a férje kislányát. Egy hiányt pótolt vele. De aztán kezdődtek a viszontagságok.
KIiderültek Hakan horribilis adósságai. hagyatéka meg nem volt, csak minuszban. Firat kezdettől segíteni akart neki - hisz hibásnak érezte magát a halálos baleset miatt - és elengedte volna Hakan tartozásait, sőt végkielégítést is fizetett volna a néhai munkatársa özvegyének. De Elif önérzetesen elutasította a segítséget. MIÉRT? csak ostobaságból. Miért akart nyomorogni a befogadott gyerekkel, ha nem volt muszáj? Ez volt az első hülyesége.

Aztán elveszítette a lakását, a lakbér, meg banki tartozások miatt elárverezték. Földönfutók lettek. Firat most is segített, na de Elif ezt is elutasította. MIÉRT? Mert hülye és inkább nyomorog, de nem fogad el segítséget, amit önzetlenül felajánlanak neki.
Aztán elkezdődött az álláskeresés, albérletkeresés és mindenhová hurcibálta magával Günest, amikor élhetett volna vele a korábbi lakásában a férje által felhalmozott adósság nélkül is. Miért? Mert hülye szegény.

Majd következtek a menekülések, a fejetlen menekülések, meg ne találja se Firat, se a rendőrség, pedig amit csinált, az bizony erősen gyerekrablás gyanús.

És amikor Dila fellépett ellene és beperelte a gyerek felügyeleti jogáért az ügyvéd tanácsa ellenére nem volt hajlandó hazudni- mivel ő olyan szent, hogy nem hazudik soha - elvették tőle Günest. Szegény kislánynak meg kellett tapasztalni az árvaházat, aztán Dila és Ümrán terrorját, csak mert Elif "nem tudott hazudni" az érdekében.
Pedig dehogynem! Mikor az Ayaz család megbízta valami rendezvény szervezésével, Firat elment vele a kiválasztott helyszínt megtekinteni, Firat azt mondta, a helyszín őt Velencére emlékezteti. A kérdésére Elif lazán belehazudott a szemébe, hogy sosem volt Velencében. Pedig de, a flashback-eknél lehetett látni, hogy pont ott voltak Hakannal nászúton, sőt több ízben keresztezték Firattal az útjukat, csak akkor még nem ismerték egymást. Ja, ő nem képes hazudni. Pedig dehogynem!

Elhallgatta Firat elől az anyja gyilkossági kisérleteit is, ami szintén hazugság.

És most is belehazudik Firat szemébe, nem árulja el, hogy orvosnál volt, hol a rendezvényre fogja, miért nem megy a farmra , hol másra, hogy ez Fuliya titka., blabla. És ennek még csak értelme sincs.
Firat félreértését is a végletekig hagyja elfajulni, holott már az első percben tisztáznia kellett volna, hogy nem, a babacipők nem a terhességét jelentik, sőt.

Vagyis ez a nő mindent kiélez, eltúloz, túltol. Hazudik is, ha úgy gondolja, csak aakkor nem, amikor kellene.

Günessel való kapcsolata is olyan eltúlzott. Oké, szereti a kislányt, legszívesebben magának tartaná, de akár tetszik, akár nem, tudomásul kellene vennie, hogy Günes Dila lánya, így nem zárhatja ki a kislány életéből. Dila valóban meglehetősen zavarodott, de Elif még olyankor se nagyon töri magát, hogy valamelyest konszolidálja a kapcsolatukat, amikor Dila normálisan viselkedik. Valahol neki bele kéne nyugodni, hogy ő Günes nagynénikéje, aki szereti, meg mindent megtesz érte, de azért mégsem az anyja.
Az a majomszeretet, ahogy csüng a gyereken - mert inkább ő csüng a gyereken, mint az őrajta megint túlzás. Igaz, a kislány mindig hozzá menekül. vagy Firathoz, ha bármi problémája van, na de Elif ragaszkodása annyira túlzó, hogy már zavaró.

Tudom, hogy Dila dilije túl súlyos ahhoz, hogy ő nevelje Günest, de azért talán nem kéne e kislány agyából teljesen kitörölni az anyját.

Kiváncsi vagyok az alkotók milyen véget szántak a sztorinak, mert itt minden lehetséges, a legsötétebb vég is - Elif mindent elveszít, Firatot is, Günest is, vagy lesz valamiféle hepiend és mégis ővé marad mindkettő.
7/10
napraforgó jún. 22. 06:21:59 7/10
(67/122)
Ez az Ümran milyen gátlástalan. Előbb a levesét mérgezi Cemilnek, majd mikor Yasemin gyanakodni kezd a "fűszerre", ami nem tesz jót a férfinak, akkor áttér a tea mérgezésére. Yasemint, aki be akarja azonosítani a talált "fűszert" egy aljas indokkal kirúgatja, majd most már, hogy nem figyelnek rá, gátlástalanul megmérgezi a férjét.
Csodálkozom, hogy senki nem találta gyanúsnak a halálesetet és boncolás nélkül eltemették a férfit.
Dila a temetésen ugyan kiborul és megvádolja az anyját, de nem veszik komolyan, hisz köztudottan dilis.
Remélem, hogy ez a nő hamarosan lelepleződik. Megérdemli a börtönt.
7/10
napraforgó jún. 21. 11:47:24 7/10 Előzmény napraforgó
(66/122)
tessék megnézni: Brachfeld Siegfried - Nehéz nyelv a magyar
7/10
napraforgó jún. 21. 09:36:06 7/10
(65/122)
Furcsállom, hogy a sisakvirág mérgét nem tudták kimutatni a vérképből. Ha valóban kimutathatatlan lenne, mindenki ezzel tenné el láb alól a nemszeretem ellenségeit.
7/10
napraforgó jún. 21. 09:34:29 7/10
(64/122)
Ennek az Elifnek miért kell annyit fontoskodnia? Cemil szereti Firatot, Firat szereti Cemilt, mint apját, miért kell ebbe belekötni? És pont Elifnek, aki magának akarja Günest, aki nem is az ő lánya?
A nagy őszinteség mániája csak árt mindenkinek.
7/10
napraforgó jún. 19. 10:45:58 7/10
(63/122)
Engem baromira zavar, ha a tesz és rak igéket úgy keverik, ahogy nem lehetne.
Itt Alper azt mondja, hogy már leRAKTA az előleget a lakókocsira.
Könyörgöm, nem lehetne úgy mondani, hogy letette?
A lerakta igét akkor használjuk, Ha FIZIKAILAG lerakunk valamit. Egy csomagot, egy zsákot, stb, stb.
Ha letesszük az előleget valamire, lakásra, kocsira, akkor az nem lerakás, hanem letevés.

Jajj, miért nem tudnak a fordítók és az egyéb irka-firkálók magyarul?

Javaslom a Brachlelt Siegfied vidám jelenetét a magyar nyelvvel hogy mi az amikor megy a hasa, meg mi a húzóvonó, stb, stb.

Borzastó, hogy ennyire gyötrik a magyar nyelvet.